Şimdi Ara

Oyun için i5 9600k+anakart mı yoksa ryzen 2700x+anakart mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam ultra ayarlarda 1080p de işlemci yeterli geliyor fakat ben pubg de ultra da 100fps almak yerine bir iki ayarı ultra yapıp diğer ayarları very low a çekip fpsyi arttırıp olabildiğince 144hz monitörü verimli kullanmak istiyorum. bu durumda ise ayarları kıstığımız için yükü işlemci çekmeye başlayınca yine darboğaz olur mu olmaz mı bu konuda ne yaşarım tam bir bilgim yok. yarın i5 8400 ya da ryzen 2600x alıp bir iki ayarı ultra yapıp sonra da geri ayarları very lowa çekince darboğaz yaşamak istemem çünkü bu şekilde oynamayı planlıyorum. genelde pubg oyuncuları bu ayarlarla oynuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

" Eger bekleyemem, hemen yuksek performans almaliyim diyorsaniz, bence en mantiklisi Ryzen " ?

AMD ne zamandan beri oyun performansında lider merak ettim açıkçası. Tavsiye verirken kendi gerçeklerinizle tavsiye vermekten bıkmadınız. Arada bir yalanlardan sıyrılıp benchmark falan izleyin.

Konu sahibine itafen 144Hz paneli şuan adam akıllı doyurabilen AMD cpu yok. Düşük çekirdek hızlarından dolayı yetişemiyorlar +120 kare/sn hızlara. He önümüzdeki Ryzen 3xxx'ler 4.8 ghz civarı çıkabilirse onları tercih edebilirsin. Şu an 9600K alıp yoluna bakarsın.

Alıntıları Göster
    Bu zat 8400 alıp ''8400, 1080 Ti ı dahil rahatlıkla besleyebilen bir işlemci'' dedikten sonra 1070 almış ve 8400 ü satıp direk 8600K ya geçmiştir yani bir dediği bir dediğini tutmaz. 8400 madem 1080 Ti ı rahatlıkla besliyor neden 1070 varken 8600K ya geçme gereği duydun? demek ki o kadar da iyi bir işlemci değilmiş.

Şimdi de 9600K misyonerliği yapıyor 1 yıl sonra 6 core yetmemeye başlayıp yeni ryzenlar piyasaya çıkınca komple sistemi ryzen a geçirir bu sefer de ryzen oyun performansı şöyle böyle diye yazmaya başlar. Ne kullanıyorsa o en iyisidir. Hatta geçenlerde 2070, 1080 Ti dan daha mantıklı bir tercih olduğunu ve yakın zamanda 1080 Ti performansına çıkacağını söylemişti neden? çünkü kendisi 2070 kullanıyor

Allah akıl fikir versin ne diyim.

Bu yorumu da okuyup ''bloklusun, yazdıklarını görmüyorum hede hödö'' yazacak

• Benchmarksyoutube
    GeForce RTX 2060 -- AMD Ryzen 5 2600 -- PUBG FPS Test AA & Textures Ultra
    https://www.youtube.com/watch?v=ydLWBY5dJ9k

yukardaki linkte 5. saniye de benim oynamayı istediğim ayara çekmiş. video da darboğaz var mı yok mu hocam. fps değerleri de güzel gibi duruyor. eğer bu video referans gibi olursa yani darboğaz yok derseniz hem ekonomik olması hemde çok çekirdek avantajı nedeniyle yaza 3600x çıkana dek ya 2600 ya da 2600x li sistem alabilirim.

bu video benim oyun tarzım açısından gerçekten çok iyi oldu. yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

• tariik38 T kullanıcısına yanıt
    Dostum bu videoda gerekli bilgiler olmadığından darboğaz konusunda herhangi bir yorum yapılamaz.

Ekleme: GPU kullanımı yazıyormuş, dikkat etmemişim. Doğal olarak darboğaz var, olmamak gibi bir imkanı da yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 3 Şubat 2019; 22:49:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni ryzen serisini bekliyorum, 2013 de 3770k+h100 almıştım şimdiye kadar çok iyi idare etti son 2 senedir o.c yaptım 4.3 ghz stabil kullanıyorum şu sıralar teklemeye başladı Artık yeni oyunlar çok çekirdek yani ryzen optimizasyonlu geliyor, O yüzden yeni nesil ryzenleri bekle derim.
  • Halihazırda sisteminiz varsa beklemeniz en mantıklısı olur. İlla alacaksanız da ryzen almak ilerisi açısından daha mantıklı olur pek çok arkadaşın dediği gibi.
    Kendimden örnek vermek gerekirse anakart ve işlemci alacakken ryzen 3000 serisi duyurusundan sonra beklemeye karar verdim. Siz yine benden iyi durumdasınız anakart ve işlemciyi de elden çıkarmış bulunmaktayım. Laptop ile işimi görüyorum.
    Intel'in her defasında bir önceki nesli öldürmesi sebebiyle upgrade'e kapalı yapıyı devam ettirmesi kuvvetle muhtemel olacak.
    Ayrıca yakından takip ettiniz mi bilmiyorum ama "spectre" ve "meltdown" olayları patlak verdiğinde intel'in yaklaşımı, takındığı tavır vb olaylar sebebiyle forumda taş taş üstünde kalmamıştı. Intel bunların üzerine tüy diker gibi kullanıcı sözleşmesini aleyhte değiştirmiş olay ayyuka çıkınca da geri adım atmak durumunda kalmıştı. Bu ve buna benzer konularda sürekli intel'in tavsiye edildiğini gördükçe ne çabuk unutulmuş bunlar deyip deyip duruyorum. Neyse...

AMD'nin 7nm atağı, Intel'in kalıcı olarak CEO görevlendirmesi gibi durumlar intel'in yakın bir zamanda cevap vereceği anlamı taşıyor gibi bir durum oluşturuyor. Bekleyeceğiniz süre içerisinde de intel daha güncel ve daha iyi işlemcileri piyasaya sürecek olursa AMD'nin 3000 serisi ile karşılaştırıp ihtiyacınıza ve paranıza göre en iyi performansı veren ürünü satın alırsınız. Sonuçta para kolay kazanılmıyor, ürün alırken de bunun karşılığını tam olarak alabileceğiniz işlemci ve anakarta yatırım yapmak daha akıllıca.

• Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. ayrıca en başından en sonuna dek yardımları ve tavsiyeleri nedeniyle ''Indei Sever'' ve ''Buffon The Legend'' ayrıca teşekkür ederim.

kararım şu anda beklemek ya da eğer bir anlık bekleyemeyip illa bu işlemciyi(4670k'yı) değiştirecem dersem bile 2600x li b450 tomahawk lı sistemi alıp yaza işlemciyi upgrade edip 3600x e yükseltirim. şubatın başındayız. 3 ay(şubat-mart-nisan) dişimizi sıkıp hemde elimizde nakit oluşturup peşin fiyatına sistemi dizmek daha mantıklı geliyor şu an için. (sabredebilirsem :)

değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :)
  • Burdaki yorumlarin hic birini okumadim fazla uzatmak istemiyorum butce varsa 9700k al gec bizide yorma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Passmark sonuçları:

Ryzen 7 2700 : 14991

i5-9600K : 13425

www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 7 2700 Socket AM4 4.1GHz 20MB Önbellek 65W İşlemci - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-2700-socket-am4-4-1ghz-20mb-onbellek-65w-islemci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leons14 -- 6 Şubat 2019; 20:42:37 >

• Leons14 kullanıcısına yanıt
    koydugun işlemci fiyatı anormal fayiş anakartta türkiyeden degil yurtdısından geliyor
    www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 7 2700 3.20 Ghz 20MB AM4 12nm ��lemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-2700-320-ghz-20mb-am4-12nm-islemci-pmu411501

www.sinerji.gen.tr
    Asus B450-F ROG Strix Gaming 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/asus-b450-f-rog-strix-gaming-2133mhz-3200mhzoc-am4-atx-anakart-pmu415979

Suan 2700X ile x470 anakart kullanmaktayim 1080ti ekran kartim var ve gercekten fazla fazla yetmektedir. Eger ki 2k ve uzeri monitorun varsa sana kullanan biri olarak ilk once (Amd dusunuyorsan tabiki) kesinlikle x470 chipsetli bir anakart almani ve butcene gore belki bir tık zorlayarak Ryzen 2700 veya 2700X almani oneririm. Ileride cikicak olan yeni mimari icin hic olmazsa anakartin degismemis olur ufak bir fark ile 3xxx serisine gecis yapabilirsin. Ben oyle yapicagim. 5.0 ghz lere takilma derim 4.2 4.3 ghz de elindeki ekran kartinla ve bu dedigim parcalar ile sorun yasamazsin kesinlikle.

• serhan83fb kullanıcısına yanıt
    Şu an beklemeyi düşünüyorum. Anakart konusunda da amd 3000 serisi pc express 4.0 ile çıkacak diyor. Bu durumda bana göre yeni anakartları da beklemek gerekiyor. Böyle teknik konulardan pc express felan anlamam ama yine de beklemek daha doğru bir karar olacak gibi.

Tahminim ve inceledigim kadari ile x470 chipsetli bir anakart 3xxx serisi ile uyumlu olucagindan dolayi Asus Crosshair VII anakarti aldim. Bende 3xxx serisi ciktiginda sadece islemciyi degistirip ozamanki sartlara gore 1080 ti yi satip yada bir 1080ti daha alip sli yapmayi olmadi 2080ti alip devam etmeyi planliyorum. Yeni cikicak anakart hakkinda nekadar bir degisiklik yapilir tabiki bakip inceler uzerine fark verir degistiririm. Tabiki olayin temeli butcenize baglidir. Planlama yapmaniz size kalmis tabiki. Ben bu sekil yol izliyecegim.

• serhan83fb kullanıcısına yanıt
    X470 destekliyor olacak ama yeni anakartlar ile x470 performans farkı ne kadar olacak az olacağını bilsem x470 alırım ama net bir bilgi yok. Ne işlemci nede anakartlar hakkında bir bilgi yok. Fakat 4 ay sonra çıkacak. Bu sebeple beklemeyi düşünüyorum.
    Aslında bu amd ces te sadece yeni seri işlemci yaptık dedi başka da bir bilgi vermedi. Tüm sıkıntı bundan kaynaklanıyor.

Tavsiye için teşekkür ederim.

Vakitiniz varsa tabiki bekleyin. Hakkinizda hayirlisi olsun. Ben tesekkur ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.