Şimdi Ara

Yeni Oyun PC'si toplamaya çalışıyorum seçimlerim konusunda yardım rica

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5 yıldır kullandığım sistemin ana kartı mefta oldu.Aslında ana kart gitmeseydi bir müddet daha kullanmayı düşünüyordum.
    Sonuçta sitem yenilemem şart oldu
    Öncelikle almayı düşündüğüm:
    _ Asus maxımus vı formula Z87 intel Z87 3100 MHz (OC) DDR 3 soket LGA 1150 ATX Ana kart
    _İntel Core İ7 4770K 3.5 GHz 8 Mb cache Haswel 1150 soket 84W
    _Corsaır Force Series 128 GB 2.5 inc Sata 3 Solıd State Disk Okuma:560 Mb/s Yazma:535 Mb/s Trim desteği var.
    Beş yıl öncesi de iyi bir şeyler toplamıştım ama teknolojinin hızına yetişmek imkansız olduğundan beni uzun süre idare edebilecek bir şeyler yapmayı düşünüyorum.
    Öncelikle;
    Ana kart uygunmudur?
    İşlemci uygunmudur?
    En önemlisi 1150 pinli tercihim doğru mudur?
    İleride bana bu kombinasyon sıkıntı verir mi?
    Birde bu almayı düşündüğüm işlemcide fan varmı ve yerine başka bir şey almam gerekir mi?
    Bu konuda ürünleri kullanmış ve bu konularda otorite olan arkadaşların tavsiyesi çok yerinde olacaktır.
    Ekran kartı ve remleri şu an için değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü bütçemi çok fazla aşacak.
    Bunların ödemesi bitince sıra diğerlerine gelecektir.
    Bu yarım sistem ile de hız aşırtma gibi bir şey yapmayı da düşünmüyorum.
    Ancak sistemi kafamda planladığım gibi toplamayı tamamlayabilirsem o zaman hiç bilmediğim hız aşırtma konusuna eğilebilirim.
    Sonuçta sağlam bir temel üzerine bina kurmayı düşünüyorum.Tabii ki sizlerin tavsiyesi ile.
    Yarım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Kusura bakmayın foruma yazıyı ancak aktarabildim.
    Konu yanlış yerdeyse doğru bölüme aktarılırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİLCİ

Herkese Selamlar.
    5 yıldır kullandığım sistemin ana kartı mefta oldu.Aslında ana kart gitmeseydi bir müddet daha kullanmayı düşünüyordum.
    _ Asus maxımus vı formula Z87 intel Z87 3100 MHz (OC) DDR 3 soket LGA 1150 ATX Ana kart
    _Corsaır Force Series 128 GB 2.5 inc Sata 3 Solıd State Disk Okuma:560 Mb/s Yazma:535 Mb/s Trim desteği var.
    Beş yıl öncesi de iyi bir şeyler toplamıştım ama teknolojinin hızına yetişmek imkansız olduğundan beni uzun süre idare edebilecek bir şeyler yapmayı düşünüyorum.
    Öncelikle;
    Ana kart uygunmudur?
    İşlemci uygunmudur?
    Birde bu almayı düşündüğüm işlemcide fan varmı ve yerine başka bir şey almam gerekir mi?
    Bu konuda ürünleri kullanmış ve bu konularda otorite olan arkadaşların tavsiyesi çok yerinde olacaktır.
    Ekran kartı ve remleri şu an için değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü bütçemi çok fazla aşacak.
    Ancak sistemi kafamda planladığım gibi toplamayı tamamlayabilirsem o zaman hiç bilmediğim hız aşırtma konusuna eğilebilirim.
    Sonuçta sağlam bir temel üzerine bina kurmayı düşünüyorum.Tabii ki sizlerin tavsiyesi ile.

render yapmıyorsan veya profesyonel çizimle uğraşmıyorsan 4770k gereksiz o anakartta fazla para gerek yok.

konu yanlış yerde ama genede yardımcı olayım.

MSI
    Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    430 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    620 TL

SAMSUNG
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    244 TL

Toplam : 1300 TL

SAMSUNG 840 EVO 120GB İNCELEMESİ + ANA KONU + Kullanıcılar Kulübü

http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm

bir sıkıntın oldumu beni bulursan yardımcı olurum rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Mayıs 2014; 4:06:50 >

• Ana kartta
    Asus Z97 Pro (wi-fi ac) İntel Z97 3200 MHz (oc) DDR3 LGA 1150 ATX almaya karar vermiş gibiyim.
    Farklı düşüncelere açığım.
  • quote:

Herkese Selamlar.
    Öncelikle;
    Ana kart uygunmudur?
    İşlemci uygunmudur?

Hocam 1 kere konu yanlış yer de ama olsun ben yine de yardım edeyim.

öncelikle sistemi ne amaçla topluyorsunuz?

oyun için ise asus maximus vı formula değil extreme daha uygun çünkü doğrudan O.C yapabiliyorsunuz.(z87)

anakart ile işlemci uyumlu onda sıkıntı çıkmaz.

ileri de de bir sıkıntı çıkmaz.

• Yanlış yerdeki konuya devam
  • Şu anda yeni oyun PC için bazı parçaları topladım.

Ana kart : Asus Z97 deluxe
    İşlemci : İntel Core İ7 4770K
    SSD : Samsung 840 Evo 250 Gb
    HDD : WD green 1TB
    İşlemci soğutucu : Cooler master V8 GTS
    Ram : Kıngston Hyperx 16GB 2400Mhz DDR3 CL11
    Ekran : Vestel Satellite 22PF5065 56 Ekran LED TV (22 inç)
    Kasa eski modlu :Thermaltake Armor VH6000 BWS
    Power Eski : Fsp Epsilon 80Plus 1010 W
    DVD Wr Eski : LGi 22x SATA Super-Multi SecurDisc â„¢ 2 adet
    Ekran kartı Eski : Connect3D HD4870 EXTREME – 1024MB DDR5 256bit

Dün malzemeleri kasaya yerleştirdim klavye girişi eski olduğundan yarı yolda kaldım.Acilen kipa dan 25 tl ye bir klavye aldım eve geldim.
    Hesapta sistemi kuracağız ama ne mümkün bir türlü klavye çalışmadı.Klavye her halde bozuk iade etmek için evden çıktım.
    Evin karşısındaki pc oyun salonunda şu klavye çalışıp çalışmadığının teyidini alayım da ondan sonra emin olarak iade işlemi yapayım dedim.
    Aaa ne olsun klavye pc ye bağlandı çalışmaya başladı.Aldım eve döndüm.Ama durumu bir türlü çözemedim.Oyun salonunu işleten USB girişleri kapalıdır ondan dolayı çalışmıyordur dedi.Asus servisini ara onlar çözmene yardımcı olurlar dedi.Vakit geç olduğundan arayamadım.
    Pc yi açıyorum 15 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor klavyede tık yok.Böyle bir durumla karşılaşıp çözen var mı?
    Yardımcı olunursa beni büyük bir dertten kurtarmış olursunuz.
    Birde kafama takılan bir şey daha var.
    Yurt içinde satılan her yabancı ürünün Türkçe kılavuzu olması gerektiğini belirten kanuni bir zorunluluk var diye hatırlıyorum,ama aldığım ana kartta böyle bir şey çıkmadı.
    Kartın başına bir hal gelse o zaman önce aldığım firma sonrada onu ithal eden ithalatçıların elimden çekecekleri var.
    Konu hakkında yardım bekliyorum.

• Borçlar hafifleyincede bu donanıma yakışacak ve uzun süre beni idare edebilecek bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Önerileriniz nedir?
    Hangi kriterlere göre öneriyorsunuz?
    Kısaca her öneriye neden diye sormak durumundayım.
    Çünkü uzman değilim.
  • Sıkıntıdayım cevap yok mu?
  • Neyse yardıma gerek kalmadan internetten araştırmalarım sonucu bütçemi de oldukça aşarak aşağıdaki sistemi toplayabildim.
    Toplamda sitem maliyeti bir kaç eski parçalar dışında 5560 tl ye mal oldu.Umarım bu kadar taksit 9 ayda beni dokuz doğurtturmaz.
  • quote:

Neyse yardıma gerek kalmadan internetten araştırmalarım sonucu bütçemi de oldukça aşarak aşağıdaki sistemi toplayabildim.
    Toplamda sitem maliyeti bir kaç eski parçalar dışında 5560 tl ye mal oldu.Umarım bu kadar taksit 9 ayda beni dokuz doğurtturmaz.

hayırlı olsun

görmemişim başlığını birdahakine çağırsaydın gelirdim mutlaka yardıma.

fazla harcamışsın biraz madem borcun var yorganına göre uzatsaydın ayağını ki bence daha az paralarda güzel işler yapılırdı

ama galiba almışken en iyisi olsun hastalığı var bendede var o az dizginleyebiliyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Haziran 2014; 9:34:58 >

• Gücümün yettiğince en iyisini topladığımı düşünüyorum.Hoş eski sitemimde beş yıllık olmasına rağmen oldukça iyi sayılabilirdi.Ama önce ana kart arkasından ekran kartı yanınca değiştirmek farz oldu.
    Bir şeyi yaparkende en iyilerine uzanmaya çalışıyorum.Artık bundan sonra da yeni bir sistem toplama ihtiyacı olacağını düşünmüyorum.Çünkü laptoplar bile şu an için yeni teknolojiler karşısında antika durumuna düştüğüne göre beş yıl sonra telefon tablet karışımı cihazların çok daha popiler olacağını düşünüyorum.Teknolojiyi takip etmenin imkan ve ihtimali olmadığını düşünüyorum.İnsan sadece bu gelişmeler karşısında durmayı düşündüğü noktayı belirleyerek ona göre tercihlerde bulunması gerektiğini düşünüyorum.Benim için de bu gün için seçebildiğim nokta buraya kadardı.Bundan sonraki noktalar beni fazlasıyla aşacağını düşünüyorum.
    Umarım herkes kendine çok daha güzel noktalar seçer.Donanım konusunda bilgisizlikle ancak buraya kadar gelebildim.Çok daha iyileri bunları hak ettiğini düşünenlerin olsun.
    Yardımcı olanlara teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.