Şimdi Ara

Oyun geliştirme sürecine katılacak ekip arkadaşları aranıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Direk oyun şirketleriyle görüşüp senaryoyu pazarlayıp oyuna ortak olabilirsin belki?

Bu toplama kişilerle oyun yapılmaz hocam. Bu çok uzun bir süreç bu süreçte profesyonel insanları ücretsiz getirmen çok zor. Hadi diyelim getirdin o kişiye güvenemezsin ki o kişi de sana güvenmez, hele bu devirde hiç güvenilmemeli.

Şahsi görüşüm en iyisi oyun firmalarıyla anlaş senaryona güveniyorsan. Hem profesyonel oyun ekibi kodlar hem de her şey tüzüğe göre işler ortada resmi evraklar olur.

• Öncelikle hayırlı olsun hocam. Böyle projeleri olan insanları görmek çok güzel. Bir kaç konuda fikir vermek için yazayım dedim.

1.Öncelikle telif ile ilgili konuları halledin derim. Bir ürün yapacağınızı düşünüyorsunuz eyvallah. Ardından bir ekip kuracaksınız vs. Peki bu ürün kime ait olacak? Nasıl ve kim satacak gibi konular büyük sıkıntı yaratır. Bir şirket yok diyorsunuz ama bu işler öyle 3 arkadaş toplandık oyun yaptık kadar kolay değil. Daha doğrusu o devirler değişti.

2.İndie oyun düşünüyorsunuz. O zaman çok fazla uçmayın derim bence. Elinizde güzel bir senaryo var ise platform bile yapsanız gayet tutar oyun. Ama aklınızda öyle müthiş grafikli vs. bir şeyler varsa Allah kolaylık versin diyelim. Ben olsam bir 2d görüntülerle veya çizgiroman formatında bir şeyler falan denerdim sanırım.

3.Bir ürünün piyasa sürülmesinde en kritik olaylardan birisi de müşterilerin ne durumda olduğudur. Mesela hangi türde yapacaksınız oyunu? bu oyun piyasada tutar mı? bu gibi konuların bir pazar araştırmasını yapın daha hiç bir şeye girişmeden önce.

4.Diğer arkadaşların da dediği gibi bence büyük bir firma ile görüşüp senaryoyu satma veya bir şekilde onlarla partner olma yoluna gitmeyi de bir değerlendirin. İlk başta biraz garip geliyor ama elinizdeki fikir gerçekten sağlamsa olmayacak bir şey de değil. Ama tabi burada yine ilk dediğim olaydaki gibi telif olayına dikkat edin.

5.Bu tarz start upların en büyük handikaplarından bir diğeri de hukuki yardımdır. Bu dediklerimin tamamı bittikten sonra iş para kazanmaya gelecek. Bu noktada önceden yaptığınız sözleşmelerin ne kadar iyi veya kötü olduğunu göreceksiniz. Telif haklarının alınması vs. konuları da cabası. Bu yüzden daha yola çıkmadan bir avukat ile görüşün.

Not:Yatırım tavsiyesi değildir. :)

• Su an biz dediğiniz kimler kaç kişiniz ve görevleriniz ne ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @-RAUL Hocam o iş o kadar kolay olsa keşke. Bir oyun şirketiyle anlaşmayı kim istemez. En iyisi elimizdeki kadroyla oyunu yavaş yavaş oluşturmak olacak diye düşünüyorum. Belki uzun süreler olacak ama en azından kendi adımıza yapacağımız bir şey olmuş olacak.

@urugakhina Aslında çoğu şey kafanda kurduğun gibi olmuyor. Bir sürü sorun çıkıyor işin içine iyice girince. Ama bu şey kolay olsa herkes yapardı değil mi? :) Pes etmeden, yavaş yavaş işleri rayına koyamaya çalışacağım. Umarım başarabilirim. Bu süreçte maddi destek olması şart. Kafamda bir kaç tane plan var. Öncelikle mobile için düşündüğüm 2 oyun var. Yapımı kısa ve basit. Onları yapıp store'lara yükleyeceğim. Bir gelir elde edebilirsem güzel olur. Asıl projem için kaynak yaratmış olurum az olsa da. Sonrasında ise yavaş yavaş elimizdeki imkanlarla projeyi yaparız diye düşünüyorum. Yeri gelir hazır asset'ler kullanılır yeri gelir kendimiz uğraşır yaparız. Oyun yüksek görseller gerektiren bir oyun. Bu kısmı gözümü en çok korkutan şey. Ama bazı kişilerde böyle sıfırdan başlamadı mı? :) Bu benim hayalim ve önüme ne kadar engel çıksa da vazgeçmeyeceğim sanırım. Desteğiniz için sağ olun :)

@general4242 Şuan biz dediğim 5 kişiyiz. Benim haricimdeki kimse hikaye haricinde oyuna katkı sunamayacak. Ben de hem programlama kısmında hem de tasarım kısmındayım. Tasarım derken oyun dünyası tasarımı. Bir kişiyle konuştum. Ses kısmında yardımcı olmaya çalışacak. Muhtemelen diğer şeyleri elimden geldiğince ben yapacağım. Animasyon olsun efekt olsun. Yapamadıklarımı da artık paraya kıyıp hazır şekilde alacağım. Bu oyunun benim açımdan tutup tutmaması aslında önemli değil hocam. Benim kafamda bir şey var ve bu şeyi yapmak istiyorum. 10 yıl geçtikten sonra "keşke" demek istemiyorum. Bunu çok fazlaca dedim zaten.

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Mesajınızda diğer üyeye demişsiniz ki kaynak oluşması icin store a iki mobil oyun koyacağım. Maalesef hocam oyun iyi olsa da kazanma ihtimali çok duşuk. Reklama para basmanız gerekiyor. Oyun dünyasına girmek istiyorsanız hypercasual dan başlamanızı tavsiye edebilirim. Ekip kurar ve yayıncı ile anlaşırsanız kendi kendinize kazanmaya başlarsınız. Pc platformuna gecmek için kaynak biriktirirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun severim. Oynamacı adı altında bir pozisyon var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam profesyonel grafikler için size bütçe gerekiyor. Ben daha çok özgün bir sanat tasarımı ile 2D Action Platformer falan yapmanızı öneririm. Hollow Knight'a, Dead Cells'e falan göz atabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sıfırdan yapıcağın oyunu nasıl 4 5 ayda bitireceksin ya. daha önce bu konuda tecrüben var mı?

• general4242 kullanıcısına yanıt

Bunun da farkındayım hocam. Yüksek paralar kazanmak için düşünmüyorum bunu. Mesela bir asset lazım oldu. Fiyatı 40 dolar. Bu iki oyunun getirisi bu kadarcık bir miktarı bile karşılasa yeterli.

Bu iki oyunda zaten hyperscual katagorisinde diyebileceğimiz oyunlar olacak.

Başka bir planda ise şuan bir eğitime başvuru yaptım. Google'ın vereceği bir eğitim olacak bu. Katılabilirsem ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamlarsam bu projeyi orada sunmayı düşünüyorum. Orada sektörün ileri gelenleriyle de toplantılar olacak. Bilemiyorum belki bu yönüyle ilerlerim. 3 gün önce yazdığım hikayeyi bu sektörün içinde olan bir kişiye sundum. Hikayeyi çok beğendi ama bu hikaye film olsa daha iyi olur aslında dedi :) Bir şekilde ilerletmeyi düşünüyorum hocam projeyi. Ne kadar zaman alacağı önemli değil. Bir şeye inanırsınız ve onu yapmak istersiniz ya işte o inanç var şu an bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero Degrees -- 5 Kasım 2021; 12:52:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Hocam o tamamen lafın gelişi bir şey. Örnek olması açısından öyle bir süre verdim. Yoksa ne kadar süre tutacağını tahmin etmek güç olur. Özellikle böyle bir oyun için 4-5 ay baya bir iyimser süre olur.

• Astrian kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki hikaye onlara uygun değil. Ki onlara uygun şekle çevirsen hikayeye yazık olur. Bunu söyleyen bir hikaye yazarıydı. Kendisine katılmamak elde değil tabi çünkü hikayenin kendisini göstermesi için grafikler ön planda olmalı. Bir şekilde halledicem o bütçe kısmını hocam. Bazı siteler var 4k hatta 8k kalitesinde güzel içerikler sunuyor. Uygun olanları oralardan uygun olmayanları da ücretli bir şekilde halledicez bir şekilde. Sonuç itibariyle milyonlarda lira kazanabileceğin bir şey bu. 5-10 bin TL para harcamak ya da fazlasını harcamak pek önemli değil gibi duruyor.

• Ben yardım edemem ama umarım projenizi gerçekleştirirsiniz
    Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortana12 -- 5 Kasım 2021; 13:9:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Startup proje yapmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Öncelikle hangi oyun motorunda yazılacak? Unreal bilen kişi bulmak Türkiye'de zor. Unity bilen kişi bulabilirsin belki. Ama hiç bir gelir beklemeden "hele ki bu dönemde" iş yapmak isteyen çıkar mı bilemiyorum.

Siz hiç Unity veya Unreal kullandınız mı? Gerçekten çok zamanınızı alan bir iş. Kişi bütün gününü buna ayırmalı. Öyle 2 saat akşam bakayım ile olacak bir iş değil.

Unity ve Unreal'in asset storeları mevcut. Free veya ücretli alabiliyorsunuz. Ücretsiz asset veren başka sayfalar da bulmak mümkün internette.

Umarım hayallerine kavuşursun.

• trancenden kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Projemiz dediğiniz gibi startup mantıklı bir proje. Unity ile yapmayı planlıyorum. Unity'i hali hazırda kullanmaktayım ve evet dediğiniz gibi 2 saat çalışmayla olabilecek bir şey değil. Bunun farkındayım :)

Gayet güzel asset sunan siteler mevcut. Unity ya da Unreal'ın store'ları haricinde çok güzel ve kaliteli içerik sunan, üstelik ücretsiz sunan ve herhangi bir telif istemeyen siteler var. Polyhaven, free3d, skecthfab gibi birçok site mevcut. Hatta polyhaven müthiş bir kaynak biliyorsunuzdur. Mesela bir şehir tasarlamak gerekiyor. Bazı binaları kendim tasarlayacağım bazı binaları da hazır asset olarak alacağım. Kendi tasarladıklarım da bazı işlemler mevcut olacak çünkü. Bu şekilde bazı şeyleri en aza indirgemeye çalışacağım.

Umarım kavuşurum. Teşekkür ederim :)

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt

Aman hocam sakın "aaa hazır asset bu tü kaka" diyenlere aldırma :D

Playstation storeda Foxy Land diye bir oyun var. Bu oyundaki assetler bedava. Unity öğrenmek için bu asseti kullanmıştım bende. Adam oyunu parayla satıyor psn storeda :)

The Hidden Levelsyoutube
    We show you how to get all the achievements/trophies in the game FoxyLand for Xbox One and Playstation 4. Afterwards, we show you what lies beyond!
    https://www.youtube.com/watch?v=OOz4-XAWASM
  • trancenden kullanıcısına yanıt

Öyle bir düşüncedeydim ama sonra youtube'da bir kanal keşfettim. Adam ücretsiz assetlerle öyle terrainler tasarlıyor ki ağzım açık kaldı. Sonra o düşünceyi terk ettim tabi :) Şuan en büyük sıkıntım efeklerde. Diğer kısımlarda idare ederim ama bir efektçi olsa fena olmaz. Umarım bulurum :)

• https://www.youtube.com/c/loremipsum/featured

bu kanalı takip et videoları ders niteliğinde.

her oyun geliştiricisi mutlaka bakmalı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.