Şimdi Ara

Oyun Keyfi İçin Playstation mı , Pc mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , evet başlıktada belirttiğim gibi , Ps mı yoksa PC mi ? Bunu biraz daha açmak istiyorum ;

Arkadaşlar ben uzun zamandır PC oyuncusuyum , fare klavye kombinasyonuna alıştım , fakat 49" Tv , uzanarak oyun oynamak ve donanım güncelleme derdi olmadığı için PS na %75 yakınım.

Yani şimdi arkadaşlar bana oyunlarda mouse çok rahat geliyor peki bu kolda nasıl basitmi ? Yani mouse ile etrafıma bakmam , nişan almam çok kolaydı peki kol ile nasıl ?

Pc de Skype ile arkadaşlarla oyun içinde konuşabiliyoruz ve bu çok iyi oluyor gerçekten , peki Ps da da bu benzeri özellik var mı ?

Pc de Server kurup arkadaşımı davet edip beraber oynayabiliyoruz veya online , Ps da da aynı şekilde yapılabiliyor mu ?

Yani Pc deki Steam daki özelliklerin çoğu yani bu saydıklarım ve fazlası aynı şekilde Ps da da yapılabiliyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu yanlış yere açmışsın bence; gerçi ps bölümü dışına da açsan aslında tarafsız bir yorum bulmak zor olacaktır, konsol sahibi konsolu, pc sahibi pc yi önerecektir. Doğru olanı bir yerleden konsol bulup yada cafelere göz atıp senin buna bir karar vermen.
    Aynı zamanda hem pc ps4 alan hem de 2002 den beri pc de oyun oynayıp malum kombinasyona alışmış ve 2 sene önce konsola geçmiş biri olarak cevaplayayım. Oyunları keyif alarak oynamak istiyorsan kesinlikle PS almalısın, kontrol sorunu ilk başlarda alışmaya zorlasa da ilerleyen zamanlarda daha konforlu olduğu anlaşılıyor ve pcye de kablosuz bir gamepad alınıyor. Klavye ve mouse zamanlarında parmak eklemlerinin sızladığını hatırlarım. Pc nin güncelleme problemi var; bilgisayarımı ps4 ten 4 ay sonra aldığım halde bugün ekran kartı yetersiz geliyor ve en az 400 liralık bir yenileme yapmam lazım. Ps4 te böyle bir sorun yok gelecek bir kaç yılın daha oyunlarının planını yapabiliyoruz. Şu an pc'yi oyunlar için değil, diğer işler için kullanıyorum, özellikle film ve diziler için pc olmazsa olmaz. Online oynamayı sevmediğim için sorularına net yanıt veremeyeceğim ama online oyunlarda oyuncular arası etkileşim için herşey düşünülmüş.

• Konsol rahatlığını değişmem ben yinede tercih meselesi tabi.
  • Ps online oynamak için yıllık ucret odemen gerekiyor fıyatını tam bilmiyorum ama 140 tl civarı sanırım tv karşısında oynamaksa amaç xbox one s kolu alarak konsol rahatlığını sağlayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Playstation . Kendisine özel oyunları çıkması almak için başlı başına nedendir .

• Alıp denemeden bilemezsiniz kullanım rahatlığını ve kolaylığını. Konsol ile fps oynamak farklıdır alışmak gerekir ama alışırsanız işte geriye dönemezsiniz :)

Dediğiniz chat olayı da oluyor. Arkadaşlarınız ile aynı takımdan olup oynayabilirsiniz veya coopta oynanabilinir.

2. el alıp deneyin derim
  • 2.el ps4 bakabilirsiniz beğenmezseniz kaybınız olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc mi Xbox mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende hem gaming pc hem ps4 var. oyun için ps4 ü tercih ediyorum genelde. oturduğum yerden rahatça takılıyorum. kardeşlikle neredeyse her oyunu orjinal ve bedava oynuyorum.ayrıca ps4 ü başlıca alma sebebim exclusive oyunlardı. bu sene de baya çıkacak. rdr 2-detroit-gran turismo-tlou2 vs vs.
  • Ps ile sadece ps kafeler de çok kısıntlı zamanlarda pes ile haşır neşir olmuş biri olarak,Pro haberleri ardından acayip hype Yaptım kendime. Muhakkak alınacaktı o Pro. Sonra birgün Kafenin birinde killzone test etmem şansım oldu. İyi ki de test etmişim,yoksa kendime çok kızardım.

Yok,oynayamıyorum. Alışmak değil mesele,bileğim desteklenmediği için ağrı baş gösterdi. Bu yüzden vazgeçtim bu sevdadan. Belki normal ps bulursam sadece ex. oyunlar için alırım.

Sende olur olmaz bilemem ama,sen yine de bi test et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ds4 ile rahat oynamak için uzun bir süre oynaman lazım oynadıkça alışırsın mause desteği vardı hangileri destekliyor nasil oluyor tam bilmiyorum o konuyu

Online oyunlarda arkadaşına davet atabilirsin

Grup da kurabilirsin sesli sohbet filan herşeyi yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: CON VAYNE

Konuyu yanlış yere açmışsın bence; gerçi ps bölümü dışına da açsan aslında tarafsız bir yorum bulmak zor olacaktır, konsol sahibi konsolu, pc sahibi pc yi önerecektir. Doğru olanı bir yerleden konsol bulup yada cafelere göz atıp senin buna bir karar vermen.
    Aynı zamanda hem pc ps4 alan hem de 2002 den beri pc de oyun oynayıp malum kombinasyona alışmış ve 2 sene önce konsola geçmiş biri olarak cevaplayayım. Oyunları keyif alarak oynamak istiyorsan kesinlikle PS almalısın, kontrol sorunu ilk başlarda alışmaya zorlasa da ilerleyen zamanlarda daha konforlu olduğu anlaşılıyor ve pcye de kablosuz bir gamepad alınıyor. Klavye ve mouse zamanlarında parmak eklemlerinin sızladığını hatırlarım. Pc nin güncelleme problemi var; bilgisayarımı ps4 ten 4 ay sonra aldığım halde bugün ekran kartı yetersiz geliyor ve en az 400 liralık bir yenileme yapmam lazım. Ps4 te böyle bir sorun yok gelecek bir kaç yılın daha oyunlarının planını yapabiliyoruz. Şu an pc'yi oyunlar için değil, diğer işler için kullanıyorum, özellikle film ve diziler için pc olmazsa olmaz. Online oynamayı sevmediğim için sorularına net yanıt veremeyeceğim ama online oyunlarda oyuncular arası etkileşim için herşey düşünülmüş.

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki multi oynamıyormuşsunuz , yani öyle sıkıcı olmuyor mu ? Single tekli oynayınca yine zevkli keyifli oluyor mu ? Mesela bir oyunu offline oynayınca yine vakit geçiriliyormu sıkılmadan ? Mesela Far Cry Primal , bu oyunu offline da kaç haftada biter ? Online gibi keyif alınırmı oynarken

• Kardesim uzun sure ben de Pc Ps4 arasinda kaldim konsola uzak oldugum icin ben de surekli konsolda Fifa disinda oyun oynanmaz gibi dusunuyodum ki Ps4'u de Fifa icin aldim ancak kolu mouse olarak kullanmak kesinlikle sandigim kadar zor degilmis hatta alisinca mousedan cok daha zevkli.

Bunun disinda eger konu oyunsa oyle guzel exclusive oyunlar var ki konsolda (ozellikle Last of Us) ben onlari oynamaktan Fifaya firsat bulamiyorum tabii ki Pc'in de kendine gore avantajlari var ancak ikisini birden alamam ve oyuncuyum diyosan Ps4 iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazz16 -- 13 Şubat 2017; 21:23:57 >
  • GTX1060 ekran kartım var, hala PS4 kullanıyorum. Alıştım konsola pcye geçemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlayStation
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazz16

Kardesim uzun sure ben de Pc Ps4 arasinda kaldim konsola uzak oldugum icin ben de surekli konsolda Fifa disinda oyun oynanmaz gibi dusunuyodum ki Ps4'u de Fifa icin aldim ancak kolu mouse olarak kullanmak kesinlikle sandigim kadar zor degilmis hatta alisinca mousedan cok daha zevkli.

Bunun disinda eger konu oyunsa oyle guzel exclusive oyunlar var ki konsolda (ozellikle Last of Us) ben onlari oynamaktan Fifaya firsat bulamiyorum tabii ki Pc'in de kendine gore avantajlari var ancak ikisini birden alamam ve oyuncuyum diyosan Ps4 iyidir...

Teşekkür ederim hocam. Evet full oyuncuyum yalnız fifa pes hiç sevmem özellikle senin dediğin oyunları çok seviyorum birde hocam ps da online oynamak için para vermek gerekiyormuş , peki offline yani tek oyunculu oynamak nasıl ? Yine sıkılmadan keyif verir mi , mesela o dediğin oyunu multi oynamak mı daha keyifli olur yoksa offline mi , yani oyunun sıkmaması için keyif için online gerekli mi ?

• Tabiki ps4.Konsollar oyun için yapılmış cihazlardır.Bana göre pc konsolun rahatlığını veremez.Tamam Belki grafikler,yamalar pc de daha iyi olabilir.Lakin konsolun verdiği zevki veremez.Kola mutlaka belli bir zaman Sonra alışırsınız.1 2 oynamayla olmaz tabi.Ama sonunda alışıyorsunuz.Ps alın derim.

• Tartışmasız konsol

• quote:

Orijinalden alıntı: Rossberg

quote:

Orijinalden alıntı: yilmazz16

Kardesim uzun sure ben de Pc Ps4 arasinda kaldim konsola uzak oldugum icin ben de surekli konsolda Fifa disinda oyun oynanmaz gibi dusunuyodum ki Ps4'u de Fifa icin aldim ancak kolu mouse olarak kullanmak kesinlikle sandigim kadar zor degilmis hatta alisinca mousedan cok daha zevkli.

Teşekkür ederim hocam. Evet full oyuncuyum yalnız fifa pes hiç sevmem özellikle senin dediğin oyunları çok seviyorum birde hocam ps da online oynamak için para vermek gerekiyormuş , peki offline yani tek oyunculu oynamak nasıl ? Yine sıkılmadan keyif verir mi , mesela o dediğin oyunu multi oynamak mı daha keyifli olur yoksa offline mi , yani oyunun sıkmaması için keyif için online gerekli mi ?

Bu dediğiniz oyununa göre değişir. Çoğu Exclusive oyun hikaye olarak iyidir baya iyidir hatta. Ama battlefield, fifa, cod, titanfall vs hikayesi olsun diye vardır asıl amaç onlinedır.

Ama Last of us, uncharted, witcher 3 vb oyunlar hikaye temalıdır ve kesinlikle değer hikayeye. Ben hikaye oynamayı severim genelde. Multiplayer istersem de yeni hesap açıp 2 haftalık bedava plus alır oynarım. Plus bedavaya gelmiş olur. 2 hafta bitince yine yeni hesap açarım 2 hafta bedavayı aktif ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Etrafa bakmak ve nisan almak rahat degil. Ben auto-aim kullaniyorum ama fps icin yapacak bir şey yok. Sırf bunun icin fallout 4umu satıp torrentten indireceğim. Laptopumun ekranı cok kötü olmasına rağmen.

• Ben 7 yıl önce ilk defa 450tl ye ps3 aldığımda arkadaşlarımın hepsi manyakmısın diyip 2700 tl ye laptop almışlardır sonra onlar üstüne 1 defa daha laptop aldılar benim ps4 ün 2 katı fiyata ve şuanda laptopları 3 yaşında ve loldan başka birşey oynayamıyorlar.Sürekli ısınma problemleri format derdi fan sorunuydu cart curt.Uğraşırım param da var diyorsan pc al.Ben kafama hiçbirşeyi takmayacam sadece rahat rahat oyun oynamak istiyorum diyorsan konsol al.Arkama yaslanıp tabiri caizse cenin pozisyonunda gamepad göbeğimde oyun oynamaya öyle alışmışımki bazen laptoptan birşeylere yarım saat bakarken sırtım ağrıyor artık.Gamepad e zamanla alışıyorsun sadece benim 7 yıllık bir deneyimim var gamepad hassasiyeti oyundan oyuna değişiyor pc deki gibi cs ye de girsen aynı fare cod a da girsen aynı değil.Bazı oyunlarda deadzone oluyor mesela ya da bazılarında aim acceleration fazla/az vs ayarlar farklılık gösteriyor.Sende hangi oyuna alışırsan diğerine geçtiğinde biraz bocalıyorsun.Mesela ben yıllarca bf oynadığım için onun ayalarına göre alışmışım konsolda fps oynamaya ama bf den sonra ilk defa rainbow 6'e girdiğimde çok yadırgadım alışmam zaman aldı.Hala daha uzun süre birini oynadıktan sonra diğerine geçince ilk gün ya da ilk birkaç saat yadırgıyorum.Çok fazla aim assist olan oyunları oynadıktan sonra (mesela cod) battlefield gibi aim assisti az olan oyunlara geçince zorlanıyorsun.
    edit:Etrafa bakıp etmek 2 haftada alışacağın şeyler,daha sonrasında ise etrafa bakıp önündeki adama nişan almaya çalışacaksın bol bol iskalayacaksın daha sonra nişan alıp hareketli adamları takip etmeyi öğreneceksin (buna zaten aim assist yardım ediyor çoğu oyunda) daha sonra en zor bölüm sniper kullanmayı öğrenmek geliyor.
    edit2: kafanda fikir oluşturması açısından eskiden kaydettiğim bi video https://www.facebook.com/Dimebag4ever/videos/vb.1407126833/10210142345300924/?type=2&video_source=user_video_tab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 14 Şubat 2017; 1:34:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.