Şimdi Ara

Oyun Dünyasında Editör Olmanın Avantaj ve Dezavantajları (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitede izlediğim en güzel videolardan biriydi bu teşekkürler öncelikle , editörlerin yaşam standartlarını az çok biliyordum ama sizin hikayenizi dinlemek ayrı bir keyifdi. Bsc kurulduğundan beri takip eden biri olarak bazı tespitlerimi paylaşmak istiyorum . Bunların birisi youtube. Youtubeda abone sayısı/izlenme oranlarına bakınca üzülüyorum fakat şaşırmıyorum. Çünkü bir düzen , bir seri , hatırlatacak plan program yok gibi . Twitch bu olayda gayet iyiydi , ancak onda da sanki "sadece twitch için yayın yapan insanlar " imajı çiziliyordu . (Bu arada yayınlar çok güzeldi) Yani açıkçası derli toplu değildi . Biliyorum tüm insiyatif sizde değil ama , farklı bir şeyler gerekiyor . Elinizde bir şirket ve youtuberlardan farklı bir güç var . Umarım farklı bir şeyler ortaya çıkar da sizleri hep karşımızda görürüz . İnternet sektörü bir evrim geçiriyor . Umarım değişikliğin öncüsü siz olursunuz

Edit : Yenilikçi program olarak 2'si 1 benzersiz bir program ve bunun örneğini görmek oldukça zor . Yenilikçi fikirlerin öncüsü olacağınıza inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |Eren| -- 20 Mart 2016; 21:27:55 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• Bende sana teşekkür ediyorum Talha üstad. Sende bana çok şey öğrettin. Eline emeğine sağlık...

• Mesajlarımı niye siliyorsunuz, açıklama yapsanıza arkadaş milleti aptal yerine koyuyorsunuz, işinize gelmeyince sebep belirtmeden siliyorsunuz. Ne hakla ?.
  • Sevdiğimiz tutku ile bağlı olduğumuz işi yapıyor olsak dahi işimizden ne derece keyif aldığımız ileriye dönük planlarımızla, ideallerimizle alakalı bir durum. Acı çekmeden ilerleme, gelişme olmuyor. En az acı ile kısıtlı ilerleme katederek iş başında daha fazla keyif alabilmemiz anı, bugünü kurtarabilmemiz mümkün. Fakat daha çok acı, daha az keyif ile yarını daha görkemli, daha keyifli hale getirebilmekte mümkün. Örnek vermek gerekirse; bu sektörde kalabilmek için gündemi takip etmek, işimizi vaktinde yapmak, iş arkadaşlarımızla uyum içinde çalışmak, özverili, fedakar, çalışkan, iradeli olmak yeterliyken bu sektörde en iyilerden olabilmek daha başka yeterliliklere, kabiliyet ve meziyetlere ihtiyaç duyar. Teknik bilgi ve iş ahlakının yanında zaman yönetimi, konsantrasyon, hızlı okuma ve anlama, diksiyon ve hitabet, etkili konuşma, edebiyat, yabancı dil, genel kültür hatta spor bu sektörde olmak isteyenleri en iyilerden yapabilecek eğitimler. Siz BSC editörleri bu gibi eğitimlerle bireysel gelişiminize katkıda bulunuyormusunuz? Bu eğitimler istemediğiniz oyunları oynamak zorunda olmakdan çok daha sıkıcı. Bazılarınızın sitenin ilk kuruluşundan bu yana kendine kattıkları göz kamaştırıcı. Gökhan bunların arasında en büyük ilerlemeyi gösterenlerden. Talha'nın sunum kabiliyetini çok beğeniyorum. Fakat yeterli mi? Değil. Daha çok çalışmanız, daha çok can sıkıcı iş yapmanız gerekli. İnşallah uzun yıllar bu sektörde kalır, daha iyi paralar kazanırsınız. Çünkü oyun oynamak gerçekten sizlerle güzel. Sizler gibi akranlarım bende oyun oynama isteğini canlı ve anlamlı kılıyor.

• Bu videoyu izleyip hala oyun editorlugunun gorundugunden farkli olduguna inanmayan arkadaslar varsa videoyu tekrar izleyip talha abiye dikkat etsinler adamin yorgunlugu gozlerinden belli talha abiyi takip edenler bilir nekadar enerjik bir insan oldugunu su videodaki haliyle daha onceki videolardaki hallerini karsilastirirsaniz rahatlikla gorebilirsiniz
  • Abi sizi erdinç iyikulun uzun saçlı olduğu zamandan beri takip ediyorum takipçilerin yorumlarından baya bi yakınmışsınız bunda da sonuna kadar haklısınız ama yapacak bişey yok ülkemizdeki her şey de her sektörde bu kötüleme iğneleme mevcut ama zaten içinde bu işi yapan fazla kişinin olmadığı bir sektörde bu kötülemeler türkiyede gelişmesi aşırı sıkıntı olan oyun dünyasındaki gelişmeyi fena baltalıyor sonuçta bunu ilerletecek olan biz oyuncularken oyuncu topluluğuyken kimse bir işi yapanı desteklemiyor herkes kendi bir şeyler yapma peşinde en iyisini yapıyorsunuz abi milletimiz çok yüzeysel yaklaştığı için böyle

• bence yaptıgınız bu işte çok başarılısınız her zaman ne olursa olsun dünyanın en iyi otomobili olsun veya herhangi bişeyi olsun yinede eleştiriler olur olmak zorundada.

• Çok farklı ve faydalı bir muhabbet olmuş, oyun editörlüğü ile ilgili merak ettiğim konuları büyük ölçüde öğrendim. Talha'nın konuşmalarında BSC için geçmiş zaman kullandığı yerler var, umarım biz BSC severleri terk etme gibi bir niyeti yoktur Muhabbet için teşekkürler.

• Oyun muhabbetlerini, eleştirilerini ve incelemelerini takip etmek benim için en az oyun oynamak kadar zevkli bir şey fakat incelemelerin altına atılan yorumlar orada aradığınız muhabbetin dönmesini engelleyen en büyük faktör. Bu yorumları atan şahısların eleştiri yeteneğinden mahrum olması bir yana fanboy olmalarından kaynaklanan boş kalabalık oluyor ortamda. İnceleme yayınlamak bence de uzun bir süreç kendim bir dönem yazdığım için gayet iyi anlayabiliyorum buna nazaran youtube ve twitch'teki lets play videoları direk çekilip koyulduğu için sizin yaptığınız işin yanında esamesi okunmaz benim gözümde.

• veda konuşması falan demişsiniz ödüm koptu. veda falan yok. olmasın. piyasa abuk-subuk youtube videolarına kalmasın. gerçek bir oyunsever olarak ben oyunlar hakkında bu denli kaliteli ve samimi içerik üreten başka bir site (en azından türkiye'de) bilmiyorum, muhtemelen de yoktur. o yüzden bsc yaşamalı hatta büyümeli ve gelişmeli.

aylar sonra gelen eleştiri: aralarında çok iyi niyetli ve sempatik kişiler olsa da piyasadaki youtuber tipleri ekibe katmanız ve onlar üzerinden yürümeniz bir hataydı. böyle bir içerik isteyen adamın zaten bsc'de işi olmaz, twitch'te youtube'da takılır. bizim 'kemik kitle' olarak görmek istediğimiz şeyler fallout belgeseli tadında yapımlar ve kaliteli incelemeler.

• Videoyu izlemedim ama içeriğini insan az çok tahmin edebiliyor. Örneğin kıyıda köşede kalmış göndermeleri, saatlerce süren video edit işi, belkide bir seriyi baştan sona oynamak, yeri geldiğinde bir bug çözümü için satlerce uğraşmak kısaca oyun oynamayı seven kitlenin karşılaştığı genel şeyler ama en önemli kısım oyunun gidişatına göre sesi ayarlamak ve videolari yayına hazır hale getirmek.

Birde yorumlarda konsol vs pc , yok pes vs fifa gibi kişisel zevkleri eleştirmek kimi konsolda pes oynar kimi pcde fifa. Sonuçta zevkini çıkartmak varken başka birşeyleri çıkartıyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni stratejiniz nedir bilmiyorum ama madem inceleme yapmıyorsunuz bari yeni çıkan oyunlar hakkında konuşuyoruz gibi bir program yapın. Hitman çıktı intro gibi bir oyun olabilir ama sitede bununla ilgili içerik yok. Monster olmasa unreval ile ilgili içerik gelecek miydi ? Bu bir eksik değil midir böyle bir site için ? O yüzden diyorum yeni çıkan oyunlar hakkında konuşuyoruz gibi bir program yapın.
    Ayrıca roket lig yerine bence başka bir şey yapın bence.
    Firewatch izliyordum sonra siteye yüklememeye başladınız seriyi kesip attılar sandım meğer youtubea yüklemişsiniz onuda youtube hesabıma girdim bi ara ana sayfada gösterdi öyle gördüm sonra izledim bitirdim.
    Madem youtubea yüklüyorsunuz neden siteye youtube bağlantılı video koymuyorsunuz ?
    Neden nintendo içeriği kesildi ki ? mario kartı severek izliyordum bir sürüde güzel yorum gelmiyor muydu ?
    Bence konsola özel oyunlara daha eskide yenide olsa oynuyoruz programında öncelik verilmeli.

• eyyy talha aynacı !! cok kılo almışsın o gobek ne oyle ustunde cay demlenir :) kendını salma bıkaç sene oncesıne kadar daha zayıftın ve sakallarını kes sana tavsıyem. senı coooook sevıyoruz saglıgına dıkkat et. dıger ekıp arkadasların ne kadar formunda hele hele alkan askerde bayagı kılo vermış bellı oluyor

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sevgili Talha,
    Fallout belgeselinden sonra sana büyük saygı duymuştum. Kendi kendime demiştim bunu. Bu videoyu izleyince sana bir borcum olduğunu farkettim. Eline sağlık, devamını bekliyoruz :)

• Muhabbet için teşekkürler izlerken keyif aldım.
    Öncelikle yapılan iş iyi bir planlama gerektirmekte. Bakın isaac rebirt ve alien isolation incelemeleri gelmediği için az eleştirmedim. Eleştiri bu tür işlerin dikeni önemli olan eleştirilerden ders çıkarabilmek. Sevdiğiniz işi yaptığınız için olumsuz tarafları gözardı edebiliyorsunuz. İşinizi keyifle yaptıktan sonra zaten başarılıda olursunuz.Oyun editörlüğünü geçtim youtuber olmak bile zordur. Bir oyunu hem oynayıp hem anlatacaksınız bunu herkes yapamıyorum. Ben önceden forumda programların nasıl kullanıldığı ve neyin nasıl yapıldığıyla ilgili yazılar yazmıştım az çok ordan biliyorum. Öncelikle hakim olmanız gerek ve kuracağınız cümleleri karşı tarafın rahat bir şekilde anlamasını sağlamalısınız. Kolay bir meziyet değil ancak bunu meslek olarak bana yapın deseler geceme gündüzüme bakmam oldukça şanslı olduğunuzu belirteyim.

Siteyi açıldığından beri takip eden biriyim gördüğüm bazı şeyleri yazayım okursunuz hak verirsiniz vermezsiniz.

- Video İncelemeler: Hagi nasıl Galatasarayın efsanesiyse bu video incelemelerde sizin efsaneniz lütfen efsanenize sarılın bırakmayın. Ha geç gelir ha süresi azdır yeterki içeriği kullanıcı doyuracak şekilde olsa yeter. Ayda zaten 3-4 tane herkesin ilgisini çekecek oyun çıkıyor. Geri kalanlar için "OynuYorum" oldukça iyi alternatif hem oynayıp hem de gayet güzel anlatıyorsunuz.
    - Haberler ve özel yazı incelemeleri: Gerçekten harikalar, gelen yorumlar ayrı bir harika
    - 2si1: Bsc ve dh nin birlikte sunduğu hani ülkedeki en iyi teknoloji programı desek kimse itiraz edemez. Drone haberlerini de azaltın abi ya. Heves ediyoz alamıyoz. :D
    - OyunMuhabbeti: Haftada bir tane çekiyorsunuz sanırım ve oldukça güzeller. Konular ayrı güzel helal süper devam diyorum. Herkes de memnun bu durumdan
    - Bağımsız: 2 haftada bir gelirdi ve keyifle izlerdim. Ayda bir kere gelse fena olmaz hani özellikle bu aralar early accesslerin üstüne düşmenizi tavsiye edebilirim. O oyunları alıp almamak oyuncular için daha önemli, üstünden bile geçseniz kullanıcılar için yeterli olacaktır.
    - Youtube kanalı: The Flame in the Flood Talha valla abi bende çarpınca üzüldüm aha gitti dedim. Baya iyi gidiyor.
    - Özel videolar: Mesela Fallout tarihini detaylı incelenmesi, Alkanın windows storedan oyun alınırmı incelemesi bunlar oldukça güzel incelemeler. Oyuncu aksesuar incelemeleri sanırım bedava gelince yapıyorsunuz :DDD hep takip ettiğim şeyler.
    Ayın başında çıkan Bu ayın oyunlarını sanırım ilk yayınlandığından beri atlamam oldukça faydalı bir içerik.
    Kolay gelsin saolun varolun

• +++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.dmr -- 24 Haziran 2017; 18:30:43 >
  • Ben de o incelemeyi izledikten sonra çarpıya basıp keyifle ayrılan kitledenim. "Hızlı" yorumcu arkadaşlar arasında varlığımızı pek hissettiremiyoruz gerçekten kusura kalmayınız. 5-6 yıldır takip ettiğimi fark ettim sizleri ama bir teşekkürü dahi çok görmüşüz ne yazık ki.

Böyle konuşuyorum çünkü az çok kendim de yaptım bu işleri Gtaturk sitesi çapında. 3-4 ay GTA IV'ün tam çözümüyle uğraşmıştım gecemi gündüzüme katarak, okuldan arta kalan zamanlarımda. GTA V'in Türkçe yamasına da bir 5-6 ay emek çekmiştik arkadaşlarla.. Lost and Damned'in tam çözümünü, Ballad of Gay Tony'nin de Türkçe yamasını yapmıştım. Level dergisine de uzun bir süre içerik hazırlamıştım site adına ve işinizi her bir kelimesine dikkat ederek, TDK sözlüğüne girip araştırarak yaptığınızda gerçekten zahmetli bir işe dönüşüyordu. Ancak o tam çözümleri, yamaları yayınladıktan sonra okuldan bir heyecanla gelip yorumlara tekrar tekrar bakıp mutlu olmak.. İşte o çok ayrı bir histi ve her şeye değiyordu..

Bu yüzden oyun sektöründe olmayı, oyunlar üzerine editöryal içerik hazırlama işini her zaman düşündüm ama aile ve çevrenin yönlendirmesiyle, biraz da sektörün iş imkanlarının kısıtlılığıyla ve kendime güvenemem nedeniyle çok farklı bir alana sürüklendim bu konuda. Bu sene yeni mezun olacağım ve hala şansımı deneyebilirim belki ama sizin de dediğiniz gibi sosyal medya ve internetin etkisiyle sektör değişiyor ve editöryal içerik üretiminin alanı giderek daralıyor. İnsanın hevesi kırılıyor ve adım atmaya korkuyor haliyle. Böyle bir video çok faydalı olmuş bizler için teşekkür ediyorum.

Bahsettiğiniz bu profesyonel basketbolcu için basketbolun eski değerini yitirmesi meselesini ben de düşünürdüm arada ayrıca. Gerçekten bu işi sürekli yapmak oyunların o lezzetine ve "özel bir deneyim" hissine ket vurup sıradanlaştırabilir gibi geliyor. Art arda oyun oynadığımda bile hissediyorum bazen ben bunu. Alakalı mı bilmiyorum ama Talha abinin gözlerinde de bezginlik sezdim ben biraz açıkçası. O yüzden bazen başka bir sektöre yönelmek oyunların hala bizim için sığınılacak bir liman olma ve özel bir deneyim yaşatma hissini koruyabilir deyip kendimi avutuyor olabilirim :)

Son olarak video incelemelere biraz ağırlık vermenizi rica edeceğim. Videoda da gerekçelerinizi sunmuşsunuz elbette ama hemen olmasa bile oyunun çıkışından itibaren iki-üç hafta içinde video incelemelerinizin izlenebilirliği oluyor yani çok geç olmuyor. Eski formunuza dönerseniz güzel olur. Türkiye'de samimi bilip sevdiğim iki oluşumdan birisiniz zaten, diğeri de Oyungezer. Sizleri güçlü ve canlı görmek bizleri mutlu ediyor.

• Abi paragraflar arası boşluklar direkt kalkıyormuş BSC'de kimse okumaz bizim yorumu şuna bir el atın sayın yönetim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prisonéro -- 21 Mart 2016; 6:07:30 >
  • malesef sizinde son bikaç aydır gördüğünüz gibi bsc o dediğiniz youtube kanallarına yenildi arkadşalar. artık video incelemeleri göremiyoruz lets playler görüyoruz. bunun arkasında sanırım değişen yönetimin izi var. talha beyin veda konuşması gibi sözler söylemesi ya da geçmişten bahsetmesinin nedeni sanırım bu. şahsen şaşırmam kendisini başka yerde görürsem
  • Bölümsonucanavarı editör kadrosu şu an siz orada koltuklarda otururken güzel sohbetinizle beraber bende yanınızda 5. şahıs gibi hissettiğim için her daim BSC.Herşey gönlünüzce olsun emeğiniz sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.