Şimdi Ara

oy kullanmamanın cezası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
14.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

Cezasi bu sekilde yonetilmek

+1

Cezası 5 lira. Düşük olduğundan dolayı posta masrafını karşılamıyor diye kesilmiyor diye biliyorum.

12,5 TL. Fakat cezayı ödemediniz diye cezanın unutulduğunu ya da işlenmediğini sanmayın. Geçmiş mesajlarda yazdıklarıma bakın.

Kimin oy kullanıp kimin kullanmadığını onlar kaydeder, siz hiç merak etmeyin. Devlet alacağını asla ve asla unutmaz. Devletin en büyük özelliğinden biridir; ne sizin paranız devlette kalır, ne de devlet alacağını sizde bırakır. Geç de olsa eninde sonunda iki tarafın da alacakları illa ki karşılanır. 12,5 TL olsa bile bundan 20 yıl sonra ev-araba almaya kalkıştığınızda ödenmemiş ceza diye katlana katlana 10.000 lira olmuş bir kağıt parçasını önünüze çıkarırlar.

Ayrıca yalnızca ve yalnızca Türk vatandaşlarına tanınan oy kullanma hakkınızı kullanmadığınızda açık ve seçik olarak "bu ülkenin vatandaşı değilim" anlamına gelmektedir. Bunları tekrar tekrar söyleyerek, oy kullanmanın ve kullanmamanın sorumluluğunu kavrayamamış insanların aklına vatandaşlık bilincini sokmak gerek;

Atatürk'ün Türk milletine sağlamış olduğu inkılâplardan biri olan, yalnızca ve yalnızca Türk vatandaşlarının sahip olduğu seçme ve seçilme hakkı (yani oy kullanma hakkı)'nı kullanmadığınız takdirde benim gözümde açık açık "Ben bu ülkenin vatandaşı değilim" diyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan memnun olmayan kimi doğulu milyonlar bile hiç sevmedikleri Atatürk'ün, hiçbir Türk vatandaşını ayırmadan herkese eşit vermiş olduğu haklara sahip çıkıp, gidip oy sandığında kullanıyor. Birde Türkçü geçinenlerin şu yaptığına bak.. Oy kullanmamak da neymiş! O küçümsediğiniz doğululara, nefret kustuğunuz Atatürk karşıtlarına bakın ve kendinizden utanın.. Yüce Ata'ma karşıt olan bile Atatürk'ün devrimlerini sahiplenmiş durumda..

Bu ülkede beni temsil edecek hiçbir insan yok diyebilirsiniz; bu durumda paşa paşa gider protestonuzu "boş oy" kullanarak gösterirsiniz.

Oy kullanmamanın hiçbir mazereti olamaz. Sırf oy kullanmaya şehirler arası 250km yolculuk yapmışlığım var. Beğenmeyen Ermenistana gitsin...

• Ceza var ama uygulaması üzerine düşülüyor mu bilmiyorum.

Ayrıca arkadaşım bu yerel seçim. Senin yaşadığın yeri en iyi hale getirebilecek dürüst, güvenilir birine oy at ama yine de senin fikrin sen bilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oy kullanmak zevklidir yaa veriyorsun kimliğini atıyorsun oyunu bu kadar basit verilmesi gereken bir durum
  • Aşağıdaki sitede oy kullanmamanın cezası hakkında detaylı bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanSen -- 15 Temmuz 2014; 3:47:52 >
  • Anayasa madde 67/3 te ... seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahiptir. Bu hususu anayasamızda kişinin takdirine bırakılmıştır. Kişinin oy kullanıp kullanmaması hususunda yönlendirme yapacak şekilde cezai müeyyidenin uygulanması bu hükme aykırılık oluşturacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Anayasa madde 67/3 te ... seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahiptir. Bu hususu anayasamızda kişinin takdirine bırakılmıştır. Kişinin oy kullanıp kullanmaması hususunda yönlendirme yapacak şekilde cezai müeyyidenin uygulanması bu hükme aykırılık oluşturacaktır.

Şapka takmıyorum onu da söyle,devlet büyüklerine hakaret ediyorum.Birlikte getirsinler cezayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazar burada 18 yaşın üstünde olduğunu belli etmeye çalışmış
  • Oy kullanmak her insanın vatani görevidir.

Nasıl yönetilmek istediğini seçiyorsun.

Neden oy kullanmak istemiyorsunuz ? Hayır amaç ne yani.

AKP istemiyorsan bas chp mhp ye niye bu kadar kastınız ki?
  • cezası var ama uygulanmıyor. Yani kimseyi para verirken görmedim.
  • boş oy yerine hepsini işaretleyin geçersiz sayılsın
    bunu da ben mi söyleyeyim
  • Bende oy kullanmayacağım büyük ihtimalle. Çünkü salak hocalar sağolsunlar seçimden önceki ve sonraki haftaya vize koydular. Bu sebep ile İstanbuldan Antalyaya gitmem mümkün olmayacak.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Şimdi o kadar para verip memlekete mi gideyim öğrenci halimle.
  • beyler neden oy kullanamayacağımı konunun devamında açıkladım birilerine cevap verirken. siz biraz zahmet edip okusanız keşke ama nerde..
  • Kullanmadım birşey olmadı diyene rastladım.
    Ceza yiyene rastlamadım.
    Şimdi çıkmayabilir ama 10 sene sonra 100 katı olarakta çıkabilir.
    Hiç bir şey göründüğü gibi değil.
    Vakti olan varsa kullansın.

• Tiplere bak ya adamin niye oy kullanmadigini sorguluyorlar, yok vatan hainligi yok baska bir sey.

Sizene ulan? Adam belki apolitik, belki sistem karsiti birisi, belki kimse tarafindan yonetilmek istemeyen ÖZGÜR bir dünya vatandasi. Oy kullanma dayatmasini elestirmek yerine adama laf buluyorsunuz.

Yaptigin is bence cok guzel bir is, en azindan vatani hirsizlara elinle vermemis olursun, vicdanin rahat olur.

• ceza 22 liradı ama o kağıt üzerinde. geçen sene annemgil kullanmamştı hiç ceza fln gelmedi o yüzden rahat ol kardeşim
  • [Eren] kullanıcısına yanıt
    Hocam ünideyim, şehir dışındayım. Adres değişikliği yapılması gereken zaman sınav haftamdı. o yüzden kullanmak istemiyorum sadece. git-gel 1200 km yol yapmak da istemiyorum. forumdaki herkes de oturduğu yerden, sorgulamadan, klavye başından nefretlerini kustu. helal olsun diyorum sadece.
  • Benim ideolojime uyan parti olmadigi icin oy kullanmiyorum ceza gelirsede pasa pasa oderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Ceza var ancak uygulanmıyor. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir, kendi irademizi belirlemek adına, ülke yönetimine, geleceğine zerre kadar katkı sağlamak adına oy kullanmak gereklidir.

İlgili şu linki inceleyebilirsiniz;
    http://www.itusozluk.com/duyurular/bo%C5%9F+oy+at%C4%B1nca/123056

ilgili linkten anladığım kadarıyla:
    Oy pusulasın da ki görevliler -pusula boş olunca haliyle- kendi desteklediklerine mühürü basabiliyorlar-mış. Oy kullanmayacak bile olsanız en azından 4-5 tanesine mühürü basın ki, oy hakkınızla desteklemediğiniz partiye oy vermiş olmayın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.