Şimdi Ara

OYUN AÇARKEN BİLGİSAYAR KAPANIYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
6.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam önce imkanınız varsa youtubedan 4K bir video açıp tam ekranda bir süre izlemeyi dener misiniz, ( amac kolay yoldan donanima yuklenmek ve güç çekmesini saglamak) eğer kapanırsa büyük ihtimalle Psu da sorun vardır. Bunun dışında harici ekran kartını sökerek onboardla aynı işlemleri yapmayı denerseniz ve aynı işlemlerde kapanmıyorsa sorun büyük ihtimalle psu dan kaynaklıdır çok düşük bir ihtimal ekran kartı arızalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pesimist94 -- 17 Mayıs 2017; 2:43:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanmuco

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

quote:

quote:

O zaman stres testi yap. Cpu için prime 95, gpu için furmark, ram için memtest86 programlarını indirip çalıştır. Bakalım test sonuçları ne olacak?

Kernel power ı bilmiyorum hocam. Ama çekirdek gücü anlamına gelir. Google'da pek çok makale var. Bi araştır bakalım. Daha aklıma bişey gelmiyor. Sadece power kaynaklı herhalde.. Artık bi yerden sonra işlemciye giden güç kesiliyor mu, yoksa gelen güç yetmiyor mu bilmiyorum. İnşallah bilen birileri çıkar.

çok teşekkür ederim yardımlarından dolayı , umarım hallederim..

Bu arada kendi mesajımı alıntılamışım. Gözlerim bi kapanıyor bi açılıyor uykusuzluktan

senide alıkoydum ya , kusura bakma :)

Yok hocam estağfurullah. Keşke çözebilseydik de uykusuzluk önemli değil ama, napalm sağlık olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arslanmuco kullanıcısına yanıt
    Sorun güç kaynağında gibi kasayı açabilirseniz tum bağlantılara bakın cikarip tekrar takin başka bir prizde deneyin. Eger overclock varsa onu normal hale getirin.

Buna ek olarak internette hddnin kendini uykuya alması olayi varmış onu da deneyebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=EywHwEcEHGw

Videoda w7 icin yapıyor ama aynisini w10 icin de yapabilirsiniz microsoft forumlarinda çözüğünü soeyenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pesimist94

Hocam önce imkanınız varsa youtubedan 4K bir video açıp tam ekranda bir süre izlemeyi dener misiniz, eğer kapanırsa büyük ihtimalle Psu da sorun vardır. Bunun dışında harici ekran kartını sökerek onboardla aynı işlemleri yapmayı denerseniz ve aynı işlemlerde kapanmıyorsa sorun büyük ihtimalle psu dan kaynaklıdır çok düşük bir ihtimal ekran kartı arızalı olabilir.

şuan deniyorum bilgilendireceğim hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARK_WORM

Sorun güç kaynağında gibi kasayı açabilirseniz tum bağlantılara bakın cikarip tekrar takin başka bir prizde deneyin. Eger overclock varsa onu normal hale getirin.

Buna ek olarak internette hddnin kendini uykuya alması olayi varmış onu da deneyebilirsiniz

Videoda w7 icin yapıyor ama aynisini w10 icin de yapabilirsiniz microsoft forumlarinda çözüğünü soeyenler var.

teşekkürler deneyeceğim. umarım düzelir..

• quote:

attığınız linkteki olayı yaptım fakat tekrardan kapandı bilgisayar. yarın yeni bir priz alıp kasadaki herşeyi takip çıkaracağım umarım düzelir. teşekkür ederim yardımlarından dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Pesimist94

Hocam önce imkanınız varsa youtubedan 4K bir video açıp tam ekranda bir süre izlemeyi dener misiniz, ( amac kolay yoldan donanima yuklenmek ve güç çekmesini saglamak) eğer kapanırsa büyük ihtimalle Psu da sorun vardır. Bunun dışında harici ekran kartını sökerek onboardla aynı işlemleri yapmayı denerseniz ve aynı işlemlerde kapanmıyorsa sorun büyük ihtimalle psu dan kaynaklıdır çok düşük bir ihtimal ekran kartı arızalı olabilir.

kendi yazımı alıntılamışım , denedim hiçbirşey değişmedi kapanmıyor bilgisayar büyük ihtimal psudan kaynaklı dediğiniz gibi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman stres testi yap. Cpu için prime 95, gpu için furmark, ram için memtest86 programlarını indirip çalıştır. Bakalım test sonuçları ne olacak?

Kernel power ı bilmiyorum hocam. Ama çekirdek gücü anlamına gelir. Google'da pek çok makale var. Bi araştır bakalım. Daha aklıma bişey gelmiyor. Sadece power kaynaklı herhalde.. Artık bi yerden sonra işlemciye giden güç kesiliyor mu, yoksa gelen güç yetmiyor mu bilmiyorum. İnşallah bilen birileri çıkar.

çok teşekkür ederim yardımlarından dolayı , umarım hallederim..

Bu arada kendi mesajımı alıntılamışım. Gözlerim bi kapanıyor bi açılıyor uykusuzluktan

senide alıkoydum ya , kusura bakma :)

Yok hocam estağfurullah. Keşke çözebilseydik de uykusuzluk önemli değil ama, napalm sağlık olsun

aynen öyle , yarında son birkaç şey deneyeceğim baktım olmadı yeni psu satın alacağım yapacak birşey yok :(

• arslanmuco kullanıcısına yanıt
    Önemli değil yardımcı olamadık hiç:)

Ben yine de creator update yaptiysaniz ondan şüpheleniyorum açıkcasi. Yarın actiginizda ramlerin yerini de degistirirsiniz.

Umarim çözersiniz sorununuzu.

• quote:

Önemli değil yardımcı olamadık hiç:)

Ben yine de creator update yaptiysaniz ondan şüpheleniyorum açıkcasi. Yarın actiginizda ramlerin yerini de degistirirsiniz.

Umarim çözersiniz sorununuzu.

yarın bilgisayara format atıp 7 yapmayı düşünüyorum diğer arkadaşların dediklerinide uygulayıp dediğiniz gibi ramlerin yerlerini değiştiricem son çare.. baktım olmadı yeni psu artık , kusura bakmayın sizide gece gece yordum helal edin hakkınızı , iyi geceler :)
  • OYUN AÇARKEN BİLGİSAYAR KAPANIYOR

şuda şurda dursun , böyle birşey buldum belki işe yarar diye atıyorum
  • kasayı temizle sıcaktan kapanıyodur

• Anakartın gitmiş olabilir

• Sorun PSU kaynaklı. Yanılmıyorsam aynı modelden bir arkadaşımda vardı ve 1.5 Yıl sonra verimliliği düşmeye başladı. Corsair iyi marka ama bu model üst seri değil.

Yeni güç kaynağı alana kadar oyun ayarlarını kısarak kapanmadan oynayabilirsin. Oyunu onboard ekran kartı ile açıldığında PC kapanmayacaktır. Böylece ekran kartın devreye girdiğinde güç kaynağının artık yetmediğini de teyid etmiş olacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 17 Mayıs 2017; 4:6:39 >
  • İki ihtimalle kapanir genelde.

1.si aşırı isinma (termal macun ve fan temizligi)

2.yetersiz enerji (psu)

• Oruç açarken diye okudum ne alaka diyorum ... ramazan şimdiden etkiledi beni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kernel power hatasını bende aliyordum. Bende ki sorun sende ki kadar ileri seviye degildi yalniz. Oyunlari belli bir süre oynadıktan sonra (tahmini 15 dk) pc kendini kapatıyordu. En sonunda kasayı kaptim ve vatan'a götürdüm. Uzun ugraslar sonucu sorunun ekran kartından olduğunu anladik (ekran kartim gtx 980). Bence senin sorunun da ekran kartından kaynaklaniyor. Sana onerim bulabilirsen farkli bir ekran kartıyla dene, acaba ayni seyi yapacak mi ? Ürünü servise götür ve orada ki elemanlarla test etme imkanin varsa test et ayrica, kendi elinle göster. Gecmis olsun.

• Ayni sorun bendede vardi.

Ekran karti asiri ısındığı icin kapaniyor pc.

Ekran kartinin faninda problem vardir ona bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

kasayı temizle sıcaktan kapanıyodur

Kasayı temizledim ondan olduğunu düşünmüyorum

• Aspiratör kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerlerine baktığımda ekran kartı max 50 derece görüyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.