Şimdi Ara

Oyun monitörü nasıl seçilir? (satın alma rehberi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
5
Favori
9.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok rehber yazmak istiyorsanız yazdıklarınız kesin bütün bilir kişilerce kabul edilip onaylanmış gerçeklermiş gibi yazmayıp kendi tecrübelerinize ait olmadığını tomshardwarede şu şu linkte şu kaynaklardan edindiğim bilgileri türkçeye çevirip derledim diye atarsınız herkes mutlu olur. En azından benim gibi donanımlardan az çok anlayıp forumun gidişatını önemseyen insanlardan tepki yemezsiniz. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

bilgilerin % 90 ını
    tomshardware den alıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5ms tercih ederek TN fiyatına IPS veya VA Panel monitör sahibi olabilirsiniz.

1ms ile 4ms arasındaki farkı algılayamayız.

Diyorsunuz mesela, Diyelim ki monitoru alacak kisi CS:GO veya PUBG de en iyi seviyeye gelmek istiyor, 144Hz bir monitor alarak rakiplerinden bir adim one cikmak istiyor. Bu kisiye de mi 1ms ile 4ms arasinda fark yok IPS panel al diyeceksiniz? Yaptiginiz bu gibi genellemeler yuzunden tepki cekiyor konulariniz. Rehber yaparken kullanici kitlesini kategorilere ayirmanizi oneririm. 144Fps oyun oynayip, ghosting-overshoot-input lag-pixel delay yasamayi asla istemeyen birisine nasil TN panel yerine ayni paraya VA panel tercih edin diyebilirsiniz ki? bazi durumlarda 9ms gecikmelere cikan Msi MAG241C aldirirsaniz bu kisi 144Fps yerine 110 kusur fps gordugunde sikinti olmayacak mi? Onun yerine Viewsonic Xg2402 veya AOC 2590FX almasi daha mantikli degil mi? Ayni para olsa bile?

Yardimci olmaya calisiyosunuz ama her durumu genelleyerek rehber hazirlanmaz. Bahsettigim bu konulari cogu kisi farketmeyecek bile belki, yine de "Rehber"diyorsaniz bu durumlari yok sayamazsiniz.

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Benim rehberlerim sizin için değil

Bilgisayarla yeni tanışacak olanlar ve donanım hakkında yeterli bilgisi olmayanlar için

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    1ms ile 4ms arasındaki farkı algılayabiliyormusun

Tom's Hardware
    How to Buy a PC Monitor: A 2019 Guide
    https://www.tomshardware.com/reviews/monitor-buying-guide,5699.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2019; 17:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

1ms ile 4ms arasındaki farkı algılayabiliyormusun

https://www.tomshardware.com/reviews/monitor-buying-guide,5699.html
    Monitor 1ms-4ms den ibaret degildir. Ghosting i, 144Fps -100Fps farkini, overshoot u algilayabiliyorum. Sen bu tanimlar nedir biliyo musun? Hangisi VA panelde olur hangisi IPS de olur hangisi TN de olur, neden olur bilgin var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 7 Ocak 2019; 17:42:32 >

• Bilginiz olsun diye söyleyeyim madem. Profesyonel oyunculukta 1ms çok önemli bir kriterdir. 60hz monitörlerde bir karenin çizilme hızı çok uzun sürdüğünden o farkın anlaşılması zordur ama 144hz 240hz monitörlerde 4-5 ms piksel renk değişim gecikmesi yüksek akıcılık isteyen oyunlarda ghosting sorununu net hissettirir. Deneyimlemeden bir yerde okuduklarınızı gerçek kabul edip rehber yazmakla kaçırdığınız şeyler bunun gibi şeyler. Ayrıca IPS panel 1-2-3 ms gecikmeli monitör çıksa parası olan zaten direk IPS alır. Nerede gördünüz öyle monitör çok merak ediyorum. Tomshardwareda bir tarafını kaşırken kafasına göre bişey yazmış bir elemandan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Ocak 2019; 17:39:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Monitor 1ms-4ms den ibaret degildir. Ghosting i, 144Fps -100Fps farkini, overshoot u algilayabiliyorum. Sen bu tanimlar nedir biliyo musun? Hangisi VA panelde olur hangisi IPS de olur hangisi TN de olur, nede olur bilgin var mi?

Oyun oynayanlar
    Oyun oynama yarışı mı yapıyor

Tom's Hardware
    Best Gaming Monitors 2019: 4K, Budget and More
    https://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-monitors,4533.html

buradan tepki sürelerine ve panel tiplerine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2019; 17:41:22 >

• bir elektronik mühendisi olarak, devre elemanları ile ilgili bilgileri datasheet dışında en çok baktığım sitedir tomshardware. cidden yorumların hemen hepsi faydalı. en azından bilmedikleri zaman "bilmiyorum" kelimesini kullanan insanlar var orada.

ve bana göre bu siteyi baz alarak, bu siteden alıntı yaparak-çevirerek forumda bizimle paylaşmanız güzel lütuf. size de teşekkürler.

@CCaaNN ;

siz de biliyorsunuz ki envai çeşit "oyuncu" var. her bir oyuncu için rehber hazırlansa sırf karakter sayısından konuyu açamayabilirsin. bu tip rehber konularında genelde genelleme yapılır. f/p öneri rehberlerinde ryzen 1200 fiyat olarak düşükse ryzen derler, 8100 düşükse 8100 derler. kimse çıkıp da ryzen şunun için intel bunun için diye ayrıntısıyla açıklamaz kolay kolay.

dedikleriniz tabii ki önemli bir ayrıntı, ama bu konulara değinilecekse eğer, değinilmesi gereken daha bir sürü konu çıkar karşımıza ve bu işin sonu olmaz.

ayrıca şunu da düşünmek lazım. foruma hep sizin gibi insanlar gelmiyor sistem toplamak için. öyle ayrıntılı olarak parça arayanlar zaten rehbere ihtiyaç duymaz fazla. mesela adam gelmiş. ömründe hiç sistem toplamamış, 3000 bütçe ile sistem toplamak istiyor ve bilgisi yok. siz bu dediklerinizi ona söylerseniz o arkadaşın sistem toplaması en az 3-4 ay uzar, bu şöyle mi, o arkadaş bunu demişti yok bu olmasın şu olsun vs. haksızsam haksızsın deyin ama ben bu düşüncemin her zaman arkasındayım. isterseniz araştırın, f/p rehberler yüzeysel anlatılır. adı üstünde "rehber" sadece yol gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Bilginiz olsun diye söyleyeyim madem. Profesyonel oyunculukta 1ms çok önemli bir kriterdir. 60hz monitörlerde bir karenin çizilme hızı çok uzun sürdüğünden o farkın anlaşılması zordur ama 144hz 240hz monitörlerde 4-5 ms piksel renk değişim gecikmesi yüksek akıcılık isteyen oyunlarda ghosting sorununu net hissettirir. Deneyimlemeden bir yerde okuduklarınızı gerçek kabul edip rehber yazmakla kaçırdığınız şeyler bunun gibi şeyler. Ayrıca IPS panel 1-2-3 ms gecikmeli monitör çıksa parası olan zaten direk IPS alır. Nerede gördünüz öyle monitör çok merak ediyorum. Tomshardwareda bir tarafını kaşırken kafasına göre bişey yazmış bir elemandan mı?

Yavaş yavas geliyorsun

Sistem toplayanların % kaçı profesyonel

144hz monitörler saten 1ms

Sen parası çok olanlara profesyonellere akıl ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2019; 17:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

quote:

Monitor 1ms-4ms den ibaret degildir. Ghosting i, 144Fps -100Fps farkini, overshoot u algilayabiliyorum. Sen bu tanimlar nedir biliyo musun? Hangisi VA panelde olur hangisi IPS de olur hangisi TN de olur, nede olur bilgin var mi?

Oyun oynayanlar
    Oyun oynama yarışı mı yapıyor

https://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-monitors,4533.html
    buradan tepki sürelerine ve panel tiplerine bak

Alıntıları Göster
    @Gleaner Black to White tepki suresine mi, Grey to Grey tepki suresine mi? yoksa on-off tepki suresine mi bakmam lazim peki? Bu konular hakkinda bilgin var mi? Hangisi ne gibi yan etkiler yaratir, yuksek olmasi durumunda ne gibi sorunlar ile karsilasirim? Bir baska yapici elestiri daha yapayim. Cok bilginiz olmayan konularda, baska forumlara yonlendirip duracaksaniz rehber acma hevesine girmeyin derim. Eger yeni baslayan kitlelere yonelik rehberler hazirlayacaksaniz da, bunu rehberinizde belirtin.

@torkema61 hocam ben demiyorum ki 30 sayfa rehber olsun. Dedigim konu cok basit. Rehberin hitap edecegi kitle kategorize edilip, gruplar halinde ornekler verilmeli. Tek amaci oyun oynamak olan birisine IPS panel oneremezsiniz. Ben sadece film izlerim diyen adama da 144Fps al kanka diyemezsiniz. 4ms 1ms farki anlayamazsiniz IPS alin hacilar diye bir rehber olmasini elestiriyorum.

• quote:

@Gleaner Black to White tepki suresine mi, Grey to Grey tepki suresine mi? yoksa on-off tepki suresine mi bakmam lazim peki? Bu konular hakkinda bilgin var mi? Hangisi ne gibi yan etkiler yaratir, yuksek olmasi durumunda ne gibi sorunlar ile karsilasirim? Bir baska yapici elestiri daha yapayim. Cok bilginiz olmayan konularda, baska forumlara yonlendirip duracaksaniz rehber acma hevesine girmeyin derim. Eger yeni baslayan kitlelere yonelik rehberler hazirlayacaksaniz da, bunu rehberinizde belirtin.

@torkema61 hocam ben demiyorum ki 30 sayfa rehber olsun. Dedigim konu cok basit. Rehberin hitap edecegi kitle kategorize edilip, gruplar halinde ornekler verilmeli. Tek amaci oyun oynamak olan birisine IPS panel oneremezsiniz. Ben sadece film izlerim diyen adama da 144Fps al kanka diyemezsiniz. 4ms 1ms farki anlayamazsiniz IPS alin hacilar diye bir rehber olmasini elestiriyorum.

Cevabı verdiğim linkte

• Gösterin bana bir tane IPS panel 144hz 1ms monitör. IPS panelde 4ms den aşağısı yok. Rekabetçi oyunlar oynayan herkes için önemli 1ms. Profesyonellikte çok önemli dedim. Sizle tartışılmıyor. Kafanıza takmışsınız bir at gözlüğü çıkarmaya niyetiniz yok. Standart kullanıcılar için rehber hazırlamak demek yalan yanlış bilgiler vermek demek değil. Rehber yazmak sizin işiniz değil. Anlayın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Ocak 2019; 17:54:16 >
  • Tn paneller sürekli 1 ms de kalmıyor minimum değerler baz alınmamalıdır ki tn bile sürekli 1 ms de kalamaz overdrive sona çekilse bile ki zaten genelde sona çekmek iyi değildir ters teper.Üreticiler bu değeri belirtirken minimum değeri baz alırlar ama işin aslı öyle değil.Ortalama ve maksimum değerleri baz alın ips in görüntü kalitesi tn den açık ara bariz bir şekilde çok daha iyidir.Günümüzde ips hız-net geçişler yani piksel değişim hızı bu değerlerde tn panel ile başa baş yarışıyor.Ips kullanan adamı tekrar tn e döndüremezsin eskiye geriye dönmek istemez beğenmez yüz çevirir çünkü panel tipide premium özelliklerden biridir yüksek yenileme hızı,g-sync,yüksek çözünürlük vesaire gibi alıştıktan sonra gözün yükseklerde olur at eşek misali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 7 Ocak 2019; 18:2:40 >
  • quote:

Gösterin bana bir tane IPS panel 144hz 1ms monitör. IPS panelde 4ms den aşağısı yok. Rekabetçi oyunlar oynayan herkes için önemli 1ms. Profesyonellikte çok önemli dedim. Sizle tartışılmıyor. Kafanıza takmışsınız bir at gözlüğü çıkarmaya niyetiniz yok. Standart kullanıcılar için rehber hazırlamak demek yalan yanlış bilgiler vermek demek değil. Rehber yazmak sizin işiniz değil. Anlayın artık.

Ben 144hz monitörmü al diyorum
    haline üzülüyorum

Yalan yanlış bilgiler hangileri
    Ayrıca konu açmak için suzden icazet mi alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2019; 18:02:41 >

• Linkteki 144hz 1ms monitörlerin hangisi IPS panel? Boşuna uzatmayacağım. Anlamaya niyeti olmayan adama ne yapsan boş. Bir sonraki rehberinizin hatalı kısımlarını belirtirim artık. Maksat bilmeyenler hataları görsün. Sizinle uğraşılmaz. Ne haliniz varsa görün.

• quote:

Linkteki 144hz 1ms monitörlerin hangisi IPS panel? Boşuna uzatmayacağım. Anlamaya niyeti olmayan adama ne yapsan boş. Bir sonraki rehberinizin hatalı kısımlarını belirtirim artık. Maksat bilmeyenler hataları görsün. Sizinle uğraşılmaz. Ne haliniz varsa görün.

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Asus 27" VG278Q 1920x1080 1ms 144Hz HDMI / DP / DVI-D FreeSync / G-Sync LED Siyah Monitör - Monitör - Çevre Birimleri
    https://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/monitor/asus-27-vg278q-1920x1080-1ms-hdmi-dp-dvi-d-full-hd-lcd-siyah-monitor.html

Panel tipi veya tepki süresi yasnlış yazılmış olabilir

Aynı özelliklerde (IPS ve VA Panel) 1-2-3ms ile 4-5ms monitör arasında iki kat fiyat farkı bulunmaktadır.
    4-5ms tercih ederek TN fiyatına IPS veya VA Panel monitör sahibi olabilirsiniz
    diye yazmışım
    144 hz ips panel alın demiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2019; 19:13:27 >

• Geçen Amazon dan Samsung C24FG73 almıştım. Bugün elime ulaştı inşallah pişman olmam gecikme süresinden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 43inç tv pc monitörü olarak kullanacağım rekabetli oyunlarda dez avanataj yaratır mı? İmput lag değeri 13ms

• Günlerdir araştırıyorum, monitör almamak en iyisi olacak gibi gözüküyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.