Şimdi Ara

Overclock Yapacaklar İçin Rehber (Güncel, Core 2 Duo / Quad ) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
19
Favori
146.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba öncelikle konu çok süper ve yararlı olmuş herşeyi en ince ayrıntısna kadar anlatmışsınız elinize kolunuza sağlık

Benim bir sorum olacak burda anlatılanlara uyarak kendi sistemimi o/c yaptım ve standart 1.80 olan E4300 işlemcimi 2.16Ghz hızına çıkarttım (küçük bişey ama şimdilik bu kadar). Şimdi sorun şu; şuan çalışmakta olan FSB değerini en ufak bir artış yaptığımda makine açılmıyor. Sizce dar boğaz nerde ramler 4:3 oranında çalışıyo ve 2.16 da sistem stabil Prime95 ile tam 1 gün test ettim hiç sorun vermedi. Ama bu hızdan yukarıda çıkamıyorum, açıkçası voltaj değerleri ile oynamaktan da biraz çekiniyorum anakart ASUS P5B MX WIFI/AP biraz dandik bir anakart ve işlemci üzerinde stok fanı var. Sizce ne yapmalıyım biraz daha zorliyim mi makineyi yoksa böyle kalsın mı?

Bu arada işlemci yük altında max 68 dereceye kadar ısınıyor. Ramler ise biri DDR2 667Mhz diğeri ise DDR2 800Mhz ikisininde markası Kingston

Edit: PCI Express hızını 100 olarak sabitledikten sorna işlemciyi 2.43Ghz'a kadar çıkartabildim ama yine tıkandı 270 FSB değerinden yukarı çıkamıyorum voltaj arttırmayı denedim ve işlemci voltajını 1.525 e kadar çıkardım daha yukarısından tırstım ama yinede olmadı. Sizce şimdiki darboğaz nerde..

Bu arada ben bu anakartta (ASUS P5B MX WIFI/AP) ram trimminglerini ve ram voltajını ayarlıyamıyorum. BIOS'da bahsi geçen menu yok yada ben bulamıyorum. Sadece FSB işlemci voltajı birde DRAM Frquency var, orda da iki seçenek var sadece "DDR2 667" ve "DDR2 533"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hat - Trick -- 24 Temmuz 2009; 14:12:08 >

• 3.400 mhz de 1.275 v dan 1.600v ye kadar vdeğerlerini 0.025v arttırarak voltaj verdim sıcaklık konusunda sorun olmadı soğutucum iyi 73 derece üstünü göstermedi imzadan markasına bakabilirsiniz ama bi türlü prime 95 te stabil bi sistem çalıştıramadı en iyisi de zaten 1.600v ta 55 dakika torture test ettikten sonra bilgisayar reset etıyor. daha önceki volt larda windowsun donması, sistemin açılamaması ve prime 95 toture testini yaparken 1 veya 2 çekirdeği kapaması olmuştur bu son 1.6 verdiğim bios değerleri şu şekilde

cpu clock ratio: x9 (bu arada bu çarpan olayı nedir overclock ta işe yararmı? bütün
    denemelerimi x9 da aldım)
    cpu Frequency(mhz): 378
    cpu express Frequency(mhz): 100
    system memory multiplaer: 2.00 (800mhz@756mhz)
    Dram timing: 4-4-4-12@4-4-4-12
    DDR2 overvoltage control: +0.2v (normalde ramlar 1.95 v de çalışıyor)
    FSB overvoltage control: +0.3v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    (G)MCH overvoltage: +0.3v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    CPU voltage control: 1.287@1.600v

diğer 40 dakika stabil kalmış konfigurasyonlar

cpu Frequency(mhz): 356
    system memory multiplaer: 2.00 (800mhz@712mhz)
    DDR2 overvoltage control: +0.2v (normalde ramlerim 1.95 v de çalışıyormuş)
    FSB overvoltage control: +0.1v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    (G)MCH overvoltage: +0.1v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    CPU voltage control: 1.287@1.325v

cpu Frequency(mhz): 378
    system memory multiplaer: 2.00 (800mhz@712mhz)
    DDR2 overvoltage control: +0.2v (normalde ramlerim 1.95 v de çalışıyormuş)
    FSB overvoltage control: +0.2v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    (G)MCH overvoltage: +0.2v (cpuya yüklediğim her +1.000v da + bu değere+1.000v ekliyorum)
    CPU voltage control: 1.287@1.500v

bu son iki değerde 40-45 dakika sonra Prime 95de test te ikem hata verip reset atan konfigürasyon

sistem özelliklerim imzamda yazıyo işletim sisteminde windows7 den xp ye geçiş yaptım bu değerler xp sp3 altında denenmiştir.

• zaten burda kendi kendime gelin güvey oluyorum ama yinede yazayım

bunlarda stabil bios değerleri sonradan ram'e +0.2v verdim

sizce 3.6 gz nasıl çıkarım
    nerelerde oynama yapmalıyım
  • İlk sayfadaki CTRL+F1 aşamasındaki görüntüler silinmiş. Lütfen acil olarak eklenebilir mi? Bir de örneğin benim yapacağım tek şey bellek çarpanını değiştirmek diyelim, yine de gerek var mıdır bellek zamanlamalarını açmaya? Denemedim, riske etmek de istemiyorum ama bana mantıksız geliyor. Ve şart diyelim, bunu yaptık. Peki bunu geri alma, yani önceki haline geri getirme durumu var mıdır? Örneğin bellek çarpanımı değiştirdim, işlemimi yaptım, önceki haline geri getirebilir miyiz CTRL+F1 durumunu? Bu şekilde yaptığımız işlem de değişikliğe uğramadan, ayarlar da önceki durumuna dönerek çalıştırılabilir mi? Bu arada bu CTRL+F1 menü dahilinde yapılamıyor mu, sadece tuş kombinasyonu mu mevcut veya bu tuş kombinasyonu menü veya herhangi bir kısımda mı belirtiliyor? Gigabyte'lardan bahsediyorum tabi.

Bu arada biosa girip hiçbir şeye dokunmadan doğrudan bellek çarpanını 2 yapmayı denedim ama sadece görünürde, kaydetmedim. Enerji tasarrufu seçeneği bulunduğundan sanıyorum; 800 MHz yapması gereken frekansı, 400 MHz'ye düşürdü. En öncelikle biostan bu seçeneğin kapatılması gerekiyor, bu ilk sayfada resimlenmemiş. Bunu da belirtsek çok sevineceğim.

Teşekkürler.

• Bir de aklıma şöyle bir şey gelmiyor değil. CPU Enhanced Halt (C1E) ve CPU EIST Function gibi özellikleri pasif yapmak yerine onlara da hiç dokunmadan bellek çarpanına 2 verdiğimizde frekans 400 MHz'ye düşüyor. Fakat bu zaten sistem boştayken böyle, işlemcinin çarpanını düşürüp enerji tasarrufu yaptığından. Aksi durumda işlemci normal olarak çalıştığı sıra bellek de 800 MHz'ye çıkmayacak mıdır? Bu anlamda belleği de enerji tasarruflu yapmış oluruz.
  • abicim rem çarpanını ayarladıktan sonra düşük geliyorsa 2 çarpanıyla değilde 2.5-2.66-3 vs gibi ayarlar girerek orjinal rem hz'lerine ulaşabilirsin ama sen sen ol raminin orjinal mhz sine -+20 değerlerine yakın değerler gir artık senin işlemcin ne bilmiyorum ama zaten cpu mhz'sini yükselttikçe ve alçalttıkça ram rakamlarınında nasıl değiştiniğini biraz anlayacaksın. timingleri için de ramlere voltaj vermen gerekiyor mesela 3.6 hz de sistemi açabildin raminde 800mhz ama everestte baktığında timingler normalde 3-3-3-12 iken olmuşlar7-7-7-18 falan. o zaman bildiğim kadarıyla "ben yaptım ama pek bi etkisini görmedim bu benim donanımımla ilgili olabilir" timingleri aşşağı çekebilmen için ramlere defould voltajından biraz daha +1 +2 +3 volt extradan verebilirsin. cpu ya ne kadar mhz verirsen ram lerede o kadar mhz gider o yüzden ram mhzlerinin çarpanlarını düşürüyoruz -ki overclock ta ram dan dolayı sistem çakılmasın.

• HD 4850 Ekran Kartı aldım. Clock değerleri 650-1000 fabrika çıkışlıydı. 650-1100 değerlerine getirdim, fanı da yüzde 70 yaptım sorunsuzdu. Fakat bir süre sonra ayarlar 680-1100 görünmesine rağmen "current values" kısmı 500-1000 görünüyor, minimum değerler yani. Ne yaparsam yapayım da artmadı. Default ayarlara geri dön dedim hala 500-1000 gösteriyor. Öyle sabitlendi kaldı. Neden olur acaba?
  • o 500/1000 değeri, sistem boştayken ekran kartının enerji tasarrufu için hızlarını ve voltajı düşürmesi olayıdır.yaptığınız oc ile alakası yok.öncedende öyleydi takma kafaya.

quote:

Orijinalden alıntı: Lets Game

HD 4850 Ekran Kartı aldım. Clock değerleri 650-1000 fabrika çıkışlıydı. 650-1100 değerlerine getirdim, fanı da yüzde 70 yaptım sorunsuzdu. Fakat bir süre sonra ayarlar 680-1100 görünmesine rağmen "current values" kısmı 500-1000 görünüyor, minimum değerler yani. Ne yaparsam yapayım da artmadı. Default ayarlara geri dön dedim hala 500-1000 gösteriyor. Öyle sabitlendi kaldı. Neden olur acaba?

• p4 3.2ghz işlemci var.default 200mhz.201mhz de pc açılıyor.202mhz yaptığım zaman pc geç açılıyo ve pci-express hızı ve ram hızı normal hızlarına dönüyor fakat cpu hızı öyle kalıyor.Birşey anlamadım ben bu işten gerçekten:D.Sanırım 1mhz stabiliteyi etkiliyor.Ne takoz bi işlemcim varmış kardeşim anahtarlık yapacam valla
  • Minnettar kaldım gerçekten çok işime yarayacak emeğine sağlık.
  • MSI'da VOLTAJ ARTTIRMA GİBİ BİR BÖLÜM VAR mı? Cell menu yok benimkinde Frequency and voltage control var oradan ram timing ve fsb hızını değiştirebiliyorum başka voltajlar kısmı yokkk
  • Usta Bios pili kar etmiyor.CMOS Jumper çıkarmak lazım.
  • güzel konu olmuş ellerine sağlık arkadaşım
  • sağolun arkadaşlar
  • slm arkadaslar,,

sistemime overclok yapmak istiyorum, bir kac kere denedim ama basarisiz oldum..

sistemim
    işlemci : Q6600 2,4 ghz işlemci
    anakart:gigabyte p45-Ud3lr
    ram: 4 gb kingston 800 mhz
    600w psu

bu sisteme gore vermem gerekenleri degerleri yaklasik olarak ne yapmam gerek??
  • Birşey soracağım.Benim MSI G31M3 V2 model anakartımın üzerinde Intel Core 2 Duo Q8200 kurulu.Overclock'u Benim biosumda "Cell menu" adlı menüden ayarlıyorum.Fakat PCI 100 de iken 342x7 nin üzerine çıktığımda bilgisayar açılmıyor (bios ekranından önceki bölüm gelmiyor fakat bilgisayar çalışır durumda.ve bilgisayar açılmıyor) bu durumu pini tak çıkar ile hallettim ve pci yi yükselterek denedim.oldu.fakat ben her seferinde pci yi ne kadar vereceğimi hesaplamak istemiyorum.Bu durumu nasıl çözerim ?
    Teşekkürler. (Cevaplarınızı özel mesajdan atarsanız çok sevinirim :))
  • Arkadaşlar overclock için Thermaltake Golden ORB 2 aldım gayet iyi sogutuyor ama Core 2 Duo E4600 mü en fazla 3.12Ghz de kullanabiliyorum.Yani 3.13Ghz bile olmuyor.BIOS a girip sistem ayarlarını default yapıyorum.Sonra yeniden Overclock yapıyorum ama yine 3.12Ghz den fazla olmuyor.Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

Sistem:

Gigabyte GA-945GCM-S2L

İntel Core 2 Duo E4600 2.40Ghz@3.12Ghz

Sapphire HD4830 1GB 256 Bit

Kingson 2GB 667Mhz
  • arkadaşlar gigabyte anakartım var ve biosda öyle seçenekler yok ctrl f1 olayında bile bios versiyonu f8b bios versiyonunu ne yapmalıyımki o seçenekler gelsin ?
  • selamlar, umarım konunun uzmanı arkadaşlar yolu düşüpte cevap yazarlar.
    fsb overvoltage ve mch overvoltage olan yerlere nezaman volyaj vericez veya voltaj verecekmiyiz?
    benim anakartım rated fsb 1333mhz destekliyor ama overclock yaptığımda 1800lü değerlere ulaşıyor burada ne yapmam lazım, fsb overvoltage değerimi arttırmalımıyım?
    Şimdiden teşekkürler...
  • selam. mükemmel bir konu olmuş.
    badtr ye sormak istiyorum. cevap verirsen sevinirim. ilk kez oc yapıcam.
    Sistemim
    Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz G0 işlemci
    Gigabyte P35 DS3L rev. 2,0
    Kingston Hyperx 1066 mhz 2x2 4GB kit
    Palit 8800 GT Super 1 GB DDR3 256 bits

İşlemciyi 3,00 ghz e çıkarmak istiyorum. işlemci çarpanı yüksüz x6 da yükde x9 da duruyor. biosda da bu değer x9 görünüyor. Ramleri 1000 mhz kullanabilirmiyim. Diğer ayarları nasıl yapmalıyım? Birde voltaj vermeden 3,00 Ghz yapabilirmiyim?. Teşekkürler kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.