Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunu ancak deneme yaparak tespit edebilirsin, ilk sayfadaki konudan kastım oc nin hangi kademeler ile arttırılması sonucta adım adım yukselterek denemelisin benim buradan sana su kadar voltaj ver demem yanlış olur zira versemde o denemelerdeki değerlerimi verebilirim cunku elimde baska değer yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

bunu ancak deneme yaparak tespit edebilirsin, ilk sayfadaki konudan kastım oc nin hangi kademeler ile arttırılması sonucta adım adım yukselterek denemelisin benim buradan sana su kadar voltaj ver demem yanlış olur zira versemde o denemelerdeki değerlerimi verebilirim cunku elimde baska değer yok..

Ok,sağol!
  • gigabayte p31 anakart E8200 2,66
    hiç voltaj vermeden sadece frekans değiştirdim şuan 3,4 de kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menfhis -- 8 Mayıs 2009; 17:36:00 >
  • quote:

gigabayte p31 anakart E8200 2,66
    hiç voltaj vermeden sadece frekans değiştirdim şuan 3,4 de kullanıyorum

• ilk defa overclock yaptım anakartım msi g31m3 2.66 dan frekans değiştirerek 3,20 ghz çıktım ramlarda 960mhz de bana ggöre stabil 3dmark testide yapacağım fakat işlemciyi 3,4 veya daha yüksek yaptığımda makina açıyor windows açmıyor neden yapar bunu ve anakartta nereden voltaj veriliyor onun yerini bulamadım
  • bende gigabyte x48-dq6 anakart
    q9650 işlemci
    2x2gb corsair dominator ram var
    başta yazılan üzere ram hızlarını 423 mhz çıkarmış bunu biostan yapılamıyor herhalde demi? peki gündelik kullanım için nasıl 423mhz ram hızı overclocklanabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozi -- 14 Mayıs 2009; 15:04:29 >
  • quote:

bende gigabyte x48-dq6 anakart
    q9650 işlemci
    2x2gb corsair dominator ram var
    başta yazılan üzere ram hızlarını 423 mhz çıkarmış bunu biostan yapılamıyor herhalde demi? peki gündelik kullanım için nasıl 423mhz ram hızı overclocklanabilir?

tam nalayamadım nasıl 423 mhz çıkarmış. oc yaptınmı sisteme ?
  • biraz yazım aptalca olmuş fark ettim :)

ramlerin mhz ile cpu mhz 1:1 olması iyi overclock için idaeldir hani :)

cpu 'da 9x 420 den ~3.8 ghz
    ram mhz 2.66 x 420 ~1120 ulaşılıyor
    bunu nasıl yapıldığını merak etimiştim yani ram mhz'si çarpanı en fazla 400 gözükyordu
    sorunu çözdüm :D
    anakrtımda ben cpu çarpanını yükseltiğimde
    anakart kendiliğindne ram çarpanını yükseltiyor
    440x9 ~3960
    yaptım ram kendiliğindne 440x2.66 ~1170
    oldu ama sistem açılmadı :) (daha enterasnı ben bios update yapmıştım bios update geri attı biosun eski sürümü geri geldi :) )
    cpu core voltajı 1.4 yapmıştım akşama eve geçince biraz daha yükselteceğim voltajı
    ram voltajını ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ona da bir bakacağım
  • Selamlar..
    Sistem özelliklerim:
    ASUS P5Q SE P45/ICH10 FSB 1600MHz DDR2 1200MHz SOKET 775 ANAKART
    INTEL Q8200 CORE 2 QUAD 2.33 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz
    crucial ballistix 2x2gb tracer led 800mhz
    AKASA ZEN 520W ÇİFT 12CM FANLI SİYAH KASA – AK-ZEN520-BK
    Thermaltake Big Typhoon VP İşlemci Soğutucusu

333x7 olan işlemcime overclock denemelerim oldu..Ancak windows xp ye başarıyla giriş yapmasına rağmen..
    Prime95 ve diğer programlarda sürekli kararlılıkta başarısızlık oluyor..(Blend seçeneğinde)
    Programları çalıştırdığım 5-6 saniye sonra test başarısız oluyor.Ki bazen bilgisayar kendi kendine reset atıyor.

İzlediğim yol şu sekilde..
    Çarpanı 7 ye sabitleyip fsb yi yavaş yavaş arttırdım..430 fsb da bios ekranı açılmadı..Pili çıkarıp taktım.
    Daha sonra 425 fsb e geri çektim.xp açıldı.
    Ram freakansını ise en düşükte tuttum yani 1 e 1 oranında arttı.(asus anakartlarda ram oranlarını gösteren menü yok sanırım.).Timingleride 5-5-5-15 de ayarladım..
    PCIE frekansı 100 e sabitledim.

Voltaj kısmında ise önce auto bırakmıştım..Sonra stabiliteyi sağlamak için 1.3 e kadar çıkardım ama ondada prime 95 de başarsız oldu.

Overclocking konusunda acemiyim bundan sonraki aşamalarım ne olmalı.
    Mesela ram timing konunda ramlerin üzerinde 4-4-4-12 2.0 v yazıyor..Bu değerleri ayarladığımda ise xp açılırken mavi ekran geldi bil. kendini resetledi.
    Ram Timinglerini pek anlamadım neden bu değerleri veriyoruz.?

Genelde Q8200 için Overclocking olarak pek başarlı değilmiş..İnt.de q8200 ile yapılmış fazla denemeler yok.

http://img195.imageshack.us/img195/598/voltajyukaltnda.jpg
    http://img30.imageshack.us/img30/78/voltajszidle.jpg

• Corsair dominator ram kullanıyorum normal mhz 1066 biliyorsunuz.
    anakartımın özeliğindne
    cpu çmhz çarpanını artıkdıkça ram çarpanı otomatik artıyor
    cpu 440x9 ~4.0 ghz de iken
    440x2.66D ~1170 bir türlü ramleri çalıştıramadım (gigabyte anakartım var)
    voltu 2.2 v kadar çıkardım makina gene açılmadı
    acaba nerede hata yapıyor olabilirim?
    bir pci exp. mhz neden 100 mhz sabitliyoruz onu anlamadım
  • Arkadaşlar İntel dx 38 bt anakart 1+1 2 Gb 1333 Mhz ocz rem e 7300 cpu kullanıyorum bu sistemin hızın % 25 de olsa kolay yoldan nasıl hızlandıra bilirim kullandığım anakart oc canavarı deniliyor ama mben ince yaralara girip yanlış bişeyler yapıp sisteme zarar vermekten korkuyorum yardımlarınız için tşkler ederim
  • Merhabalar, bende E6400 var 2.13 ghz ve oc yapıcam ama burada söyledikleriniz benim BIOS ta yok benim bios farklı herhalde anakart msi PRO2000 pc kullanıyorum ben yardımcı olursanız ...
  • mehaba arkadaşlar gigabayt 945GCM-S2L anakart ve E2180 işilemci var (ram 2gb) forumu biraz araştırdım ve bu işlemciye overclock yapan arkadaşları gördüm.. doğrusunu isterseniz benide bi merak sardı ve işlemci hızın 2.5 ghz'e çıkardım (stok fan) ancak şöyle bi durum söz konusu overclock yapmadan önce orthos programıyla 54 derece olan sıcaklık overclocktan sonra 68 dereceyi buluyor (yüksüz 35-40 derece) sizce bu sıcaklık (68 derece) bi sorun teşkil edermi yoksa yeni bi fan mı almalıyım ya da ne yapmalıyım ???? ( Diğer Önerilerinizi de bekliyorum) (yaptığım değişiklikleri resimlerde görebilirsiniz) Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerden -- 28 Mayıs 2009; 18:29:37 >

• ben naptımsa voltaj işin içine girince başarılı olamadım

anakartı değiştim ramlari değiştim yine yok beceremiyorum sanırım.

asus p5b ve 2*1 kingston hyper x yerine gigabyte dq6 ve ocz 2*2 ram aldım ama yine yapamadım :S şuan 6600 Q2,9 da voltajsız çalışıyor,yetiyorda gerçi ama voltaj olayınıda merak etmiştim 3.2 falan görmek istiyodum.bi ara 3,15 gördüm ama ondanda masaüstüne geçememiştim
  • İlk kez yapıcam hp dv5 1170et laptobumda ama hiç bilgim yok nasıl yapıcam bilmiyorum.

İlk olarak neler yapmam gerek söylermisiniz ?

Laptoba yapıcam ve biosa nerden giriliyo onu bile bilmiyorum.

F2 ile diye okudum aratıp ama F2 ile girdiğim menüde. İlk mesajdaki İlk Defa Oc yapanlar için ilgili bölümdeki resimlerle alakası yok. Sadece 4 menü geldi oda test test test diyor.

Yanlış yerdemiyim yoksa ayrıyetten bir tuşamı basmam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 30 Haziran 2009; 5:46:49 >
  • ilk kez veya sonkez laptop ile böyle şeylere kalkışma bile ....

Masaüstü sistemlerde bile koca koca soğutucular kullanıyorlar ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 30 Haziran 2009; 9:27:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TURK-ŞAD

ilk kez veya sonkez laptop ile böyle şeylere kalkışma bile ....

Masaüstü sistemlerde bile koca koca soğutucular kullanıyorlar ........

Biliyorum ama 2.53 den 2.66 Ghz ye çıkarmak istiyorum sadece. Bide ekran kartımı 9600 den 9700 performansına getirmek. Aynı laptopla bunları yapan var. Bende yapabilirim sorun olmadan diye düşünüyorum.
  • benim intel e4500 işlemcim stok fanlı
    gigabyte x48-ds5 anakartım
    2*1 Gb 667 , 1*2 Gb 800 Ramim
    400w Psu m
    1*Egzos 12cm 2*Yan Kapakta 12cm Fanım Var
    Bu Sisteme OC yapabilirmiyim ama OC konusunda hiç bilgim yok yardımcı olacak biri varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkvrd

benim intel e4500 işlemcim stok fanlı
    gigabyte x48-ds5 anakartım
    2*1 Gb 667 , 1*2 Gb 800 Ramim
    400w Psu m
    1*Egzos 12cm 2*Yan Kapakta 12cm Fanım Var
    Bu Sisteme OC yapabilirmiyim ama OC konusunda hiç bilgim yok yardımcı olacak biri varmı

yardım edecek kimse yokmu
  • selam arkadaşlar benim sistemim imzamdaki gibi

işlemcime o.c yapmak istiyorum ama bu konuda birşey bilmiyorum

anakart: msı p35 neo-f

işlemci: core 2 duo e6550 2.33 ghz

stock fan var

bana yardım edebilirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.