Yeni anakart işlemci ram alıp eski ssdleri falan bu sisteme taktım. 10 dkda bi mavi ekran hatasi alırken format attım. Yine aynı şekilde mavi ekran alıyorum. Biosu güncelledim bütün driverları kurdum, driver updater uygulaması üzerinden de denetledim kurdum driverlar güncel bence. Msi Z790 mag tomahawk wifi ddr 5 anakart i7 14700k işlemci gskill trident z5 6400mhz 16x2 32gb 32cl ram var sistemde. irql not less or equal hatası alıyorum genelde. Deliricem sorun ne anlamıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni sistemde sürekli mavi ekran
-
-
Driverleri elle kurdunuz degilmi program kullanmadiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet anakartın sitesinden indirip kurdum biosu m flash ile kurdum son sürüme ısınma problemi de değil ayrıca anakartta cpu ledi kırmızı ram ledi turuncu yanıyor acilirken pc sonra kapanıyor o ledler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O ledler kalsa acilmazdi zaten onda sorun yokturda dediginiz gibi 10 dk sonra maci ekran aliyorsaniz ve o kodu veriyosa acaba ekran kartiniz amd mi bu kod driver hatasi kodu diye hatirliyorum cunku
ekran kartım gtx970 hocam onluk bi şey olduğunu zannetmiyorum takılıyor kenarda ahhaahsh
Hocam amd ekran kartinda goruyorum genelde bu hatayi ayrica islemcinden kaynaklida olabilir ayni sekil amd ise soruj cikarabiliyor cunku arkadaş bazen
vallahi yeni aldım deliricem iade mi etsem anlamadım ki
Windows takdığınız eski ssdlerde mi yoksa yeni kurulum mu yaptınız? Driver hatası öncelikli tabii ki ama yeni donanımı bozuk olma ihtimali de yok değil tabii ki. Önce kabloların sıkıca takıldığını kontrol edin, özellikle cpu güç kablosunun. Sonra ekran kartı, chipset driverlarını silip yeniden kurun. Bios ayarlarını sıfırlayın. Eğer önemli bir veriniz yoksa sıfır Windows kurulumu yapmanız daha iyi olur. Yoksa ikinci bir pc vs varsa usbden çalışan bir Windows ile de test edebilirsiniz. Bir de ek olarak güç kaynağı tam marka model nedir?
Windowsu sıfırdan yeniden kurdum. Msi center ve intel hd graphics güncelleyene kadar sorun yoktu, onları indirdikten sonra yeniden mavi ekran vermeye başladı. Belki de o sebeple olabilir. Minidump dosyalarını ekledim. google driveminidump - Google Drivehttps://drive.google.com/drive/folders/1oKc3HuSvg2dD-LSoDa3gSyRwTA9CQB67
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
MiniDump dosyaları RAM ve Hyper-V hatasını işaret ediyor. Bios'tan ve Windows'tan Hyper-V özelliğini devre dışı bırakıp deneyin. Ben pek ihtimal vermiyorum ama dump dosyaları öyle diyor.
Hyper-V kapatmak için admin modunda CMD komutu
Alıntı
metni:bcdedit /set hypervisorlaunchtype off Kodu girdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 19 Ocak 2025; 3:16:15 > -
HyperV kapattıktan sonra da mavi ekranla karşılaştım
BIOS'u sıfırlayın. İşlemci ve ram stokta çalışsın. Yine olmazsa tek tek takın ramleri. Bir de o şekilde deneyin. Bu arada güç kaynağı neydi tam marka model?
highpower 600w 80+ gold psuya sahibim. 2 gündür mavi ekran vermedi, eu4 oynarken otosave aldığı anda kastı ve mavi ekran verdi şimdi de.
dostlar ben yeni psu da aldım, ramlerin slotlarıni da değiştirdim, xmpyi de kapattım. hala mavi ekran alıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X