Şimdi Ara

OYUN İÇİN BİLGİSAYAR TOPLADIM DEĞERLENDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

218,40 TL

Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

602,15 TL

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

324,97 TL

CASPER M.CS-FHD215-SNC-DVI 21,5'' LED MONİTÖR

355,56 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

184,79 TL

GIGABYTE GZ-P5 PLUS 550W MidT ATX SİYAH KASA

230,99 TL

SAMSUNG SH-224DB/RSMS 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

57,35 TL

EVEREST KB-3500 WIRED GAMING KEYBOARD

31,86 TL

EVEREST SM-770 Gaming Mouse

26,76 TL

XIGMATEK XOF SERİSİ 120MM TURUNCU FAN

43,33 TL

XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU

60,22 TL

Sapphire R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

379,13 TL

Bu bilgisayar toplama işinde yeniyim,ilk bilgisayarım ve internetten araştırdıklarımla topladım.Bana yardımcı olmanızı istediğim konu ekran kartı ve işlemci.Bu bilgisayarı oyun için kullanacağım ve şöyle bir GTA 5,Far Cry 4 oynamak istiyorum.Yaklaşık iki haftadır da uğraşıyorum.Lütfen bu ekipman oyun için uygun mudur,söyler misiniz?(Mouse ve keyboard'a bakmayın lütfen utandım şimdi ) Şimdiden teşekkürler

• Bütçe sanırsam 2500 TL.200 TL daha koyarsan çok daha iyi sistem olur R9 285 koyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesimp -- 4 Temmuz 2015; 4:44:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thesimp

Bütçe sanırsam 2500 TL.200 TL daha koyarsan çok daha iyi sistem olur R9 285 koyabilirsin.

Biraz daha açık olur musunuz ve başka bir öneriniz yok mu?i5 uygun mudur ve neden H97 olmalı?

• Overclock yapilmayan bir islemciye z serisi anakart alinmaz. Ben olsam alabilecegim en ucuz h81 anakarti alirim artan parayi ekran kartina yatiririm. Bu kadar fani da neden aldin ki. Stok fan yeterli olur. Monitoru de casper marka almazdim.

Yani fanlari almazsan 100 lira ordan, h81 ucuz anakart alirsan 150 de ordan gelir. 380 + 250 toplamda 630 liralik butcen olur ekran karti icin. R9 280 alabilirsin o paraya ki oyun performansin 2 katina cikar.
  • Hypnotica kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yapayım,fakat anakartı neden herkes önemsizmiş gibi kenara itiyor ve neden AMD?Bir de h81 ile h81 gamer ın arasındaki fark nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coffeeplease -- 4 Temmuz 2015; 11:17:27 >
    Hocam dediğiniz gibi yaptım,sonuç budur.Uygun mu?Bir de ekran kartı konusunda herkes farklı bir şey söylüyor.Ekran kartı şu an iyi mi yoksa R9 280 onu da ikiye katlar mı?İnternetten fps testlerine baktığıma göre R9 280 bir 5-10 fps daha iyi oynanış sağlamış.Sizce hangisi?GTX 750 Ti mi yoksa R9 280 mi?
  • coffeeplease C kullanıcısına yanıt
    Sonuc nerde goremiyorum. Gamer ile normali arasinda ses karti farki falan var.

Anakartlar eskiden onemliydi simdi hersey islemci icine alindi o yuzden pek onemi yok anakartlarin tabi overclock yapilmayacaksa veya degisik beklentiler yoksa.

Yani kisacasi amac oyun oynamaksa butce de kisitli ise alinabilecek en ucuz anakarti alip parayi ekran kartina yatirmak en mantikli olandir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Resim atmayı unutmuşum.GTX 750 Ti ekran kartını R9 270 ile değiştireceğim şimdi.
  • İmzamdaki sistemi sadece r9 270 veya 270x ile değişirsen işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei Splinter -- 4 Temmuz 2015; 13:58:21 >
    DVD rw ile monitör yok. Vatanda doğru dürüst monitör kalmamış başka yerden alırsın. DVD rw de artık kullanılmıyor diye eklemedim ama çok bir para değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 4 Temmuz 2015; 14:22:49 >
  • Anakart olarak h97 pc mate alabilirsin. Bu arada onemsiz diye dwd rw ,wifi karti vb. esyalari almamazlik yapma. Mis gibi pc yi aksesuarlarla donatmalisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannotever

Anakart olarak h97 pc mate alabilirsin. Bu arada onemsiz diye dwd rw ,wifi karti vb. esyalari almamazlik yapma. Mis gibi pc yi aksesuarlarla donatmalisin.
    Hepinize teşekkür ederim yorumlara anca şimdi bakabildim.Bilgisayarı almış bulunuyorum oradaki görevli ben toplayayım diye ısrar etti ve bende verdim işte.Bugün saat 1-2 gibi gidip alacağım wi-fi kartı almayı unuttuğumu fark ettim bir de .Tam bilmediğim ve topladığım ilk bilgisayarım olduğu için cahilliğimi mazur görün lütfen wi-fi kartı anakarta dahil mi yoksa kesinlikle gidip almam mı gerekiyor?(Toplam 2.686 TL tuttu)

Hayırlı olsun. Alınmış malın kötüsü olmaz ama ben yine de yazayım. Anakartı h81, işlemciyi 4460 alıp ekran kartını r9 280 yapardım. Oyun performansı çok daha fazla olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Hayırlı olsun. Alınmış malın kötüsü olmaz ama ben yine de yazayım. Anakartı h81, işlemciyi 4460 alıp ekran kartını r9 280 yapardım. Oyun performansı çok daha fazla olurdu.
    Anakartta wifi yok ayrı adaptör alman lazım. Sistem güzel ama ekran kartı sisteme göre düşük kalmış. İlerde onu da yükseltirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

selam arkadaşlar bende sistem toplamayı düşünüyorum
    ihtiyacım olan parçalar
    ram-cpu-gpu-anakart-kasa beşlisi
    elimde yeterli hdd ve 600w psu var
    kasayıda medium-high tower max 150 tl ye bulurum diye düşünüyorum çünkü boş kasa alacağım

birkaç hafta araştırma yaptım ve vatandan şu parçaları almayı düşünüyorum

CPU : amd fx x8 8320 AM3+
    ANAKART : asus m5a97 r2.0
    RAM: corsair 8gb vengeance ddr3 1600mhz cl9 tek modül
    GPU: sapphire r9 280 dual-x 3gb 384 bit dx11.2

VATANDA GÜNCEL FİYAT 1.726 TL

oyunlarıda max 1980x1080 çözünürlükte ve medium-high ayarda oynamak istiyorum, başlıca oyun kıstasımda gta V, batman arkham knight, cal of duty, assassins creed syndicate.. yani piyasadaki en zorlu oyunlar

GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM...

Anakarta vatandaki görevli arkadaş çok küçük dedi.Ben onu yazmıştım oradaki görevli H97 ye çekti zaten.Yani,H81 almıştım diye hatırlıyorum.Görevli,"Ekran kartı bile anakarttan büyük" diyerekten H97 yaptı.Yani,öyle hatırlıyorum.Hafızam pek kuvvetli değildir,kusura bakmayın.
  • Darksahon D kullanıcısına yanıt
    Ha bir de sana yazayım,nerede baksam AMD için iyi değil yazmışlar.Genelde düşük fiyat olduğu için tercih ediliyor sanırım,çünkü vatandaki görevliye inteli çıkarıp,AMD takıp,ekran kartını Sapphire nin 3 GB 384 bit bir ekran kartı var,senin listene yazdığın.Onu istemiştim bende zaten.Onu eklesem nasıl olur sorusuna karşılık,bana uzun vadede senin için iyi olmaz yanıtını vermişti.Başka bir sitede ya da burada okuduğuma göre de,FPS inip çıksın istiyorsan AMD al demişler.Yine de ben karışmayayım.Çok çok bir bilgim yok,bu sadece benim yorumlara dayalı görüşüm.(Sonradan ekran kartını sapphire yaptım,inteli en düşük aldım i5 4460 yani.100-150 lira bi fark çıktı yaptıkları indirimi eri almışlar yani )
    Yazık işte bu gibi adamlar yüzünden insanlar paralarının karşılıklarını alamıyorlar. Anakart küçük ne demek ya. MSI uğraşacak bilmem kaç mühendisle anakart üretecek, vatan bilgisayardaki salağın biri de bu küçük olmuş alma diyecek. Diyecek söz yok.
    peki düşündüğüm işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? şu ana kadar 2 kişiden yorum aldım ve birisi amd işlemcilerin stabil olmadığını ve diğeride intelin amd den daha iyi performans sunduğunu söyledi, ikiside i5 4460 önerdi..
    fiyat olarakta genel fiyatta 100 tl lik bir fark yok bile

ben şu an amd işlemci kullanıyorum, bundan öncede intel kullanmıştım ama birisi pentium 4, diğeri phenom q9550 olunca arada fark olup olmadığı konusuna pek kişisel bir yorum katamayacağım çünkü arada dağlar kadar segment farkı var, belki sizin bir fikriniz vardır
    hatta bana önerilen i5 4460 dan sonra ikiside soket 1150 diyip i5 4690 a yönelmek istedim ve pek imkansız durmuyor, eğer aradaki 180 tl lik farkı belli edecekse i5 4690 alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darksahon

peki düşündüğüm işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? şu ana kadar 2 kişiden yorum aldım ve birisi amd işlemcilerin stabil olmadığını ve diğeride intelin amd den daha iyi performans sunduğunu söyledi, ikiside i5 4460 önerdi..
    fiyat olarakta genel fiyatta 100 tl lik bir fark yok bile

ben şu an amd işlemci kullanıyorum, bundan öncede intel kullanmıştım ama birisi pentium 4, diğeri phenom q9550 olunca arada fark olup olmadığı konusuna pek kişisel bir yorum katamayacağım çünkü arada dağlar kadar segment farkı var, belki sizin bir fikriniz vardır
    hatta bana önerilen i5 4460 dan sonra ikiside soket 1150 diyip i5 4690 a yönelmek istedim ve pek imkansız durmuyor, eğer aradaki 180 tl lik farkı belli edecekse i5 4690 alabilirim

Seçtiğin işlemci i3 4160,4170 falan olsaydı yaklaşık 180 lira daha ver i5 4460 al derdim , çünkü gerçekten uzun vadede hatta kullanmaya başladığın anda bir şekilde farkını göreceksin hem de uzun ömürlü bir yatırım olmuş olurdu 180 200 liralık farkı vererek :)

Fakat 4460 a 180 daha ekleyip 4590,4690 alman sana fazla bişe kazandırmayacak , bunun yerine 180-200 lira gibi bir parayı ekran kartını yükseltmek için harca veya almadıysan ssd al , kasan veya güç kaynağın yada diğer bileşenlerinde çok alt seviye kalmışsa onları dengelemeye çalış ama diğer bileşenler ortalamayı yakalamışsa kesinlikle 4460 dan 4690 a çıkma o farkı ekran kartına yatır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.