Şimdi Ara

Oyun Keyfi İçin Playstation mı , Pc mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyun konsolda oynanir, pcde gunluk isler halledilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır Pc oyuncusuydum, PS4 ile geçen yıl tanıştım ve aldım. Pcyi sadece nette takılak için kullanır hale geldim diyebilirim. Konsolun rahatlığı Pcde yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rossberg

quote:

Orijinalden alıntı: CON VAYNE

Konuyu yanlış yere açmışsın bence; gerçi ps bölümü dışına da açsan aslında tarafsız bir yorum bulmak zor olacaktır, konsol sahibi konsolu, pc sahibi pc yi önerecektir. Doğru olanı bir yerleden konsol bulup yada cafelere göz atıp senin buna bir karar vermen.
    Aynı zamanda hem pc ps4 alan hem de 2002 den beri pc de oyun oynayıp malum kombinasyona alışmış ve 2 sene önce konsola geçmiş biri olarak cevaplayayım. Oyunları keyif alarak oynamak istiyorsan kesinlikle PS almalısın, kontrol sorunu ilk başlarda alışmaya zorlasa da ilerleyen zamanlarda daha konforlu olduğu anlaşılıyor ve pcye de kablosuz bir gamepad alınıyor. Klavye ve mouse zamanlarında parmak eklemlerinin sızladığını hatırlarım. Pc nin güncelleme problemi var; bilgisayarımı ps4 ten 4 ay sonra aldığım halde bugün ekran kartı yetersiz geliyor ve en az 400 liralık bir yenileme yapmam lazım. Ps4 te böyle bir sorun yok gelecek bir kaç yılın daha oyunlarının planını yapabiliyoruz. Şu an pc'yi oyunlar için değil, diğer işler için kullanıyorum, özellikle film ve diziler için pc olmazsa olmaz. Online oynamayı sevmediğim için sorularına net yanıt veremeyeceğim ama online oyunlarda oyuncular arası etkileşim için herşey düşünülmüş.

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki multi oynamıyormuşsunuz , yani öyle sıkıcı olmuyor mu ? Single tekli oynayınca yine zevkli keyifli oluyor mu ? Mesela bir oyunu offline oynayınca yine vakit geçiriliyormu sıkılmadan ? Mesela Far Cry Primal , bu oyunu offline da kaç haftada biter ? Online gibi keyif alınırmı oynarken

Senaryosu sağlam çok fazla oyun var ve oynama süreleri uzun zaten, bu yüzden hem sıkmıyor hem de online oynamaya vakit kalmıyor. Online oynamak için ücret ödemek gerekiyor ama o da çok para değil aylık 10 12 liraya falan denk geliyor, online seviyorsan problem yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 14 Şubat 2017; 8:38:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçe önemli. 2500-3000 gibi bir bütçeniz varsa PC öneririm. Televizyona bağlar gamepad ile rahatça oynarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far Beyond Driven

Ben 7 yıl önce ilk defa 450tl ye ps3 aldığımda arkadaşlarımın hepsi manyakmısın diyip 2700 tl ye laptop almışlardır sonra onlar üstüne 1 defa daha laptop aldılar benim ps4 ün 2 katı fiyata ve şuanda laptopları 3 yaşında ve loldan başka birşey oynayamıyorlar.Sürekli ısınma problemleri format derdi fan sorunuydu cart curt.Uğraşırım param da var diyorsan pc al.Ben kafama hiçbirşeyi takmayacam sadece rahat rahat oyun oynamak istiyorum diyorsan konsol al.Arkama yaslanıp tabiri caizse cenin pozisyonunda gamepad göbeğimde oyun oynamaya öyle alışmışımki bazen laptoptan birşeylere yarım saat bakarken sırtım ağrıyor artık.Gamepad e zamanla alışıyorsun sadece benim 7 yıllık bir deneyimim var gamepad hassasiyeti oyundan oyuna değişiyor pc deki gibi cs ye de girsen aynı fare cod a da girsen aynı değil.Bazı oyunlarda deadzone oluyor mesela ya da bazılarında aim acceleration fazla/az vs ayarlar farklılık gösteriyor.Sende hangi oyuna alışırsan diğerine geçtiğinde biraz bocalıyorsun.Mesela ben yıllarca bf oynadığım için onun ayalarına göre alışmışım konsolda fps oynamaya ama bf den sonra ilk defa rainbow 6'e girdiğimde çok yadırgadım alışmam zaman aldı.Hala daha uzun süre birini oynadıktan sonra diğerine geçince ilk gün ya da ilk birkaç saat yadırgıyorum.Çok fazla aim assist olan oyunları oynadıktan sonra (mesela cod) battlefield gibi aim assisti az olan oyunlara geçince zorlanıyorsun.
    edit:Etrafa bakıp etmek 2 haftada alışacağın şeyler,daha sonrasında ise etrafa bakıp önündeki adama nişan almaya çalışacaksın bol bol iskalayacaksın daha sonra nişan alıp hareketli adamları takip etmeyi öğreneceksin (buna zaten aim assist yardım ediyor çoğu oyunda) daha sonra en zor bölüm sniper kullanmayı öğrenmek geliyor.
    edit2: kafanda fikir oluşturması açısından eskiden kaydettiğim bi video https://www.facebook.com/Dimebag4ever/videos/vb.1407126833/10210142345300924/?type=2&video_source=user_video_tab

Hocam ne güzelyazmışsın ya evet aynen öyle oyun rahatlığı için konsol 1 numara güncelleme derdi yok vs falan. Hocam o video ne öyle ya , uffff bayıldım multiplayer oynamanın keyfi bir başka oluyor ya izlerken hissettim , birde ps de pcdeki gibi ekran videosu çekiliyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

10 yıldır Pc oyuncusuydum, PS4 ile geçen yıl tanıştım ve aldım. Pcyi sadece nette takılak için kullanır hale geldim diyebilirim. Konsolun rahatlığı Pcde yok malesef.

Aynen hocam bence de

• Rossberg kullanıcısına yanıt
    Evet video kaydetmek çok kolay pc deki kaydederken fps düşüşü falan olmuyor istersen kendin kayda başlıyorsun ya da oynadığın son 10 dk yı kaydetme özelliği var güzel bi şey yaptın mesela ama oyuna başlarken kayıta başlamadıysan bile tek tuşla son 10 dk yı kaydedebiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 14 Şubat 2017; 10:38:19 >
  • PS bölümü olmasından dolayı tabi yine klasik yorumlar gelmiş. Konsolun rahatlığı PC'de yok çünkü biliyorsunuz PC'de çivili koltuk üzerine oturmazsanız açılmaz PC. Soruna gelirsek hocam klavye mouse ile istersen 30 yıl boyunca oyna gamepad'e hemen alışırsın belki bir hafta biraz alışma süreci olur sonra çok iyi olursun. Zaten Single için bir sorun teşkil etmiyor, online için desen rakiplerinde de zaten gamepad olacak. PS'de de tabi ki arkadaşların ile konuşabilirsin, iletişim kurabilirsiniz hiç de sorun çıkartmıyor. Kısacası düşün taşın kararı sen ver çünkü olabildiğine kişisel bir tercih.
  • 1699'a Ps4 Pro al geç.
  • Rossberg kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyliyim ben hiç online multi olaylarina girmiyorum gercekcilik ve hikaye benim icin daha onemli bu zamana kadar single playerdan sıkılmadım,sıkılcağımı da sanmıyorum.

Tabi bu benim tercihim aksine sadece multi oynayanlar da var eğer sağlam bi hikaye ve yapay zeka varsa single beni götürür diyosan süphen olmasın.

• Hocam şimdi iki platformunda kendine ait eksileri artıları var. Playstation niye alınır? Sadece oyun oynamak için.Tamam internet tarayıcısı filan var, ama kim gidipte bütün gününü ps4te internette geçirir.(Geçiren olabilir şimdi şey yapmayın). Zaten bir sürü kendine ait efsane özel oyunlar var.Bunda herkes hemfikir. Ama eksileri de var. Online oynamak için yıllık para vermek.(Lan xbox hepsi senin yüzünden oldu.) Ama şunu da bilmek lazım, sadece ps4e oyun çıkıyormuş gibi düşünmemek lazım. Pc tarafına bir sürü ındıe yapım oyun geliyor.Ayrıca maddi durumda önemli.Bir tarafta 1400-1700 tl'e aldığın bir konsol ile, diger tarafta 3000-4000 tl ve daha fazlasını ödediğin bir platform var. Bu arada dualshocka alışırsın, sorun değil. Bundan kaç sene önce, 9-10 yaşlarında ps2 de deli gibi medal of honor oynardım.

Yani seçim senin.

• Adam lol vesa cs go oynamayı çook seviyordur pc alır, exc oyunlar olmadan yapamaz ps alır.
    Adam klavye mouse dan vazgeçemez pc alır, kontrollerdan vazgeçemez ps alır.
    Adam 60 fps altında oyun oynayamaz pc alır, 30 fps yeter der ps alır.
    Adam ben online a para veremem der pc alır, yılda 150 tl umrumda olmaz der ps alır.
    Adam monitorde oyun oynamayı sever esporu sever pc alır, büyük ekran olmadan yapamaz ps alır.(tv ye pc tak demeyin gerçekten salona kablo çekmeye her eş müsade etmiyor :))
    Adam parası vardır veya oyunlara çok düşkündür 5000 tl verir pc alır, parası yoktur 1000 tl ye ps alır.
    Adam ortalama 100 tl para oyuna verebilir(yeni çıkanlar) pc alır, kardeşlik takasla bedava oynar ps alır.
    Adam grafiğe önem verir çok daha güzel grafikte pc de oynar,önem vermez yer yer 20 fps ye düşen psde oynar.
    Adam eski oyunları da oynamak ister makinesinde(örn mass effect andromedia öncesi 1 2 3 oynamak) pc alır, eski oynamak istemez veya remastered denen şeye para verebilir ps alır.
    Adam online da en üst düzey makineyle oynamak için pc alır), herkesin eşit olduğu cihaz ortamını sever ps alır.(Çoğu pc oyuncusu bf1 de 60 fps alamıyor.
    Adam saf mmo cudur pc alır, basit mmolar yeter der veya mmo sevmez ps4 alır.
    Adam ultra wide screen 21:9 de oynamak ister oyunu pc alır geniş açıyla oynar, daha bunun ne olduğunu bilmez ps alır.
    Adam driver veya hata çözümüyle uğraşırım ben yeter ki en iyi fps ve grafik olsun der pc alır, adam driverla uğraşmak istemez ps alır.
    Adam pc sever, pc parçası toplamayı, sistem dizmeyi sever, hobi olarak kasa düzenler, güçlü pc ye sahip olmayı sever pc alır, oyun konsolda oynanır adamlar yapmış ben oyunuma bakarım der ps alır.
    Adam yeni ekran kartı çıkınca içgüdü olarak sahip olmak ister pc alır, her sene ekran kartı çıkmasına tepkilidir, bu duruma kızar ps alır.
    Adam oyun oynarken alt tab yapıp internette gezmeyi, ara verip 5 10 dakika bişey izlemeyi sever pc alır, bu önemli değildir ps alır.
    Adam hileciler ve macrocular umrumda değil der pc alır, sürekli fairfight banned yazısına uyuz olur ps alır daha az hilesiz oynar.
    Adam yüksek sistem dizmesine rağmen optimizesine uğraşılmayan pc oyunları umrunda olmaz pc alır, umrunda olur ps alır.
    Adam digital oyunları sever pc alır, oynadığı oyunun kutusunu eline almak ve görmek ister ps alır.

Sonuç olarak aklıma gelen artıları eksileri yazdım. Emininm daha çok vardır. Bu maddelerden sadece biri bile diğer eksileri ve artıları görmezden gelip o platforma yönelmeye sebep olabilir. Yani sorunun cevabı çooook kişisel.

Edit: Abooo. çok uzun olmuş. Kaptırmışım. Bunu kimse okumaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akabeyss -- 14 Şubat 2017; 13:25:0 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.