Şimdi Ara

Overclock yapıyorum ve dikkate almam gerekenler nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kısaca bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim.

İşlemci Fx-6300 Vishera (3.5Ghz) Bilgileri
    Ram G-skill 4x4gb quad channel 1866mhz CL9 Bilgileri
    Anakart 970A-DS3P (HT 2400-NB 2000 FSB 200 ) Bilgileri
    Ekran Kartı Power Color HD6790 1GB 256Bit Bilgileri
    Harddisk SSD 60GB Kingston (450mb/450mb) Bilgileri
    Psu Xigmatek 600Watt Silver plus Bilgileri
    İşlemci soğutma sistemim Seidon 120M Bilgileri
    Chipset Soğutucusu CN881 Bilgileri

Öncelikle UEFI bioslu bir anakartım var biraz fazla detaylı kafa karıştırıyor fakat alışınca sıkıntı olmuyor. 5,14Ghz ye kadar çıktım ancak stabil olmadığı için şu sıralar 4,31 Ghz(1.390-1.450volt). de duruyorum. İşlemciyi daha fazla aşırtmak istiyorum açıkçası ancak bunun için voltaj gereksinimi de gerekiyor 5.14 ghz ye çıktığımda 1.55 volt. Ben 4,8Ghz civarında stabil kullanmak istiyorum ancak başaramadım Kuzey köprüsünü soğutmayı başaramadım. 3-4 ay önce bir tane anakartım vardı bu da 970A-D3 kuzey köprüsün soğutucusunu elimle değiştirmiştim soğutma işlemi başarılıydı ancak sonradan arıza verdi ve anakart değişimi gerekti. Bu arada CN 881 chipset soğutucusu kullanmakla beraber sıvı soğutmadan kazandığım yer ile ona ek bir fan takıp bloklardaki sıcak havayı dışarı üflemeyi başarmıştım. Ancak o zaman da 5.14 Ghz de sistemi kararlı tutamamıştım. İşlemcim yükte 80-90 derece arasında gezinirken performans kaybı yaşıyor ardından kabaca nasıl desem sanki işlem yapma yeteneğini kaybediyordum. Tır çeken araba misali. Şu anda 4,31 Ghz de kullanmaktayım HT hızım 3000-NB 2000. NB yi yükseltmeyi düşünmüyorum. Ama Ht yi daha fazla zorlama konusunda ısrarcıyım. FSB:233 de işlemci çarpanım 18.5 da. Ramlerim 1866 mhz CL 9 olarak kullanmaktayım. Yalnız CR yi 2 den 1 e çektim. 9-10-9-28 CR-1 şeklinde kullanıyorum. Tabi onlara da voltaj vermem gerekti.Orjinal voltaj değeri 1.500 O.C li değeri 1.650 volt. Anakartımın Kuzey koprüsü sıcaklığı şu anda yükte 45 dereceyi geçmiyor. 970A-D3 de bu kadar düşük sıcaklıkları CN881 kullanırken görebiliyordum overclock yaparken. Bu arada 5.14 Ghz de sadece işlemci çarpanıyla oynamak yerine FSB yi 280 e çekmiştim HT 2800 NB 2200 civarıydı. Ancak kuzey köprüsü sıcaklıkları tavan yapıyordu. Şu anda istediğim 4.8Ghz civarlarında stabil tutmak ve mümkünse FSB:233 deyken yapmak bunu. Konu hakkında yardımlarınızı istiyorum şimdiden teşekkür ederim. Benchmark testlerim aşağıdaki resimlerdedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tokay6767 -- 4 Ocak 2015; 7:25:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.