Arkadaşlar bilgisayarımda bir sorun oluştu. D sürücüsünü denetleme yaptım yaptıktan sonra windows açılmadı. Bilgisayar açıldıktan sonra Windows olağan şekilde başlasın, güvenli modda başlasın penceresi otomatik olarak açılıyor. Tamam dedikten sonra windows yazısı görünüyor tam ekran açılacakken mavi bir ekran çıkıyor bilgisayar yeniden başlıyor. Acaba neden olmuş olabilir?
Yardımlarınız için teşekkürler.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Öncelikle konunun başlığını değiştirmelisin.Pc acilirken F8 tusuna bas menuden "Komut Istemi ile Guvenli Mod" seç..Chkdsk /r yazın ve sonra ENTER'a basın.Bilgisayarı yeniden başlat..
virüs bulaşmış olabilir kardeş hoşgeldiniz yazısı geldiği gibi mi mavi ekran ve reset atıyor yoqsa windows un o çıbuklar gidip geldiğinden sonramı reset atıyor güvenli modda giriş yapamadıysan virüs taraması için windows cd takarak repair (onarmak) gerekiyor o şekilde kurtarabilirsin
Uyarın için teşekkür ederim. Fakat hangi modda olursa olsun windows açılmıyor, yeniden başlıyor, geçen hafta d disk denetlemesi yaptıktan sonra windows açılmamıştı format attım ve attıktan sonra bilgisayar normal çalıştı fakat aynı şeyi bir daha denedim acaba ne olacak diye gene açılmadı.
Acaba neden olabilir?
Windows Çubukları gidip geldikten sonra mavi ekran çıkıp, bilgisayar yeniden başlıyor
tamam işte kardeş windows cd tak onarmaya çalış düselir geçen gün aynısı akrabanın pc oldu onardım düzeldi bilgileride kurtarmış olduk format en son çare
chkdsk /r komutu denersen olur ben bu komutla düzeltmiştim uzun sürebilir hard diskin boyutuna bağlı tekrar %100 tamamlanmadan %1 den başlayabilir rahat ol o herşeyi yapıcak sonra duracak zaten ortalama 30dak 1 saat sürebilir ama kurtarmış olursun
Arkadaşım çok teşekkür ederim kurtardım bilgisayarımı. Bayram günü sen beni güldürdün, Allah da seni güldürür inşallah.
allah senden de razı olsun kardeşim duaların yeter saolasın
aynı sorunu bende yaşıyorum, forumda yazan her şeyi denedim f8 e basınca çıkan bütün seçenekleri de denedim, ama yinede mavi ekrana düşüyor ve bilgisayar direkt yeniden başlıyor(kilitlenmiyor) bunun yanında bilgisayara format atmayı denedim, XP cd sini taktım, ön yüklemeyi yaptı, sonra devam için enter, onarma için R, çıkış için F3 ekranına geldiğinde, R'ye yada enter a basınca bilgisayar direkt yeniden başlıyor, ayrıca bilgisayarı ERD Commander ile açmayı da denedim o da açmadı, bu arada bilgisayarım, notebook...(yani elimde ya da yakınımda deneyebileceğim RAM ya da HDD yok olsada nasıl sökülür takılır bilmiyorum) şimdiden teşekkürler.
.
quote:
Orjinalden alıntı: myigit1
Windows Çubukları gidip geldikten sonra mavi ekran çıkıp, bilgisayar yeniden başlıyor
aynısı bende de oluyo benimki artı olarak klavye yi ve fareyi görmüyo bu yüzden f8 e girince birşey yapamıyorum yardımcı olun lütfen...klavyeyi söktüm başka usb yerinden taktım yine olmadı yardımci olursanız sevinirim...
quote:
Orijinalden alıntı: pinkcrow7
Öncelikle konunun başlığını değiştirmelisin.Pc acilirken F8 tusuna bas menuden "Komut Istemi ile Guvenli Mod" seç..Chkdsk /r yazın ve sonra ENTER'a basın.Bilgisayarı yeniden başlat..
aynısı bende de oluyo benimki artı olarak klavye yi ve fareyi görmüyo bu yüzden f8 e girince birşey yapamıyorum yardımcı olun lütfen...klavyeyi söktüm başka usb yerinden taktım yine olmadı yardımci olursanız sevinirim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme