Şimdi Ara

OVİ 7230'u kökten bozdu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütçeme göre gayet beğenerek aldığım ve çok da memnun kaldığım 7230'a arkadaşların tavsiyeleri üzerine internetten OVİ yükledim.
    (aşağıdaki anlatacaklarımdan bağımsız olarak çok iyi telefon, sadece klavye kısmı çok ince olduğu için tek elle kullanırken sağ başparmağınızla 8,9,0 gibi alttaki tuşlara basamama sıkıntısı var, mesajda vs. çift el kullanım gerekiyor. Ayrıca N72 de bu da 3,2 mp olmasına rağmen 4 yaşındaki N72'nin yanında bunun foto ve videoları çamur gibi)

Ovi'de "telefon güncellemeniz" var yazıyordu, ben de çok riskli olduğunu bilmeyerek bağlantıyı vs. kabloları sağlamlaştırdıktan sonra güncelleme yaptım. Ovi çeşitli ayarlamalar yapıp telefonu tekrar açarken yedek dosyasını geri yüklemeye sıra gelince "bir hata" verdi ve geri yükleme yapmadı.

Telefonda herşey sıfıra döndü yetmezmiş gibi içindeki tüm kayıtlar, müzikler, orijinalindeki ve sorna yüklenen oyunlar, uygulamaların bazıları çeşitli ayarlar gitti. Meğer onları silip sonra tekrar yüklüyormuş ama yükleyemedi.

Bunlar önemli değil ama artık telefonumu ne ovi ile ne suite ile bilgisayara tanıtabiliyorum. İkisi de "cihaz bulunamadı" diyor.
    Bilgisayara bağlayınca sadece hafıza kartını tanıyor. Dahili hafıza ve 7230 yokmuş gibi davranıyor.

Dahili hafızayı telefondan kontrol edebiliyorum, rehbere kayıt ekleyip silebiliyorum. Hafıza kartına da telefondan erişebiliyorum ama resimleri büyütüp görüntüleyemiyorum.

Bir de o andan sonra N97 zamanında yaşadığım Türkçe karakterle mesaj yazınca mesaj karakter sayısını çok fazla artırma hastalığına yakalandı. İngilizce kullanmaya başladım.

Fabrika ayarlarına geri dönmek bir işe yaramadı.

Reset denen olay nedir? Bir işe yarar mı? Yapılacak başka bir şey var mı?
    Servis için 1 hafta süre istiyorlar henüz veremedim. Garanti kapsamından "kullanıcı hatası" diye çıkarırlar mı?

Not: OVİ'nin yedeklediği dosyayı bilgisayarda açayım da rehberi elle gireyim dedim, bir programla açtım yedeği de alamamış bir kaç kayıt var sadece. Cihaza bağlansa bile yedeği yükleyemeyecekmiş.

• Arkadaşlar bu konuda fikri olan var mı? Servisten başka bir çözümü var mı?

-15 gün bekledim. flood sayılıyorsa lütfen bu mesajı siliniz.-
  • Telefonun Ham olmuş.
    Phoenixle ölü telefona fw atmayı detaylı biçimde anlatacam.
    Öncelikle Telefonun versionuna uygun fwyi indirecen versiona bakmak için *#0000# yap. Şu siteye gir google chromeden indir(sadece chrome indiriyor.)http://www.blue-nokia.com/index02.html Gir uygun versionu indir. version setup şeklindedir. Phoenix programını indir.

http://hotfile.com/dl/24585686/ecc478b/Phoenix-2009.rar.html

Phoenix'i kur daha sonra indirdiğin versionu kur bilgisayarı yeniden başlat. Telefonu bilgisayara bağla aygıt yüklendi diyince çek. telefonu kapat. Pc suite Ovi suite falan hepsini kapat. Phoenix'i aç menü çubuğunda File bölümüde Manage yazan bölüme tıkla usb'yi sil. Daha sonra Tekrar File Product seçmek için product yazan bölüme gir RM-598'i seç. Daha sonra flashing>Firmware update tıkla.

Bir pencere açılacak orda boş bir bölüm var yanında üstünde 3 nokta bulunan kutucuk var o kutucuğa tıkla bir pencere daha açılacak oradan yanında turkish yazan firmwareyi seç.

Refurbish'e tıkla power button yazısı gelecek o zaman telefonu açma tuşuna bas ekran ışığı yandığı anda telefonu bırak firmware devam edecek. Bitne kadar telefona dokunma usb'yi çekme.

Sonucu bildirin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.