Şimdi Ara

Oyun Laptobu Tavsiyesi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konunun başlığındada yazdığı üzere oyun laptobu almayı düşünüyorum. Öncelikle söyleyeyim bütçem max=2000 tl(1500-2000 tl) civarı ve laptopların iç donanımlarından pek anlamam yani sadece işlemci olarak İ7 nin İ5 den üstün olduğunu biliyorum yani ekran kartı olarak geforce fln bir sürü seri olduğu için hangisi iyidir hangisi kötüdür fln tam anlamıyorum ilk önce bu iç donanımlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim yani bu hdd sdd geforce slı i7 işlemciler amdler ramler paylaşımlı paylaşımsız tam olarak nedir bunları açıklarsanız sevinirim.
    Gelelim asıl meseleye oyun laptobu olarak 1-2 günlük kısmen araştırmalarıma göre bana hitap eden ve fiyat performans sağlamlık açısından kafamda 4 marka var. Bunlar ;
    Asus
    Lenovo
    MSI
    Dell
    -Bu markaların oyun laptoplarının adını çok duydum birde monster alienware gibi markalar var ama onların tasarımını ve temin edilmelerinin zor olduğundan dolayı es geçdim.
    -Şuan için piyasanın en iyisi hangisidir ve beni hangisi en az 6-7 yıl gibi bir süre götürebilir almışken en iyisini alalımda kurtulalım.
    -Birde bu markaların oyun laptopları için özel seriler geliştirdiklerini duydum asus G seri lenovo Z serisi gibi seriler sizce hangisi bnm için uygundur tam bir oyun hastasıyım lise hayatımda pcyi kaldırdığımdan nerdeyse hiç oyun oynayamadım bunu ünide fzlasıyla telafi etmek istiyorum önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskalibur -- 4 Haziran 2015; 21:32:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş öncelikle oyun laptopu alacaksan ekran kartı gtx olsun ayrıca ekran kartının gddr5 olması da iyi olabilir msi ı o fiyatlara bulamazsın monster ve victor diğer markalara gore ucuz ve performanslı oyun laptopu satiyorlar.monster temin edilme sıkıntısı eskiden dediğin gibiydi ama o sıkıntılar yok servis yönünden de gayet iyiler asus desen o ayrı dünyanın laptop u (bence 1 numaralı laptop firmasi).son olarak bütçeni biraz daha artirmani öneririm çünkü 2000 tlye oyun laptopu var midir bilmiyorum varsa da gtx850m felandir bence en aşağı gtx860m felan al gtx850m nin ddr5 liside olabilir yine forumdan pclerin bölümlerinden kullanıcı yorumlarına felan bak ona göre kararını ver

• up oyun laptobu olarak model tavsiye edecek var mı monster ve victor gibi markalara pek ısınamadım bana daha çok dünya çapında tanınmış markalar hitap ediyor asus gibi msı lenovo gibi.

• Kardeş 2000 tl ye msi zor bulursun onu soyleyim o fiyata gt840m alırsın low medium oynarsın oyunlari bide lenovolar ısınıyormuş bilgine

• ArrowDH A kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman asusa yönelecez gibi duruyor. Birde şu Gt840 lar fln tam olarak nedir açarmısınız yani ekran kartı olarak fln hangisi daha üstün nasıl anlayacaz.Son olarak asusun G serisi oyun için iyimidir. Model tavsiye edermisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskalibur

Hocam o zaman asusa yönelecez gibi duruyor. Birde şu Gt840 lar fln tam olarak nedir açarmısınız yani ekran kartı olarak fln hangisi daha üstün nasıl anlayacaz.Son olarak asusun G serisi oyun için iyimidir. Model tavsiye edermisiniz

hocam asus g serisi vatan bilgisayarı baz alarak söylüyorum 3499 tl yani senin bütçeni aşar gelelim ekran kartına ekran kartları gt ile başlayan seri oyunları öyle yüksek ayarlarda açmaz ama gtx serisi ekran kartları tam bir performans için üretilmiştir gta 5 i felan yüksek ayarlarda açabilir ayrıca gtx serisi ile de iş bitmiyor bazı kartlar DDR3 bazıları (G)DDR5 dir.(G)DDR5 daha performanslıdır bana soracak olursan monster'a victor felan bak mesela monsterda gtx960m ekran kartı var ve baya performanslıdır

Monster link:http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V5-1-1.html#.VXFX6M_tlVI (özelliklerine göre bence asus msi lenovo ya göre ucuz)

En ucuz MSİ(vatan'ı baz alarak):http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-156-2gb-w81-notebook.html?srt=PU

Victor:http://www.victor.com.tr/Configurator.aspx (Ekran kartı gt 840m belki idare edebilir fiyatı da 2000 tl civarı.ram ve harddisk artırınca 2000 tl civarı oluyor)

Asus:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-k555ln-core-i7-5500u-24ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w81-notebook.html?srt=PU#ozellikler (bütçeni 500 tl aştı fakat başka bulamadım)

sana bide ekran kartı karşılaştırma sitesi vercem sağdan beğendiğin bilgisayarın ekran kartını bulup özelliklerine bakabilirsin.ayrıca verdiğim sitede oyun fpslerine(performanslarına da) bakabilirsin(fps 25 üstü akıcı oynatır.oyun performansları sayfanın aşağısında)

Ekran kartı karşılaştırma sitesi:http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html (verdiğim linkteki ekran kartı önerdiğim monster'ın ekran kartıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArrowDH -- 5 Haziran 2015; 11:17:27 >

• Hocam verdiğiniz modeller için saolun aralarında sanırsam sadece monsterın donanımı sağlam duruyor gibi.Birde vereceğim linkdekine bakarmısınız sizce iyimidir ve gfx850 ddr3 olması oyunlarda sıkıntı yaratır mı link;
    www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-notebook96

-Hocam merak ettiğim birkaç konu daha var bunlarıda soemadan rahat edemiyecem

1)Bu ekran kartlarındaki AMD Radeonlarla intelin gfxleri arasında ne fark var hangisi daha sağlamdır?

2)İntelin ekran kartları olarak Gfx 700/800/900 serileri arasındaki fark nedir birce geçen yılın amiral ekran kartı olan Gfx780 ile bu yılın en iyisi olan Gfx880 neden hemen hemen aynı performansı veriyor ve GFx 780 li önerebilceğin model var mı?

3)Hocam bnm hafıza takıntım var birçok oyun yükleyecez laptoba şimdi içindeki hafızanın ne kdr olduğunu tam anlayamadım bi hdd 1 TB yazıyor birde ssd diye bişeyler var biz laptoba micro sd tarzı hafıza kartı fln ekleyebiliyormuyuz (ilk defa laptop kullanıcaz bu konularda cahiliz)

4)Son olarak hocam bir oyun laptobunda özellikle dikkat etmemiz gerekenler neler ve
    Hdd:(ne anlama geliyor)
    Sdd:(ne anlama geliyor)
    RAM: (en az kaç olmalı)
    DDDR5-DDDR3:(ne anlama geliyor)
    İ7 vs İ5 vs AMD:(işlemci cpu frekansı en az kaç olmalı)
    -Hocam bunlarında ne anlama geldikleri ve bir oyun laptobunda en az ne kdr olmaları hakkında bilgi verirsen sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Laptop Önerisi
    14 sa. önce açıldı
    Oyun dışı laptop tavsiyesi..
    2 yıl önce açıldı
    Crysis 3 laptop tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ArrowDH A kullanıcısına yanıt
    Hocam alıntı yapmayı unutmuşumda son olarak yazmışken bir soru daha sorayım sizce 15,6 inç bir oyun laptobu için ideal mi yani 17 inç olanımı iyi yoksa 15,6 mı ve ekran küçük mü ortamı yani büyüklük olarak sıkıntı yaratırmı.

• quote:

Hocam verdiğiniz modeller için saolun aralarında sanırsam sadece monsterın donanımı sağlam duruyor gibi.Birde vereceğim linkdekine bakarmısınız sizce iyimidir ve gfx850 ddr3 olması oyunlarda sıkıntı yaratır mı link;
    www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-notebook96

-Hocam merak ettiğim birkaç konu daha var bunlarıda soemadan rahat edemiyecem

1)Bu ekran kartlarındaki AMD Radeonlarla intelin gfxleri arasında ne fark var hangisi daha sağlamdır?

2)İntelin ekran kartları olarak Gfx 700/800/900 serileri arasındaki fark nedir birce geçen yılın amiral ekran kartı olan Gfx780 ile bu yılın en iyisi olan Gfx880 neden hemen hemen aynı performansı veriyor ve GFx 780 li önerebilceğin model var mı?

3)Hocam bnm hafıza takıntım var birçok oyun yükleyecez laptoba şimdi içindeki hafızanın ne kdr olduğunu tam anlayamadım bi hdd 1 TB yazıyor birde ssd diye bişeyler var biz laptoba micro sd tarzı hafıza kartı fln ekleyebiliyormuyuz (ilk defa laptop kullanıcaz bu konularda cahiliz)

4)Son olarak hocam bir oyun laptobunda özellikle dikkat etmemiz gerekenler neler ve
    Hdd:(ne anlama geliyor)
    Sdd:(ne anlama geliyor)
    RAM: (en az kaç olmalı)
    DDDR5-DDDR3:(ne anlama geliyor)
    İ7 vs İ5 vs AMD:(işlemci cpu frekansı en az kaç olmalı)
    -Hocam bunlarında ne anlama geldikleri ve bir oyun laptobunda en az ne kdr olmaları hakkında bilgi verirsen sevinirim.

1-) ıntel değil nvidia o neyse nvidia gtx önermenin sebebi gerek yazılımsal gerekse donanımsal olarak amd den daha iyi olması ayrıca amd ekran kartlarında driver yani sürücü yükleme vs hatalari oluşabiliyormuş okuduğum kadarıyla
    2-) gtx980m bu senenin en iyi ekran kartı sunuda unutma genelde sonu m ile biten ekran kartları notebooklar içindir gtx780 masaüstü ekran kartı diye biliyorum
    3-) hocam hddhdd bilgisayarin hafızasıdır ssd ise hdd ye gore çok hızlıdır ve bi okadar pahalıdır ssd almamızın sebebi genelde işletim sistemini ssd ye kurup bilgisayarın 3-4 saniyede felan açılmasını sağlamak yani bilgisayarı bir nevi hızlandırmak
    4-) hdd ssd yi 3 sıkta anlattım ram oyunlari baz alırsak 8 gb yeterli fakat ben 16 alacağım ilerde ekleme yaparsan 8 simdilik yeterli.ddr5 ddr3 e gore daha performanslidir alırken ddr5 olması daha iyidir.ben i7 almayı düşünüyorum çünkü ıntel i9 felan çıkarırsa 2. İşlemci konumuna düşer yani demek istediğim ben 5-6 sene idare etsin diye i7 akçam hızları genelde 2.4 turbo ile 3.4 felan oluyor en az 2.4 olsum turbo boost olursa iyi olur .

• quote:

Hocam alıntı yapmayı unutmuşumda son olarak yazmışken bir soru daha sorayım sizce 15,6 inç bir oyun laptobu için ideal mi yani 17 inç olanımı iyi yoksa 15,6 mı ve ekran küçük mü ortamı yani büyüklük olarak sıkıntı yaratırmı.

Eğer televizyona bağlayıp oynamiyacaksan 17 inc yeter ayrica 17 inc taşıması biraz sıkıntı olabilir yok ben bunlara gelemem ben çok gezerim bilgisayarla gerektiğinde bağlarım televizyonuna oynarım dersen 15 inc al

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.