Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi gidiyorsun devam
  • kardeşim eline sağlık gercekten,çok güzel anlatım! belki bu forumda en yararlı bilgileri sen vermişin tebrik ederim.
  • Öncelikle elinize , emeğinize sağlık. Benimde bi sorum olucak sistemim gigabyte GA- P35- S3G , q6600 , 2*1gb 800 mhz ocz ram ve 400w aopen psu.

Denilen işlemleri adım adım yapıyorum. Çok fazla yükseltmeden işlemci hızını 2.5 ghz e çıkartıyorum çarpanı değiştirmeden. Ram lerin mhz inide değiştiriyorum. 900 yapıyorum. f10 ile save edip çıktıktan sonra makine yeniden açılıyor fakat windows ekranına gelmeden kendini resetliyor ve açılışta default ayarlarla devam ediyor. Sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Edit: ............................standart.........o/c
    CPU çarpanı................9................9
    CPU frekansı MHZ........266............300

PCI express frekans.....auto...........100

Ram çarpanı................auto............2,5
    Ram frekansı MHZ........800.............750
    Ram zamanları.............5.................4
    Ram zamanları.............15...............12

DDR voltaj.................normal..........normal
    CPU voltaj..................1,2875..........1,2875

............................2,4 GHZ..........2,7 GHZ

Verilenleri harfiyen yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakLas1rkeN. -- 13 Mart 2009; 22:38:04 >

• bu ayarlarda sorunsuz açması lazım yazdıgın degerler normal eksik yok yani ram tımınglerını 5-5-5-15 yapıp dene yada cpu voltajını 1.35 yap 3 ghz dene
  • İnternetim kesildiği için 3 gündür internete giremiyordum.Bu arada 2.8 ve 2.9 denemelerim oldum ve şuan 2.8GHz de pc yi sorunsuz kullanıyorum :) Sonuçlarını bugun bir ara gönderecem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakLas1rkeN.

windows ekranına gelmeden kendini resetliyor ve açılışta default ayarlarla devam ediyor. Sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

DDR voltaj.................normal..........normal
    CPU voltaj..................1,2875..........1,2875

............................2,4 GHZ..........2,7 GHZ

Verilenleri harfiyen yaptım.

Her nekadar seninkiyle aynı sorunu yaşamadım isede bende başda 240 fsb yi 1 fsb bile gecemiyordum makina açılmıyordu.Ve sorunun Cpu voltajından oldugunu bulmuştum.Senin değerlere bakınca sendeki cpu voltaj değerinin başda benimkiyle aynı olduğunu görüyorum.Gerçi benim anakartda default değeri gözükmediği için en kücük voltajı default değeri olarak kabul etmiştim ama değilmiş :) Cpu voltajını biraz yükseltirsen tahminimce sorunun büyük ihtimalle çözülür.Ama yukseltmeden once 1.28v için olan sıcaklık değerlerini bir yere not al sonra 1 yada 2 kademe voltaj attırıp sıcaklıklıklarını kontrol et.Ben 1.3250v yaptıgımda hiç bir sorun kalmamıştı.270fsb dahil voltaj arttırmadan bu değerlere kadar çıkabildim.Genelde forumlarda gördüğüm kadarıyla da çoğu kişide default voltaj değerleri 1.3250v gözüküyor tabi bu senin işlemcinde değişiklik gösterebilir.1 kademe arttırarak tekrar dene olmazsa bir kademe daha arttır.Açılıp sorunsuz bir şekilde testleri tamamlayabiliyorsan sorun yoktur.(Sıcaklıkları ilk voltaj değerinle kontrol etmeyi unutma çok fazla bir artış olmaması lazım.Bende boştaki Sıcaklıklar sabit kalmıştı) Kolay gelsin..

• Valla voltajı 1.35625 civarına kadar çıkardım normalde biosdan çıkar çıkmaz resetliyodu kendini şimdi başlarken biosdan bip sesi geliyo boot ekranına gelmeden resetliyo bu seferde . 1 saniye falan kazandırdı voltaj arttırmakta .
    Ramleri overclock etmedim default bıraktım. Sadece fsb yi 266 dan 270 çıkardım o halde bile açılmadı sistem.

Yaptıklarımı aşama aşama yazayım eksik varmı bilmiyorum.

- İlk önce denildiği gibi usb denetlemesini disable yaptım.
    - Sonra overclok menüsüne gelip , fsb yi 270 e çıkardım. 2.43 mhz oldu.(Çarpan 9 değiştirmedim.)
    - Pci frekansı 100 e çektim .
    - Ramlerin frekansının çarpanını 2.5 yaptım.
    - En aşağıdaki voltaj menüsündende cpu voltage controlde voltajı arttırdım. 1.3125 diyo sanırım defaulta ben 1.36 ya kadar denedim sistemi açamadım (Kaydettikten sonraki açılışta kendini yine resetliyor ve default değerlere dönüyor kendi kendine bios).

Aklıma takılan benim psudan anakarta takılan giriş 20 pinli anakart girişi 24 pinli yani 4 pin boşta. O açıdan bi sorun olabilir mi diye düşünüyorum. Onun dışında anakartım mı izin vermiyo diycem overclock a , denemediğim şey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakLas1rkeN. -- 14 Mart 2009; 18:28:53 >

• gercekten cok garip p35 ga anakartın var ramlerınde ıyı hıc bır sey yapmadan 2.7 ye sorunsuz cıkması lazım aklıma dediğin gibi psu geliyor ama 2.7 dede voltaj vermıyorsun ki. psu nun markası nedir
  • Aopen power supply ım 400 watt. Bios'da bu yazılanlar haricinde yapmam gereken birşey mi var acaba o kafama takılıyor.
  • yok bu ayarlarla sorunsuz olması lazım
  • Aslında emin değilim ama belki fsb termination voltajı arttırman bi ihtimal işe yarayabilir.Belki zamanında yaptığın bazı ayarlar voltaj değerini düşürmüştür otamatik olarak yada anakart fsb için belki voltaj istiyordur.Sonuçda parçalar aynı sürüm ve üretim dahi olsa hız aşırtmada değişkenlik gösterebiliyorlar.Gerçi pek sanmıyorum ama denenebilir.Badtr arkadaş ne der bilmiyorum sonuçda o daha tecrübeli ;)

Edit: Şimdi araştırırken görünce hatırladım.Bir ara okuduğum kadarıyla bu anakart da C1E(CPU Enhanced halt) disabled olarak tutuluyor eğer voltaj değeri giriliyorsa.(Gerçi genel olarak bütün anakartlarda öyle ama bazu anakartlarda açık kalsada oluyor benim anakartdaki gibi :) ) Birde bazı forumlarda hernekadar seninkiyle aynı sorun olmasada çoğunlukla bios güncellemesine giderek sorunu çözmüşler.Son olarak istersen aşağıda verdğim linkede bir bak ingilizce ama amaç ordaki bios ayarlarını görmen.Belki aklına birşeyler gelir.Kolay gelsin.

http://www.ritpak.com/post/Overclocking-my-Intel-Q6600-to-333-Ghz-on-Gigabyte-GA-P35-S3G.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beldan -- 15 Mart 2009; 3:04:00 >

• Aklıma şimdi birşey daha geldi :) Demiştim bendede benzer sorun oluşmuştu diye cpu voltajını sadece 1.3250 yapmam yetmemişti benimde ayarlar normal olması gerektiği gibiydi ama sonradan biraz kafa yorunca asıl sorunun ramlerden kaynaklanabileceğini düşünüp ram voltajını 1.8v dan 1.85v e çektiğimde sorun kalmamıştı.Şimdi senin ayarlara bakıncada herşey normal gözüküyor ve badtr ın dediği gibi çalışması lazım.Ram voltajını bir kademe arttırmayı denermisin işe yarayabilir.Öncelikle Cpu voltajını çok yükseltmeden mesela 1.3250 yada 1.33v yaparak Memory(ram) voltajınıda bir kademe arttırarak bir deneme yap olmazsa başka şeyler denersin.
  • Fsb voltajıda arttırdım , ramlerin voltajınıda arttırdım , biosda güncelledim , verilen linkteki bios özelliklerini birebirde uyguladım , arada afilli küfürlerde savurdum makineye ama gelgelelim muvaffak olamadım. Boot ekranından öteye geçemiyorum. Artık şüphelendiğim tekşey sanırım power supply ım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • ayarlarını bır daha kontrol et dıyecegım ama voltaj bıle vermeden 2.7 havada karada yapar o makıne bı arkadasından psu bulabılırsen bırde oyle dene derım
  • Herkeze slm'lar Arkadaşlar benim Asus M2N Nvidia nForce 430 MCP (AMD Socket AM2 CPU) anakartım var ama ben biosun'dan hiçbirşey anlamadım sadece overclock yapmak için %3 ,5, 7 gibi değerler verilmiş ve en önemlisi Voltaj vermek için bir menu dahi göremedim Ram için'de dahil yada benim cahilliyim görüpde anlamamış olabilirim yazdığım model anakart ile bios'dan nasıl overclock yapabilirim yada yazılımsal olarak bildiğiniz bir program varmı cevaplarsanız çok sevinirim hadi ALLAHA Emanet (İşlemci : AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2)
  • güzel anlatım ama uygulayacak cesaretim yok!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tutankamonra

güzel anlatım ama uygulayacak cesaretim yok!

Zamanla oluyor merak etmeÇarpanıyla oynarken işlemciye birşey olma ihtimali çok az hatta yok.En kötüsü sistem açılmaz biosa girip düşürürsün düzelir.
  • Bir sorum olacak , biraz takip edip bende birşeyler uyguladım..

Ram timingleri 5-5-5-15 den 4-4-4-12 ye çekicem ama MHz kaça düşürmeliyim ve voltajı nasıl ayarlamalıyım tam çözemedim ben , benim Asus formula 1 de Ram çarpanı yok yada ben bulamadım , MHz değerleri çıkıyor sadece..
    330MHzx9 da işlemcim Şuan ve 1083MHz de 5-5-5-15 çalışıyor ramler ve 2.00V da çalışıyorlar (Everest 2.1V gösteriyor??)

Ayrıca Bios ta bulunan Voltaj Default değerleri kendinden arttığı için onları sabitledim , Q6600 1,2275 te , bu sabitlemeden sonra Benchmark değerleride biraz düştü..
  • Sistemin hakkında biraz ayrıntılı bir bilgi verirsen arkadaşlar yardımcı olabilir .Sonucda sistem hakkında hiçbirşey bilmeden birşey söylemek zor.Örneğin benim ramler Kingston DDR2 667 MHz.1.85V ile 840MHz ve 4-4-4-12 timinglerde kullanabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.