Şimdi Ara

Oyun/3D Bilgisayarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    4790k kötü işlemci değil ama 5000 lira verdikten sonra yeni teknolojilerden 5820k + ddr4 almak daha mantıklıydı hocam o yüzden x99 önerisi verdim 2 core fazlalık da cabası o işlemciye hafiften bir overclock yaparsınız işinize yarayacaksa 4790k `dan daha iyi bir performansa ve uzun ömürlü sisteme sahip olmuş olacaksınız.

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2340&cmp[]=2275

saat hızından kaybeder en fazla ama 4 ghz yapmanız çok zor bir şey değil 5820k 4 ghz olunca 4790k dan çok çok daha iyi olur. Şu an 4790k da işinizi fazlasıyla görürdü ama dediğim gibi uzun ömür açısından hazır bütçe de varken 5820k almak daha mantıklıydı.

IPS ekranları işinize yarar mı bilmem ama 27" retina imac sonrası normal led size çamur gibi gelebilir o yüzden iyi bir IPS arayışına başlayın derim.

Ekran kartını nereden aldınız bilmiyorum ama kullanacağınız programlarda sıkıntı yaratmaz umarım genelde 80-100 fps sonrasın cw olduğu söyleniyor kimi kartlarda da olmuyor asuslarda bu oran düşük gibi ama yakın bir arkadaşım 4. gün sonunda cw yapmaya başladı deyip asus 970 i iade etti 10 gün öncesinde. (Vatan -inventusta iade kolay ama eksen için açılmış ürünü iade almıyorlar diyorlar)

Anakartı gigabyte mi alsaydık acaba hackintosh yapardınız belki

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    ram, anakart ve yeni nesil olması konusunda iyi oldu.ileride ucuzlayınca işlemciyi upgrade etme şansım da var o yüzden sorun olarak görmüyorum. aldığıma pişman değilim yani :-) iki katına yakın güç harcadığı için h110 almam da iyi olmuş.

imacin yanındaki ekran çok eski ips olmayan bir ekran. işyerindeki ekran da eski ve ips değil. bu ekranları yadırgamadığım için ips olmasa bile bana çok sorun yaratmaz.

değişimi kolay olsun diye vatandan aldım. benim bildiğim 1000 fps e çıkma ihtimali olan menülerde cw oluyor. o kadar düşük fps de olursa pazartesi iade işlemi başlar :-)

bir ara virtual ile mac os pcde kullanmaya çalıştım. sonra da mac os da parallels ile windowsu virtual kullanmaya çalıştım. çıkan sorunlardan bıkıp ikisini tamamen ayırdım. hatta windows için hfs formatı okuyan driverlar satın aldım. yine sorunlar yaşadım. iki sistem tamamen bibirinden bağımsız ve kendi ortamında olmalı. apple cihazlarda mac os diğerlerinde windows çalışmalı. bir macbook prom var. o bana mac os için yeter :-)

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Makineyi kurdum.1-2 dk içinde windows 8 i kurdu.

açılırken biraz yavaş ama sanırım raid controller ve bios için settingsi gösterirken zaman kaybediyor. onları sıfıra indirmenin yoluna bakacağım. kapanış 2sn sürüyor. program yükledikçe bu süreler uzayacaktır ama raid 0 ssd yi daha arttırmanın bir yolu yok :-)

fanlar sesli.algıladığım kadarı ile sıcaklığa göre devir ayarları yapılabiliyor. onlarla oynayınca düşük sıcaklıkta fanları durdurmanın yolu olabilir.

fan sayısı konusunda bir sorun var. 2 önde, bir arkada, iki su soğutmada toplam 5 fan var. bir de su soğutmanın cpu üzerindeki sanırım su motoru için bir power gerekiyor. anakart üzerine 1 cpu + 4 harici = 5 tane fan bağlanabiliyor. bu durumda ne yapmalıyım? su motoru için olanı cpu isimli fana çıkışına bağladım. cpu 30 derecede iken radyatör faları yüksek dönüyor. onları ayarlamam gerekecek.

şimdi bu makineye 2 tane monitör lazım. 27'' yüksek çözünürlü olunca fiyat uçuyor. full hd 24'' civarı iki monitör bakacağım sanırım.

• Pompayı cpu ya bağladıysanız sorun yok ama onu biostan cpu fan devrini pwm yada silent olarak ayarlar misiniz ? Ve h110 un fanlarını bağladınız diğer girişlerin ayarını da benzer şekilde yaparsanız biostan sesi azalacaktır

raidin en kötü yani ne yazık ki başlangıçta biraz bekletmesi

24" yeterli gelecekse bir arayışa girmek lazım o zaman ufaktan :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kasaya bir tane de harddisk bağlamam lazım. 3.5 mu 2.5 mu koysam karar veremedim. hem sessizlik hem de ısı açısından 2.5 daha iyi olur gibi geliyor.
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    kaç gb yada tb alacaksınız bilmiyorum ama 3.5 yada 2.5 olmasından daha önemlisi ürünün kaç plaka kullandığı bende 750 gb var mesela 3 plakalıymış gümbür gümbür arkadaşa 1 tb seagate aldık ince gibi geldi elime hatta ama çok az sesi var o da mekanik olmasından dolayı ama plaka sayısı kaçtır onu bilmiyorum araştırmak lazım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.