Şimdi Ara

Oyun Mouse Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genel olarak Online olarak dota , wow gibi oyunlar oynayan biriyim arada normal oyunlarda oynarım . 150 tl ye kadar bütçem var . Everest core 8 diye model gördüm 85 liraya vatan computerda 3500 dpi tipi fln hoşma gitti ama 3500 dpi az gibi geldi ancak çokda anlamıyorum açıkcası . Bu mouselarda en çok neye bakmak lazım önerileriniz nelerdir . Ozone Gaming K5 Mouse diye bir mouse buldum 70 dolar civarı sağlam birşeye benziyor 5600 dpi fln bunun hakkında bilginiz var mı ? 150 tlye kadar önerilerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum . Şimdiden Teşekkürler

• Orijinalden alıntı: musAKka

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

Aslında yukarıda açıklamıştım. Düşük DPI'da basamak aralıkları fazla olur, bu yüzden tam istediğin noktaya getirmen zorlaşacaktır.

Farzedelim ki; düşük DPI'da 10'ar 10'ar pixel atlarken yüksek DPI'da 2'şer 2'şer atlayabilir. Bu da ne demektir? Mesela 74. pixele imleçi getirmek istiyorsun ancak düşük DPI'da 10,20,30,40,50,60,70,80... diye gidiyor, aradaki 74'ü atlıyor. Fakat yüksek DPI'da 2,4,6,8,10.........70,72,74,76,78.... diye gidiyor ve böylece 74. pixele ulaşabiliyorsun.

Örneğin şu resim de güzel açıklar:

Oyun Mouse Seçimi

Buradaki karelerin her bir köşesi senin mouse'unu getirebileceğin yer diye düşün. Yüksek DPI'da (higher DPI) mesela sağ üst köşedeği TAKC yazısında T harfini seçebiliyorsun ancak düşük DPI'da (lower DPI) imleci oraya getiremiyorsun.

Anlık sapmalar genellikle kalitesiz mousepad'ler yüzünden olur. Giriş seviyesi oyuncu mousepad'leri bile en azından sapma derdinden seni kurtaracaktır diye tahmin ediyorum.

DPI konusunu gayet anlaşılır şekilde açıklamışlar ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz. Dota gibi oyunları oynuyorsanız 3600 ile 5700 gibi DPI farklarını aşırı hissedeceğinizi sanmam bunlardan çok fare üzerindeki tuşlar ve ergonomisi işinize yarar bence. Eğer klavyenizde makro desteği yoksa fareye makro yazabilirsiniz. Bende soldaki iki tuş 7 ve 8 deki itemleri, sol klik yanındaki tuş da 5 deki itemi kullanmaya atalı böylece ne warkeys ile uğraşıyorum ne de tıklayarak geç kalma derdim oluyor. Invo ile aram iyi değildir ama QQWRV gibi makrolar yazarak tek seferde ghostwalk gibi skilleri açabilirsiniz hayat kurtarıyor bazen telaştan elle yanlış tuşa basılabiliyor. Alacağınız fare kablosuzsa özellikle Dota gibi oyunlar için pil göstergesi yazılımda veya fare üzerinde kesinlikle çalışan bir şey alın derim. Eğer benim farem gibi hem kablosuzsa hem de pil göstergeniz yoksa oyunun orta yerinde pil bitince durdur durdur diye özellikle Dota1 oynarken çıldırırsınız sizin takımdan birileri durdurdukça oyunu açan klasik oyuncular da cabası. Onun dışında fare alırken önerilerden çok ihtiyacınızı kesin olarak belirleyip hakkındaki yorumları okuyun derim ve elinizdeyken rahat ettiğiniz, malzemesi sizi rahatsız etmeyen, tutuş şeklinize uyan fareyi kesinlikle deneyerek alın çünkü farelerin çoğunu nasıl tutacağınıza siz karar veremiyorsunuz onların tutuş şekline uymanız gerek bu da alışkanlıklarınızın dışına çıkarsanız hem rahatsız edici oluyor hem de çoğu zaman imleci istediğiniz yere bile rahatlıkla götüremiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silence34 -- 24 Nisan 2013; 5:23:09 >

• Hmm anladım kardeşim çok teşekkür ederim bilgin için . G300 6 tane rahat yerde tuş var yeter li olur mu yoksa Wow içinde düşünüyorum G600 mü G700 mü daha iyi iş görür . Bende tuşu çok olup fiyatı ucuz birşey arıyorum aslında
  • mouse olarak logitech g500 kullanıyorum.. klavyede logitech g710 var 2sindeden gayet memnunum. genelde fps ve tps tarzı oyunları oynuyorum...

http://www.webdenal.com/logitech-gaming-g500-usb-mouse-910-001262_242834.html

http://www.trimshop.com.tr/LOGITECH-G710-MECHANICAL-GAMING-KEYBOARD-920-004540,PR-760256.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 25 Nisan 2013; 17:59:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAMEPAD İLE FPS OYUN TAVSİYESİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.