Şimdi Ara

Oyun esnasında USB devre dışı oluyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
11.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyunlara girince benim mouse düşüyor. Oyun menüsünde de normal oyun baslayınca gidiyor cogu oyunda yapıyor. Sorun mousede degil usb giriş yeri düşüyor herhalde. Tak-cıkar yaparken verdigi sesi veriyor ve mousenin ışıgı sonuyor res atana kadar usb giriş yeri calısmıyor ne mouse ne flash. Laptop kullanıyorum ve bunun dışında düzgün çalışıyor herşey. Sadece oyuna baslayınca yapıyor.

Laptop Bekonun. Her oyunda yapmıyor. Dota ve Cs benzeri bir oyun Point Blank'ta sadece laptopun dokunmatik mousesine temas edersem 1-2 saniyelik kesintiler yasıyorum bazende gidiyor komple. Wow'da komple gidiyor dokunmatiğe dokunmadığım halde. Nfs m.w. komple gidiyor. Şimdi bitane browser oyunu buldum Battlestar Galactica diye 3 boyutlu, onu açınca direk gidiyor affı yok.
    Antivirüs kapattım denedim olmadı. Yeni mouse taktım denedim olmadı. Güvenlik duvarı, modem firewall kapattım olmadı.

2 GB Ram 32 bit işlemci sistemi 812 mb bellekli ekran kartı
    Pentium Dual Core CPU T400 2.10Ghz işlemci
    Windows 7, dizüstü

Format çekmedim daha öncede yapmadım hiç. Şimdi ise, formatı gerektiren birşey olabileceğini tahmin etmedim, yazılımsal birşey olduğunu bilmiyorum belki gerek kalmaz sorunu bulur çözerim diye düşündüm. Ayrıca format CD'lerim yok ve daha önce yapmadım. Gidip alamam veya bilgisayarcıya götüremem çünkü bacağım kırık eve hapisim 3 ay boyunca laptopumla beraber. Sorunu çözemezsem sıkıntıdan patlarım diye düşünüyorum.
    LÜTFEN YARDIM EDİN CILDIRMAK ÜZEREYİM.

• kaç usb girişi var?hepsinde aynısını mı yapıyor?diğer usb girişlerinde sogutucu filan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gesaffelstein

kaç usb girişi var?hepsinde aynısını mı yapıyor?diğer usb girişlerinde sogutucu filan var mı?
    3 usb girişi var ve evet 3üde aynı sorunu yapıyor. Hayır soğutucu falan yok. Tabi kastın laptopun orjinal soğutucusu falan değilse. Ekstradan birşey takmıyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J a i m E

3 usb girişi var ve evet 3üde aynı sorunu yapıyor. Hayır soğutucu falan yok. Tabi kastın laptopun orjinal soğutucusu falan değilse. Ekstradan birşey takmıyorum yani.

Alıntıları Göster
    bilgisayarın yük altına binince usb ye yeterli gücü veremiyor olabilir.
  • quote:

bilgisayarın yük altına binince usb ye yeterli gücü veremiyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Eğer öyleyse bunun sebebi veya çözümü ne olabilir peki ?
  • quote:

Eğer öyleyse bunun sebebi veya çözümü ne olabilir peki ?

Alıntıları Göster
    donanımsal bir sorundur,bilgisayarcıya yada tanıdıgın elektrikçi varsa ona git.multimetreyle ölçsün,ona göre tehşis koyarlar.
  • quote:

donanımsal bir sorundur,bilgisayarcıya yada tanıdıgın elektrikçi varsa ona git.multimetreyle ölçsün,ona göre tehşis koyarlar.

Alıntıları Göster
    Problem büyük ihtimalle güney köprüsünde. Ama olmayada bilir. Hertürlü ümidi kesildiğinde bga makinasıyla güney köprüsünü ısıtın derim.

Bga makinesini nerden bulurum dersen. Bazı bilgisayarcılarda oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulmicort -- 30 Mart 2012; 13:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Problem büyük ihtimalle güney köprüsünde. Ama olmayada bilir. Hertürlü ümidi kesildiğinde bga makinasıyla güney köprüsünü ısıtın derim.

Bga makinesini nerden bulurum dersen. Bazı bilgisayarcılarda oluyor.

Alıntıları Göster
    laptoptaki bütün usb çıkışlarında aynı sorunu mu veriyo diğer çıkışları dene aynı sorunu veriyosa birde laptopa adaptör takılıyken oyun oynarken dene onun dısında laptopun markası ne ise yeni usb driverları kur bunun dışında usbler sadece mause tamı bu sorunu yapıyor flash disk felan takıncada görmemezlik veya yükleme yaparken flash diske donma felan yapıyorumu bunların dışında laptop biosa girerek usb aygıtları ayarlarını kontrol et sorun çözülmez ise laptopta standart usb olmayan ps/2 mause girişi varsa ps/2 mause alıp dene onun dısında kablolu mause kullanıyorsan kablosuz mause tada aynı problem oluyormu bazı mause larda 1000de 1de olsa uyumsuzluk sorunu olabiliyor başka mauselerdada aynı sorun oluyorumu . format atıp yeni işletim sistemi kuruncada problem devam ediyormu onun dışında anakartının son sürüm bios güncellemesini de yapmanı öneririm bunların hiç biri sorunu çözmüyorsa usb çıkışlarına tam güç gelmiyor olabilir oyun acınca pcye yük bindiğinden çekilen elektrik yüksek olucağından usb aygıtı tam güç alamayıp kendi kapatıyor gibi gözüküyor. bunları dene problem devam ederse başka bir çözüm yolu ararız.

pm olarakta attım konuyu görmemişim bunları uygula sorun devam ederse başka çzöümler deniycez

aklıma gelmişken latopun dokunmatik mause ile taktığın mause çakışmada yapabilir oyun iki adet mause gördüğünden diğer mause kapatıyoda olablir bunun için bilgisayarım başlat donatılar sistem araçları sistem bilgisinden donanım çakışmasına gelip mause la ilgi çakışmaya dair bir zımbırtı varmı diyede kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 30 Mart 2012; 14:17:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yununu

laptoptaki bütün usb çıkışlarında aynı sorunu mu veriyo diğer çıkışları dene aynı sorunu veriyosa birde laptopa adaptör takılıyken oyun oynarken dene onun dısında laptopun markası ne ise yeni usb driverları kur bunun dışında usbler sadece mause tamı bu sorunu yapıyor flash disk felan takıncada görmemezlik veya yükleme yaparken flash diske donma felan yapıyorumu bunların dışında laptop biosa girerek usb aygıtları ayarlarını kontrol et sorun çözülmez ise laptopta standart usb olmayan ps/2 mause girişi varsa ps/2 mause alıp dene onun dısında kablolu mause kullanıyorsan kablosuz mause tada aynı problem oluyormu bazı mause larda 1000de 1de olsa uyumsuzluk sorunu olabiliyor başka mauselerdada aynı sorun oluyorumu . format atıp yeni işletim sistemi kuruncada problem devam ediyormu onun dışında anakartının son sürüm bios güncellemesini de yapmanı öneririm bunların hiç biri sorunu çözmüyorsa usb çıkışlarına tam güç gelmiyor olabilir oyun acınca pcye yük bindiğinden çekilen elektrik yüksek olucağından usb aygıtı tam güç alamayıp kendi kapatıyor gibi gözüküyor. bunları dene problem devam ederse başka bir çözüm yolu ararız.

pm olarakta attım konuyu görmemişim bunları uygula sorun devam ederse başka çzöümler deniycez

aklıma gelmişken latopun dokunmatik mause ile taktığın mause çakışmada yapabilir oyun iki adet mause gördüğünden diğer mause kapatıyoda olablir bunun için bilgisayarım başlat donatılar sistem araçları sistem bilgisinden donanım çakışmasına gelip mause la ilgi çakışmaya dair bir zımbırtı varmı diyede kontrol et

Alıntıları Göster
    Şuanda o direk giden oyunlardan birine girdim. Yine usb tak-çıkar sesini duydum hemen cıkarıp diğer girişe taktım. 3 giriş var biri tek benden tarafta diger 2si alt alta hemen yanında o tek olanın. Tek olandaydı ordan çıkarıp 2linin üsttekine taktım hemen. Ve çalıştı 3-4dk kesintisiz ama şuan kesile kesile oynuyorum. Işığı yanıyor sönüyor ara ara kesiliyor. USB ile çalışan soğutucu gibi pervane vardı onu tek olana takıp calıstırıyorum mousenin ışığı sönüyor kapatıyorum yanıyor. USB driverlarını kontrol ettim güncel diyor. Şimdi oyunu kapattım ve mouse sorunsuz devam ediyor kesintisiz.

Güney köprüsü derken biraz açarsanız sevinirim pek bilmiyorum.

Çakışmayada baktım ve resmini çektim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J a i m E -- 30 Mart 2012; 17:39:39 >

• quote:

Şuanda o direk giden oyunlardan birine girdim. Yine usb tak-çıkar sesini duydum hemen cıkarıp diğer girişe taktım. 3 giriş var biri tek benden tarafta diger 2si alt alta hemen yanında o tek olanın. Tek olandaydı ordan çıkarıp 2linin üsttekine taktım hemen. Ve çalıştı 3-4dk kesintisiz ama şuan kesile kesile oynuyorum. Işığı yanıyor sönüyor ara ara kesiliyor. USB ile çalışan soğutucu gibi pervane vardı onu tek olana takıp calıstırıyorum mousenin ışığı sönüyor kapatıyorum yanıyor. USB driverlarını kontrol ettim güncel diyor. Şimdi oyunu kapattım ve mouse sorunsuz devam ediyor kesintisiz.

Güney köprüsü derken biraz açarsanız sevinirim pek bilmiyorum.

Çakışmayada baktım ve resmini çektim;

Alıntıları Göster
    Şimdi tekrar oyuna girip mouse kesintisi yaşadım ve çıkarıp tekrar taktım ki böyle yapınca komple gidiyor res atmam gerekiyor. Evet komple gitti mouse oyundan cıkmama ragman takıp cıkarsamda gelmiyor. AMA usb ile çalışan soğutucuyu takıyorum ÇALIŞIYOR

• quote:

Şimdi tekrar oyuna girip mouse kesintisi yaşadım ve çıkarıp tekrar taktım ki böyle yapınca komple gidiyor res atmam gerekiyor. Evet komple gitti mouse oyundan cıkmama ragman takıp cıkarsamda gelmiyor. AMA usb ile çalışan soğutucuyu takıyorum ÇALIŞIYOR

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar lütfen şu sorunun kaynağını ve çözümünü bulalım artık lütfen :/ Hadi yapabiliriz bunu!
  • quote:

Arkadaşlar lütfen şu sorunun kaynağını ve çözümünü bulalım artık lütfen :/ Hadi yapabiliriz bunu!

Alıntıları Göster
    önce ki konuda yazdığım gibi sorun donanımsal değil gibi.......sen önce şu formatı birat sonrasürücüleri güncel olarak bir kur...sonuçlardan sonra tekrar değerlendirelim......
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

önce ki konuda yazdığım gibi sorun donanımsal değil gibi.......sen önce şu formatı birat sonrasürücüleri güncel olarak bir kur...sonuçlardan sonra tekrar değerlendirelim......

Alıntıları Göster
    Malesef format çekme imkanım yok. Sorunu bulup çözebiliyorsam çözmem lazım. Format en son çare ve iş işten geçtikten sonra atabilirim yani oyuna ihtiyacım olmadığı zaman ki o zamanda gerek kalmıycak.
  • quote:

Malesef format çekme imkanım yok. Sorunu bulup çözebiliyorsam çözmem lazım. Format en son çare ve iş işten geçtikten sonra atabilirim yani oyuna ihtiyacım olmadığı zaman ki o zamanda gerek kalmıycak.

Alıntıları Göster
    çakışma yok gibi gözüküyo yukarıda yazdıklarımı uyguladınmı ps/2 girişli mouse sorunu çözer gibime geliyor birde laptopun markası ney

• quote:

çakışma yok gibi gözüküyo yukarıda yazdıklarımı uyguladınmı ps/2 girişli mouse sorunu çözer gibime geliyor birde laptopun markası ney

Alıntıları Göster
    onun dışında adaptör laptopa takılı şekilde denedinmi
  • quote:

Alıntıları Göster
    Saten suanda öyle aygıt yöneticisinden baktım HID fare ve ps/2 uyumlu fare yüklü.

Markasını yukarıda vermiştim Bekonun laptopu

edit: Adaptör full takılı duruyor saten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J a i m E -- 30 Mart 2012; 22:24:11 >

• quote:

Saten suanda öyle aygıt yöneticisinden baktım HID fare ve ps/2 uyumlu fare yüklü.

Markasını yukarıda vermiştim Bekonun laptopu

edit: Adaptör full takılı duruyor saten

Alıntıları Göster
    bekonun hangi modeli link atarsan iyi olur
  • quote:

Alıntıları Göster
    Everest ile baktım;

Arçelik
    1RQ-BNB 586 D2MT
  • quote:

Alıntıları Göster
    birde şu yöntemi dene oyun oynamadan önce laptopun kendi dokunmatik mousesını devre dışı bırak

Denetim Masası -> Fare

seçenklerine geldiğinizde üstte yer alan sekmelerde touchpad kısmına ait ayarlardan Disable diyerek pasif duruma getirebilirsiniz
    böylece taktığın mouse calısacak laptopun kendi mouse devre dısı kalacaktır.

• quote:

birde şu yöntemi dene oyun oynamadan önce laptopun kendi dokunmatik mousesını devre dışı bırak

Denetim Masası -> Fare

seçenklerine geldiğinizde üstte yer alan sekmelerde touchpad kısmına ait ayarlardan Disable diyerek pasif duruma getirebilirsiniz
    böylece taktığın mouse calısacak laptopun kendi mouse devre dısı kalacaktır.

Alıntıları Göster
    Evet bunu eski konuda bir arkadaş söylemişti araştırdım ve Touchpad'ı kapatmak neredeyse imkansız görünüyor.

-Donanım ve Yazıcı bölümündeki Fare kısmında TouchPad bölümü yok
    -Aygıt yöneticisinde Fare kısmında HID ve Ps/2 var TouchPad yok
    -Sağ alttaki bölümlerde TouchPad simgesi yok
    -FN ile kapatma yolu varmış ama TouchPad tuşu veya simgesi yok

Windows 7 saygılar:)

edit: TouchFreeze adlı bir program var ama sorunumu çözermi emin değilim. Normal yoldan kapatmayıp program ile kapatıcağız çünkü. Belki virüs veya başka birşey ile touchpad'i engelleyecektir bilemiyorum güvenilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J a i m E -- 30 Mart 2012; 22:40:14 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.