Arkadaşlar sistemimi nisan ayı gibi topladım önce belirtiyim önceleri sorun yoktu.fakat son 1 aydır falan oyun oynarken aniden donuyor fps drop vs. hiç bişey yok aniden donuyor ve bu sadece günde 1 kere oluyo ve ilk oyunumda oluyor atıyorum sabah pcyi açtım witcher oynuyorum witcherda donuyor veya witcher yerine skyrim a girdim onda donuyor ilk hangi oyuna gırersem onda donuyor ve sadece 1 kez donuyor ondan sonra başka hiç donmuyor ctrl alt del yapıp oyunu kapatıp baştan başlamak zorunda kalıyorum hep ve internette dolaşırken facebookta donuyor mesela aniden yeni sekme açmak zorunda kalıyorum.bunların sebebi nedir ram yada işlemci mi bir de bunlar tahminen ben windowsu crackledikten sonra oldu acaba korsan windows ile alakası var mıdır ?
Sistemim : GTX 1060 6GB - İNTEL İ5 7400
upup
Donuyor derken kaç saniye donuyor? Ben de 2 ay önce topladım bilgisayarımı RX 480 ve Ryzen 5 1400 var günün ilk oyununda (Genelde H1Z1 oluyor) 3-4 saniye FPS 80'den 20'ye, 30'a düşüyor. 3-4 saniyeden sonra yeniden 80'e çıkıyor ve o gün bir daha FPS drop olmuyor. Windows'um orijinal.
fps drop varsa ramin düşük olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Fransergio
Donuyor derken kaç saniye donuyor? Ben de 2 ay önce topladım bilgisayarımı RX 480 ve Ryzen 5 1400 var günün ilk oyununda (Genelde H1Z1 oluyor) 3-4 saniye FPS 80'den 20'ye, 30'a düşüyor. 3-4 saniyeden sonra yeniden 80'e çıkıyor ve o gün bir daha FPS drop olmuyor. Windows'um orijinal.
tamamen donuyor oyunu kapatmak zorunda kalıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: EMRE_RUSLAN
fps drop varsa ramin düşük olabilir.
fps drop yok direk aniden donuyor
up
ram aynı sorun bugün ram sipariş ettim niggalar ani donma varsa ram al oyun aniden kapanıyosa yanıt vermiyorsa (her oyunda) harddiskine baktır BADSECTOR olabilir hddtune pro ile tam tarama yapıp ss atar mısın ?
biri SSD biri HDD
maLLymM
kullanıcısına yanıt
error scan ve health ss lerini atmalısın
harddisk error scan yaptırıyorum şuan uzun sürüyor şunu söyleyeyim ama bugünde oyunun ortasında donmak yerine mouse aşırı yavaş hareket etmeye başladı alt tab yapıyorum 10 saniye sonra tepki veriyo pc mouse falan ekranda kayıyo yavaş yavaş böyle anca reset atınca düzeldi.çözebilecegim bi sorunsa evde yapıcam ama en iyi çare vatana götürmek gibi
quote:
Orijinalden alıntı: gamerror
error scan ve health ss lerini atmalısın
++++
Bundan 2 yıl önce vatan bilgisayardan asus gamebook aldım bilgisayarı fazla kullanmama rağmen oyunlarda kasma sorunu yaşadım. Gamebook iyi idi aslında 6000 tl ye almistik 960m vardı i7 felan . Kasma sorunu icin 2-3 kere garantiye goturdum sonra iade aldilar. Verilen para ile bu sefer msi gamebook aldim özellikler ayniydi neredeyse islemci 5.nesildi bir tek. Aradan 3-4 ay gecti msi bilgisayardada sorun cikti garanti kendisi iade aldi. Ben bu sefer bezdim ve 4000 tl daha butceme ekledim ve yine bir msi gamebook aldim yeni aldigim 10000 tl idi ve alirken gorevli bu pc ates eder dedi. Bende iyi felan dedim aldim pc'nin ozellikler baya iyi idi 6.nesil islemci 980m 32gb ram felan. Fakat 4-5 aydir bu pc de oyun esnasinda donuyor bende pcyi yeniden baslatmak zorunda kaliyorum ve bazende oyunlarda ani fps dususleri oluyor. Ben artik biktim ne yapmam gerekiyor. Allah rızası için biri yardım etsin. Bir daha garantiye goturmelimiyim. Yoksa ben mi pcyi kullanamiyorum. Ben bu pcnin uzerinde ziplamiyorum ki! Acaba pcde 15 oyun var ondan midir dicem ama ne alaka ne yapmam gerekir sizce?@Lider
quote:
Orijinalden alıntı: AtillaFarmer34
Bundan 2 yıl önce vatan bilgisayardan asus gamebook aldım bilgisayarı fazla kullanmama rağmen oyunlarda kasma sorunu yaşadım. Gamebook iyi idi aslında 6000 tl ye almistik 960m vardı i7 felan . Kasma sorunu icin 2-3 kere garantiye goturdum sonra iade aldilar. Verilen para ile bu sefer msi gamebook aldim özellikler ayniydi neredeyse islemci 5.nesildi bir tek. Aradan 3-4 ay gecti msi bilgisayardada sorun cikti garanti kendisi iade aldi. Ben bu sefer bezdim ve 4000 tl daha butceme ekledim ve yine bir msi gamebook aldim yeni aldigim 10000 tl idi ve alirken gorevli bu pc ates eder dedi. Bende iyi felan dedim aldim pc'nin ozellikler baya iyi idi 6.nesil islemci 980m 32gb ram felan. Fakat 4-5 aydir bu pc de oyun esnasinda donuyor bende pcyi yeniden baslatmak zorunda kaliyorum ve bazende oyunlarda ani fps dususleri oluyor. Ben artik biktim ne yapmam gerekiyor. Allah rızası için biri yardım etsin. Bir daha garantiye goturmelimiyim. Yoksa ben mi pcyi kullanamiyorum. Ben bu pcnin uzerinde ziplamiyorum ki! Acaba pcde 15 oyun var ondan midir dicem ama ne alaka ne yapmam gerekir sizce?@Lider
Garantiye götür, iade alsınlar. Pek bilgisayardan anladığımı iddia edemem ancak uzun süreli oyunlar oynuyor ve makinayı kapatmıyorsan bu elbette sorunlara yol açacaktır.
Hdd ve ssd'de sorun görünmüyor.
- Güçlü bir antivirüsle sistem taraması yaptır. Avira, comodo(tavsiyem) vs.. - Ccleaner gibi temizlik uygulamasıyla sistemine bir bakım yap. piriform.com - Bilgisayar açıldığında etkin olan uygulamaları tesbit et. Sırayla kapatıp oyunları açmayı dene. Antivirüs, sistem etkinliğini kontrol eden uygulamalar veya sürücü uygulamaları vs.. - Hatalı yada eksik sürücü ve uygulama kaynaklı olabilir. Güncel sürücülerin ve uygulamaların kurulu olduğundan emin ol. - Hızaşırtma yaptıysan da benzer sorunlarla karşılaşılabilir. - Son olarak güncel olmayan, oyunları ve diğer uygulamaların çalışması için zorunlu olan eksik kurulmuş veya hatalı yapılandırılmış uygulamalardan bile olabilir. Java, Flash, directx, .net veya diğer kütüphane uygulamaları...
Baktın bir çözüm yolu bulamadın. Kasayı açayım kontrol edeyim demeden (toplamada olsa) bilgisayarını vatan bilgisayar teknisyenlerine göster yardımcı olurlar.
Varsa bios güncellemesi yap.
bugünde kulaklıgın usbsini çıkardım oyun direk dondu kapatıp açtım düzeldi ve bi daha donmadı sanırım genel olarak pc nin 1 donma hakkı falan mı var anlamadım
Logitech G serisi gibi usb portlu kulaklığının sürücüsünün ve uygulamasının güncel olduğundan emin ol.