Şimdi Ara

OYUN İÇİN BİLGİSAYAR TOPLADIM DEĞERLENDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bunu ben vatandaki arkadaşa sorduğumda o bana fark etmez demişti.İşte ben de senin sistemin aynısını alacaktım fakat son anda arkadaşım değiştirme kalsın dedi ve bende i5 4590'ı aldım.
  • değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, sayenizde şu sisteme karar kıldım

CPU :Intel i5 4460
    ANAKART :gigabyte h81m s2pv intel h81
    RAM: crucial 8gb ballistix sport xt ddr3 1600 mhz cl9
    GPU: sapphire r9 280 dual-x 3gb 384 bit dx11.2

VATANDA GÜNCEL FİYAT 1.650TL - AMA EKRAN KARTINI R9 280X TRI-OC 3GB 384BİT ALIRSAM 1.820 TL

şimdi satın alıp elimdeki parçalarla birleştirmek kalacak
    zaten ihtiyacım olan parçalar ram-cpu-gpu-anakart-kasa beşlisi

elimde yeterli hdd ve 600w psu var
    kasayıda medium-high tower max 150 tl ye bulurum diye düşünüyorum çünkü boş kasa alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

Orijinalden alıntı: Darksahon

peki düşündüğüm işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? şu ana kadar 2 kişiden yorum aldım ve birisi amd işlemcilerin stabil olmadığını ve diğeride intelin amd den daha iyi performans sunduğunu söyledi, ikiside i5 4460 önerdi..
    fiyat olarakta genel fiyatta 100 tl lik bir fark yok bile

ben şu an amd işlemci kullanıyorum, bundan öncede intel kullanmıştım ama birisi pentium 4, diğeri phenom q9550 olunca arada fark olup olmadığı konusuna pek kişisel bir yorum katamayacağım çünkü arada dağlar kadar segment farkı var, belki sizin bir fikriniz vardır
    hatta bana önerilen i5 4460 dan sonra ikiside soket 1150 diyip i5 4690 a yönelmek istedim ve pek imkansız durmuyor, eğer aradaki 180 tl lik farkı belli edecekse i5 4690 alabilirim

Seçtiğin işlemci i3 4160,4170 falan olsaydı yaklaşık 180 lira daha ver i5 4460 al derdim , çünkü gerçekten uzun vadede hatta kullanmaya başladığın anda bir şekilde farkını göreceksin hem de uzun ömürlü bir yatırım olmuş olurdu 180 200 liralık farkı vererek :)

Fakat 4460 a 180 daha ekleyip 4590,4690 alman sana fazla bişe kazandırmayacak , bunun yerine 180-200 lira gibi bir parayı ekran kartını yükseltmek için harca veya almadıysan ssd al , kasan veya güç kaynağın yada diğer bileşenlerinde çok alt seviye kalmışsa onları dengelemeye çalış ama diğer bileşenler ortalamayı yakalamışsa kesinlikle 4460 dan 4690 a çıkma o farkı ekran kartına yatır

Arkadasa aynen katiliyorum. 4460 her isi gorur fazlasina gerek yok eger sli 980 falan dusunmuyorsaniz. 4460 aldiktan sonra fazladan harcanacak para kesinlikle ekran kartina harcanmali. Islemci fps yi 1 artiriyorsa ekran karti 10 artirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Darksahon D kullanıcısına yanıt
    Sistem gayet guzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bana yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim

paraya biraz daha kıyıp sistemde ekle çıkart yaptım ve satın aldım, en son topladığım sistem şudur

CPU: i5-4460
    RAM: 8 gb G-skill Ripjaws-X 1600Mhz Tek modül(bir tane daha 8 gb sipariş verdim vatanda indirim vardı 16gb a çıkartcam)
    GPU: Gigabyte Gtx970 3fanlı (biraz tuzlu oldu ama süper oldu, herkes nvidia al diye tutturunca dayanamadım)
    ANAKART: ASUS B85M-E

ve samsung marka 21.5" hd led monitör aldım (hala tüplü kullanıyordum )

600w PSU üstünde çalıştırıyorum, sistemi bu gün topladım, Gta V te ultra da test ettim ilk izlenimlerim çok iyi, inşallah ilerde bir aksilik çıkmaz

totalde 2450tl ye geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksahon -- 16 Temmuz 2015; 19:34:54 >
  • Darksahon D kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayar bu kadar etmez ki.Daha pahalı olmalı.Vatandan baktım sadece ekran kartı ram monitör ve işlemci 2500 ediyor zaten.
    editlendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coffeeplease -- 28 Temmuz 2015; 20:14:18 >
  • coffeeplease C kullanıcısına yanıt
    ekran kartını 1200 tl den aldım, işlemci 600 tl, anakart 300 tl, monitör 350 tl, bunlar 2450 tl ediyor

sadece ramleri vatandan aldım, onlarda kampanyalı üründü, ikisi 370 tl ye geldi

bide boş kasa aldım 50 tl ye

toplamda 2870 ediyor

aynen en ucuz parçaları yazmamışım dostum , ama yazıyı girdiğimde 8gb lık 2. modül elimde değildi daha

vatandan alsaydım hepsini 3000 tl den aşşağı kurtulamazdım heralde, herşey heryerde ucuz olmuyor malesef biraz uğraşmak araştırmak gerekiyor

• Gayet Güzel Bir Sistem Bence Hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.