acaba hangi işlemciyi seçmeliyim yardımcı olabilir misiniz?
T9600 mü Q9000 mi?
(özellikle) gta iv, crysis gibi yeni nesil oyunları high ayarlarda çalıştırabileceğim bir laptop arıyorum ve bildiğim kadarıyla gta iv 4 çekirdek isteyen bi oyun
acil cevap atarsanız çok makbule geçer keza en kısa zamanda almayı düşünüyorum
ilginize şimdiden teşekkür ediyorum...
Bende q9000 ve gtx260m li modeli var. Crysis warhead'de 1280*1024'te 2*aa açık tüm ayarlar gamer ortalama 45 fps civarında. Eğer başka oyunlarla ilgili veya notebookla ilgili genel sorularınız varsa pm atabilirsiniz.
bu bı yerde tartısılmıstı ılhan bey 2 sıde tartıslır ama ben olsam q9000 alırdım dedı net bı cvp sanırım
Geçen gün güç tasarrufu modunda(cpu 1.6ghz ye çekiliyor) unutarak girmişim crysise. O halde bile 30 fps civarı sabit oynadım :) yani 2.0ghz düşük gibi dursa da gayet yeterli. 4 çekirdek desteği sunulmaya başladığındaysa t9600e açık bir fark atacak
quote:
Orijinalden alıntı: mert_837_469
Geçen gün güç tasarrufu modunda(cpu 1.6ghz ye çekiliyor) unutarak girmişim crysise. O halde bile 30 fps civarı sabit oynadım :) yani 2.0ghz düşük gibi dursa da gayet yeterli. 4 çekirdek desteği sunulmaya başladığındaysa t9600e açık bir fark atacak
+1
ya aslında şöyle düşünebiliriz. mesela geforce 9700m gts mesela diyorum 3dmark06 dan 8000 puan alıyorsa; bunun SLI olanı yani çift ekran kartlısı ise 9500 10000 alabiliyor.yani işlemcide de bence bu durum geçerli
q9000 iyi bir işlemci ama saniye başına düşen işlem sayısı düşük. ilerde 4 çekirdeğe tamamen sahip olabilcek bir uygulama ve platform çıkarsa ancak o zaman 9600 den iyi olabilir.
ama şu an ve önümüzdeki en az 1 yıl için bence t9600 2.8 ghz
Bu fiyatlar seneye ne kadar düşer sizce ? Özellikle q9000 olanı çok hoşuma gitti ama fiyat uçuk, 2000Tl civarına düşer mi sizce ?
quote:
Orijinalden alıntı: Turqix
Bu fiyatlar seneye ne kadar düşer sizce ? Özellikle q9000 olanı çok hoşuma gitti ama fiyat uçuk, 2000Tl civarına düşer mi sizce ?
Kesinlikle. Yoksa ellerinde kalır. i7'li modeller yolda çünkü.
Hmmm o zaman i7leri beklemek daha iyi olacaktır, ben oyun için laptop alacağım. Diğer şeyler için masaüstüm yeter.
her zaman bişeyi beklersen alet alamazsın, ben kdv indirimi varken al :)
Acele işe de şeytan karışırmış derler... Ben zaten seneye alacağım da o zamana çok şey çıkar daha.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme