Şimdi Ara

Oyun için i5 9600k+anakart mı yoksa ryzen 2700x+anakart mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemcin dediğin gibi senin için yeterli gelmiyor ve bu durum senin için büyük bir sorunsa kesinlikle AMD Ryzen 3xxx serisini bekleme. Teknoloji zaten gelişen bir şey, yenisini alacağım diye 6 ay beklemenin alemi yok çünkü bir süre sonra onunda yenisi çıkacak yani bunun bir sonu yok. Bunun dışında AMD Ryzen 3xxx serisi bekleneni vermeyebilir bunu da unutma.(Bkz. Vega ve Turing grafik kartları) Beklediğine değecek bir fiyatlandırma ya da performans artışı olmayabilir. Sonuç olarak şimdi alıp kullanmaya başlasan 6 ay kullanmış olacaksın, neresinden baksan kazanç. Sonuç olarak hiç beklemeden ihtiyacına göre sistemi topla, çok acil değilse indirimlerden yararlanarak toplamaya çalış. Onun dışında tercihini Ryzen' den kullanmanı tavsiye ederim, F/P olarak Intel' den daha iyi bir platform. Ryzen 2600/Ryzen 2600x İşlemci, B450 Anakart ve DDR4 Bellek alman yeterli. Intel 9600K' yı tercih edersen fazladan soğutucu masrafı olacak ayrıca DDR4 bellekleri 2666 MHz' nin üzerinde kullanmak ve işlemciye hız aşırtma yapmak istiyorsan Z370(Bios güncellemesi gerekli) ya da Z390 bir anakart alman gerekiyor.

Kafasında, "Yenisi çıkacakmış, süper olacakmış! Sizce beklesem mi?" sorusu olan arkadaşlar şu yazdığımı okusunlar lütfen:

Mining furyasının en parlak dönemlerinden sonra düşüşe geçtiği zamanlardı doğru hatırlıyorsam, ekran kartı fiyatları düşmeye başlıyor olsa da forumdaki bilirkişiler Nvidia Turing ve AMD Vega mimarisi için milleti 1 yıl beklettiler. Muhteşem olacak, uygun fiyata inanılmaz performansa sahip grafik kartları çok sürmeden tanıtılıp satışa çıkacak dediler ve bu bilirkişilere uyan insanlar o kadar süre bekleyip ihtiyacından veyahut isteğinden mahrum kaldı. Sonucunda ne aldı bu bekleyenler dersin? Aynı şeyin laciverti, Dolar arttı ve yeni ekran kartları çıktı. Fiyatlar yine pahalı ve vaat edilen performansa halen sahip değiller.

EKLEME: Diyelim ki AMD Ryzen 2xxx serisi bir işlemci satın alıp topladın. Aradan aylar geçti ve söylenenler doğru çıktı, ZEN 2 mimarili AMD Ryzen 3xxx serisi işlemciler beklenen performansı uygun fiyatlarla verdi. O halde elindeki Ryzen 2XXX serisi işlemciyi ufak bir zarar ile satarsın ve ZEN 2 mimarili 3xxx serisi Ryzen bir işlemci alıp yoluna devam edersin. 6 ay boyunca işlemciyi kullanıp 200 TL ucuza verirsin ne olacak sanki. 6 aylık kullanımın için 200 TL vermiş olacaksın ve tekrar söylüyorum neresinden bakarsan bak bu kâr oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 3 Şubat 2019; 19:32:54 >

• Buffon The Legend kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ve dediklerinizin ben de farkındayım ama AMD dediğim gibi vaat edilen performansa ulaşabilse dahi(Ki ulaşacağını düşünüyorum.) kimse bu işlemcilerin oldukça uygun fiyatlara satılacağının garantisini veremez. 7 nm üretim teknolojisi 0 hata ile geçilen bir teknoloji değil bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Bu koşulda birisine 6 ay bekle demek bana pek mantıklı gelmiyor; 200 TL zarar etse de o süreçte sefasını sürmesini mantıklı buluyorum. 6 ay diyorum çünkü işlemcilerin ve anakartların tam olarak ne zaman hazır olacağına dair bilgiler olsa da ne zaman satışa çıkıp TR' deki ürün tedarikçilerinin eline geçeceğini bilemeyiz. RX 4xx serisi gibi anlık olarak satışa çıkmayacaktır.(Yine ekran kartları üzerinden örnek vereceğim kusuruma bakmayın çünkü o dönemi net bir şekilde hatırlıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 3 Şubat 2019; 19:41:59 >
    Peki ya 2600x alsam yanına 3000mhz 2×8gb ram alsam. Anakart konusunda ise 2600x ile uyumlu olduğu kadar 3600x ile de güzel performans verebilecek bir anakart ne olur acaba.

Yani anakart ve ram zaten alınacağı için şimdi alsam işlemci ise şimdi 2600x alıp yazın ise 3600x e çevirsem mantıklı olur mu ? Bu şekilde olur derseniz hangi anakartı almam gerek tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı. ?

Bu arada ryzen 2600x in rtx 2060 a darboğaz durumu olmaz galiba değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şöyle bir örnek daha vereyim, yine ekran kartı olacak tekrardan kusura bakmayın 1.5 yıldır GTX 1080 kullanıyorum. O bahsini ettiğim Turing mimarisi için milleti boş yere bekleten bilirkişiler(?) şimdi RTX serisinin konu başlığı altında GTX 10xx serisi sahiplerini kışkırtmaya çabalıyorlar yok o bitti, bu en iyisi şeklinde. Ben 1.5 yıl bu kartın sefasını sürmüşüm, yapabileceğim her şeyi yapmışım ve aynı performansa sahip üstüne ray trace özelliği eklenmiş modeli 3200+ TL fiyatına satılıyor. Yani demek istediğim şu, o süre boyunca sefasını sürmüşüm ve bu benim için yeterli. Aynı şekilde yakın zamanda Ryzen 7 2700x işlemci satın aldım ve yeni nesil çıkana kadar da gönlümce kullanacağım. Olur da yeni nesilde AMD vaatlerini yerine getirir ve fiyat konusunda da başarılı modelleri piyasaya sürecek olur o koşulda işlemcimi 300 TL zararla satar yeni modeli alırım olur biter

• Bu anakarttan bahsediyoruz değil mi hocam?

Ram konusunda da corsair 8gb 3000mhz cl16 ram var. Fiyatta 330 gibi. Bunlardan 2 tane alsam diyorum. ?

• tariik38 T kullanıcısına yanıt
    MSI B450 Tomahawk ya da Asrock B450 Gaming K4 işinizi fazlasıyla görecek orta fiyatlı anakartlardır. İndirim dönemlerinde 700 TL' nin altına almaya çabalayın. Corsair DDR4 8 GB 3000 MHz CL 16 belleğin fiyatı 297 TL' ye geliyor, 2 tane alabilirsiniz. Sıcak Fırsatlar bölümünden "Bilgisayar" a tıklayarak görebilirsiniz. Orada birisi paylaşmıştı

Ek olarak kesin bilgiler olmadan, yeni nesil hakkında sorduğunuz sorulara yanıt veremem ne yazıkki. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerek.

• m.n11.com
    Corsaır Ddr4 8gb 3000mhz Vengeance Lpx Cmk8gx4m1d3000c16 Pc Ram C - n11.com
    https://m.n11.com/corsair-ddr4-8gb-3000mhz-vengeance-lpx-cmk8gx4m1d3000c16-pc-ram-c-P304452422

Bu ürün değil mi. ? Ayın 5inde bonus tanımlanacak. Hem bonus hemde n11 indirimleri ile 2×8gb 3000mhz rami 600tl nin altına getirebilirim. Ram ve anakartın işlemci ile uyumsuzluğu yoksa bunları alırım.

• i5 9600K. Yetmemeye başlayınca ucuza bir 9900K alır geçersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İki ayrı hesaptan "okul11" kodunu girerek alırsanız 594 TL' ye geliyor. 2 ay içerisinde Ram ve SSD fiyatlarında yine bir düşüş yaşanabilir bunu da belirteyim. Yine de ben sizin yerinizde olsam uygun fiyata bulmuşken alırdım

Unutmadan işlemci RTX 2060' a yetiyor mu demiştiniz ama yanıtlamayı unutmuşum. Şu videoda sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz:
    wolfgangyoutube
    RTX 2060 Ryzen 5 2600X (Test in 14 Games)
    https://m.youtube.com/watch?v=gdBTWBg3IJM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 3 Şubat 2019; 20:42:27 >

• Video da pubg ultra ayarlarda 100fps alıyor. Ayarları kısıp fps yi arttirdigimiz vakit ise işlemciye binen yük artacak. Bu durumda da işlemci yeterli gelir mi onu merak ediyorum. ?

Yeterli deneyime sahip değilim fakat tahminen o koşulda işlemcinin, ekran kartına yetişebileceğini sanmıyorum. 1080p 144 Hz bir monitörde tam performans almak ise amacınız AMD pek size göre olmayabilir Oyundan 1080p' de ekran kartından tam performans almak istiyorsanız Intel platformundan bir süre daha şaşmamak lazım. Tabii tekrar söylüyorum, Intel sistemler ileriye dönük güncellemelere kapalı olmakla birlikte fiyat olarak da Ryzen platformunun üzerindedir.

• peki ya 9600k için beni üzmeyecek fakat ekonomik te olacak bir anakart önerir misiniz ?
  • Bromton B kullanıcısına yanıt
    Ekran kartları konusunda dediklerinizi biliyordum fakat işlemcilerde aynı durum yoktur sanıyordum. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim, teşekkürler.

Intel platformundaki anakartları pek incelemediğimden ne desem yalan olur. Ondan önce yorumunuzun üstündeki ve altındaki yorumları bir okuyun isterseniz. İki arkadaş da güzel bilgiler vermiş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.