Şimdi Ara

Oyun konsolu yapmak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çılgınca bir fikir ama ben mümkün gözüyle bakıyorum. Eski atari oyunları vardır mario vb. gibi 8bit veya 16bit oyun konsolu yapmak günümüz teknolojisiyle mümkün görünüyor. O konsolların basit işlemcileri ve kaset olarak rom hafızaları vardı.
    Benim fikrim ise şöyle bir pic devresi olacak internette romlar mevcut artık bu romları aynı bilgisayar emulatörü gibi açacak. Romlar ise sd karta yüklenecek.
    Konsol televizyona bağlanacak aynı eski konsollar gibi çalışacak. Joystick ise atarilerinden olabilir. Onun konnektörlerini de bulmak lazım.
    Yorumlarınızı alayım böyle birşey yapmak mümkünmüdür pic ile yoksa hiç uğraşmayım

• konsol yapılabilse bile yaptığın konsoldan ne çıkarki :D mariomu oynuyacaksınız :D
  • aynen öyle eski oyunların hastasıyım
  • bilgisayarına mario yükle sonra git 14 tlye snopynin analoglu kollarından al :D hiç serüvene gerke yok bence :D
  • hemen yapıstırmıs cevabı nıye seruven arıyosun nıye arastırmacı oluyosun hazırı kullansana ne ugrasıyorsun nıye kendını gelıstırıyosun ne gerek var cın yapsın bız alalım o yapsın bız oynayalım kımse emeklemeden yurumemıstır bu dunyada once emeklıceksın once kucuk projelerle baslıyacaksın sonra buyuteceksın amacını eger ble olmazsa bırden hıc bırsey yapassın hem burası bır forum yardım etmek bılgı paylasmak ıcın acılmıs bı yer kısılerın fıkırlerı koreltmeye durdurmaya calısılacak bı yer degıl konuyla ılgılı konunun gelısmesıne yol acacak bılgın varsa sole yoksa kostek olma artık bıktım burası turkıye pahallıya gelır burası turkıye yapılmaz ne gerek var hazırın al o yapılması ımkansız yabancı yapmıs onlarda olanak var bızde kendı olanagımızı yaratabılırız yurtdısından chıp getırtıyodum proje yapanlara bazı sırketler ucretsız verıyodu yurdum ınsanı ısteyıp ısteyıp satınca chıp fırmaları :(entegre) turkıyeyı lısteden cıkardı bu sansı kapamıs olabılır ama ben proje detayları yollayarak yenıden ucretsız aldım yanı sansı kendın yaratmak gerekır

" BURASI FORUM bılgı paylasım yeri KIMSENIN FIKIRLERINI BALTALAMAYINIZ SADECE YARDIM EDEBILIYOSANIZ YARDIM EDIN "

• BURASI FORUM HERKEZ KENDİ FİKRİNİ SÖYLER. ayrıca espri mayetinde söylemiş olabilirim tkaılmak çin söylemiş oaliblirim konuyu tkaipte kalmak için söylemiş oaliblirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 9 Ağustos 2012; 2:09:48 >
  • Sakin olun beyler ramazan ramazan tartışmaya ne gerek var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Koleksiyon ve Normal oyunlar
    4 yıl önce açıldı
    Tekken 6 oyun konsolu yardım
    6 yıl önce açıldı
    Oyun bilgisayarı mı konsol mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

bilgisayarına mario yükle sonra git 14 tlye snopynin analoglu kollarından al :D hiç serüvene gerke yok bence :D

önümde şu an o kollardan biri duruyor ve bilgisayarda emulatör de açık. Fakat lcd ekranda oynamak pek zevk vermiyor asıl zevki tvde çıkıyor bu oyunların
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

bilgisayarına mario yükle sonra git 14 tlye snopynin analoglu kollarından al :D hiç serüvene gerke yok bence :D

önümde şu an o kollardan biri duruyor ve bilgisayarda emulatör de açık. Fakat lcd ekranda oynamak pek zevk vermiyor asıl zevki tvde çıkıyor bu oyunların

tüplü monitör tak şaka biyana başarılar sana fakat o devreleri ypaibliceğini sanmıyorum hepsinmi ahzır alman gerekicek. sonuçta o devreleri yapan şeyler aletler. bide böyle şeyler topolama bilgiyle olmaz bence çünkü herkes aklındakini söyliccek birinin yanışından herşey gidicek çok üzer seni ama yapıcam dersen başarılar :D

• Link

Hazır geliştirme kiti var. Örnek kodlarıda mevcut. Eski space invanders oyunu var mesela. Hani yukarda seri halinde cisimler durur, alttan ateş eder patlatırsın, onlarda sana ateş ederler. İlk etapta yapabileceklerini görmek için iyi bir başlangıç olur. Bord tasarımı, ek yazılımlar için harcayacağın zamanı 2 sene öne çeker. Kendinide çok iyi geliştirmiş olursun.
  • Aslında o kadar çılgınca değil.İstenirse herşey yapılabilir.Sana bir iki kaynak vercem.
    http://craig.mangollc.com/GameSphere_-_Craig_J._Bishop_2010.html
    http://www.amazon.com/Black-Video-Game-Console-Design/dp/0672328208
  • :) mario oynamak için sana destek olacağım söz sen yeterki üret ve sat
  • olimex diye bir site var orada devre kartları var alarak yapabilirsin
  • B tür bir fikir benim de aklıma gelmişti şimdiden bol şans

• quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

hemen yapıstırmıs cevabı nıye seruven arıyosun nıye arastırmacı oluyosun hazırı kullansana ne ugrasıyorsun nıye kendını gelıstırıyosun ne gerek var cın yapsın bız alalım o yapsın bız oynayalım kımse emeklemeden yurumemıstır bu dunyada once emeklıceksın once kucuk projelerle baslıyacaksın sonra buyuteceksın amacını eger ble olmazsa bırden hıc bırsey yapassın hem burası bır forum yardım etmek bılgı paylasmak ıcın acılmıs bı yer kısılerın fıkırlerı koreltmeye durdurmaya calısılacak bı yer degıl konuyla ılgılı konunun gelısmesıne yol acacak bılgın varsa sole yoksa kostek olma artık bıktım burası turkıye pahallıya gelır burası turkıye yapılmaz ne gerek var hazırın al o yapılması ımkansız yabancı yapmıs onlarda olanak var bızde kendı olanagımızı yaratabılırız yurtdısından chıp getırtıyodum proje yapanlara bazı sırketler ucretsız verıyodu yurdum ınsanı ısteyıp ısteyıp satınca chıp fırmaları :(entegre) turkıyeyı lısteden cıkardı bu sansı kapamıs olabılır ama ben proje detayları yollayarak yenıden ucretsız aldım yanı sansı kendın yaratmak gerekır

" BURASI FORUM bılgı paylasım yeri KIMSENIN FIKIRLERINI BALTALAMAYINIZ SADECE YARDIM EDEBILIYOSANIZ YARDIM EDIN "

Yazına hasta oldum kardeş,pek anlamam bu işlerden umarım başarırsın, dediğin gibi koşmayı öğrenmek için önce emeklemek gerek :)

• bu yazıyı 3 yıl once yazmısım arkadasta ole kaldıkı ondan sonra ben hack senın dedıklerını bır bır yaptı arkadasım demekkı yapılabılıyormus belkı bırılerı pkurda yapmak ıster dıye vıdeolarınıda ekledım.

eger hala meraklı arkadaslar varsa;

http://commodore.gen.tr/
    http://retrojen.org/

gıbı sıteler turkce bunun gıbı tonlarca yabancı sıte ve dokuman var takıp edılıp konusulup yapılabılır.hatta raspberry pi gıbı on board bılgısayarlar kullanılarak emulasyon calıstırılabılır kabın yapılıp oynana bılır.
    arcade merakınız varsa commodore gen tr mudavımlerınden yavuzg yı kesınlıkle okuyun onu takıp ederek basıt tamırat mantıgınıda ogrenebılırsınız.logıc devreler hat kopukları ram ram hataları gıbı konularda fıkı sahıbı olabılırsınız arızalarda nelerı once kontrol edılmesı gerektıgı gıbı.

ben heckın projelerınıde eklıyorum

APPLE REPLICA

emulator MAME

• internette vardı bulabilirsem atarım projeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

bu yazıyı 3 yıl once yazmısım arkadasta ole kaldıkı ondan sonra ben hack senın dedıklerını bır bır yaptı arkadasım demekkı yapılabılıyormus belkı bırılerı pkurda yapmak ıster dıye vıdeolarınıda ekledım.

eger hala meraklı arkadaslar varsa;

http://commodore.gen.tr/
    http://retrojen.org/

gıbı sıteler turkce bunun gıbı tonlarca yabancı sıte ve dokuman var takıp edılıp konusulup yapılabılır.hatta raspberry pi gıbı on board bılgısayarlar kullanılarak emulasyon calıstırılabılır kabın yapılıp oynana bılır.
    arcade merakınız varsa commodore gen tr mudavımlerınden yavuzg yı kesınlıkle okuyun onu takıp ederek basıt tamırat mantıgınıda ogrenebılırsınız.logıc devreler hat kopukları ram ram hataları gıbı konularda fıkı sahıbı olabılırsınız arızalarda nelerı once kontrol edılmesı gerektıgı gıbı.

ben heckın projelerınıde eklıyorum

APPLE REPLICA

emulator MAME

Aradığım videolardı, paylaşım için teşekkür ederim.

• 2 Sene önce yazmışım bunu. Şu an Arduino üzerinde çalışıyorum. Pic Basic ile en kolay programları yapmak bile işkence idi biz konsol yapmaya kalkmışız.
    (Her yaz açılan ergenlerin oyun yapacağım konularına benzemiş bu arada )
  • ben de yıllardır yapmak istiyorum
    eski oyunlardan başka oynadığım oyun birkaç istisna dışında yok
    en popüler oyunlardan biri olan league of legends oyununu bile ömrüm boyunca en fazla 7-8 saat oynamışımdır (3-5 saat civarında sanırım)
    bunun için belki raspberry pi ile uğraşmayı planlıyorum ama bununla yetinmek istemiyorum
    raspberry pi demişken onu psp kasasına modlamayı planlıyorum
    bu arada eski bir nokia c3-00 bile gameboy oyunlarını rahatça çalıştırıyor (nes oyunlarında acayip kasıyor)
    samsung galaxy ace2 snes oyunlarında acayip kastı (belki emülatörden dolayıdır)
    ama gameboy advance oyunlarında neredeyse hiç kasmadı

http://belogic.com/uzebox/index.asp

bende eski, nes oyunlarını emule eden vcd playerlardan 2 tane var
    onda oyun romlarını çalıştırmak için romlara hex editor ile birşeyler eklemek gerekiyormuş
    ayrıca bende microgenius marka dandik bir famiclone var
    famiclone-famicomlar için flash kartuşlar varmış
    micro sd card içine takılan neredeyse her romu çalıştırıyormuş
    ve herhangi bir yerde kayıt etme özelliği de varmış
    gamegenie hilelerini de çalıştırabiliyormuş
    almak istiyordum
    ama 100 liradan ucuza bulamadım
    daha fazla elektronik bilgisine sahip olunca arduino ile veya arm işlemci ile bu flash kartuş olayını yapmak isterim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.