Müzik Prodüksiyonu için uzun vadeli sistem tavsiyesi
Selam dostlar,
Müzik kayıt, ses işleme, mix & mastering için uzun vadeli bir sistem arayişindayim. Şu anki sistemim bana yetmiyor, şu ankini de yazayım.
Ryzen 5 3600 işlemci
Gigabyte b450 gaming anakart
16gb ram
GTX 970 ekran kartı (yadigar)
650w 80+ gold psu
Yeni ekran kartı almayı şu an düşünmüyorum ihtiyacım yok sadece iş için kullanılacak bilgisayar psu yetmezse ekran kartını da çıkartırım.
Amacım uzun vadeli kullanabileceğim geleceğe yatırım iş sistemi. Önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
Easycep Takas Rezilliği
2 hafta önce amazondan samsung s24 aldım. Amazondan alma sebebim eski telefonunu takasla almalarıydı, amazona güvendik ama gelin görün ki easycep denilen firma rezil etti bizi.
S20FE modelli eski telefonuma 6300 lira değer biçilirken, s24 aldigim icin de ekstradan 5000 lira takas desteğini de amazon veriyordu. Toplam 11300lira çok guzel diye dusunurek s24 ü satın alıp eski telefonumu güzelce paketleyip kargoladım. Eski telefonumu her zaman kılıfla ve ekran koruyucuyla kullandım, ekranında en ufak çizik yoktu. Kameraları sağlam, dokunmaktik sağlam, parmak izi sağlam.
Telefonum kargolandıktan sonra inceleme olarak telefonunuzun kozmetik durumu kötü diye 6300 lira değer biçtikleri telefona 750 lira vereceklerini söylemişler. Şok oldum. Bunun üstüne Easycep isimli firmayı arayıp bi yanlışlık olup olmadığını sordum. Operatör de şaşırdı hemen 2. bir inceleme isteyelim dedi. Ben de tamam dedim beklemeye başladım. 3 gün gecti ses seda yok bi daha aradım yine talep açtılar inceleme için ancak yine ses seda yok.
1 hafta geçti ve ardından telefonunuzu geri kargoluyoruz bu fiyatı kabul etmiyorsanız dediler. Resmen dolandırıldım. Ne telefonum bi daha incelendi, ne de herhangi bir bilgi verildi "kozmetik durumu kötü" dışında. Easycepin bir daha önünden bile geçmem.
Öğrencilik sonrası yeşil pasaport kullanımı
Selam dostlar, yeşil pasaportumu öğrenciyken çıkarttım ve elimde şu anda var. 24 yasindayim. Son kullanım tarihine de 1 sene var. Eylülde avrupa turu yapıcaz yeşil pasaportuma güvendim uçak biletlerini aldım. sorum şu ki ogrencilik bittikten sonra hatta sigortalı işe girdikten sonra yesil pasaportumu kullanabilir miyim hala? Yani havalimanında bir sistemden benim ogrenci olmadigimi görüp kardesim sen ogrenci degilsin pasaportu kullanamazsın deme durumları olur mu sadece bu durumu yaşayanlar bilenler yazarsa sevinirim.
Psu Tavsiyesi
|
Bilgisayarımın Marşı Basmıyor! PSU MU BOZUK?
|
Z97 pc mate mosfet hatası sandık değilmiş
|
corsair vs650 arızalandı mı? yeni psu önerisi
|
İKİ MONİTÖR ARASINDA KALDIM YARDIM
|
Hdmi baglanti vs Vga baglanti
|
Ekran kartimdan sacma sapan sesler geliyor
|
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 12 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 148
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.313 (Bu ay: 156)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware