Şimdi Ara

Oyun için en iyi Ses Kartı ve Kulaklık ikilisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de masaüstü sistemi kullanmaktayım. Optik dijital çıkış yolu ile Yamaha AVR sisteme passthrough yöntemiyle bağlı durumda. DTS ve Dolby Digital olmak üzere 5.1 ve stereo formatlı filim ve müzikler receiverın yetenekleri doğrultusunda çalışmakta ve gayet detaylı ses almaktayım. Lakin receiver DTS ve DD haricinde 5.1 ses çözme yeteneğine sahip olmadığı için örneğin AAC formatlı filmleri izlerken ve surround destekli oyunları oynarken Realtek ALC892 ses kartının analog çıkışını kullanmaktayım. Tahmin edeceğiniz üzere vasatın altında bir performans alıyorum.

Ayrıca Sennheiser HD 380 Pro kulaklığım var. Stereo müzik dinlerken artık receiverın kulaklık çıkışını kullanmak istemiyorum ama anakart da vasat kalıyor. Bu yeni ses kartlarında kulaklık amplifikatörü özelliği olduğu yazıyor. Bunlar ne kadar verimli? Sizce ses kartı mı yoksa kulaklık amfisi almalıyım ne tavsiye edersiniz?

• Ben razer chroma aldım ben de çok memnunum. Acaba benim kulaklar mi bozuk ki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum çevresel ses işini AVR ile çözdüğüne göre hiç boşuna ses kartı falan bakma. Senin için en doğru ürün stereo müzik odaklı içinde dac barındıran bir kulaklık amfisi almak olacaktır.

Dac, dijital to analog converter'ın kısaltmasıdır (dijital-analog çevirici). Dac dediğimiz parça tüm ses kartlarında vardır fakat bu tarz müzik odaklı cihazlarda daha kaliteli tipleri kullanılmaktadır. Ki 5000 $'a bile satılan dac'lar mevcut Bu sebeple oyun odaklı ses kartlarını unutun. Bütçe müsaitse dac'ı ayrı, kulaklık amfisini ayrı ayrı alabilirsiniz ama fiyat baya bir yukarı çıkar.

Normal bir Pc ses kartı baktığınızdan yola çıkarak bu işe 300-400 tl civarı bir bütçe ayırdığınızı varsayarak naçizane bir öneride bulunmaya çalışacağım. Bu konuda çok bilgili değilim ama birçok kişi tarafından beğenilen ve önerilen Audiotrack prodigy cube USB ses kartını önerebilirim.
    http://audiotrack.net/en/index.php?document_srl=528&ckattempt=1&mid=usb
    http://m.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-BLACK-EDITION-External-USB-Sound-Card-/110775770600

Bildiğim kadarıyla forumdan des_955 nickli Emre arkadaşımız bu kartı kullanıyordu. Kendisini de haberdar ediyorum. Aklınıza takılan birşey olursa bir kullanıcı olarak daha net cevaplar verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben de 'DAC' görmekten korkuyordum cevapta Yalnız linkteki DAC baya uygun fiyatlı ve istediğim niteliklere sahip. DAC ve amfiyi ayrı ayrı almak güzel olurdu ama bütçem yok en azından şu an için.

http://forum.donanimhaber.com/m_103805252/tm.htm Böyle bir DAC satışta acaba işimi görür mü? Amfi özelliği sonradan eklenmiş yanlış anlamadıysam.
  • SKYSOL!D kullanıcısına yanıt
    2.el ilanı olan ürün 32 ohm kulaklık desteği var gözüküyor. Sizin kulaklık ise 50 ohm olarak geçiyor. Bu anlamda yetersiz gelir mi bilmiyorum. Yoksa geri kalan özellikleri fena gözükmüyor.

İsterseniz kulaklık amfisi önerisi olarak ayrı bir başlık açın. Bu konunun içinde çok fazla cevap gelmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SKYSOL!D kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam 2.el olan ürün sizin işinizi görür ama şunu belirteyim bu daclar 2.0 kanal ve müzik içindir oyunda ve filmde çevresel ses bekleme ama 2.0 olarak temiz güzel ses verir

kullandığım cubeyide önerebilirim f/p açısından gayet iyidir 2.el bulursanız alabilirsiniz veya 0 ama 0 ı pahalandı kur yüzünden
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.