Şimdi Ara

Oyun Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gw2 deki pvp olayı bende çözebilmiş degilim adamlar canımı su gibi indiriyorlar ama onlara bişey olmuyor.Bu durum harbiden insanı oyundan soğutuyor ama oyun çok güzel ve şaşırtıcı bir şekilde oyuncu sayısı bir hayli yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, adamlar dmg yemiyor öküz gibide vuruyor. nasıl build yapıyorlar nasıl oynuyorlar anlamıyorum. Ranked maçlara giriyoruz adamlar 500 e 100 yeniyorlar ne ölüyorlar ne alan veriyorlar nede puan toplatıyorlar. Çok sinir bozucu neyi eksik yapıyoruz anlamış değilim. Maç sırasında monitöre kafa atasım geliyor. Oyun 10 numara bir oyun ama işi bilen bir kaç kişi oturup olayları anlatması lazım. Ama öyle bir türk grubuna rastlamadım 3 ay içerisinde.
  • Arkadaş grubumuzun içinde İngilizcesi üst seviye yurtdışında yaşayan birisi var. Benimde İngilizcem ortalama üzeri olsada onunki benden kat be kat iyidir. Eğer o tarz bir sorun varsa yani bilgi yönünden internet üzerinden araştırılıp çeviri yapılır. Build'leri Guide'ları bulur çeviri yaparız. Olaki GW2'ye başlarsam eğer istek olursa yada dediğiniz gibi Türkçe rehber yoksa. Toplama-çeviri bir rehber hazırlayıp burada paylaşabilirim. Tabii altını çizerek söylüyorum eğer böyle paylaşımlar yok ise.. Ben GW2'yi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Arkadaş grbumla da oturup konuşurum büyük ihtimalle oyuna başlarız 1 ay içerisinde. Oynayan yada oynayacak olanlarlada buradan iletişime geçip stabil ve sağlam bir oluşum kurabiliriz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuinDecim

Arkadaş grubumuzun içinde İngilizcesi üst seviye yurtdışında yaşayan birisi var. Benimde İngilizcem ortalama üzeri olsada onunki benden kat be kat iyidir. Eğer o tarz bir sorun varsa yani bilgi yönünden internet üzerinden araştırılıp çeviri yapılır. Build'leri Guide'ları bulur çeviri yaparız. Olaki GW2'ye başlarsam eğer istek olursa yada dediğiniz gibi Türkçe rehber yoksa. Toplama-çeviri bir rehber hazırlayıp burada paylaşabilirim. Tabii altını çizerek söylüyorum eğer böyle paylaşımlar yok ise.. Ben GW2'yi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Arkadaş grbumla da oturup konuşurum büyük ihtimalle oyuna başlarız 1 ay içerisinde. Oynayan yada oynayacak olanlarlada buradan iletişime geçip stabil ve sağlam bir oluşum kurabiliriz diye düşünüyorum.

gw2 başladığına pişman olmazsın sanmıyorum. herkesin mmorpg hayatında kesinlikle belli bir dönem zaman ayırıp oynaması gereken bir oyun. güzel bir eser. ayrıca belirtmem gerekirse gw2 için yapılmış bir türk sitesi ve forumu var herkes lafta pro ama maç yaparken hepsi dökülüyor öyle ayrıntılı bir rehberde yok

• Trial olarak denemek için oyunu indiriyorum önce bir deneyeceğim ve aslında beğeneceğime eminim. Sadece bilgisayarımı test etmek için böyle bir yola başvurdum. O kadar para verdikten sonra birde medium ve üzeri ayarlarda çalıştırmazsa hayal kırıklığı olur. Sistemim biraz eski bu yüzden tedbirli davranmak zorundayım.

Konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.İyi günler, İyi forumlar.

• Bende mesela blade and soul un dövüş mekaniklerini sevmiyorum. Dövüş oyunu oynar gibi comboları zamanında kullanman, seri olman gerekiyor. GW2 yi sene önce biraz oynadım onunda pvp si çok hızlı. Reflekslerime güvenirim aslında ama bu 2 oyunda başarılı olamadım. En hoşuma giden oyunlardan biri tera online ama eu sunucusunu iyi değil.

Gw2 güzeldir ama eski popülerliği kalmamıştır f2p oynama seçeneği eklendi diye biliyorum bu oyuncu çekmiş olabilir.
  • Yukarıda da defalarca yazdığımız gibi zevk meselesi. BnS yi bende beğenmedim. GW2'yi dün trial olarak oynama fırsatım oldu ilk izlenimim fena değil oynanabilir yönünde oldu lakin sistemim en düşük ayarlarda açabiliyor ve sitesinde de yazdığı üzere "eğer ileride ek paket gelirde sistemin yetmezse sorumluluk almıyoruz ona göre ayağını denk al!" diyordu. Bu da beni rahatsız etti açıkçası büyük ihtimalle başlamayacağım en azından sistemimi yenileyene kadar. Tera yı bende beğendim, başlamama sebebim oyuncu sayısının az olmasıydı yada bana kimse denk gelmedi. Steam den online oyuncu sayısına da baktım, 1200 civarlarındaydı. Daha kalabalık olsaydı büyük ihtimalle Tera oynayabilirdik.

Evet, oyun önerilerinizi hala beklemekteyim. Zor beğenen birisiyim fakat şansızlıktır ki bir şekilde beğendiklerimi de oynayamıyorum. Popülasyon, sistem yetersizliği, p2w vesaire gibi olumsuzluklardan dolayı. Eminim bu konu sadece bana değil foruma üye olan, olmayan birçok kişiye oyun bulma konusunda yardımcı olacaktır. İlginiz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

• QuinDecim kullanıcısına yanıt
    steamdeki us sunucusu ve sonradan geldi stezm üzerinden oynamayan bir sürü kişi vardır. Eu sunucusunun yayıncısı farklı onda da oyuncu sayısı çok fazla değil ama yeterli oynanabilecek seviyede. Senin pc gw2 yi kaldırmıyorsa terayı hiç kaldırmaz. optimizasyon sorunu olan 30-40 gb boyutunda güzel grafikli bir mmorpg tera online. Tera oynayan birisi zaten diğer çoğu oyunu beğenmiyor en güzel oynanışa sahip oyunlardan birisi tera. wow denemelisin sistemin kaldırır oyunda güzel. Bns oynuyorum şu sıralar güzel oyun ve cash shopu güzel görünüyor. Bu arada az önce gördüm tera eudaki tüm sunucuları birleştiriyorlarmış baya kalabalık olacak ortam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 23 Temmuz 2016; 14:16:59 >
  • Sistemim i5 2.4ghz işlemci, 8gb ram, 1gb 128bit ekran kartı. Tera'nın sistem gereksinimlerine baktım kaldırıyor. GW2'yi de kaldırıyordu fakat ne hikmetse low'da açtı oyunu. mediumda fps düşüşü yaşıyordum. Tera'yı bu gece indirip yarın deneyeceğim. Tera'yı normalde beğenmiştim tek sıkıntım steamden baktığımda online oyuncu sayısının 1200-3500 arasında değişmesiydi. Eğer dediğiniz gibi server birleşimi olacaksa Tera'ya başlayacağım kesinleşecek.
  • QuinDecim kullanıcısına yanıt
    terasyı gameforge yayınlıyor ona göre gidip us sürümü yani steam sürümünü indirme. Euda birleşme olcakmış pvp pve diye. Gw2 lowda açtıysa terada şansın olduğunu düşünmüyorum yinede bir dene belli olmaz boyutuda 30 gb falan.
  • Öncelikle non target bir oyun istiyorum demişsiniz guild wars 2 bu açıdan güzel . Aynı anda iki silah kuşanabiliyorsunuz ve oyunun sınıflarına göre silah skilleri oluyor yani oyunda traitler dışında ana skillerimiz bunlar. Oyun non target olduğu için oynayış mekaninkleri bir hayli önemli bir çok çeşit teknik geliştirebilirsiniz ama yaklaşık 12 skille, büyücü karakterinde bu artıp diğerlerinde azalıyor. Oyuncu sayısıda bir hayli fazla.

Aion'da ise oyun bir çok skille sahipsiniz. Şöyle söyleyim bir skill bar da 10 skill varsa aionda 4 skill bar + 6 slotluk mini barların hepsini dolduruyoruz. Bu oyunun combo sistemini yada rakibe yapacağınız hamleleri tabikide çok geliştiriyor. Non target bir oyunda değil ve bir karakterin bir partiyi kesebilme durumu bile mevcut . Oyunda non target oyunlar kadar zıplaması falan olmasa bile birçok şeyi mevcut. Ne yazık ki oyun bir hayli zor gelişiyor olmasından yada herkesin oyunu direk anlamamasından oyuncu sıkıntısı var. Bir yerden sonra bende pes ettim. Ama herzaman diyebilceğim tek şey hayatımda oynadığım en iyi pvpye sahip oyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Gw2 güzeldir ama eski popülerliği kalmamıştır f2p oynama seçeneği eklendi diye biliyorum bu oyuncu çekmiş olabilir.

Yeni paketten sonra oyuncu patlaması var. Bir gör istersen. Zaten ünlü mmorpg siteleri wow dan sonra en çok oyuncusu olan oyun olarak gw2 yi açıkladılar. Halan popiler anlayacağın. Ama ben Aion'a geri döndüm :) Tabi gw2 yide silebilmiş değilim halan girip takılıyorum. Cidden güzel oyun gw2. Ama aiondaki ortamım gw2 de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 23 Temmuz 2016; 23:39:20 >
  • quote:

Trial olarak denemek için oyunu indiriyorum önce bir deneyeceğim ve aslında beğeneceğime eminim. Sadece bilgisayarımı test etmek için böyle bir yola başvurdum. O kadar para verdikten sonra birde medium ve üzeri ayarlarda çalıştırmazsa hayal kırıklığı olur. Sistemim biraz eski bu yüzden tedbirli davranmak zorundayım.

Konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.İyi günler, İyi forumlar.

gw2 yi kasma probleminden dolayı oynayamadığını söylemişsin. gw2 de şimdiye kadar hiç optimizasyon sorunu yaşayan duymadım. Çok stabil kasmayan grafikler var. eğer gw2 oynayamadıysan muhtemelen Tera yı hiç oynayamazsın. B&S yi beğenmediğinide söylemiştin. B&S optimizasyon sorunu hususunda number one konuma sahip bir eser. Onu nasıl test edebildin

• Şöyle söyleyeyim. Dediğim üzere BnS'yi oynadım ve yanlış hatırlamıyorsam medium ayarlarda oynadım. GW2'yi muhtemelen optimus ekran kartım görmedi. Laptopumda bu çok sık yaşanıyor. Benimde boş bir anıma denk geldi belkide unuttum bunun böyle olduğunu.. Onboard ekran kartıyla açınca da low da çalıştırması medium da kasması muhtemel. Tekrar yüklemeyi deneyeceğim. Muhtemelen çalıştıracaktır. Zaten gördüğünüz üzere sistemim çok eski değil.

Aion'u ilk çıktığından beri denemek istememe rağmen nasip olmadı. GW2 ve Tera'dan birşey çıkmazsa Aion'u deneyeceğim. Tera'ya başlamama sebebim oyuncu sayısının az olmasıydı. Steam den bakmıştım. Meğerse us server'ıymış. Tabi eu'da durumlar nedir bilmiyorum. Şuan oyun iniyor. Yarında GW2' yi tekrar indireceğim sonrada Aion'u indirip karşılaştırma yapacağım. Sizin de yardımlarınızla sonunda bir tanesine başlayabileceğiz arkadaşlar grubumla.

• quote:

Şöyle söyleyeyim. Dediğim üzere BnS'yi oynadım ve yanlış hatırlamıyorsam medium ayarlarda oynadım. GW2'yi muhtemelen optimus ekran kartım görmedi. Laptopumda bu çok sık yaşanıyor. Benimde boş bir anıma denk geldi belkide unuttum bunun böyle olduğunu.. Onboard ekran kartıyla açınca da low da çalıştırması medium da kasması muhtemel. Tekrar yüklemeyi deneyeceğim. Muhtemelen çalıştıracaktır. Zaten gördüğünüz üzere sistemim çok eski değil.

Aion'u ilk çıktığından beri denemek istememe rağmen nasip olmadı. GW2 ve Tera'dan birşey çıkmazsa Aion'u deneyeceğim. Tera'ya başlamama sebebim oyuncu sayısının az olmasıydı. Steam den bakmıştım. Meğerse us server'ıymış. Tabi eu'da durumlar nedir bilmiyorum. Şuan oyun iniyor. Yarında GW2' yi tekrar indireceğim sonrada Aion'u indirip karşılaştırma yapacağım. Sizin de yardımlarınızla sonunda bir tanesine başlayabileceğiz arkadaşlar grubumla.

Gw2, Tera veya Aion hepsi güzel oyunlar. Ortam bulursan hepsini oynar güzel vakit geçirirsin. 10 numara oyun yoktur her zaman sevmediğin birşey çıkar. Ama 10 numara bir ortam her zaman bulabilme şansın vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 24 Temmuz 2016; 2:11:16 >

• Üstteki yorumumda sizi mention'lamayı unutmuşum. Yukarıya eklemek istediğim birkaç şey daha var. Aion'un pve'si nasıl Gw2 veya Tera ile kıyaslarsanız? Grupla oynamayı sevdiğim için Pve'ye çok önem veriyorum. Aion'u mümkünse biraz tanıtabilirmisiniz? Artıları eksileriyle. Professions'lardan biraz bahsedebilirmisiniz? Elderscrolls Skyrim oynadınız mı bilmiyorum (offline olanı) orada ki gibiyse eğer professions'lar Aion'u sevebilirim. Mesela Skyrim'de bir silahı yapmak için mining, forging, tining yapıyorduk. Alchemy'de potion yapabilmek için doğadan çeşitli bitkiler topluyorduk vesaire.. Aion'un professionslarında merak ettiğim noktalar bunlar.
  • Katılıyorum. Bu 3 oyundan birini oynamaya başlayacağım kesin gibi. Bakarsınız Aion'a gelirim arkadaşımla beraber. Bir üstteki yorumumda olduğu gibi Aion'u biraz tanıtabilirmisiniz sizde? İnternetten videolar izleyip oyun beğenmektense birinci ağızdan duyacağım yorumlar daha önemli benim için sonuçta ben girip 1-2 saat dahi oynasam belkide oyunun %1'lik kısmını dahi deneyimlememiş olacağımdan -bu her oyun için geçerli- isabetli karar verme konusunda halihazırda oynamakta olan ve seven kişilerle bilgi alışverişinde bulunmak daha mantıklı gibi geliyor bana.
  • quote:

Katılıyorum. Bu 3 oyundan birini oynamaya başlayacağım kesin gibi. Bakarsınız Aion'a gelirim arkadaşımla beraber. Bir üstteki yorumumda olduğu gibi Aion'u biraz tanıtabilirmisiniz sizde? İnternetten videolar izleyip oyun beğenmektense birinci ağızdan duyacağım yorumlar daha önemli benim için sonuçta ben girip 1-2 saat dahi oynasam belkide oyunun %1'lik kısmını dahi deneyimlememiş olacağımdan -bu her oyun için geçerli- isabetli karar verme konusunda halihazırda oynamakta olan ve seven kişilerle bilgi alışverişinde bulunmak daha mantıklı gibi geliyor bana.

Pve oynucaksan Aion'a başlama. Aion daha çok pvp üzerine kurulu bir oyun. Pve içerikleride seni pvp ye hazırlamak için. Mesela; oyunda pvp ve pve itemleri var. Aiondaki herkes pvp seven kişiler olduğundan pvp item yapmaya çalışırlar. Oyundaki pvp itemler pve yaparak elde ediliyor. Mesela bir silah istiyorsun. Silah X Puan ve Y tane madalya istiyor. Sürekli hergün aynı dungeonları farmlayarak bu istediği puan ve madalyaları topluyorsun. Yada her akşam 1-2 saat süren kale savaşlarına katılıp puanları kapmaya çalışıyorsun. İtemi alıyorsun. Aion'da item yapmak çok çok zor. öyle itemini fullemek veya pvpye çıkabilecek kadar item yapmak günde 4-5 saat oynayarak en az 5 ay. Hard core bir oyun. Pvp merakın çok yoksa Aion'a bulaşma.

Pve seviyorsan Gw2 tavsiye ederim. seni daha çok eğlendirir. Gw2 nin içeriği çok geniş. her kesime hitap eder. İster pve ci ol, ister pvp ci, ister craftcı, ister solocu, ister arenacı, ister arşivment avcısı ne bilim gw2 çok acayip içerikli bir oyun yap yap bitiremezsin. Aion ise öyle değildir. Aion direk pvp odaklıdır. Ben pve pek sevmem o nedenle Aion bana cazip geliyor. Tabi gw2 nin pvp içeriği olduğundan onuda oynuyorum.

örnek bir Aion pvp videosu :https://www.youtube.com/watch?v=FTLvLT9nlAM - https://www.youtube.com/watch?v=TxXiKTcBOUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 24 Temmuz 2016; 3:08:17 >

• Hardcore oyunları severim aslında. Pve si ne yönden kötü bilmiyorum lakin pve de en önemli şey party sistemidir bence. Bu düzgün ve dengeliyse gerisi pekte önemli değil..

Videoyu izledim. WoW da olduğu gibi ekran skill-bar'dan geçilmiyor. Bu bir yönden iyi çünkü sizin de dediğiniz gibi çok farklı combo varyasyonları uygulama şansı bulabilirsiniz. Oyunun sırf pvp üzerine kurulu olması da çok sorun değil pvesi dediğim özellikleri taşıyor ve pvp sro gibi tek çeşit değil ise. Sro'da cape takar dw'nin önünde kapışırdık eskiden.. Savaş varsa yani server savaşı, dünya savaşı, ırk savaşı gibi tatmin edici olacağı aşikar.

Uzun lafın kısası ben bu üç oyunuda deneyip son kararımı öyle vereceğim. Yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

Hardcore oyunları severim aslında. Pve si ne yönden kötü bilmiyorum lakin pve de en önemli şey party sistemidir bence. Bu düzgün ve dengeliyse gerisi pekte önemli değil..

Videoyu izledim. WoW da olduğu gibi ekran skill-bar'dan geçilmiyor. Bu bir yönden iyi çünkü sizin de dediğiniz gibi çok farklı combo varyasyonları uygulama şansı bulabilirsiniz. Oyunun sırf pvp üzerine kurulu olması da çok sorun değil pvesi dediğim özellikleri taşıyor ve pvp sro gibi tek çeşit değil ise. Sro'da cape takar dw'nin önünde kapışırdık eskiden.. Savaş varsa yani server savaşı, dünya savaşı, ırk savaşı gibi tatmin edici olacağı aşikar.

Uzun lafın kısası ben bu üç oyunuda deneyip son kararımı öyle vereceğim. Yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Aion'da pvp modu saymakla bitmez. 1v1, 2v2, 3v3, Deathmatch, 6vs6, 10 vs 10, 20 vs20, 100 vs 100, kale savaşlarında 500 vs 500 , sınıdrsız open pvp , serverlar arası pvp ... oyunda amaç pvp olduğundan saatlerce pvp yapabilirsin. Bu saydığım olaylar bazıları arena şeklinde bazıları açık haritada .. hepside aynı yerde değil bir çok farklı arena ve bir çok farklı map var.

skill olarakta wow ile birlikte en çok sevdiğim oyundur aion.

gw2 ve eso gibi oyunlar her ne kadar çok popiler ve güzel oyunlar olsalarda aynı anda kullandığın skill sayısı çok az. dota veya lol oynuyor gibisin. Ama wow ve aionda aynı anda 40 a yakın skille hakimsin. hepsini bir pvp de kullanıyorsun ve hepsini doğru zamanda kullanmalı ve boşa harcamamalısın. bu yönden cover olsun, combo olsun skill çeşitliliği ve buna bağlı olarak birden çok değişik değişik combolar üretme açısından olsun mmorpg tarihinde wow ve aion üzerine bu konuda daha iyi oyun gelmemiştir. örneğin sorcerer yani büyücü classında okadar çok skill vardı ki, 50 skill bar yetmedi. en son güncellemede skilleri azalttılar. bazı skillere chain(zincir) olarak eklediler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.