Şimdi Ara

Oyun için sistem tavsiyesi. 1500-1700 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni masaüstü bilgisayar alacağım. Bu vakte kadar multimedia işlerimi dizüstünden hallettim. Oyun kısmı için de PS3 kullanıyordum. Bu sebeple elimde kullanabileceğim bir donanım mevcut değil. Mevcut PS3 setimi de satıyorum. İhtiyacım olan PC parçaları ile takasa girebilirim. İlgilenenler için,http://forum.donanimhaber.com/m_58866955/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58866955

Bilgisayarlar konusunda cahil sayılırım. Bu sebeple istediğim sistemi elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

Sistem oyun ihtiyacına göre toparlanacak zira sistemi zorlayacak diğer mühendislik programlarını şirket bilgisayarından yapıyorum.
    Oyun olarak da Shogun, Starcraft, WoW tarzı oyunları seviyorum. Farklı oyun türleri için donanım etkilenir mi bilemedim.

Senede bir upgrade edebilirim. Upgrade etmeye müsait bir yapısı olmalı.

Bilgisayarımı temiz kullanırım. Arşivimi haricilerde tutarım. 320GB HDD yeterli olur.

O/C yapar mıyım ya da yapabilir miyim bilmiyorum. Fiyat açısından, daha iyisini almak ile daha iyisini yapmaya zorlamak için gereken donanım, arasında karşılaştırma yapmak gerekiyor.

Elimde kullanacabileceğim bir tek 2+1 Logitech ses sistemim var. Ekran olarak SAMSUNG 21.5" S22A350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR düşünüyorum. HDMI girişli ucuz ve kaliteli herhangi bir monitör olabilir.

Cahil olduğumu en başta belirtmiştim. İhtiyaçlarımı iyi tanımlayamadıysam, eksik olan konuları belirtirseniz iyileştirebilirim.

Total hepsi dahil max 1500 TL civarı bir sistem düşünüyorum. Ekranla ve diğer parçalarla beraber total 1700tlye kadar çıkabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Edit: Bütçe değiştirilmiştir. HDD, ekran bilgileri değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moundor -- 22 Mart 2012; 17:28:10 >

• Siz yinede bir bütçe belirtin, en fazla şukadar lira verebilirim gibi,. Ben mobilde olduğum için uzunca yazamiyorum, bu işi bilen arkadaşlar bütçeniz doğrultusunda yardimci olurlar
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26268540/tm.htm

bu sayfada bütçeye göre ve performansa göre fiyatlandırılmış sistemler bulunmakta. en azından bir inceleyip fiyat belirler ve ondan sonra daha belirgin bir rakam üzerinden tavsiye isteyebilirsiniz.
  • 2500TL civarı bir sistem uygun olur mu?
  • monitör dahil olur. sistem konusunda tecrübeli arkadaşlar şimdi daha çok yardımcı olabilirler. hatta ilk mesajını editle ve bütçeni oraya yaz bence
  • bende 1.5 ay önce bi sistem topladım. almadan önce baya bi araştırmıştım. topladığım sistem imzamda var. monitör hariç vatanın %25 inriminden 2350 tl ye aldım. tabi ekran kartını siz daha iyi bişey seçebilirsiniz. ben genelde render için kullanacağım için çok pahalı bişey almadım.(tabi arada oyunda oynuyorum)ama diğer parçalar güzel. tavsiye ederim.
  • forumda yaptığım araştırmalara ve okuduğum incelemelere göre amd x4 hatta x2 ile HD6850 ayarında bir ekran kartının yeterli olacağını gördüm. bu sebeple bütçemi daralttım.

mevcut piyasadaki oyunları medium ayarlarla oynatması benim için yeterli. high ayarlı grafik moduna geçmek için hangi parçaların hangileriile değiştirilmesi gerektiği konusunda da tavsiye verebilirsiniz fiyat araştırmasını ona göre yapar, sistemime ona göre karar veririm.

parçalar konusunda nihai karara varabildiğim zaman alacağım. en kısa zamanda diyorum

• kafamda bir sistem tasarladım. eksisi artısı ile yorumlarınıza açıktır.

Monitör SAMSUNG 21.5" S22A350H GENİŞ EKRAN LED - 320tl
    Ana kart ASUS M5A87 AMD 870/SB850 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 - 194tl
    İşlemci AMD Phenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm - 279tl
    Ekran kartı SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 - 263tl
    RAM CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz LowProfile CL9 - 51tl
    HDD WD3.5" 500GB Caviar Blue 16MB Cache SATA 3.0 7200Rpm - 169tl
    Kasa XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH - 167tl
    DVDW PIONEER DVR-S19LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA SİYAH - 51tl

Tüm sistem total 1494 TL
  • hocam iyi olmus fakat,o kasa biraz ucuza kacmis (bence) rc692 ve gx650 alabilirseniz daha iyi olur. onun disinda cok iyi bence. kasa konusunda da, psu dan emin degilim. eger 600w verebiliyorsa iyi bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.