Şimdi Ara

oyun için SteamOS (Lnx) yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle forumda yazılarımı okuyan biri gelecek ve
    yaw sabah öyle akşam RDD üzerinden çalışan TCL'yi önerirdin
    şimdi ne oldu da şimdi oyun için bunu öneriyorsun diyeceğini biliyorum !
    değişen bir şey yok RDD anlamıyla TCL 1 tane :)

ama olay oyun noktasına gelince işler karışıyor.

farazi varsayım anlamıyla W10 ve büyük data kavramı diye bir şey var
    şimdi hangi yaş grubundaki tüketici hangi oyunları alıyor bunların tüm verileri bir şekliyle olası sistem açıkları veya arka kapılarıyla steam a ileride daha büyük rakip olabilecek MS amcaya gidebileceği için steam oyun platformunu Lnx ortamına kaydırma çabaları sürüyor. steam sadece Lnx tabanlı oyunları satmadığı için kendi işletim sisteminde wine temelleri içerecek şekilde bir inşa çalışması olacaktır. MS-DX tabanlı sistemi OpenGL ye göre daha hafif olduğu için haliyle OpenGL daha gerçekçi kayan sayıları yakalamaya çalışırken %15 e varan performans kayıpları DXVK ile aşıldı gibi bu sayede MS-DX11 ile DXVK neredeyse başa baş gelme noktasına geldi gibi ! bu arada linux çekirdeğinde bile oyun ların daha akıcı olması için bazı standart unix komut yapılarının bile değiştirilme süreci başlatıldı. sonuç olarak milyar dollarlık bir oyun satıcısı bir şirket linux un en zayıf olduğu noktayı sağlam adımlarla yamalanmasına dolaylı bir şekilde ön ayak oluyor. bunlar son kullanıcıya yansıyan güzel gelişmeler diyebilirim.

şimdi bizlere düşen vazife bu süreçlerin daha hızlı ilerlemesi için steamı kurmak çalıştırmak bu şekilde
    donanımsal bilgilerin ne olduğunu steamın görmesi bu şekilde oynanılan oyunların FPS başta olmak üzere gereken verilerin steam a ulaşması bu şekilde lnx un oyun platformunun daha net verilerle referans bilgileriyle
    yazılımın daha iyi bir noktaya ulaşması

SteamOS indirmek için ;

http://repo.steampowered.com/download/ iso

bu arada bu yazıya gelecek eleştirileri biliyorum
    bundan 1 yıl önce FPS anlamıyla %5 %10 gibi farklar oluşmuş
    sonra merak ettim hangi oyun da !?

bir oyunda MS-DX 110 FPS vermiş ! steam os 100 FPS vermiş
    diğer bir oyunda ise 59fps MS-DX 61fps !

özetle steam bu iş üzerinde zaten çalışıyor daha iyi bir sistem suna bilmek adına anketsel veriler önemli
    daha steam os bu bile denemiş ve bu tarz abuk sabuk onca çaba ve emeği hiç eden yorumlar yüzünden
    binlerce kişi steamos u denemedi bile !

herkes en iyisini istiyor ama bu çorbada benimde tuzum olsun demiyor !

bu arada inen dosyanın içeriğine baktım düz zip anlamıyla değilde
    klasör içindeki .gz\ anlamıyla baktım bir çok dosya 2019 un 7 ayı tarihli özetle adamlar boş durmuyor.

bu arada youtube bir video buldum ! bu da USB üzerinden çalışıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Ağustos 2019; 14:41:53 >

• ummadığım şey başıma geldi !

steam linux kurmadan önce !
    kullanacağınız hdd veya SSD dışındakileri kurulum süresince bios'tan veri erişimlerini kapatın
    veya gerekiyorsa bağlantı kablolarını sökün diyorum

çünkü otomatik olmayan kurulumda bile sistem kendine göre C yi aldığı yetmiyormuş gibi swap alanı diye bölür bölümede sulanmış linux formatı olmayan kısımdaki tüm içerikler gitmiş !
  • son dk gelişmesi gerçekten veri kurtarma yazılımı anlamıyla !
    https://www.cgsecurity.org/

• O yazılım sayesinde ekmek yedim ben.
    Bir üniversite öğrencisi sanat tarihi okuyor. Hocasının verdiği ödev üzere, bir ilimize gitmiş tarihi mekanlarda foto çekmiş. Fotoğraf makinesinden çıkardığı hafıza kartını telefona bir takıyor, haşırt! bomboş kart. Bulunduğum mekanda birisine soruyor, beni gösteriyorlar. O esnada linuxdayım iki saat krekli R-studio indir kur bilmemne, üşendim. Hafıza kartını taktım sistemime, terminale photorec yazdım, kartı ve destination dizinini göstertip tara uleeeyyyn dedim. Tarama ve kurtarma saatler sürdü ama değdi. Öğrenci olduğundan istediğim parayı veremedi. Olsun. 20TL'sini aldım, giderken de "hafıza kartları çıkarılmadan/takılmadan evvel takılı olduğu cihaz kapatılmalıdır" dedim, göz kırptım kıza. Tamam abi anladım dedi teşekkür etti gitti.

Bu olay gönüllü bir kişinin emeği ile ortaya çıkan bir yazılımın, bir öğrenci'nin hayatını kurtarmasına ibret bir olaydır.

• bu olmazsa olmaz yazılımlardan biri !
    TCL içinde olması gerektiğini düşünüyorum :)
  • E ben neden favori yazılımlarıma ekliyorum sanıyorsun?

HDD kontrol amacıyla kullanılan Gsmartcontrol, Partisyon yazılımları Disks ve Gpartedin yanında,

DVDisaster isimli bir yazılımı hem windows'ta hem de Linuxda mutlaka kurulu halde bulundururum. Bu yazılım hatalı CD ve DVD'lerden veri kurtarmaya yarıyor. Çiziğin neden olduğu okunamaz bölgeyi tesbit ediyor önce. Sonra "çok bilinmeyenli matematik denklemi" misali bir formül kullanarak, okunabilen bölgelerdeki binary'lerden faydalanarak okunamayan bölge'yi hesaplayıp onarım kalıbı oluşturuyor. Sonra bu kalıbı boş DVD veya CD'ye yakıyorsun. Harika bir yazılım. Şu anda CD ve DVD'ler kullanılmıyor ama elinde değer verebileceğin böyle eski depolama ortamları varsa kurtarmak için sana fırsat sunuyor. Ayrıca okuma testi yaparak veri kaybı olmadan evvel yedekleme yapman için sana fırsat tanıyor.

Daha geçen akşam yazdırdığım bir DVD'yi hataya karşı test etmek için kullandım. Arşiv HDD'lerimde yer kalmamaya başlayınca, ikincil derecede önem taşıyan verilerimi DVD'lere aktararak yer açıyorum. Yazdırma sonrasında yaptığım bu testler faydalı oluyor.

Al bak bir incele:
    resmi:

oyun için SteamOS (Lnx) yüklemek

İndirme:https://sourceforge.net/projects/dvdisaster/

Birçok linux yazılım deposunda olması lazım... Windows versiyonu da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 15 Ağustos 2019; 20:9:14 >

• başka önere bileceğin program var mı !?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Var tabii ki.

Peazip...

Bu program iki iş birden görüyor. Son derece kullanışlı ve detaylı bir arşiv yazılımı olmasının yanısıra,

Güzel ve etkili bir "GÜVENLİ SİLME" programıdır.

Linux tarafında bir veya birkaç dosyanın üzerine yazdırmak terminal ile mümkün oluyor. Bu komut ve yöntemleri aklımda tutamıyorum. Zaten yıl kaç olmuş, elin konsol firmaları joystik bile kullanmadan insan hareketlerini tanımlayarak oyun oynatan mikro-dalga teknolojisinden faydalanırken, hala gara ekranda takılmanın ve sayısız komut akılda tutmaya çalışmanın anlamı yok bence. (Kullanana birşey demiyorum.)

Peazipi açıyorsun, Dosya menüsünden "Dizin Aç" diyorsun. Herhangi bir dizini seçip tamam deyince, o dizinin içini görüntülüyor peazip. Daha sonra güvenli silinmesini istediğin dosyayı/dosyaları seçerek koyulaştırıyorsun. Sağ üst kısımdaki "Güvenli Sil" modunu genişletiyorsun.

-Hızlı sil (güvenli bir silme değildir; çöpe atmadan direkt MFT'ye yok kaydı yazdırır. Ama daha sonra kurtarılabilir)

-Sıfır silme (Aynen LLF işlemindeki gibi dosya üzerine bir kez SIFIR verileri yazdırır. Kurtarılması teorik olarak mümkün değildir)

-Güvenli sil (Birden fazla kez karmaşık kombinasyonlar halinde 1 ve 0 verisi yazdırır. Kurtarılması imkansızdır)

...seçeneklerinden birini kullanarak dosyanı siliyorsun.

Geçmiş olsun.

Daha var da, şimdi aklıma gelmiyor. Disks ve GParted her sistemde olmalıdır. Kendi sisteminde işe yaramıyordur, ama haricen bir disk ya da hafıza kartı taktığında illa ki işe yarıyor.

• ana konumuza geri dönersek
    insanlar steam oyunlarına bir işletim sisteminden daha fazla para verdiği ortada !
    ve steam bu konuda big-data denilen şeyi elinden kaçırmak istemediği ortada
    big-data da ne var derseniz kullanıcı alışkanlıklarının analizi.
    buna bakarak farazi anlamda sözde fareniz kaç dpi taraması yapıyor verisini analiz ederken
    hangi oyunda en çok hangi taktiği yaptığınız bile analizini çıkarta bilirler
    bu şekilde oyuncular şu şekilde haritalarda şu şekilde daha eğlenceli oyun deneyimi kazanıyor verisi ortaya çıkarsa
    var olan oyunlara bu tarz haritalar eklene bilir veya yeni bir oyun ortaya çıkıp tüm oyunculara sunulabilinir.
    neden oyunlar bu kadar önemli diye sormanız lazım aslında bu aslında aynı 80 lerde tek kanallı TV dönemi misali
    2-3 saat boş vaktiniz var ve internete girerseniz haber okumak için 100 lerce sayfa dolaşabilirsiniz
    ama iş oyunlara gelince 2-3 saat boyunca sadece 1 tek oyuna yönelebileceğiniz ortada hal böyle olunca oyun piyasası
    oyun içi reklamlara varıncaya kadar bu, bu işin yani 80'lerin tek kanallı TRT1 i gibi bir şey var ortada
    konuyu toparlarsak insanlar oyunlara bir işletim sisteminde daha fazla para verdiği gerçeği karşısında
    steam aslında linux un bir türlü tam ilerleyemediği bazı konularda ister istemez ticari menfaati gereği
    ister linux uygulama geliştiricilerine fon sağlasın veya linux programcılarını kendi bünyesinde çalıştırsın
    ortada artık çok ciddi ilerlenmesi gereken bir yol olduğu eğer bu yolda durursa veya geri adım atarsa
    zamanla ticari varlığının devamlılığı anlamıyla büyük gerilemeler yaşayabileceği ortada !
    bu açıdan steam linux a muhtaç bir şekilde DX tabanlı oyunları linuxte çalışması için elinden geleni yapmak zorunda
    yoksa güncel işletim sistemlerinin sözde kişisel veri olmayan anonim veri tabir edilen kullanıcı donanım analizleri
    dün var olmamış şirketleri -0- dan zirvelere çıkarta bileceği gibi ; piyasada kökleşmiş büyük firmalarında günden güne kaçınılmaz iflaslarına sebep olabileceği ortada !

şu an bakıyorumda steam os işletim sistemi wine konusunda proto muydu neydi açık kaynak kodlu iyileştirme çabaları
    ve en son yanlış hatırlamıyorsam linux kernelinde oyunların daha akıcı olması için bir dosya işleme prosesinin daha verimli bir hale gelmesi için linux çalışma topluluğuyla eş güdümlü hareket ediliyor gibisinden haberler.
    ortada ciddi bir takım gelişmeler inkar edilemeyecek düzeyde.

benim kişisel bakış açıma göre TCL daha iyi bir sistem ama sınırlı ram olayı bir yandan
    steam oyunları neredeyse 100gb gibi zaten sıkıştırılmış formatlarda oyun içerikleri olduğu için fazla bir seçenek yok gibi ! özetle yakın bir zamanda RDD temelli linuxların masa üzerinde daha fazla yer alacağını düşünüyorum.
    steamın düzenli çalışmaları gerçekten umut verici ama RDD için alt yapısı fazla esnek olamayacağı da ortada bu açıdan
    ileride bu 2 linux yapısı dual boot anlamıyla güzel bir çift olabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Ağustos 2019; 8:14:44 >

• biri sormuş wine de durumlar ne alemde !?

fps ne kadar fark edecek gibisinden !

bu günden güne artan bir soru olacağında

herkese her zaman sabit bir cevap vermek anlamıyla

wine ne kadar kusursuz bir yazılım olursa olsun
    her zaman (-)%1 performans kaybı her zaman olacaktır.

wine olmadan linux üzerinde çalışabilecek oyun versiyonlarında ise
    fark (+)%10 performans farkı anlamıyla linux önde gidecektir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.