Şimdi Ara

oyun açma problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba ben yeni bir sistem topladım sistem özellikleri;Q8400 4 çekirdek işlemci, gigabyte g31 es2l anakart, 4 gb ddr2 800 kingston , 500 gb hdd, 1 gb 9800 gt greeen 256 ddr3 ekran kartı, genel olarak sistem bu şimdi sorun şöyle gta veya dead space veya volvo veya benzeri oyunlar sistemi ilk kurduğumda çalışıyor fakat daha sonra garip bir şekilde açmıyor, gta için aldığım hata(GTA VC cannot find enough available video memory) sistem de xp sp3 yüklü ve ekran karı driverleri son güncel ayrıca gta ekran kartını çıkarıncada aynı sorunu veriyor bir haftadır kafayı yiyeceğim lütfen yardım bekliyorum

• Ekran kartının belleği GTA VC için yeterli değil diyor..Yani 256 mb desteklemiyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 11 Nisan 2010; 22:02:02 >
  • ekran kartın gta4 dü destekler ama psu nedir kaç watt ayrıca ekran kartının harici power kablosu takılımı?
  • gtayı dead space yi ve volvo diye bir araba oyunu var bunları yükledim hepsi açılıyordu fakat sonra hiçbiri açmamaya başladı sistemi yeni kurdum ayrıca gta ekran kartını çıkartıp denedim yine açmadı ( normalde onboard açıyordu)
  • power 350 watt direk ekran karı ile alakalı bence değil ekran karını çıkartarak da denedim çünkü gta ekran kartsızda oynanabiliyor ( daha önceki sistemimde defalarca oynadım) ayrıca dead space de "donanım yok" gibi bir hata var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahba -- 11 Nisan 2010; 22:09:13 >
  • Bi dakka eğer Vice City yi kastediyosan onu 64 mb ekran kartı bile açıyor.O zaman sen en güncel sürücüleri yükle bir de öyle dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

Bi dakka eğer Vice City yi kastediyosan onu 64 mb ekran kartı bile açıyor.O zaman sen en güncel sürücüleri yükle bir de öyle dene..

evet tam o oyun ayrıca sürücülerin hepsi güncel
  • ayrıca dead space de şöyle bir hata veriyor "Could not initialize display hardware. Please restart Dead Space"
  • arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • ustalar lütfen yardım edecek kimse yokmu forumda
  • ekran kartının en son driverlerini sorunsuz yüklediğinden eminmisin?
    ayrıca oyundan da kaynaklanıyor olabilir,başka yerden bulup dene istersen bir de
  • Başlat -> Çalıştır -> dxdiag

Açılan sayfada DirectX sürümünü ve "Ekran" tabına geçip "Sürücüler" kısmında yazan sürüm ve tarihi bize söyler misin?
  • hakikaten ilginç bi sorun
    benim aklıma gelen tek şey driveri nvidia nın sitesinden değilde kart üreticisinin sitesinden çekip tekrar kurman
    çip üreticisinin driverleri bazı kartlarda sorun olabiliyor sen driveri kartın markası ne ise onun sitesinden çek kur palit zotac gigabayte vs vs

bide senin anakartta intel gma 3100 ob kart var bununla alakalı ne kadar sürücü dosyası program vs varsa kaldır sistemden kartıda donanım ekle kaldırdan devre dışı bırak harici kart takılınca bios bu işi yapar ama sen yinede bu şekilde bi dene sistem iki kart arasında kararsız olailir
    sürücüler çakışıyor olabilir

örnek ati kart takılı bi sistemden o kartı söküp nvidia nın kartını takıp ta driver yükleyip kullanamazsın atiye ait bütün driver dosya ne varsa silmen lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 12 Nisan 2010; 23:30:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gforce2mx

ekran kartının en son driverlerini sorunsuz yüklediğinden eminmisin?
    ayrıca oyundan da kaynaklanıyor olabilir,başka yerden bulup dene istersen bir de

evet son driverları sorunsuz ykledim oyunlar başka bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

Başlat -> Çalıştır -> dxdiag

Açılan sayfada DirectX sürümünü ve "Ekran" tabına geçip "Sürücüler" kısmında yazan sürüm ve tarihi bize söyler misin?
  • DirectX güncelle diycem ama sp3 yüklü zaten? Güncelle bakalım olmazsa temiz temiz bi format at sonra ilk iş ekran kartı driver yükle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

DirectX güncelle diycem ama sp3 yüklü zaten? Güncelle bakalım olmazsa temiz temiz bi format at sonra ilk iş ekran kartı driver yükle..

maalesef temiz kurulum yaptım ilk başlarda sorunsuz açtı fakat sonra tekrar hatalar başlamıştı ürünü aldığım yere göndereceğim son çare olarak bakalım bir sonuç çıkarmı
  • sorunum zannedersem directx devredışı olduğundanmışhttp://img89.imageshack.us/img89/46/dreckx.png resimdeki gibi directx devre dışı kalmış kendi kendine devre dışı kalırmı acaba hangi programlar devre dışı bırakabilir birde "1 gb 9800 gt greeen 256 ddr3 " bu ekran karı için directx 9 mu yoksa directx 10 mu yüklemeliyim veya directx 10 varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahba -- 13 Nisan 2010; 21:07:42 >
  • dx10 tabikide
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahba

sorunum zannedersem directx devredışı olduğundanmışhttp://img89.imageshack.us/img89/46/dreckx.png resimdeki gibi directx devre dışı kalmış kendi kendine devre dışı kalırmı acaba hangi programlar devre dışı bırakabilir birde "1 gb 9800 gt greeen 256 ddr3 " bu ekran karı için directx 9 mu yoksa directx 10 mu yüklemeliyim veya directx 10 varmı

xp de dx 10 yok hocam mecbur 9 kullanacaksın bide o sistemde niye xp kullanıyorsun anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.