Şimdi Ara

Oyun için Ultra Bir PC Toplamak İstiyorum (Öneri Ve Uyarılarınızı Bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle forumdaki bütün arkadaşlara merhabalar.
    Ben bir yazılımcıyım ama PC donanım kısmından çok fazla anlamıyorum yani teknik detaylardan.
    Nerdeyse şuan piyasadaki bütün Full HD (Destekleyen Oyunları) oyunları rahatlıkla donmadan oynayabileceğim bir PC toplamak istiyorum.
    Ben biraz araştırma yaptım internette, ayrıyeten bu forumdaki açıklama ve önerileri de dikkate alarak.
    Ve kendim bu işten anladığım kadarıyla bir sistem çıkartım.
    Kafamda tasarladığım sistem konfigürasyonunu aşağıda belirttim ve birkaç firmadan fiyat buldum.
    Belki fiyatlar eski de olabilir :S.
    Benim sizlerden istediğim, bu işten çok iyi anlayanların önerisi ve uyarıları.
    Yani "şu anakart yerine bu anakartı alırsan daha iyi olur" yada "o ram orda hiç uymamış" gibi teknik konuda öneri ve uyarılarınız.
    Aynı zamanda extra PC konfigürasyonları varsa aklınızda önerebilirsiniz.
    Şimdiden teşekkürler :)

Power Supply
    --- Gigabyte Odin Gt 800W --- 520 YTL

Ekran Kartı
    --- Sapphire ATI HD4870X2 2x256Bit 2x1024MB DDR5 --- 1100 YTL - 1600 YTL

Anakart
    --- Asus Rampage Extreme Intel x48 LGA-775 --- 470 $ - 600 $
    ----yada
    --- Asus P5E3 Premium/WiFi-AP Intel x48 LGA-775 --- 380 $ - 510 $

İşlemci
    --- Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3.00GHz LGA-775 L2-12MB 1333MHz --- 2.176 YTL - 2.454 YTL
    --- yada
    --- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA-775 L2-12MB 1333MHz --- 680 YTL - 772 YTL

RAM
    --- OCZ (OCZ3RPR13334GK) DDR3 1333MHz Reaper HPC Edition 4GB(2x2048MB) Dual Channel Kit --- 210 $ - 230 $
    --- yada
    --- OCZ (OCZ3RPR13332GK) DDR3 1333MHz Reaper HPC Edition 2GB(2x1024MB) Dual Channel Kit --- 85 $ - 95 $

İşlemci Soğutucu
    --- ASUS Silent Square EVO --- 70 $ - 100 $
    --- yada
    --- Ultra ChillTec TEC CPU Cooler ULT33186 --- 160 $ - 190 $

Monitör
    --- SAMSUNG T240 24' Full HD 5ms --- 700 YTL

• Core i7 ye toplamak daha mantıklı olabilir ?
  • Bir de aklıma gelmişken şunu da sorayım.
    Bu kafamda toparladığım sistem OC'ye çok uygun bir sistem ama ben OC yapmasını bilmediğim için bir şey bulamadım.
    Bu konudan çok iyi anlayan arkadaşlar da su ile soğutma sistemini nasıl kuracağıma ve önerecekleri su ile soğutma kitlerinin isimlerini söylerler ise çok mutlu olurum :)
    Son olarak böyle bir sistemi topladıktan sonra nasıl bir kasanın içine koyacağımak karar veremedim.
    Eğer kasa hakkında önerileriniz olursa çok iyi olur.
    Saygılarımla...
  • Şu anda böyle bir sistem kurmak en yanlış hareket olur. i7 sistemler bir ay içinde piyasadki yerini alacak. Ve bu şu anki fiyatları birden baltalayacak. i7 sistem almak bile mantıklı değilken bahsettiğin sistemi almak paranın sokağa atılması dışında bir işine yaramayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Şu anda böyle bir sistem kurmak en yanlış hareket olur. i7 sistemler bir ay içinde piyasadki yerini alacak. Ve bu şu anki fiyatları birden baltalayacak. i7 sistem almak bile mantıklı değilken bahsettiğin sistemi almak paranın sokağa atılması dışında bir işine yaramayacak.

Peki ben sizin dediğiniz gibi 1-2 ay sonra fiyatlar düştüğünde alsam bu sistemi yani bir şekilde toplasam dediğim şeyler yapabilir miyim bu sistem ile?
    Bir de yukarıda belirttiğim gibi bu sistemin teknik detaylarını öğrenmek istiyorum yani bu listedeki bir yada iki parçay değiştirerek daha yüksek bir performans sağlayabilir miyim?
    Önerilirinizi bekliyorum yukarıdaki sistem hakkında.
    Saygılarımla....
  • CORE İ7

beklemenizde fayda var bütçenizde fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 21 Kasım 2008; 16:35:09 >
  • usta sakın bu yazdıklarını alma yeni socket çıktığı için eskiler aynen çöpe gider.bu aralıkta lga 775 alınmaz bütçen iyi olduğu için.şu an yeni socket anakart ve cpu dfs bilgisayarda var oraya bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay sonra büyük şirketlerin elinde olur ve 2-3 ay sonra indirimler başlar hatta okadar süreceğini zannetmem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.