Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna basarak BİOS a giriyoruz.

Açılan bios ekranında CTRL + F1 yapıyoruz, ( Gigabyte kartlar için )
    Açılan biosun işlem yapacağımız yerinde Enabled/Disabled yaparak gerekli yerleri kullanmak için açabiliriz ama Ram zamalarını yazacağımız yer (5-5-5-15 olan ) genelde kapalı olur o yüzden ilk BİOS ekranında CTRL + F1 yaparak bu değerlerin olduğu yeri kullanıma açıyoruz.

ilk sayfadaki yazıları okumuş olsaydın verilen örneklerde timing lerin asıl açılacağı yazıyordu..

ramlerin oc ye etkisi vardır çıkılan işlemci hızı ramlerin hızına bakarak stabile sağlarlar ama senin ramler zaten 960mhz çalışıyor diyorsun buda 800mhz standardı olan ramler için iyi bir değer yani ramlerin dandik sayılmaz.

q6600 için genel olarak 3,4 stabil 3,6 kasa soğutmana ve ram kalitene bağlıdır öyle günlükte 4 ghz falan kullanan yoktur bu cpu yu anca üst seviye soğutma ile benc yapılmıştır..

bios ta neleri değiştiremeceyeğini anlamadım ama timingler ise yukarıda açıkladım.

• tsk badtr biraz timinglerle ugrasayim. Yarin tek tek ayarlarimi buraya yazip baska hatalarim var mi onu danisacagim.

kasa sogutmam cok iyi oldugu icin daha yuksek denemek istiyorum. ctrl f mevzuunu baska birsey sanmisim "timing" pek cagrisim yapmamis demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 28 Nisan 2009; 2:08:12 >
  • ya benim bios buradakilerden farklı hiçbir ayarı bulamadım anakart Micro-Star MS 7255 ...
  • markaya göre bios ekranları farklıdır. bıos resımlerını cekıp ekleybılırsen yardımcı olmaya calısırız.
  • Anlatılanlar doğrultusunda Q6600 2.4 --- 3.0Ghz de stabil bi şekılde çalışıyo.Voltaj vb artışta yapmadım,Ramler 1066mhz olacak şekılde manual olarak değiştirdim ve şu an gayet başarılı duruyo!Bilgiler için teşekkürler!!!Ekstra bi tavsiye varsa menunitiyetle beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 3 Mayıs 2009; 0:03:14 >
  • merhaba arkadaslar
    bir turlu bu sıstemımle overlock yapamadım.
    en fazla 2,8 ghz de calısıor.
    dıer seceneklerde sureklı reset

sistem ozellıklerım sole:
    cpu: QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9950, 2600 MHz (13 x 200)
    anakart: Asus M3N72-D
    ram: Kingston 2G-UDIMM 4gb 2x2gb ddr2 800mhz
    vga: XFX ati hd 4890 1ghz 900/4000mhz
    psu : ghn 650watt lc power lc-6600 12cm v2.2
    kasa: ghmx 157 lian li pc-a05nb midş tower black

bıos resımlerım de bunlar sımdı nasıl bır ayar yapmalıyım bu sıstemle yardımlarınızı beklıyorum.
    su ıslemcıye bıraz abanalım yaw.
    ekran kartına abandım abnacayım kadar yaw:D

resımler bu sekılde arkadaslar hersey ortada nerede hata yapıoyorum ve de ne yapmalıyım.

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad )

• dfi lp dk p45 t2rs plus
    e7400
    corsair dominator 2x2 1066
    high power 500w psu

biosun default ayarları aşağıdaki gibi bi kaç deneme yaptım fakat makinada donmalar ve sürekli reset var. c1e disabled. cpu voltajını 1.296 , ram voltajını 2.1 (bunu defaultta bıraksamda değişen bişey olmuyor, default 1.908v) yapıyorum. yapmak istediğim ramleri 1066 mhz'de açabilmek fakat cpu ile oynamadan bu değeri alamıyorum. cpu clock değerini 333x8 veya x6 yapınca makina ya açılmıyor ya da reset atıyor. ne yapabilirim? konuda açtım ama hala bi sonuç alamadım.

• tmm ben sorunumu cozdum sorun bıos versıyonu ımıs.
    bıosu guncelleyınce 1,4v ıle 3,2ghz de stabıl olarak calısor.
    saygılar..
  • Voltaj artımı yapmadan yapılan bi OverClock neticesinde sıcaklık artımı olurmu,yada bu sıcaklık artımı sorun oluşturacak seviyelere gelebilir mi???
  • quote:

Voltaj artımı yapmadan yapılan bi OverClock neticesinde sıcaklık artımı olurmu,yada bu sıcaklık artımı sorun oluşturacak seviyelere gelebilir mi???

voltaj değerlerini arttırmadıysanız oc yaptığınızda çok az bir sıcaklık artışı olabilir ama bu sorun olacak kadar olmaz. ama voltajı arttırmadığınızı sanarak oc yapar iseniz ve aslında voltaj artarsa sıcaklıklar artabilir. oc sonrası yapacağınız testlerde bu sıcaklıkları ölçebilirsiniz..

voltajı arttırmadığınızı sanarak dememin nedeni bazı anakartlarda örneğin asus gibi voltaj değerleri manuelde değil auto dadır. bazı arkadaşlar burada cpu frekansını arttırıyor voltajı ellemedim diyor halbuki voltajlar autoda olduğundan cpu frekansı ne kadar artarsa voltajlarda o kadar hatta gereğinden fazla artarak sıcaklıklarda artışa neden oluyorlar. bunun için en güzeli oc yapmadan sıcaklıkları boşta ve yukte ölçmek oc sonrasıda aynı şekilde boşta ve yükte ölçmektir.

• quote:

dfi lp dk p45 t2rs plus
    e7400
    corsair dominator 2x2 1066
    high power 500w psu

biosun default ayarları aşağıdaki gibi bi kaç deneme yaptım fakat makinada donmalar ve sürekli reset var. c1e disabled. cpu voltajını 1.296 , ram voltajını 2.1 (bunu defaultta bıraksamda değişen bişey olmuyor, default 1.908v) yapıyorum. yapmak istediğim ramleri 1066 mhz'de açabilmek fakat cpu ile oynamadan bu değeri alamıyorum. cpu clock değerini 333x8 veya x6 yapınca makina ya açılmıyor ya da reset atıyor. ne yapabilirim? konuda açtım ama hala bi sonuç alamadım.

merhaba,
    İşlemcin E7400 değilmi yanlışmı yazdın acaba, neden dersen ilk eklediğin resimde çarpan 8 ve cpu 2,12ghz de gibi görünüyor ve bunlar defult değer diyorsun, normalde cpu-z den bakınca sistem boşta ise cpu hızını daha az gösterir sisteme yüklenince normal hızı görürsün. ama bios tan bakınca benim bildiğim normal değerleri görmen gerekiyordu. çünkü bu rakkamlar normal değer değil. normali aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

öncelikle bios ta defult değerlere dönme seçeneğini seçerek bir daha değerleri bir kontrol edermisin cpu 2,8ghz görecekmisin, ayrıca ram voltajı standardıda 1,8v tur bildiğim ama oda sende 1,9 görünüyor.. bir bakıp bilgi verirsen tekrar yardımcı olmaya çalışırız.

edit: Açtığın konuyu şimdi gördüm çarpanı kendin düşürmüşsün.. buna gerek yok. istediğin ramleri 1066 görmek değil mi... normalde ram markasına göre değişir ama aslında defult iken kendi 1066 görmesi gerekirdi.. her şeyi defult değerlere dön. ram çarpanını yükselterek 1066mhz göstermeyi denermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 4 Mayıs 2009; 12:07:33 >

• default değerlere döndüm dediğiniz gibi 10.5x266'da 2.8 ghz gördüm. c1e yi disable yaptım fakat bilgisayar windows açılma menüsüne gelmeden sürekli reset atmaya başladı. işlemci voltajını 0.05v daha arttırıp 1.296v'a çektim. orthos programını 1 dakika çalıştırmama rağmen işlemci sıcağlığı 76 dereceye kadar çıktı. işlemci sıcaklığı yüksüz 28 derece(everestte 37 derece) civarında.

ram voltajınıda defaulta aldım ordaki değer değişmedi 1.908v'ta kaldı. ram voltajınıda 2.1v'a çektim(ram üstündeki kullanım değeri 2.1v)

edit: herşey auto'da 10.5x266'da sistem açılmıyor bios ekranından çıktıktan sonra reset atıyor. işlemciyi stok fanla kullanıyorum. ramlerin durumuda aşağıdaki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 4 Mayıs 2009; 16:14:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: badtr

quote:

Voltaj artımı yapmadan yapılan bi OverClock neticesinde sıcaklık artımı olurmu,yada bu sıcaklık artımı sorun oluşturacak seviyelere gelebilir mi???

voltaj değerlerini arttırmadıysanız oc yaptığınızda çok az bir sıcaklık artışı olabilir ama bu sorun olacak kadar olmaz. ama voltajı arttırmadığınızı sanarak oc yapar iseniz ve aslında voltaj artarsa sıcaklıklar artabilir. oc sonrası yapacağınız testlerde bu sıcaklıkları ölçebilirsiniz..

voltajı arttırmadığınızı sanarak dememin nedeni bazı anakartlarda örneğin asus gibi voltaj değerleri manuelde değil auto dadır. bazı arkadaşlar burada cpu frekansını arttırıyor voltajı ellemedim diyor halbuki voltajlar autoda olduğundan cpu frekansı ne kadar artarsa voltajlarda o kadar hatta gereğinden fazla artarak sıcaklıklarda artışa neden oluyorlar. bunun için en güzeli oc yapmadan sıcaklıkları boşta ve yukte ölçmek oc sonrasıda aynı şekilde boşta ve yükte ölçmektir.

Cevap için teşekkürler.Benim anakart asus,voltajı 1,35 yaptığım halde Q6600 3,2 ye çekınce(ramlar 1066 da) prime95 de stabilite testi yapınca 3.Çkirdek başlar başlamaz diğer çekirdekler ise 5-6 dk sonra hata verio fakat everst de böyle bi durum yok.Hangisine güvenip ne yapmamı önerirsiniz???3.0Ghz da sistem masaüstünde 47 dercede falan(voltaj artımı yok)Cooler Master RC690-600WATT Kasa ile sizce mevcut fanlarla daha ne kadar ilerleyebilirm???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 4 Mayıs 2009; 16:11:17 >

• quote:

default değerlere döndüm dediğiniz gibi 10.5x266'da 2.8 ghz gördüm. c1e yi disable yaptım fakat bilgisayar windows açılma menüsüne gelmeden sürekli reset atmaya başladı. işlemci voltajını 0.05v daha arttırıp 1.296v'a çektim. orthos programını 1 dakika çalıştırmama rağmen işlemci sıcağlığı 76 dereceye kadar çıktı. işlemci sıcaklığı yüksüz 28 derece(everestte 37 derece) civarında.

ram voltajınıda defaulta aldım ordaki değer değişmedi 1.908v'ta kaldı. ram voltajınıda 2.1v'a çektim(ram üstündeki kullanım değeri 2.1v)

edit: herşey auto'da 10.5x266'da sistem açılmıyor bios ekranından çıktıktan sonra reset atıyor. işlemciyi stok fanla kullanıyorum. ramlerin durumuda aşağıdaki gibi.

her şey defult ise açılmama gibi bir şey söz konusu olmaması lazım o zaman sisteminizde bir sorun var demektir. çünkü oc yapmıyorsunuz ve sistem açılmıyor bir şeylewr ters demektir. hiç voltajlarla falan oynamayın defult yapın açması lazım açılmıyorsa farklı bir sorun var demektir. zira voltaj vermeniz oc demektir ve sistem oc yapılmadan defultta açılması lazım tersi düşünülemez

• quote:

Cevap için teşekkürler.Benim anakart asus,voltajı 1,35 yaptığım halde Q6600 3,2 ye çekınce(ramlar 1066 da) prime95 de stabilite testi yapınca 3.Çkirdek başlar başlamaz diğer çekirdekler ise 5-6 dk sonra hata verio fakat everst de böyle bi durum yok.Hangisine güvenip ne yapmamı önerirsiniz???3.0Ghz da sistem masaüstünde 47 dercede falan(voltaj artımı yok)Cooler Master RC690-600WATT Kasa ile sizce mevcut fanlarla daha ne kadar ilerleyebilirm???

valla ben genelde everesti açıyorum orthos ile de yukleniyorum sisteme ve everestteki sıcaklıklara bakıyorum zaten çok yukselır ıse sistem reset atıyor, bir de bu şekilde bir kontrol edermisiniz.
  • quote:

quote:

default değerlere döndüm dediğiniz gibi 10.5x266'da 2.8 ghz gördüm. c1e yi disable yaptım fakat bilgisayar windows açılma menüsüne gelmeden sürekli reset atmaya başladı. işlemci voltajını 0.05v daha arttırıp 1.296v'a çektim. orthos programını 1 dakika çalıştırmama rağmen işlemci sıcağlığı 76 dereceye kadar çıktı. işlemci sıcaklığı yüksüz 28 derece(everestte 37 derece) civarında.

her şey defult ise açılmama gibi bir şey söz konusu olmaması lazım o zaman sisteminizde bir sorun var demektir. çünkü oc yapmıyorsunuz ve sistem açılmıyor bir şeylewr ters demektir. hiç voltajlarla falan oynamayın defult yapın açması lazım açılmıyorsa farklı bir sorun var demektir. zira voltaj vermeniz oc demektir ve sistem oc yapılmadan defultta açılması lazım tersi düşünülemez

valla ne olduğunu ben çözebilmiş değilim. biostan fazla anlamıyorum zaten. herşeyi auto'da bıraktığım için mi böyle oluyor acaba? biosta görmek istediğiniz bi bölüm varsa resmini çekip ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 4 Mayıs 2009; 22:35:51 >

• quote:

valla ne olduğunu ben çözebilmiş değilim. biostan fazla anlamıyorum zaten. herşeyi auto'da bıraktığım için mi böyle oluyor acaba? biosta görmek istediğiniz bi bölüm varsa resmini çekip ekleyebilirim.

öncelikle her erkranda defult değerlere dönün cpu hızını 2,8 ghz yani normal değerlerini görüp sisteminizi açın eğer hata verip açılmıyorsa dediğim gibi sistemde sorun vardır. zira oc yapmadan yani bios ta herşey defult ta iken sistemin açılmaması söz konusu olamaz .
  • Orjinalden alıntı: badtr

valla ben genelde everesti açıyorum orthos ile de yukleniyorum sisteme ve everestteki sıcaklıklara bakıyorum zaten çok yukselır ıse sistem reset atıyor, bir de bu şekilde bir kontrol edermisiniz.

3.0Ghz da sistem masaüstünde 47 dercede falan(voltaj artımı yok)Cooler Master RC690-600WATT Kasa ile sizce mevcut fanlarla daha ne kadar ilerleyebilirm???3,2 Ghz için hangi voltaj değerini öneirisiniz?(sistem panelde var)

• quote:

3.0Ghz da sistem masaüstünde 47 dercede falan(voltaj artımı yok)Cooler Master RC690-600WATT Kasa ile sizce mevcut fanlarla daha ne kadar ilerleyebilirm???3,2 Ghz için hangi voltaj değerini öneirisiniz?(sistem panelde var)

ilk sayfanaki konunuya bakarsan orada Q6600 için en altta 3,6 ghz ye kadar voltaj degerlerı ve testlerı mevcuttur.
  • quote:

quote:

ilk sayfanaki konunuya bakarsan orada Q6600 için en altta 3,6 ghz ye kadar voltaj degerlerı ve testlerı mevcuttur.

Daha önceki mesajımda söylemiştim zaten,ordakı değerler doğrultsnda yaptığımda hata vermişti.Şu an için merak ettiğim bu kasa ve içindeki stok fanlarla hangi voltaj değerlerine çıkabilirm en fazla???
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.