Şimdi Ara

[b]Overclock ile açılmayan oyunlar açılır mı?[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 400 watt lık güç kaynağım sebebiyle düşük güç tüketen bir ekran kartı alacağım. İlerleyen zamanlarda güç kaynağım ile diğer bileşenleride güncelleyeceğim.

Şimdi alacağım bu ekran kartını gelecekte yetersiz kaldığı zaman overclock yapmayı planlıyorum. Ama alacağım kartında ek güç girişi yok. Direkt pcı girişine takıyorsun. (Sanırım bu durumda pek te verimli overclock yapılamayacak fazla güç verilmediğinden)

Sadece Evga markada ek güç girişi var(yada ben öyle gördüm) onun fiyatıda diğerlerinde göre 100tl daha pahalı. Peki bu ekstradan güç girişi için 100 tl'ye değer mi?

Ben Overclock yapmadım bilmiyorum? O yüzden Overclock ne işe yaradığını ve 100 tl ye değip değmeyeceğini öğrenmek için soruyorum?

1-)Overclock ile açılmayan oyun, yani açmaya çalıştığınızda yada yüklemeye çalıştığınızda sistem-uyarı hatası verip hiç açılmayan-yüklenmeyen oyunlar açılırmı? Örneğin ben Moh Airborne oyununu yüklerken (ekran kartının yetersizliğinden dolayı) yüklemenin yarısında sistem uyarı verip yüklemeyi geri aldı. Gelecekte böyle bir durumla karşılasırsam Ekran kartımı overclock ettiğimde o oyun açılır mı?

2-)Ben şuanki bilgisayarıma "assassin brotherhood" yükledim oyunu açtığımda bembeyaz ışık, yani oyunun 2/3 yüklenmiyor. Pelerinli adamın yarısı var yarısı beyaz kaplama ve aşırı derecede takılıyor yada aynı şekilde Call of jaurezi de de oyun açılıyor ama ekran bembeyaz sadece ses ler geliyor ve takılıyor.

Overclock böyle sorunları aşmaya yarar mı?

Yoksa bana 23 olan fps yi 25 yapmış, 50 fps 60 olmuş hiç önemli değil.

Beniç için 3-5 fps artışı değil açılmayan oyunun overclock ile açılması önemli.

Overclock ile açılmayan oyun açılır mı?

• Bu konu yanlış yerde, yeri burası olmalı :http://forum.donanimhaber.com/forumid_296/tt.htm

Yinede ben 1 cvp veriyim ; Almayı düşündüğün kart muhtemelen gtx 750 TI olabilir gerçi başka markalardada bu kartın 6 pin girişli modeli var ve arada bukadar uçuk fiyat farkıda yok.
    Kaplama sorunları nvidiada pek görülmeyen 1 problemdir ama böyle sıkıntı görüldüğünde 1 driver ile hızlıca aşarlar.

Kartların açamadığı oyunlar dx sürümüyle daha doğrusu dx ile güncellenen shader model sürümüyle alakalıdır.
    O.C yaptığında kart açamadığı oyunu yine açamıycaktır, ama bugün alıcağın dx11~12 destekli kartın nerden bakarsan 3~4 yıl daha her oyunu açıcağı kesindir, gtx 750 Tı gibi dx 12 destekli 1 kart alıyosan bu süre dahada uzıycaktır.
    Anlıycağın üzre, extra 6 pin girişi olan karta 100TL hayatta verilmez, o.c yapılsa dahi değicek fps artışı yaşayamazsın ve 100TL daha verildikten sonra zaty üst seviye karta geçilir v.s.
    GTX 750 TI almayı düşünüyorsan bulabiliceğin en ucuz modeli alman en güzelidir, tipine şekline şemaline takılma, tek fanlı bile olsa çok serin çalışan 1 kart'tır.

Bu bahsettiğin oyun açılıyor ama kaplamalar gelmio, ışık görüyorum v.s. gibi durumlar için VGA sürücünü güncellemeni tavsiye ederim, yada oyunun update'i varsa yüklersin ve çözersin, yani oyun açılmışsa sorun kartla direct alakalı olmayabilir , sürücüler v.s. ile alakalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 14 Şubat 2015; 11:20:15 >

• Overclock ile açılmayan oyun açılmaz.
  • Valla kardeşim oyunun (Korsan ise) orada _İnstaller yada DirectX,VCredist vs. görürsün..yada böyle dosyaları ara...

oradaki BİLGİSAYARIN BİTİ KAÇ İSE (32,64) ONA GÖRE KUR ! ! ! !

directX ide kur pc resetle...

Ekran kartı driver güncelle.eğer amd ekran kartın var ise ccc (Catalys Control Center) ı yükle... (Ben amd kullanıyorum NVİDİA BİLMİYORUM...)

DriverPack Solution adlı program var.onu indir ve driver kontrol et.

bunlarlada açılmıyorsa o ekran kartı

• Dostum ekran karti yetersizliginden dolayi herhangibir oyunun yuklenmemesi mumkun degil

Oyunlari acarsin belki minimum ayarlarda acarsin ama acilir yani

Onemli olan kullandigin ekran kartinin shader destegi.Onboard ekran karti kullaniyorsun galiba.GMA 3000 kullanirken bana da aynisi olmustu cunki

Ayrica senin kasandaki 400W power yillarin da etkisiyle max 250w cikis verebilir.Bu psuya bide gtx 750ti tarzi bi kart baglarsan psunu yakin zamanda eline alirsin

Sana tavsiyem low profile bi ekran karti ile devam etmen.Durumu biraz olsun duzeltince 450-500w saglam bi psu ile yola devam edersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bide böyle cevap vereyim

sen oyunu açarsın minimum alırsın ayarları sonra overclock yaparsın FPS artışı olur bizzat ben denedim

1080P Battlefield bad company 2 mutli

oc siz 10
    oc li 20

ekran kartım atı radeon HD 7350 (İnternetten araştır bu ekran kartını 1 kişi güzel ekran kartı diyorsa söyle bana :D başka oyunlarda deniyeceğim )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.