Şimdi Ara

Overclock Değerlerim Hakkındaki Görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam ilk kez overclock yaptım, mutluyum Değerler hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

Sistemim: Core2Duo E6420 2,13Ghz
    ASUS P5N-E SLI
    Kingston 4x1GB 667Mhz (Soğutucusu falan yok)
    Thermaltake Frio CPU Soğutucusu

Şimdi bunlar stok değerlerdi tabi, ben aşağıdaki değerlere getirdim:

İşlemci 8x350Mhz @2800 Mhz VCore:1,475 (Stok değeri sanırım 1,35'di)
    Ram: 5-5-5-15 mecburen işlemciye paralel o da 350x2 700 Mhz
    Chipset veya memory voltajları auto'da.

Bu değerlerle 4 modül ram'i sanıyorum 700Mhz'de çalışmaya zorluyoruz. Hiç bir soğutucusu veya ekstra bir özelliği olmayan bu ramlari bu değerlerde kullanmak güvenli midir? İleride sıkıntı çıkarır mı? Yoksa -tamamen atıyorum şı anda- 6-6-6-18 gibi bir değerle daha düşük Mhz'de mi çalıştırmalıyım?

Bu arada stabilite iyi gözüküyor, Birbuçuk saatlik orthos testinde everest işlemcinin yaklaşık 50-55 anakartın 40-45 derece civarında çalıştığını gösteriyor.

Superpi ve 3dmark06 testlerinden de başarıyla geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nameste -- 17 Ekim 2010; 20:28:09 >

• daha da gider o işlemci 3 rahat olması lazım ramler sorun olmaz 667 den 700 e gelmiş
  • 3 oluyor da Ramler zaman 750'ye çıkıyor. Endişem daha ilk kez yapmamdan :) 667Mhz'lik 5-5-5-15'de 333 ile çalışan Ram'i, yine 5-5-5-15'de 375'e çıkarsam, voltaj isterse de azıcık da voltaj versem olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nameste

3 oluyor da Ramler zaman 750'ye çıkıyor. Endişem daha ilk kez yapmamdan :) 667Mhz'lik 5-5-5-15'de 333 ile çalışan Ram'i, yine 5-5-5-15'de 375'e çıkarsam, voltaj isterse de azıcık da voltaj versem olur mu acaba?

olur deneyin stabilse sorun yok
    PRime 95 i indirip test edersiniz işlemciyi ( stabilite testi)
  • ben oc yaptğımda 1 saat prime 2 kezde 3 dmark 2006 yaptım sorun olmazken medal of honora bi açtım reset attı pc :D voltaj az gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

ben oc yaptğımda 1 saat prime 2 kezde 3 dmark 2006 yaptım sorun olmazken medal of honora bi açtım reset attı pc :D voltaj az gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

ben oc yaptğımda 1 saat prime 2 kezde 3 dmark 2006 yaptım sorun olmazken medal of honora bi açtım reset attı pc :D voltaj az gelmiş

yani 3 d mark la prime yalan oldu :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

illa sorun işlemcide olacak değil pcı e frekansını 100 e sabitledinizmi?
  • işlmecin dahada cıkar dostum benım eskı sıstemde e6300@1.86 vardı 3.2de kullanıyordum 2 yıl oyle kullandım tık demedı ıslemcı sattım ve alan arkadasım hala oyle kullanıyor.
    stabılıteyi saglamak ıcın en ıyı program OCCT'dir.Bu programla 1saat stabıl kalırsa ıslemcın prime95 ve orthosta elektrıkler kesılene kadar dayanır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

illa sorun işlemcide olacak değil pcı e frekansını 100 e sabitledinizmi?

hmmm bak onu yapmadım işte.yapmam gerekiyormu onu kesin

• Ben e6420 yi 1.4 voltta 400*8=3.2 ghz de kullanıyorum.işlemci ısısı orthosta 56 yı geçmiyor.Stok fan üzerinde bunu da belirteyim.

Bir de güzel bir noktaya temas etmişsin herkes orthosun,prime95 in falan stabiliteyi test ettiğini sanıyor,fakat ben zamanında saatlerce bu programlarda çökmeyen işlemcinin,fm yi açar açmaz windows a attığını bilirim.

Bence en geçerli test oyunlarla yapılandır her zaman
  • ben de bugün Medal of Honor'u açamadım. Gerçi daha yeni yükledim bir de multi modunda açılıyor ama singleda açamadım. Sorun başka da olabilir tabi burada adını veremeyeceğim sebeplerden :D bu değerlerle o kadarını da kaldırır herhalde :D
  • açamazsan pm at
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

işlmecin dahada cıkar dostum benım eskı sıstemde e6300@1.86 vardı 3.2de kullanıyordum 2 yıl oyle kullandım tık demedı ıslemcı sattım ve alan arkadasım hala oyle kullanıyor.
    stabılıteyi saglamak ıcın en ıyı program OCCT'dir.Bu programla 1saat stabıl kalırsa ıslemcın prime95 ve orthosta elektrıkler kesılene kadar dayanır.

OCCT işlemciye fabrika çıkışı ayarlarda mavi ekran verdirebilen gereksiz kasan bir programdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

quote:

işlmecin dahada cıkar dostum benım eskı sıstemde e6300@1.86 vardı 3.2de kullanıyordum 2 yıl oyle kullandım tık demedı ıslemcı sattım ve alan arkadasım hala oyle kullanıyor.

OCCT işlemciye fabrika çıkışı ayarlarda mavi ekran verdirebilen gereksiz kasan bir programdır

doğruluk payı var bende beğenmedim programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 20 Ekim 2010; 10:57:03 >

• quote:

quote:

gereksız kasıyor farkındayım ama en azından dedıgınız sorun ortaya cıkmıyor(prime95'te 1saat stabıl kaldı oyunda dondu falan dıe bır sey occt'de imkansız)

• quote:

quote:

quote:

gereksız kasıyor farkındayım ama en azından dedıgınız sorun ortaya cıkmıyor(prime95'te 1saat stabıl kaldı oyunda dondu falan dıe bır sey occt'de imkansız)

OCCT de 10 dakika kalsa bile o makine daha hata vermiyor o açıdan güzel bir program

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.