Şimdi Ara

Overclock Sonrası Kasadan Kesik Kesik Ses Geliyor-Resim Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende ASUS P5K SE E6750 2X1 GB Kingston DDR2 667MHz sistem var,birkaç overclock denemesi yaptım,ancak kasadan özellikle birşeyleri yüklerken veya sayfa falan açarken,oyun oynarken sesler geliyor kesik kesik.Herşeyi default hale getirdikten sonra da devam ediyor bu olay.Nasıl düzeltebilirim işlemci ile alakalı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 23 Mart 2008; 23:38:27 >

• Valla bende de 8600GT kartımı overclock yapınca oluyordu.Ama baya bir yüklenmiştim.Voltaj modu ile birlikte 900-2000de çalıştırıyordum.Oyunlar yüklenirken ince bir tiz ses gelmeye başlıyordu.
  • O benim makinada da oluyo. Eski 7900 gs ekran kartımın üzerinden bi kondansatör kopartmışım farkında olmadan (elimin ayarı yokki). Ekran kartınıda değiştirdim ama ses yadigar kaldı. Sanırım anakart zarar gördü.
  • o ses powerdan geliyor olabilir bende makina ya yüklenince kasadan acayip bi ses geliyodu power değişince bitti
  • Arkadaşlar birşey buldum,kasadan ses geldiği anda fotodaki o silindirik şeklin yanındaki led kırmızı yanıyor.
  • Tabi ki hdd sesi. Bu çok doğal bir ses ve bütün bilgisayar kullanıcılarında az çok vardır. Bazılarında rahatsız edici değilken bazılarında rahatsız edicidir. HDD'ler eskidikçe ses artar veya oluşur diyebilirim. İlk aldığınız kaldmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

Arkadaşlar birşey buldum,kasadan ses geldiği anda fotodaki o silindirik şeklin yanındaki led kırmızı yanıyor.

O Lamba Yanıyosa Hdd Dir Benimkide Ses Yapmaya Başladı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

Arkadaşlar birşey buldum,kasadan ses geldiği anda fotodaki o silindirik şeklin yanındaki led kırmızı yanıyor.

O Lamba Yanıyosa Hdd Dir Benimkide Ses Yapmaya Başladı

Hocam sonuçta bu lambanın yanması kötü birşey mi durduk yere o kadar ses olması kesinlikle normal değil.

• Yeşil yanıyosa normaldir, Kırmızı yanıyosa tehlike var patlayacaktır, sarı yanıyosa kendi de karar verememiştir duruma
    O lamba harddiske okuma yada yazma anlamında ulaşım olduğunu gösterir tehlikeyle alakası yoktur, ses olmasıda normal çünkü hdd ler mekanik cihazlardır, bu ses markaya modele göre değişir, ömrü arttıkça sesi de artar bazı sesler de muhtemel bir arızaya işarettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertkatar

Yeşil yanıyosa normaldir, Kırmızı yanıyosa tehlike var patlayacaktır, sarı yanıyosa kendi de karar verememiştir duruma
    O lamba harddiske okuma yada yazma anlamında ulaşım olduğunu gösterir tehlikeyle alakası yoktur, ses olmasıda normal çünkü hdd ler mekanik cihazlardır, bu ses markaya modele göre değişir, ömrü arttıkça sesi de artar bazı sesler de muhtemel bir arızaya işarettir.

Nasıl Kırmızı Yanıyorsa Patlayacak Demektir Çoğu Kasanın Hdd Lambası Kırmızı Asus Kasamın Hdd Lambası Turuncuydu Hiç Yeşil Hdd Lambası Görmedim

• quote:

quote:

Yeşil yanıyosa normaldir, Kırmızı yanıyosa tehlike var patlayacaktır, sarı yanıyosa kendi de karar verememiştir duruma

Nasıl Kırmızı Yanıyorsa Patlayacak Demektir Çoğu Kasanın Hdd Lambası Kırmızı Asus Kasamın Hdd Lambası Turuncuydu Hiç Yeşil Hdd Lambası Görmedim

Arkadaş dalga geçiyor zaten.

• Yanmak da ne yanmak kasa oradan bi titriyor ben fare tuttuğum elimle hissediyorum.
  • quote:

quote:

Biraz espiri...

• 1 bib açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek !
    ton yok = guc yok
    devamli ton = guc kaynagi arızalı
    devamli kısa ton = arızalı ana-kart
    1 uzun = Ram yenileme
    1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic
    1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
    1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
    1 kısa = Normal Açılış
    2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
    2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
    3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
    4 kısa = zaman sayacı arızalı
    5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram **
    6 kısa = klavye işlemcisi hatası
    7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
    8 kısa = Video Ram yanlis yazma
    9 kısa = ROM bios toplam hatası

internette böyle bir döküman buldum.belki cevap bunlardan biridir.

alıntıdır.oyun-arşivinden salmanbabaya teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.