Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı 5000 TL bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta belirttiğim gibi 5000-5500 TL ye bir bilgisayar almayı düşünüyorum.
    Bakınırken Casper D900 serisini gördüm aynı fiyat aralığında donanım olarak diğer markalardan daha dolu gibi geldi bana.
    Biraz yorumlara baktığımda ise Casperdan uzak dur Casper alınır mı gibi yorumlara denk geldim ve aklım karıştı. Ne yapsam bilmiyorum valla

Konfigürasyon olarak böyle bir seçim yapmayı düşünüyorum.
    Intel® Core™ i7-6700K İşlemci
    GeForce® GTX™ 970 Ex OC (sanırım Galax ın ekran kartı)
    16 GB DDR4 Ram
    240 GB SSD + 2000 GB SATA

Bu işlerle alakadar olan arkadaşlar bir iki yorumda bulunursa sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

• Bu fiyata kendin toplardin forumdan tavsiye alarak aldigin her parcada icine siner oem anakart ta degilde duzgun bir anakarta 6700k (oyun icin cok abartili olsada)takarsin icine siner ssd kalliteli bir model secersin psu kaliteli olur vs vs

Ddr4 gorunce x99 anakart yazmislar 6700k ya daha ne sattiklarini bilmiyor bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Aralık 2015; 15:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parçaları tek tek aldığımda 6.200 e falan geliyor o sistem o kadar yukarı da çıkamam işin doğrusu. :/ anakart da sipariş verildiğinde x99 oluyor galiba inceleme videosunda öyle diyordu. Kendim toplasam içim rahat eder ama uğraşmak da istemiyorum benim asıl sorunum casperın masaüstülerinde sorun olup olmayacağı malum laptoplarının hali :) birde 6700k ile 4790k arasında ne kadar bir fark var performans adına. çoğu kişi örnek verirken 4790 la kuruyor sistemi
  • Gelsengirchem G kullanıcısına yanıt
    X99 anakart olamaz 6700k takilmaz kardesim incelemeyi kim yaptiysa bu onun ayibi

6700k 1551 sokettir h110 z170 h170 b150 anakarta takilir

Sistem tavsiyelerine konu ac da f/p analizi yapsinlar 6200 olmaz oyle olsa inan kespir kurmaz bu sistemi

Yuzde 10 15 arasi 6700k daha iyidir yerine gore ayrica daha az isiniyor
    Oc dusunulmeyen sistem
    H170 gaming3 anakart
    Gtx970 ex oc
    1tb hdd blue
    8gb corsair ddr4 ram (duruma gore yukseltirsin)
    6700 duz islemci
    850 evo ssd
    Dark n10 veya zalman z3 kasa

600w higpower veya 650w corsair psu

Sinerji gen den bir hesapla bakalim

• 4.500 tl yaptı senin yazdığın sistem. 6700k ve 16gb ram yapınca 4900 oldu herhalde casper almaktan vazgeçicem bu gidişle :)

bu da 4.550 ye oluyor r9 390 mı gtx 970 mi tercih etmeliyim bide o var tabi
  • 390 970 kendin bağımsız incelemelere bakarak karar ver burda fanboyların arasından çıkamazsın 2 side iyi kart

Hdd yanlış olmuş 7200 rpm seagate veya wd blue al

arada hala baya fark var kespırla daha kaliteli sıvı soğutma (seidon 120v2) ve daha iyi anakart (asus z170 A) koyabilir 850 evo gibi kaliteli bir ssd koyabilirsin

kespırda neymiş allasen
  • baktığım bütün konularda insanların yarısı r9 390 diyor yarısı gtx diyor markadan başka bir fark yok gibi geliyor bana :D

değiştirince dediklerini 4.850 oldu. güzel de bir monitör alsam hala daha casperla arası var. buna daha başka bir şey eklemek gerekir mi? bide teknobiyotik yada sinerji den sipariş versem bir sorun olur mu yani güvenebilir miyim bu sitelere

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Siteler guvenilir alanlar memnun sinerji daha uygun olur

kasaya sogutucu uyumuna dikkat et mobilim bakmadim

Benim Yazdigim asus z170 A anakart cok daha kaliteli daha performansli dijital fazli kart geyming yaziyor diye msi ya kanma onu tercih et derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Aralık 2015; 16:54:41 >
  • evet onu değiştirmeyi unutmuşum.

en son böyle bir şey çıktı ortaya. fanların kasaya uygun olup olmadığını nasıl anlarım ki
    Bu arada çok teşekkür ediyorum sana üşenmeyip yardımcı oldun
    Kasanin sayfasindan radyator destegine bakip sivi sogutma ile olcusuyormu ona bakabilirsin
    390 i msi alma hem coil whine riski var hemde ayni karta fazla para verme sapphire nitro alinabilir servisleri ayni firmadir

Onemli degil isin gorulsun yeter

• Sapphire R9 390 nitro triple dp var onu mu tercih edeyim msi yerine
    Fiyat farki cok olmasi lazim boylece ayni karta fazla para vermemis olursun
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-390-nitro-8gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Aralık 2015; 8:32:08 >
  •  Oyun Bilgisayarı 5000 TL bütçe

son hali budur o zaman. başka bir şey eklemek gerekir mi dersin ?

Sinerji.gen e de sordum bir eksik var mı diye OCZ marka ssd seçmemi önerdi. belki o değişebilir bundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gelsengirchem -- 30 Aralık 2015; 11:04:36 >
    fury iyi ocz hangi modeli önerdiğini bilmiyorum ama aynı fiyat bandında ssdler arası performans hemen hemen yakın sayılır 4k okuma değerine bakıp karar verebilirsin

850 evo önermiştim samsung kalite ve 3d v nand üretim yöntemi açısından daha iyi bir ssd dir. Daha iyi iops değeri vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Aralık 2015; 11:33:43 >
  • ocz dedi sadece ama araştırdım fazla bir fark yokmuş aralarında hemen hemen aynılar fury i seçicem herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gelsengirchem

son hali budur o zaman. başka bir şey eklemek gerekir mi dersin ?

Sinerji.gen e de sordum bir eksik var mı diye OCZ marka ssd seçmemi önerdi. belki o değişebilir bundan

Güzel sistem
    Hazır PC'lerden uzak durun !

• İ5 4690K dan bahsediyoruz burada gayet güzel bir işlemcidir. İ7 4770K dan sonra en çok tutulan gayet güçlü bir işlemci....Emin olun İ7 ile arasında performans farkını anlamayacaksınız bile.....Zaten i7 4790k yerine 4790 alacaklar bunu alsınlar daha iyi ..
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.