Şimdi Ara

Oyun esnasında USB devre dışı oluyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
11.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.synaptics.com/resources/drivers şu siteden hangi işletim sistemini kullanıyorsan onu indirip kur synaptics tocuhpad gözükücek ondan sora iptal edebilirsin
  • onun dısın da laptopu alırken bir driver cd si vermeleri lazım o driver cdsinde Keyboard, touchpad, hotkey gibi şeyleri yüklediğindede problem çözülebilir anladığım kadarıyla senin laptopta driverlar eksik gibi aslında iyi bir format atıp baştan kurmak lazım o laptopu
  • 53 MB indiriyorum. Sanırsam bu sağ altta Synaptich simgesi oluşturacak. Kullanımı ve işlevi için. Umarım TouchPad'i düzgünce kapatmamı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J a i m E

53 MB indiriyorum. Sanırsam bu sağ altta Synaptich simgesi oluşturacak. Kullanımı ve işlevi için. Umarım TouchPad'i düzgünce kapatmamı sağlar.

ilk önce laptopun driver cdsinden yüklemeye çalış driver cdlerinde olur bütün driverlar içinde usb drivera kadar baştan kur olmazsa o programı kurarsın
  • TouchPad'ı kaldırdım fakat hala kesinti yaşıyorum :(
  • laptopunda ps/2 girişi varmı şu resimdeki gibi

Oyun esnasında USB devre dışı oluyor!

eğer varsa ps/2 girişli bir mouse alıp dene bakalım gene yapıcakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 30 Mart 2012; 23:09:31 >
  • hayır o girişten yok laptopta
  • Başka bir mouse deneme imkanınız yokmu kabloda bir kopukluk olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Başka bir mouse deneme imkanınız yokmu kabloda bir kopukluk olmasın ?

kardeş Allahını seversen mesajımı bi oku iyicene. Ona göre cevap ver
  • hocam sen laptopla gelen driver cd si ile driverları baştan kur. Usb driveları felan
    gene sorun çözülmüyorsa baştan format atıp temiz bir şekilde driverları kurup öle denemek lazım.
    onun dısında bios güncellemesi yaparak deneyebilirsin
    yada biosa girip ayarları default yapıp f10 la kaydedip deneyebilirsin.
    bunların dısında sorun nezamandır var çünkü bazı yeni çıkan oyunlar ağır geliyo olabilir.
    yada tam mause desteklemiyor olabilir. bazı oyunlarda mouse çalışıyor bazı oyunlarda çalışmıyor ise.
    bazı oyunlar mouse desteklemiyor onuda belirteyim örnek pes 2012 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 30 Mart 2012; 23:27:41 >
  • quote:

quote:

Başka bir mouse deneme imkanınız yokmu kabloda bir kopukluk olmasın ?

kardeş Allahını seversen mesajımı bi oku iyicene. Ona göre cevap ver

Kusura bakmayın bizde insanız yazınızda o cümleyi kaçırmışım.Cihazınızın biosunda usb ile bir ayar var ise onu enable yapabilirsiniz.USB desteği olmayan dos uzantılı programlarda genelde usb fareler dizüstü cihazların kendi dokunmatik fareleri ile çakışırlar.Arkadaşların dediği gibi Doğru yazılım veya bios ile usb desteği eklenmelidir.
  • Arkadaşlar şimdi ben bios a girip default yaptım, usb driverlarının güncelliğini kontrol ettim güncel diyor.

çakışma oluyodur diye touchpad ı kapattım yine aynısı oldu. Bana format ve cd yoluyla yapılabilecekler dışında ne yapmamı öneriyorsunuz ?
  • quote:

Arkadaşlar şimdi ben bios a girip default yaptım, usb driverlarının güncelliğini kontrol ettim güncel diyor.

çakışma oluyodur diye touchpad ı kapattım yine aynısı oldu. Bana format ve cd yoluyla yapılabilecekler dışında ne yapmamı öneriyorsunuz ?

usb driverları baştan kur güncel demesine bakma sen anakartla gelen cd ile tekrardan kurmayı dene windows kurulurken usb driver otomatik gördüğünden ve güncellemeyi windows update ile yaptığından herzaman güncel gözükür zaten orası sen baştan kurmayı dene
  • İnternetten benim laptopa uygun USB driverlarını buldum hepsini indirip tek tek kurdum. Kurarken gitmiş olan mouse tekrar bir sesle ışığı yandı geldi. İlk defa res atmadan geri getirdim:) Direk kesinti yapan oyunlardan birine girdim ve kesilmedi? 2-3dk geçti hala tık yok? Allahım düzeldi mi çok sevinçliyim? .. Malesef 2-3dk sonra kesintiler başladı giderek arttı ve sonunda yine iptal.. Res atmak zorunda kaldım.

Sanırsam bu lanet olası sorunun kaynağını burdaki hiç bir Allah'ın kulu bulamayacak..

Yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yununu

birde şu yöntemi dene oyun oynamadan önce laptopun kendi dokunmatik mousesını devre dışı bırak

Denetim Masası -> Fare

seçenklerine geldiğinizde üstte yer alan sekmelerde touchpad kısmına ait ayarlardan Disable diyerek pasif duruma getirebilirsiniz
    böylece taktığın mouse calısacak laptopun kendi mouse devre dısı kalacaktır.

• Keşke TouchPad'i iptal etmek sorunumu çözseyi ama malesef.
  • biosa girip usb ayarlarının olduğu yere gel şu resimdeki gibi ordan usb controll gibi zımbırtıları disable ise enable yap

• Bioa girip kurcaladım. Öyle bir ayar yok çok dandik bir bios. Yazılanları kaydettim ve internetten resmini buldum.

Benim Biosda yazan değerleri vereceğim;

1- IDE 0 samsung hm160hi- pm
    2- IDE 1 tsstcrop cddvdw sn- s083c
    3- USB fdc
    4- USB hdd
    5- Legacy network card
    6-
    7-
    8-
    9-

Excluded from boot order;

1- USB key
    2- USB ls120
    3- USB zip
    4- USB cdrom

Burdan istediğimi yukarı istediğmi aşağı alabilir veya resimde sağda belirttiği gibi Shift + 1 ile enable & disable yaparım ki yapınca yanında ünleme benzer bir işaret beliriyor. Şuan hiç birinde o işaret yok yani disable mi hepsi?

Ne yapayım şimdi söyleyin?

• Problem laptopunuzun özelliklerinin o oyunlara yetmemesi.Zorlamaya gerek yok daha fazla...
  • quote:

Problem laptopunuzun özelliklerinin o oyunlara yetmemesi.Zorlamaya gerek yok daha fazla...

Söz konusu bile değil bilader
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.