Şimdi Ara

Oyun için en iyi Ses Kartı ve Kulaklık ikilisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,uzun bir süredir oyunlar için en iyi ses kartı ve kulaklık ikilisi araştırmaktayım fakat bu konuda birkaç kombin yapmakla beraber henüz karar verebilmiş değilim.Kullanan arkadaşlar veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ses Kartları
    -Creative ZxR
    -Asus ROG Xonar Phoebus Solo 7.1
    -ASUS Xonar Essence STX II

Kulaklık;
    -Razer Tiamat 7.1
    -Sennheiser Game Zero

Evet..Aklımdaki ses kartları ve kulaklıkları bu şekilde fakat araştırmalarıma ve karşılaştırmalarıma rağmen kesin bir karar veremedim.
    Forumlarda okuduğum,karşılaştığım kullanıcı deneyimleri ilgili birkaç bişey belirtmek isterim.
    Örneğin kulaklıklarla ilgili;
    -Tiamat 7.1,gerçek 7.1 pozisyonel sesi veriyor fakat ses kaliteli olarak çoğu kişi beğenmemiş bunun yanında berbat bir mikrofonu ve uzun süreli oyun deneyimlerinde kafaüstü pedlerin başağrısı yaptığını belirtmişler.
    -Sennheiser ise teknik özellikleri bakımından tiamate göre çok daha üstün duruyor.Özellikle 150 ohm empedans değeri ve 15-26,000 Hz frekans aralığı ile ciddi fark atıyor.Kulaklık pedleri çok geniş ve mikrofonu ise gürültü engelleyici özelliği ile gayet kullanışlı ve kaliteli.Tek eksik yanı 2 driver olması.Bu durumda gerçek 7.1 için 10 driver ile gelen tiamat mı tercih edilmeli yoksa çok daha iyi ses kalitesi sunan stereo Sennheiser mı?

Ses kartı kısmında ise;
    -Aralarındaki en iyi teknik değerlere sahip olan ses kartı ASUS Xonar Essence STX II fakat bu kartı asıl kral yapan müzikteki ses farkı.Oyun deneyimleri ve film deneyimleri içinde olumlu yorumlar olmasına rağmen driver konusunda aşırı kötü yani Asus Phoebus ve Creative ZxR'daki gibi oyuna özel özelleştirmeler mevcut değil.

Bu 5'liden hangi ses kartı ve kulaklıkla en iyi oyun deneyimi alırım?

İlk ikili tercihim Asus ROG Phoebus ve Razer Tiamat 7.1 idi fakat razer ile yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile konfor,mikrofon ve ses kalitesinden pek memnun değiller.
    Diğer bir tercihim Creative ZxR/Asus ROG Phoebus ve Sennheiser Game Zero ile düşündüm fakat okadar paraya stereo kulaklık deneyimi için para yatırılırmı dedim.

Tam olarak karar vermiş değilim ve kulaklıklar konusunda pek deneyimi olan birisi değilim.Bu konuda birebir deneyimi olan veya bilgilendirmek isteyen arkadaşların yardımını bekliyorum.İyi forumlar.

• Açıklamalardaki herhangi bir ses kartını al üstüne bir de audio technica ad700 al. Kapalı kasa olandan. Al sana müthiş bi ikili. Gaming ibaresine takılma. Gaming etiketiyle salak saçma süslü püslü kulaklıklar satıyolar. Tabi premium kulaklıkları saymıyorum onlar da zaten 2-3 tane bişey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Skjellum

Açıklamalardaki herhangi bir ses kartını al üstüne bir de audio technica ad700 al. Kapalı kasa olandan. Al sana müthiş bi ikili. Gaming ibaresine takılma. Gaming etiketiyle salak saçma süslü püslü kulaklıklar satıyolar. Tabi premium kulaklıkları saymıyorum onlar da zaten 2-3 tane bişey.

Eyvallah hocam saolasın model tam olarak hangisi acaba;

http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=37&prodID=4395

http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=37&prodID=4708

Birde hocam bu kulaklık için yorumunuz nedir hi-fi forum sitelerinde baya bir övgü aldığını okumuştum.

http://www.amazon.com/Beyerdynamic-880-Premium-250-ohm/dp/B000F2BLTM

• Söz konusu marka beyerdynamicse ben susarım yorum yapmam. Kötü ürünü olmaz her ürünü premium seviyesindedir. Ben mmx 300 modelini kullanıyorum. Pek çok kulaklık kullandım. Gerek gamer gerekse hi-fi ama her iki anlamda da o premium hissi veren tek kulaklığım oldu. Almak istersen kesinlikle düşünme direk al. Forumda satan bi arkadaş vardı 1100 tl istiyordu. Zaten türkiyede satıcısını bulamıyorsun. Sana tavsiyem mikrofonlu kulaklık isterim dersen
    1- audio technica-sennheiser-qpad-beyerdynamic markalarının gaming ürünlerine bakabilirsin. Hepsi çok kaliteli markalardır.
    2 - normal kulaklık alabilir arkasından mixamp ve kaliteli bi mikrofonla kombin yapabilirsin ama biraz pahalıya gelir alacağın kulaklık zaten en az 700 lira civarına gelecek.
    Bence mmx300 veya qpad 1339 almalısın.

• Ayrıca stereoymuş 7.1 miş bunlara takılma. İlerde sağlam bi ses kartı alır kulaklıktan maksimum faydalanırsın.

• Üstad çok teşekkür ederim tavsiyelerin için,ses kartı olarak creative ZxR karar verdim ki zaten alacağım ses kartını sadece oyun için kullanmıcam, üç opsiyonlu olarak kullanmayı düşünüyorum;
    *(Stereo)Edifier S730 var masaüstünde ve günlük müzik dinlerken kullanırım,
    *(Optik/DTS ve DD)Pioneer Avr'li bir sinema sistemi setup'ı kurmayı düşünüyorum,önce Avr ve 2 kule ile başlayıp zamanla yavaştan seti tamamlarım ve optik çıkıştan DTS Neo ve Dolby Digital çözdürüp film ve oyunlarıda PC üzerinden;TV'den görüntüyü ve ses kartından ise sesi çözdürüp kullanmayı düşünüyorum.
    *(FPS PC oyunları için)Hardcore FPS oyunlarında yüksek ses kalitesi,ses aralığı ve pozisyonel doğruluk veren profesyonel bir kulaklık arıyordum şöyle bir liste hazırlamışlar ve gerçekten her biri için güzel yorumlar yapmışlar.Eğer bu tür premium bir kulaklık düşünmeseydim son kararım Sennheiser game zero olacaktı ama okadar para verdikten sonra birkaç gömlek daha kaliteli bir kulaklığa geçmek isterim.Liste bu şekilde ve microfon olarakta MODMIC 4.0 tavsiye etmişler.

*AKG G 701
    *SHENNHEİSER HD 558
    *BEYERDYNAMIC DT-990 PRO
    *ATH-M50X
    *BEYERDYNAMIC CUSTOM ONE PRO
    *AUDIO TECHNICA ATH-AD 700
    *BEYERDYNAMIC DT880 Premium 250

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kensei -- 17 Temmuz 2015; 1:57:51 >

• Kesinlikle haklısın. Hangi oyunu oynuyorsun bilmiyorum ama pozisyonel kesinlik benim söylediğim kulaklıklarda zaten en üst seviyede. Şöyle söyleyeyim ben cs go oyuncusuyum kullandığım kulaklık mmx 300. Dust 2 haritasında ben tüneldeyken b kapısındaki adamın bıçak sallama sesini çok rahat alabiliyorum. Yani bu kadar detaylı ve net tespit sağlayan bi kulaklık. Qpad e gelirsek ikisi de aybı markanın aynı ürünleri. Sadece kulaklık yastığından kaynaklı küçük bi ağırlık farkı söz konusu. Bence bi araştırın derim pişman olmazsınız. Ayrıca mmx 300 de 6.5 mm jak çıkışı var bilmiyorum sizin söylediğiniz modellerde var mı. 6.5 mm ile 3.5 mm arasında ses kalitesi olarak bariz bi fark var. En azından ben öyle deneyimledim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyun için ses kartı tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kesinlikle haklısın. Hangi oyunu oynuyorsun bilmiyorum ama pozisyonel kesinlik benim söylediğim kulaklıklarda zaten en üst seviyede. Şöyle söyleyeyim ben cs go oyuncusuyum kullandığım kulaklık mmx 300. Dust 2 haritasında ben tüneldeyken b kapısındaki adamın bıçak sallama sesini çok rahat alabiliyorum. Yani bu kadar detaylı ve net tespit sağlayan bi kulaklık. Qpad e gelirsek ikisi de aybı markanın aynı ürünleri. Sadece kulaklık yastığından kaynaklı küçük bi ağırlık farkı söz konusu. Bence bi araştırın derim pişman olmazsınız. Ayrıca mmx 300 de 6.5 mm jak çıkışı var bilmiyorum sizin söylediğiniz modellerde var mı. 6.5 mm ile 3.5 mm arasında ses kalitesi olarak bariz bi fark var. En azından ben öyle deneyimledim.

Beyerdynamic MMX300 detaylı bir araştırıyım hocam zaten alman ürünlerinin ses ekipmanları konusundaki başarısı çok iyi ve birçok inceleme sitesinde adamlar ''PROS'' başlığı altına ilk olarak ''Made in german'' yazarak başlıyorlar:)) Bu arada diğer fps oyunlarına göre battlefield 4'ü çok kasarım ve bu tarz üst seviye kulaklıkların ciddi fark yaratacığına eminim.

• Alman malı olmasının yanısıra el yapımı dediğim kulaklık. Bu da kalite anlamında bir tık daha artırıyor.

• Büyük ihtimal MMX 300 alıcam hocam.Başlangıç olarak bulduğum ilk inceleme sitesinde arkadaş Creative Zx ile battlefield 4'de test etmiş ki tam aradığım inceleme oldu ve kulaklık performansıyla ilgili son sözleri baya etkileyici.

http://www.pcgameware.co.uk/reviews/headsets/beyerdynamic-mmx-300-headset-review/
  • quote:

Alman malı olmasının yanısıra el yapımı dediğim kulaklık. Bu da kalite anlamında bir tık daha artırıyor.

Hocam meraba bugün MMX 300 alıcamdafakat 32 ve 600 ohm'luk 2 modeli var sanırım 600 ohm modelini almayı istiyorum fakat bu ürün destekliyorum mu bilemedim?

http://www.amazon.com/gp/product/B001BYMZ5W/ref=ox_sc_act_title_6?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

• Ses kartı olarak yorum yapacağım çünkü kulaklık işinden hiç anlamam. Bende hem zxr hemde stx 2 mevcut müzikte eğer farkı anlayabilecek seviyede bir ses sistemin varsa stx2 kesinlikle zxr den daha iyi ses daha sıcak ve yumuşak bas,tiz ve mid dengesi daha iyi. Fakat oyun ve filmde zxr nin yanına yaklaşamaz kanallar arası ayrım ve detay seviyesi zxr de çok daha iyi. Bu arada creative nin programı çok daha rahat ve özellikle oyun için daha çok seçenek sunuyor asusun programı çok fakir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

Ses kartı olarak yorum yapacağım çünkü kulaklık işinden hiç anlamam. Bende hem zxr hemde stx 2 mevcut müzikte eğer farkı anlayabilecek seviyede bir ses sistemin varsa stx2 kesinlikle zxr den daha iyi ses daha sıcak ve yumuşak bas,tiz ve mid dengesi daha iyi. Fakat oyun ve filmde zxr nin yanına yaklaşamaz kanallar arası ayrım ve detay seviyesi zxr de çok daha iyi. Bu arada creative nin programı çok daha rahat ve özellikle oyun için daha çok seçenek sunuyor asusun programı çok fakir.

Eyvallah hocam saolasın açıkçası pek müzikle arası olan biri değilimdir,genelde oyun ve film üzerine sese daha çok dikkat ederim ve dediğiniz gibiyse güzel tercih yapmışım ozaman teşekkür ederim paylaştığınız deneyim için.
  • Ses kartı şuan alınmaz. Windows 10 çıktığı için yeni seskaetları muhakkak gelicektir. Alınıcaksada zxr alıcaksın. Yanına Marantz 125 watt 8 ohm bir avr ( eski modelde mesela sr8500 olabilir oyun sesini ses kartı çözücek) Bir tanede film ve oyun öncelik olduğundan klipsch rf62 alıcaksın. Subwoofer olarak yıkıcı bişey getekeceği için jbl yada definitive düşünülebilir mesela pro sub 100. İkincielde mesela bu düzeyde toplayacağın sistemle kulaklığa fark atarsın. Nasılmı ? Sahne ile . Kulaklık kafanın içine sahne verir gidip stax almadıkça. Ama avr'li iyi bir sistemi iyi konumlarsan adam yanında ateş ederse kafanı yana çevirirsin ciddi şekilde ama aynı kalitede surrond ve center olmadan olmaz. Tabi sistem yerleşimi , sisteme olan uzaklık sonra avr ayarları felan önemli. 4000-5000 liraya gayet iyi oyun ve film için sistem kurabilirsin. 1000 lirayada kurabilirsin ama espirisi olmaz. Bu deneyimi bir şekilde yaşarsan kulaklık tarafına kaymassın kendim shure srh-1540 kullanıyorum sinama sisteminin yanından geçmez. Ama sıkı sistemin olucak 1000 liralık pioneer logitech setlerle kulaklığın altında kalırsın. Minimum alıcağın sistem magnat supreme 5.0 set ve pioneer avr olucak ve birde zxr ses kartı.

Umarım aklında bir kaç bişey canlanmıştır , yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Ağustos 2015; 22:51:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Ses kartı şuan alınmaz. Windows 10 çıktığı için yeni seskaetları muhakkak gelicektir. Alınıcaksada zxr alıcaksın. Yanına Marantz 125 watt 8 ohm bir avr ( eski modelde mesela sr8500 olabilir oyun sesini ses kartı çözücek) Bir tanede film ve oyun öncelik olduğundan klipsch rf62 alıcaksın. Subwoofer olarak yıkıcı bişey getekeceği için jbl yada definitive düşünülebilir mesela pro sub 100. İkincielde mesela bu düzeyde toplayacağın sistemle kulaklığa fark atarsın. Nasılmı ? Sahne ile . Kulaklık kafanın içine sahne verir gidip stax almadıkça. Ama avr'li iyi bir sistemi iyi konumlarsan adam yanında ateş ederse kafanı yana çevirirsin ciddi şekilde ama aynı kalitede surrond ve center olmadan olmaz. Tabi sistem yerleşimi , sisteme olan uzaklık sonra avr ayarları felan önemli. 4000-5000 liraya gayet iyi oyun ve film için sistem kurabilirsin. 1000 lirayada kurabilirsin ama espirisi olmaz. Bu deneyimi bir şekilde yaşarsan kulaklık tarafına kaymassın kendim shure srh-1540 kullanıyorum sinama sisteminin yanından geçmez. Ama sıkı sistemin olucak 1000 liralık pioneer logitech setlerle kulaklığın altında kalırsın. Minimum alıcağın sistem magnat supreme 5.0 set ve pioneer avr olucak ve birde zxr ses kartı.

Umarım aklında bir kaç bişey canlanmıştır , yardımcı olmuşumdur.

Eyvallah hocam saolun,şuan AVR'li bir sistem düşünmüyorum ama ilerde toplarsam tekrar fikirlerinize danışırım,teşekkür ederim bilgiler için.

• Gaming kulakliklarin en buyuk ozellikleri oyunlarda s"cmalaridir.

Eger beslenebilecekse teknofide su anda 300-400 tl gibi komik rakamlara akg 701 ler var..
  • .Kensei kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu hortlatıyorum ama son olarak neye karar verdiniz? Ben de bf4 ve pc de müzik dinlemek için ses kartı- kulaklık ikilisi arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR-SABOTEUR

Hocam konuyu hortlatıyorum ama son olarak neye karar verdiniz? Ben de bf4 ve pc de müzik dinlemek için ses kartı- kulaklık ikilisi arıyorum.

Hocam Creative ZxR ile beyerdynamic MMX300 aldım evet biraz tuzluya mal oldu ama kullandıktan sonra dediğim tek şey bu zamana kadar oyunlarda ses duymamışım.Bahsettiğim ses olayı detay kalitesi;duymadığın sesleri duyuyorsun desem yeridir örnek vericek olursam;dead island oyununda pala ile kestiğin zombinin etinden çıkan o sesin gerçekten bir eti kestiğinde duyduğun sesi verip o hazzı dibine kadar yaşıyosun.Özellikle kulaklığın ses aralığı muazzam ve ses kartıda FPS oyunlarında bölgesel sesleri doğru olarak vermede çok başarılı.Daha öncesinde sennheiser PC 350 ile X-fi elite pro kullandım ondan sonrada logitech G930 kullandım fakat ses kalitesi ve detayları kıyaslanamaz bile öyle söyleyim.Ses konusunda uzman biri değillim sadece bana hissettirdiği hazzı ve eskiden kullandığım ses çözümleri ile kıyaslamalarımı paylaştım.Müzik konusunda beni tatmin eden bass ve tizler vardı özellikle basları gerçekten başarılıydı ama çok dikkat ederim,hassastır müzik kulağım derseniz daha kaliteli sadece müzik için üretilmiş hi-fi kulaklıklar mevcut onlardan tercih ederseniz müzik konusunda daha başarılı sonuçlar alırsınız.Müzik olarak seçim yaparsanız ses kartı olarakta Asus Essence STX II 7.1 öneriliyor.

Şöyle bir inceleme paylaşıyım belki daha çok fikir verir.
    http://www.pcgameware.co.uk/reviews/headsets/beyerdynamic-mmx-300-headset-review/

• Teşekkür ettim hocam bir nevi aradığım cevaptı, ses kartı olarak ben de zxr düşünüyorum ancak MMX 300 amazondan 500 dolara mal oluyor toplamda.o yüzden kulaklık için başka alternatifler araştırıyorum olmadı daha sonra alırım.eski creative ses kartları gibi bunda da driver sorunu yaşamayız umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR-SABOTEUR -- 13 Ekim 2015; 15:04:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR-SABOTEUR

Teşekkür ettim hocam bir nevi aradığım cevaptı, ses kartı olarak ben de zxr düşünüyorum ancak MMX 300 amazondan 500 dolara mal oluyor toplamda.o yüzden kulaklık için başka alternatifler araştırıyorum olmadı daha sonra alırım.eski creative ses kartları gibi bunda da driver sorunu yaşamayız umarım.

Rica ederim hocam şimdiden hayırlı olsun,sanmıyorum eski driver sıkıntılarını yaşatacaklarını.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.