Şimdi Ara

Sistem Hakkında Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Hazır sistem özelleştirmelerinde istediğim parçalar tam olmadığından kendim tek tek toplamak istedim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Amacım monitör dahil en fazla 55K idi ama şuan çok geçiyorum biliyorum. Eğer bu sistem ve önereceğiniz ssd ve ekran kartı ile al derseniz alacağım fakat değiştirmemi istediğiniz parçalar varsa lütfen yazdın

·      G.Skill Flare X5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 F5-6000J3038F16GX2-FX5 DDR5 Ram

·      AMD Ryzen 5 7600x Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci

·      Gigabyte RTX 4070 Super Gaming OC 12G GV-N407SGAMING OC-12GD 192 Bit

·      MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

·      Thermalright Frost Commander 140 Siyah İşlemci Soğutucu

·      AIGO DRX70 Mesh Siyah 750W ARGB Mid Tower Kasa

Ssd henüz seçmedim ve monitör alacağım

• psu daha bilindik bişey bak

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kingston-renegade-srngs-1000g-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,730833658.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7600X fazla ısınır . Düz 7600 alın .Hiç bi farkı olmaz.Şu soğutucu fazla bile gelir Anakrtınıza da, fazla ağırlık binmez.

Tomahawk anakrtta pahalı. Şu işinizi ,rahat görür.

• n201 kullanıcısına yanıt

kasa psu ile beraber diye ve thermalright frost commander kasaya uyuyordu. Önerinize açığım.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

seçtiğim anakart ve soğutucu kafam ağrımasın,ileride sadece işlemci değiştirmek isteme nedenim.

Monitör olarak tavsiyeniz var mı ?

• 14+2 faz 80A sps vrm ile çok güzel bi anakart. Alc 4080 ses codec olması lazım.

Güç kaynağı hariç geri kalan parçalar güzel.

Soğutucuyu çift fan kullanmak için low profile serisi ram seçtiyseniz tek fan düzeninde kullanınca sıcaklık olarak çok artış olmuyor. Kasada yeterli boşluk olursa ram üstüne denk gelen fan yüksek konuma monte edilip Trident z5 neo serisi ile kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

G.Skill Flare X5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30  ram seçtim. RGB takıntım yok. Kasa ve psu ne alabilirim. Sanırım burada tıkandım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemim hakkında tavsiyeler
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • catlak_mami C kullanıcısına yanıt

Monitör birazda inç ve çözünürlük olarak epey farkediyor,tabi ki😊

Anakart,ilerde işlemci değişimleri için kesin sorun yaratmaz .Adamlar ,yazdığım ucuz Asrock anakrt ile ,çatır çatır, 7800X3D yi çalıştırdılar. Geçenlerde, yine forumda ,7900X3D yi, gigabyte A620M gaming anakrtt ile çalıştırdık. Hiç bi kayıp olmadan.Tomahawkı düşünenemiyorum bile AMD, düşük watt tüketimleri ile bu konuda, epey yol katetti.

• Ramler EXPO ,değilmi.

O sistemi kalite bi 650 watt bile besler. Ama işin mantığı, 750 watt almanızdır.

Kasa,zevk işi ve bütçeye bağlı.

Rgb olmayan modeli de var. Daha büyük heatsink daha iyi soğutma sağlar. Tabii aradaki fiyat farkı önemli.

Güç kaynağı dahil olan kasalarda genelde giriş seviyesi güç kaynağı oluyor. İkisini ayrı ayrı almak gerekiyor. Kasa+güç kaynağı için bütçe ne kadar?

• benim seçtiğim ramler expo. hadi monitör de buldum. Kasa ve psu kısmında takıldım gerçekten :)

https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-samsung-odyssey-g5-g50d-ls27dg502euxuf-27-1-ms-2k-pivot-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,715643259.html

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

nekadar uygun fiyat okadar iyi olur benim için. anakart ve kule tipi soğutucumun sıgması gerekiyor. 5K diyeyim bütçeye ama psu ve kasa için az bir para sanki.Size bıraktım hocam.En uygun fiyatlı nasıl oluyorsa.

Daha bilgili birisine devredeyim. Güç kaynağı hariç her parçada f/p tercih ederim. Konu güç kaynağı olunca kalite daha önemli. Malum herhangi bir sıkıntıda sisteme zarar verebilme olasılığı var.

• Kasa, efsanedir.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek PONOS Ultra MS4 Menteşeli Temperli Cam Yan Panel 4x12cm Adreslenebilir Fanlı ARGB LED USB 3.0 Type-C Mesh Ön Panelli ATX Bilgisayar Kasası - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/raijintek-ponos-ultra-ms4-menteseli-temperli-cam-yan-panel-4x12cm-adreslenebilir-fanli-argb-led-usb-3-0-type-c-mesh-on-panelli-atx-kasa.html

power.

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c750-bronze-pa-7b2bb-eu-750-w-fiyati,497907697.html

Gen 5 olsun derseniz,

• 4070 ti super daha iyi bir seçim olur

soğutucu alınacaksa 7600x almak iyidir

• İlgilieriniz için hepinize teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.