Şimdi Ara

overclock olmayan işlemci ve ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ustalar yardımıznıza ihtiyacım var. sistem aşağıdaki gibi ne yaptım ne ettim yapamadım bu overclock işini.bios da yapılması gerekenleri yapıyorum orda herşey normal ama pc yi yeniden açıyorum 2-3 reset atıyor açarken.ama açılınca overclock dan eser yok pc standart.ram e voltaj verdim ama işlemciye vermeye korktum sınırını bilmediğim için.overclock yapacam diye işlemciye de Zerotherm cf900 soğutucu aldım.bu akşam oldu oldu ya o beni yakar yada ben onu

İşlemci : Intel Core 2 Duo E8200

Bellek
    Toplam Boyut : 4096 MB
    Bellek Türü : DDR2
    Kanal : Dual
    Frekans : 400 MHz
    (Bu kingston un overclock la 1066 mhz çalışan ramimiş)

Anakart
    Üretici : Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Model : EP41-UD3L

Ekran Kartı
    Üretici : ATI
    Model : Radeon HD 4850
    Arabirim : PCI Express 2.0 x16
    Bellek : 1024 MB GDDR3
    Bellek Veriyolu : 256 (8 x 32) Bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serihatsu -- 18 Aralık 2009; 18:21:03 >

• Bende biosdan Ingelent Tweaker den over clock yapıorum. 2.4 ghz ustune cıkınca 2-3 reset atıor eskı halıne gelıor. ramlerı 800 mhz ye kilitleyip 2.00 voltaj verdigm halde
  • talha sen yapacam diyodun 3.00 filan ne iş
  • hee bide psu yetmiyo filan diyodun sende ekran kartını çıkar öle dene
  • P43-ES3G de ob ekran kartı yok xD
  • ok sanki extreme oc yapıyoda ob siz anakart almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 19 Aralık 2009; 10:56:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod
    ok sanki extreme oc yapıyoda ob siz anakart almış

:D
  • werdiğin deyerleri yada yaptığın ayarları sölersen daha iyi bir yanıt alabilirsin.ben anakart ına netten baktım çok extreme bi OC beklenicek bi kar diil fakat yinede orta derecede bi OC yi kaldıra bilicek bi anakart.bu arada ram ler OC ile 1066 oluyor gigabyte ın sitesine bakarsan daha detaylı bilgi war.resetleme olayına gelince bence sen birden çok yüksek deyerler giritorsun gibime gelio bende çok seneler gigabyte kartlarla OC yaptım klasik bi olay senin başına gelen makina kapanıo ayarları kaydediyor fakat o frekans larda çalışamadığı için default değerlere geri dönüyordur makinaya zarar wermemke için sen ene iyisi minimal rakamlarla dene biraz kullan makinayı ve yawaş yawaş hız aşımını dewam ettir.
  • valla hiçbişey anlamadım bu işten ben.bırak yüksek değer vermeyi 333 den çarpanı x8 335 de bile reset aıyor defould da çalışmaya devam ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.