Şimdi Ara

Oyun devi Steam, 14 milyon oyuncuyu dolandırmakla suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun devi Steam, 14 milyon oyuncuyu dolandırmakla suçlanıyor
    PC oyunları dağıtım platformu Steam'in sahibi olan Valve şirketi İngiltere merkezli davada 656 milyon pound tutarında bir dava ile karşı karşıya. Pazar hakimiyetini kullanarak İngiltere'deki 14 milyon kişiden fazla ücret almakla suçlanıyor.

Steam büyük bir ceza alabilir

Davayı açan dijital haklar savunucusu Vicki Shotbolt, "Valve piyasaya hile karıştırıyor ve Birleşik Krallık'taki oyunculardan yararlanıyor" dedi. Londra'daki Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne sunulan iddia, Valve'yi PC oyun pazarındaki rekabeti engellemekle suçluyor.

Valve'nin oyun yayıncılarını sözde fiyat eşitliği yükümlülüklerine uymaya zorladığını ve oyunların rakip platformlarda daha ucuz fiyatlarla satılmasını engellediğini söylüyor. Shotbolt, bunun Steam'in yüzde 30'a varan aşırı komisyon talep etmesine olanak sağladığını ve bu durumun Birleşik Krallık'taki tüketicilerin PC oyunları ve eklenti içerikleri satın almak için çok fazla ödeme yapmasına neden olduğunu söylüyor.

Ayrıca Bkz.iPhone kullanıcıları harcama konusunda Android kullanıcılarını geride bıraktı

Dava, kolektif dava olarak bilinen bir dava olarak kabul ediliyor. Bu, bir kişinin çok daha büyük bir grup insan adına mahkemeye gitmesi anlamına gelmekte. Valve'yi en az altı yıldır Birleşik Krallık rekabet yasasını ihlal etmekle suçlayan Shotbolt, bu yasa dışı davranışı durdurma iddiasında olduğunu söylüyor.

Oyuncuların oyun ve oyun içi ekstralar satın alabileceği bir PC oyun platformu olan Steam, 2023'te rekor kıran satışlara imza atarak 9 milyar doların üzerinde küresel gelir elde etmişti. Satılan 580 milyon oyun ve piyasaya sürülen 14.000 yeni oyun bu kazançta etkili oldu.

Ancak oyun pazarının son derece yoğunlaşmış durumda olduğu belirtiliyor. Verilere göre en çok satan 10 oyun tüm satışların yüzde 61'ini oluşturuyor. İlk 100 oyun ise toplam satışların yüzde 91'ini oluşturuyor.

Kaynak:https://www.bbc.com/news/articles/cpwwyj6v24xo

• 15 yıllık Steam hesabım var, pek çok kez skin, kasa vs alıp sattım, 1 defa bile böyle bir sorun yaşamadım. Bu tip olaylar genelde güvenilir olmayan sitelere steam hesabıyla giriş yapıldığında, botlara envanter alım-satım yetkisi verildiğinde vs olabilir.

Valve'ın buradaki tek suçu detaylı açıklama yapmamış olması.
  • Bu Valve kadar oç bi firma yok

• Steam dolandırıcıların kralıdır. Hesabımda 25 dolar vardı. Bir hacker bi şekilde hesabıma erişip CSGO'dan kendisinin 0,01 dolar bile etmeyecek bi envanter ürününü benim hesap içerisinden 25 dolara satın almıştı. Bu sayede paramı kendi hesabına geçirmişti. Steam'e durumu adam gibi anlattım. Cevap "Güvenliğiniz için şifrenizi değiştirin" oldu. Her şey ortada olduğu halde resmen benimle dalga geçildi.

O gün bugündür steam'den zerre satın alım yapmıyorum, içerisinde para bulundurmuyorum. Hesabım çalınırsa zaten Steam "Bir bardak soğuk su için" diyecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İngiltere'de 14 milyon oyuncu mu varmış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt
    15 yıllık Steam hesabım var, pek çok kez skin, kasa vs alıp sattım, 1 defa bile böyle bir sorun yaşamadım. Bu tip olaylar genelde güvenilir olmayan sitelere steam hesabıyla giriş yapıldığında, botlara envanter alım-satım yetkisi verildiğinde vs olabilir.

Valve'ın buradaki tek suçu detaylı açıklama yapmamış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheShadow -- 13 Haziran 2024; 07:43:59 >
  • Yaşın bu yalan için fazla büyük değil mi? Steamde böyle bir şey olmasının imkanı yok özelliklede csde. Steam kullanmasak bu çocukça yalanına kanacağız. Steamde bir ürünü satın alırken istediğin kadar yüksek fiyat gir yinede en düşük fiyatı pazardan alacaktır. Mesela ben p250 sand dune skinine 100 dolara almaya çalışsam pazardaki o an en düşük fiyattan alacaktır ve bunu değiştirmenin yolu yok veya hesaptan hesaba özel satış yok. Bence biraz büyü ve öyle yorum yapmaya başla.

• O steam yokmu tam dolandırıcı otunda Türkçe dil desteği var yazıyor 3 dolar ode bakıyorsun Türkçe dil desteği oyunda yok gitti 100 lira hayırlı olsun

• Bizdende gereksiz abartılı çok fazla alıyorlar bizimde dava açmanız lazım o halde ama millet ya korkuyor yada tembel teneke gibi sesini çıkartmıyor

• TheShadow kullanıcısına yanıt
    evet, skin satış sitelerine girildiyse olur bu tür şeyler bende o sitelere girdim ve aynısı oldu
    steam'in suçu yok

• Komisyon konusu tartışılabilir ama PC oyunculuğu için Steam çok önemli. Harici sitelere Steam hesabıyla girmek tehlikeli. Dikkatli olmak gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

bazi esyalarda oluyor, bu sayede turkiyedeki arkadasima cuzdan bakiyesi aktarmistim. bayagi gecti uzerinden hala oluyor mu bilmem tabi

• Bu arada bahsettikleri ceza 562 milyon Pound civarı

• Yüzde 30 çok olabilir de buna dolandırıcık demek biraz haksızlık. Kazıkçılık desek daha doğru olabilir.

• TheShadow kullanıcısına yanıt

Steam'in suçu bu savunmaya gerek yok. Adam mail adresine girmediği halde, elinde senin cep telefonun olmadığı halde hem mail adresini değiştiriyor, hemde cep telefonunu değiştiriyor sistemden. Ben bunları kendim değiştirmeye kalksam 100 tane kod geliyor onu gir şunu değiştir diye ama ne hikmetse sadece şifremi kaptırdığım eleman hiçbir ek bilgiye ihtiyaç duymadan bütün hesabı mail/telefonuyla birlikte ele geçiriyor. Akıl mantık işi mi bu sence?

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    almanca rusça fransızca ispanyolca portekizce çince japonca arapça farsça bunlarıda ve yanında 1500 dil daha bilmen gerekiyor, sadece ingilizce bilmen ormanda sadece çınar ağacını tanıman demektir ki eee orman sadece çınar ağacından oluşmuyor :))

• Hala mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.