Şimdi Ara

Oyun Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlattığınız üzerinden düşünürsem Aion'un bir nebze aradığım oyunun özelliklerini taşıdığını düşünüyorum. Professions'larının olması da cabası. Eğer ki PVE'si de istediğime yakınsa büyük ihtimalle Aion'u oynamaya başlayacağım. Ücretli ve F2P sanırım. F2P'de belirli kısıtlamalar var. Premium alırsam ne gibi artıları var ve fiyatı ne kadar. 99 coin yazıyor ama coin ne kadar bilemedim. Aion'u bu gece indirip deneyeceğim.

Bugün Tera'yı oynama fırastım oldu. Hoşuma gittiğini söyleyebilirim fakat yine ve yeniden grafikleri düşük seviyede açıyor fakat orta seviyede yine kasma var. Benim de grafik olarak çok beklentim yok fakat en azından haritada uzak yerleri görmek istiyorum. Düşük ayarlarda da bildiğin heryer sisli gibi 10 adım ötesinden sonrası hep kapalı. Aion'da umarım böyle birşey olmaz. Hiçbir şekilde istediğim verimi alamazsam laptopu satıp toplama masaüstü almayı düşünüyorum. Çok sinir bozucu hale gelmeye başladı çünkü bu durum.

• Aion gerçekten sırf emek üzerine kurulu bir oyun üstteki arkadaşın da dediği gibi oyun hakim olmak biraz zorluyor. Gold pack olayından bahsetmişsiniz. Oyunda gold packsiz ticaret malesefki yapılmıyor onun için 50-55 lvlden sonra goldpacki gerçek para ile alıp daha sonraki packleri brokerdan alabilirsiniz.

Not : Aion' kesinlikle öğrenmiş kişilerle oynayın çünkü oyuna birden ben hiçmişim deme ihtimaliniz falan geliyor sizi bilgilendirirler :)
  • XlozethProcyon kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için öncelikle teşekkürler. Eğer başlayacak olursam bende bilen birileriyle irtibata geçip onların bulunduğu serverda başlamayı planlıyorum. Hem oyunu öğrenme açısından hem de tek başıma takılmayayım diye ki bir arkadaşımda benimle gelecek; iki bilmeyen elden ses çıkmaz kaidesiyle başkalarıyla da iletişime geçmeyi kesinlikle düşünüyorum. Mmorpg'lerin amacı zaten diğer oyuncularla etkileşime geçmektir. İlginçtir piyasada birçok mmorpg oyuncusunun bir kısmı solo oynamayı seçiyor. Bence mmorpg'nin doğasına aykırı. İlla solo oynamak istiyorlarsa neden offline oyun oynamıyorlar diye merak ediyorum bazen :)

Merak ettiğim bir diğer konu ise oyunun 2 sunucusunun olup olmadığı. İnternette okuduğum yorumlardan birinde steam'e taşındığından bahsediliyordu. Ben bugün indirmek için siteye baktığımda GameForge'un oyunu olarak gözüküyor. Hangisini indirmeliyim? Hangisindeki oyuncu sayısı daha fazla? Bunları merak ettim açıkçası. Son ve en önemli soru; sizce Aion'a başlamalımıyım. Bazı yorumlarda Aion'un öldüğü ve çok fazla oyuncu kaybettiği hatta 1 seneye kadar kapanabileceği söyleniyor. Bu ne kadar doğru biraz bahsedebilirmisiniz?

• burdan online kısımına girerek oyundaki %lik oyuncu sayısını görebilirsiniz. Server kapasitesi 5000-6000 di sanırım tam hatırlamıyorum. Türk sunucusu vardı onu ingiliz sunucularıyla birleştirip beraber sundular sonuç olarak türkçe dil desteği falan filan biraz protesto ettiler bırakmak için sebep oldu. Evet kaybetti oyuncu ama yinede oynanmayacak kadar değil. Sıkıntı olan oyunun 5.0 patchi geldi ve level cap 65 den 75 e yükseldi. Siz 65 lvl setini yapmaya bile çok uğraşacakken yeni patchlerin gelmesi çok daha kötü bir duruma getirdi. Level atlamak okadar zor değil 1-2 haftaya 65 oluyorduk (tek oynuyordum ben ) ama set konusuna başlamadan bıraktım. Şimdi herkes level kasmak isteyeceği için kimse 65 dglerine girmek istemeyecektir (level kasan oyuncular 55 levele kadar tüm sunucuların birleştiği bir serverda kasıyor (rookie server 1-55 level arası oyunculara bakabilirsiniz) ve rahat rahat dglere girebiliyorsunuz fakat 55 ten sonra kendi sunucunuza bağlandığınız için büyük bir sıkını ile karşılaşabilirsiniz. (Kapanma konusunda bir fikrim yok ama şuan gözüktüğü üzere en az 5000 oyuncuya sahiptir)

Söyledikleriniz gerçekten düşündürücü şeyler. Konuşmanızdan anladığım kadarıyla da oyunu bırakmışsınız. Hali hazırda oyunu oynayan birisiyle konuşmakta fayda olduğunu düşünüyorum. 65 olup ondan sonra oyunu bırakma durumuyla karşı karşıya kalmaktansa durumu enine boyuna öğrenip öyle başlamak/başlamamak daha isabetli olacağı görüşündeyim hem 1-2 hafta da olsa vakit kaybı yaşamak istemem. Cevabınız için tekrardan teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuinDecim

Söyledikleriniz gerçekten düşündürücü şeyler. Konuşmanızdan anladığım kadarıyla da oyunu bırakmışsınız. Hali hazırda oyunu oynayan birisiyle konuşmakta fayda olduğunu düşünüyorum. 65 olup ondan sonra oyunu bırakma durumuyla karşı karşıya kalmaktansa durumu enine boyuna öğrenip öyle başlamak/başlamamak daha isabetli olacağı görüşündeyim hem 1-2 hafta da olsa vakit kaybı yaşamak istemem. Cevabınız için tekrardan teşekkürler.

yukarıdaki arkadaş oyunu oynamış ve yeni sürüm ile birlikte yeni itemler geldiğinden o itemleri kasma hususunda biraz gözü korkmuşve oyuna ara vermiş muhtemelen. Ama haksız değil. Aion harcore bir oyun. seti yapıyorsun bitti derken bir sürüm daha geliyor hadi en baştan :) sürekli kas babam kas anlayacağın. Bu eski oyuncular için kötü bir şey ama yeni oyuncular için iyi. neden ? mesela sen oyuna yeni başladın herkes gibi yeni itemleri kasmaya başlayacaksın. ama yeni item hiç gelmese yeniden kasma olmasa iyi olan hep iyi kalacak sürekli büyüyecek. Bu sistem sayesinde oyuna 6 ay ara verip geri dönen yeni başlayan ile eşit duruma düşüyor bir nebze. Aion zor oyun. Çok zor. Sürekli bir kasma durumu hakim. Bu bir taraftan iyi. Ortamın varsa sürekli bişeyler yaptığından zaman nasıl geçtiğini bilmiyorsun. Oyunda hiç söyle bişey demiyorsun. son lvl e geldim Şimdi ne yapacağım ?. bu soru aionda sorulamayan bir soru. çünkü son lvl e geldiğinde olay yeni başlamış oluyor.

Oyunun 2 yayımcısı var. Amerikada ncsoft, avrupada gameforge(Allah belasını versin). aion pinge dayalı olduğundan amerikadan oynayamazsın. o nedenle steam veya gameforge üzerinden indirip euda oynayacaksın. steam veya gameforge un sitesinden indirmen farketmez. her şekilde aynı yere bağlanıyorsun. Online sayısına gelince arkadaşın dediği gibi düşük rakamlar yok. baştan dediğim gibi oyun biraz amelelik istediğinden öyle çok fazla popiler değil. oyunu genelde hard core cular oynuyor. bu oyunu sürekli oynamak istiyorsan biraz hırslı biri olman lazım. yada aşırı egoist. kesinlikle üşengeç biri bu oyunu oynayamaz. çünkü oyundaki sistem sürekli bir üstündekini geçme çabası ile geçiyor. rankın yükseldikçe oyundaki durumunda güzelleşiyor. iş böyle olunca bir üsttekini geçmek için sürekli pvp ve pve yapıyorsun. oyuna hergün girmek istiyorsun çünkü girmezsen üstündeki ile aran açılacak. online sayılarına gelince akşam 9 ile gece 1 arası online sayısı 19.000 e kadar ulaşıyor. bu tabi tüm eu serverlarının toplamı. türklerin bulunduğu antriska serveri akşamları online sayısı 1500-2000 arası değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 24 Temmuz 2016; 23:20:57 >

• QuinDecim kullanıcısına yanıt
    Gerçekten emek verebilecekseniz , Aion gayet mantıklı ama onun dışında eso ve gw2 daha rahat olur . Araştırın hangisini beğenirseniz oynayın sonuçta eğlenmeniz önemli
    Ben hergün oynayabilirim fakat saat aralığım 3-4 saattir. Bu şekilde sizin anlattıklarınızla birlikte çözümleme yaptığımda sanırım oyun benim için hardcore'dan ziyade xxxhardcore seviyesine çıkacak :) Herşeyi bırakıp ya ben pve yaparım derdim normalde ama Aion'da sırf pvp üzerine dayalı demiştiniz. Online olabilme standartlarım bunlar. Sizin öneriniz ne olur? Sizce başlamalımıyım yoksa @XlozethProcyon'unda dediği gibi ESO yada GW2 benim için daha mı uygun olur?ü

Haklısınız. Bende araştırma taraftarıyım zaten. Öyle olmasa burada size danışıyor olmazdım. Benim için önemli olan videolarda gördüklerimden ziyade oyuncuların görüşleri. Sizlerle bilgi alış-verişi yapabilmek için foruma üye oldum :) Cevaplarınızla çok yardımcı oldunuz ikinizede teşekkür ederim @XlozethProcyon @limon2015

• Alt tarafı bir oyun seç birini başla beğenmezsen başkasına gfeçersin.
  • Ben olsam düşünmeden GW2 yi satın alırdım. Şuan %50 indirimde yarın son gün. Normalde sitede 150 TL olan oyun 75 TL ye satılıyor. Oyunu beğenmesen bile 2 ay sonra indirim bitince, HOT paketli Gw2 50 TL diye foruma koysan aynı gün satılır. zararın olmaz.
  • QuinDecim kullanıcısına yanıt
    Yinede AION Denemeni Öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.