Şimdi Ara

oyun için olmayan en performanslı bilgisayar konfig ne olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben uzun zamandır biligsayar kullanırım ama hiç oyun oynamam

bana olabilecek en performanslı bilgisayar için konfigurasyon yazabilirmisiniz

Benim düşüncelerim ;
    4 Hdd ile Raid sistemi

2 GB ram ( performans ramleri olabilir hatta Ecc ram bile olabilir - uygun anakart ile birlikte) win xp pro ile kullanacagım

Anakart ve işlemci konusunda hiç bir fikrim yok

eger mümkünse kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum

ilave : adobe acrobat prof kullanıyorum ve hali hazırda p4 3.0g cok ama cok yavas . hazırladıgım dosyayı duzenlemesi 25 dakika filan suruyor
    ve düzgün windows ta bile yavas 2 yada 3 farklı bilgisayarda neredeyse aynı yavaslık var
    1.gb ram kesinlikle yetmiyor
    4 çekirdek de alabilirim yada server işlemcisimi alsam

tavsiyeleriniz lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timescape -- 8 Kasım 2007; 11:24:32 >

• Q6600
    x38 dq6
    ocz platinum2
    wd raptor*2
  • raptorlar hakkında bende guzel seyler duydum

tesekkur ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Q6600
    x38 dq6
    ocz platinum2
    wd raptor*2

• o zaman son karar şekil 1a;

intel q6600

giga x38 dq6

ocz 2048 800 mhz 3cl

2 raptor 74 gb raid
    1 seagate 250 gb

şekildeki bilgisayar bana yeter gibi geliyor

teşekkürler
  • son bir sorum daha var

x38 anakartındaki ich9r ile 2 ayrı grup raid 0 kurulabilirmi

2x74gb raptor
    ve
    2x250gb ...

dilbilgisi düzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timescape -- 8 Kasım 2007; 13:36:19 >
  • 2x 3.0ghz quad core xeon işlemcihttp://www.apple.com/macpro/ 9000 ytl kendisi sadece kasa tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccm* -- 8 Kasım 2007; 13:51:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son olarak "ccm* " e soru sorabilirmiyim

macbook pro alsam adobe acrobat vs.. gibi programlarda q6600 a karşı nasıl performans olur sizce

evde kullanacagım bilgisayar için mac pro biraz fazla gibi düşünüyorum
    evde sadece fotograf işleme ve tüm kitap ve dergi arşivimi vs vs ders kitaplarımı sorularımı tarayıp kendime dijital kütüphane yapacagım
    aslında derdim bu

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: timescape

son olarak "ccm* " e soru sorabilirmiyim

macbook pro alsam adobe acrobat vs.. gibi programlarda q6600 a karşı nasıl performans olur sizce

evde kullanacagım bilgisayar için mac pro biraz fazla gibi düşünüyorum
    evde sadece fotograf işleme ve tüm kitap ve dergi arşivimi vs vs ders kitaplarımı sorularımı tarayıp kendime dijital kütüphane yapacagım
    aslında derdim bu

teşekkürler

mac bookta c2d 2.2,2.4,2.6 var yani quaddan yavaş tabi ama çok da fazla fark olmaz.
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=873&model2=871&chart=416
    burdanda bakabilirsin. c2d e6750 fiyat performansı yüksek bi model quada da yakın baya. Aralarında 100-120 ytl fark var ve bence etmez. Ayrıca quadların verimi duolara göre biraz daha düşük sanırım daha fazla ısınıyor ve güç çekiyor. ram için de oc yapmıycaksan pahalı bişey almana gerek yok. Aynı şekilde hard diski de fazla almayıp dvdde depolayabilirsin, yavaşlığın hdd den dolayı olduğunu sanmıyorum. Bence bu kadar yavaşlık olmaması lazım, acrobat basit bi program. bi format at yine düzelmezse ram veya işlemci mi hangisini kullandığına dikkat et. Yaptığın işleme göre değişir tabi ama yukarıda yazdıklarına göre sistemin fazlasıyla yetmesi lazım

• selam

eger sisteminiz uygunsa ;

70 yada 80 sayfa dökümanı otomatik besleyiciye koyuyorsun 600*600 dpi ye ayarlayıp arkalı onlu tara diyorsun
    tarayıcı 30 dakika da hepsini tarıyor ama adobe acrobat prop işlem yaparken yaklaşık bir 40 dakika çalışıyor ve bilgisayarda kaput durumunda
    cıkan dosyada topu topu 10mb

fotograf işlerken programdan programa değişmek üzre cok da sorun olmuyor...

durum bu durum
    benim dijital kutuphane için taramam gereken 60 kadar kitap 5000 sayfa dokuman var
    o yuzden ne gerekiyorsa alacagım

(hdd leri raid yapma ve sayısını arttırma fikri adobe sitesine ait - premier pro için gerekli donanimi baz aliyorum)

yardımlarınız icin çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.