Şimdi Ara

Oyun Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek başıma üniversite eğitimi için yurtdışına taşındım. Tek yaşıyorum. Ne üniversitemde ne de çevremde hiç Türk olmadığı için çok boş zamanım var ve 2004'ten beri MMORPG oynadığım ve çok sevdiğim için bu forumdan birileriyle birlikte oynayabileceğim bir MMORPG arıyorum. Oynadığım MMO oyunlar şöyle;

- Knight Online (2004'ten 2006'ya kadar), Silkroad (2006'dan 2010'a kadar), Dekaron Online(1 yıl), 9Dragons (1 yıl), Word of Tanks(4 yıl), Warface(3 yıl), League of Legends(1 yıl), Dota(8 yıl)

- Bunlara ek olarak birçok MMORPG oynadım fakat kayda değer süreyle oynamadığım için listeye eklemedim.

Aradığım özellikler; PVE ve PVP konusunda takıntılıyımdır. Mümkünse oyun Open World olmalı hem PVP hem PVE için. PVE'si ciddi manada önemli. Yeni çıkan çoğu oyun PVP'ye odaklı çıkıyor. Ama last game'e kadar benim nasıl zaman geçirdiğim çok önemli. Party sistemi olmalı. Birçok oyun oynadım görevler olsun oyunun mekanikleri ve diğer öğeler olsun seni solo yapmaya zorluyor. Ben bu tarz oyunlardan sıkılıyorum. Party Sistemi vazgeçilmez olmalı. Oyunun grafikleri ve mekanikleri de gelişmiş olmalı. Basit bir oyun aramıyorum. Item ve Level kadar Player'lıkta PVP ve PVE de önemli olmalı. Non-Target olmalı. Silkroad'da olduğu gibi hedef sabitleyip sadece 1-2-3-4 yapmak istemiyorum artık. Elle tutulur bir hikayeye ve atmosfere sahip olmalı. Online Player kitlesi de çok önemli tabiki. Nitelik ve nicelik açısından tatmin etmeli. Server'a girdiğimde 1-2 saat içerisinde ancak ve ancak 3-5 kişi görmemeliyim yeteri düzeyde player'a sahip bir oyun olmalı. Alchemy, Smithing gibi Meslekler oyun sisteminde bulunmalı ve bunlar sadece göstermelik olmamalı. Elderscrolls oynayanlar bunun değerini daha iyi bilir diye düşünüyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yukarıdaki saydığım özelliklerin hemen hepsine uygun olmasada birçoğuna sahip olan oyunlarıda önerebilirsiniz. Oyun önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• millet kendine karı koca seçerken bu kadar detaylı istemiyor alt tarafı oyun oynayacaksın. Güzel mmorpg olmadığını zaten biliyorsundur 3-5 tane mmorpg var oynanabilecek onları beğenmiyorsan yapacak bir şey yok. Nedir bunlar dersen swtor, wow , eso, final fantasy,
  • bless ve revelations online senin ilacın gibi duruyor ikiside obt olarak çıkmadı ama yinede bir göz gezdir kore serverlarında oynama imkanı bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. John Watson

Tek başıma üniversite eğitimi için yurtdışına taşındım. Tek yaşıyorum. Ne üniversitemde ne de çevremde hiç Türk olmadığı için çok boş zamanım var ve 2004'ten beri MMORPG oynadığım ve çok sevdiğim için bu forumdan birileriyle birlikte oynayabileceğim bir MMORPG arıyorum. Oynadığım MMO oyunlar şöyle;

- Knight Online (2004'ten 2006'ya kadar), Silkroad (2006'dan 2010'a kadar), Dekaron Online(1 yıl), 9Dragons (1 yıl), Word of Tanks(4 yıl), Warface(3 yıl), League of Legends(1 yıl), Dota(8 yıl)

- Bunlara ek olarak birçok MMORPG oynadım fakat kayda değer süreyle oynamadığım için listeye eklemedim.

Aradığım özellikler; PVE ve PVP konusunda takıntılıyımdır. Mümkünse oyun Open World olmalı hem PVP hem PVE için. PVE'si ciddi manada önemli. Yeni çıkan çoğu oyun PVP'ye odaklı çıkıyor. Ama last game'e kadar benim nasıl zaman geçirdiğim çok önemli. Party sistemi olmalı. Birçok oyun oynadım görevler olsun oyunun mekanikleri ve diğer öğeler olsun seni solo yapmaya zorluyor. Ben bu tarz oyunlardan sıkılıyorum. Party Sistemi vazgeçilmez olmalı. Oyunun grafikleri ve mekanikleri de gelişmiş olmalı. Basit bir oyun aramıyorum. Item ve Level kadar Player'lıkta PVP ve PVE de önemli olmalı. Non-Target olmalı. Silkroad'da olduğu gibi hedef sabitleyip sadece 1-2-3-4 yapmak istemiyorum artık. Elle tutulur bir hikayeye ve atmosfere sahip olmalı. Online Player kitlesi de çok önemli tabiki. Nitelik ve nicelik açısından tatmin etmeli. Server'a girdiğimde 1-2 saat içerisinde ancak ve ancak 3-5 kişi görmemeliyim yeteri düzeyde player'a sahip bir oyun olmalı. Alchemy, Smithing gibi Meslekler oyun sisteminde bulunmalı ve bunlar sadece göstermelik olmamalı. Elderscrolls oynayanlar bunun değerini daha iyi bilir diye düşünüyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yukarıdaki saydığım özelliklerin hemen hepsine uygun olmasada birçoğuna sahip olan oyunlarıda önerebilirsiniz. Oyun önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

oynancak 5 tane mmorpg var. en güzelinden başlayarak yazayım. wow, gw2, black desert, eso, final fantasy başka oyun yok.... bide yeni çıkacak revelation online var. yakında geliyor. ben çok umutluyum. güzel oyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuwobe

quote:

Tek başıma üniversite eğitimi için yurtdışına taşındım. Tek yaşıyorum. Ne üniversitemde ne de çevremde hiç Türk olmadığı için çok boş zamanım var ve 2004'ten beri MMORPG oynadığım ve çok sevdiğim için bu forumdan birileriyle birlikte oynayabileceğim bir MMORPG arıyorum. Oynadığım MMO oyunlar şöyle;

oynancak 5 tane mmorpg var. en güzelinden başlayarak yazayım. wow, gw2, black desert, eso, final fantasy başka oyun yok.... bide yeni çıkacak revelation online var. yakında geliyor. ben çok umutluyum. güzel oyun.
    Haklısınız. Öneriler için teşekkürler. @TearsForFears

Revelations ne zaman çıkacak kesin bir bilgi varmı? ve EU olarak mı çıkacak yoksa bu CH olarak mı? BLESS MMOsite'de OB'da gözüküyor Kore serverı tabii ki. Biraz videolardan izledim. Dediğiniz gibi iki oyunda gayet güzel gözüküyor ama Kore serverında oynamak ne bileyim... @DarKSide58

WoW'a başlayabilmem için sağlam bir arkadaş grubuna denk gelmem lazım ki şuan yok. GW2 düşünülebilir. Tek seferlik ücreti vardı sanırım. Trial version gibi birşey var ise deneyebilirim. Black Desert EU'ya geldimi bilmiyorum bir ara takip ediyordum Kore de ilk çıktığında. Sonra Türk IP'leri banlandı denilince takibi bırakmıştım. Artık yurtdışında olduğum için böyle bir sorunum yok tabii. Deneyebilirim. ESO'ya gelince Skyrim ve öncesini az oynamadım. Ama yabancı bir sitede lag sorunu olduğunu okuyunca ilk çıktığı zamanlarda takip etmeyi bırakmıştım. Şimdi ne durumdadır bilmiyorum. FFXI sanırım dediğniiz oyun. Steamde gördüm daha bu sabah. Animesini biliyorum ama oyunu hakkında bir fikrim yok açıkçası. Bu saydığınız oyunların hepsini denemiş biri olsaydı seçim yapmak daha kolay olurdu. Siz bu listeden hangi oyunları oynadınız? Fikirlerinizi söleyebilir misiniz? Kısa kısa.. Seçim yapmamı kolaylaştıracaktır eminim. @limon2015

Tüm cevaplar için teşekkürler..

• Steamde 1000 kişi galan oynadığını gösteren eildstarı denemeyi düşünüyorum swtor a sırf ışın kılıçları kullanmak için başlayacam wowa ısınamadım final fantasy 7k online oyuncu gösteriyor steamde bu rakam esodan daha çok oyun usu olduğunu gösteriyor eso 3k falandı sanırım o bahsedilen revelations bless seneye anca çıkar
  • Dr. John Watson kullanıcısına yanıt
    bu ay veya kasımda closed beta var ilkbahara doğru open beta şeklinde EU için çıkar diye tahmin ediyorum ve tabiki kore serverında oynamak meşakkatli bir iş ping lag ingilizce patch bulmak gibi sorunları var ama para vermeden bir fikir elde etme açısından tek yol kore serverı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarKSide58

bu ay veya kasımda closed beta var ilkbahara doğru open beta şeklinde EU için çıkar diye tahmin ediyorum ve tabiki kore serverında oynamak meşakkatli bir iş ping lag ingilizce patch bulmak gibi sorunları var ama para vermeden bir fikir elde etme açısından tek yol kore serverı
    Final Fantasy'i denemek istiyorum ama paralı olması düşündürüyor. Şuan baktım 50€ ücreti var. Tek seferlik ama yinede TL üzerinden düşünüldüğünde fazla geliyor. WoW'u zamanında oynamak gerekiyordu bence. Artık modası geçti diye düşünüyorum. Grafiklerini yeniler iseler o zaman dişe dokunur bir oyun tekrar olur düşüncesindeyim. ESO en çok oynamak istediğim oyunların başında geliyor. Saatler ve günlerce Skyrim oynamış birisi olarak ESO'u oynayıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Skyrim gerçekten çok güzel bir oyundu çünki. Sizinde söylediğiniz gibi piyasada düzgün mmorpg yok. Var olanlarda paralı. Cevaplarınız için teşekkürler. Artık birşekilde aralarından birini seçip oynayacağım. @TearsForFears

Haklısınız. Bir açılsında Closed Beta'da oyunu bir deneyebilirim. Beklemek zorundayım zaten sağlam diyebileceğimiz mmorpg olarak fazla oyun yok piyasada. Cevaplar için teşekkürler @DarKSide58

• quote:

Final Fantasy'i denemek istiyorum ama paralı olması düşündürüyor. Şuan baktım 50€ ücreti var. Tek seferlik ama yinede TL üzerinden düşünüldüğünde fazla geliyor. WoW'u zamanında oynamak gerekiyordu bence. Artık modası geçti diye düşünüyorum. Grafiklerini yeniler iseler o zaman dişe dokunur bir oyun tekrar olur düşüncesindeyim. ESO en çok oynamak istediğim oyunların başında geliyor. Saatler ve günlerce Skyrim oynamış birisi olarak ESO'u oynayıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Skyrim gerçekten çok güzel bir oyundu çünki. Sizinde söylediğiniz gibi piyasada düzgün mmorpg yok. Var olanlarda paralı. Cevaplarınız için teşekkürler. Artık birşekilde aralarından birini seçip oynayacağım. @TearsForFears

Haklısınız. Bir açılsında Closed Beta'da oyunu bir deneyebilirim. Beklemek zorundayım zaten sağlam diyebileceğimiz mmorpg olarak fazla oyun yok piyasada. Cevaplar için teşekkürler @DarKSide58

saydığım oyunlardan gw2 halen oynuyorum. güzel oyun. sürekli durmadan oynanmıyor ama hiç bırakılmıyorda. yıllardır hardiskimde durur oynarım. steam in oline sayılarına güvenmeyin. benim oynadığım her oyun steamde ama benim pc de steam yüklü bile değil. yani steamda online sayısı misal 10k gösteriosa o oyunun online sayısı 10k değil.

En basidi ile;

Ben 6 senedir Aion oynarım. Ama bu oyunu kimseye tavsiye etmem. Çünkü hardcore bir oyun herkes oynayamaz. Çabuk sıkılır. Online sayısına örnek verirsem

http://steamcommunity.com/app/261430 Steam a göre bu oyunun online sayısı 533 ( şuan gösterdiği )

http://aioninfo.com/online/ Buda gerçeği, toplam şuan 12.000 online sayısı var.

Aradaki farka bakarsan 11.500 ... yani online sayısı tamamen yanlış gösteriyor. Alakası bile yok. steam sadece oyunu steamden çalıştıranları gösteriyor. Ben steam i hiç yüklemiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 12 Ekim 2016; 0:42:11 >

• Steam dediğin gibi kendi üzerinden online sayısını gösteriyor. Sonradan steame gelen oyunların steam üzerinde oyuncu sayısı az oluyor aion gibi. Benim en çok dikkatimi çeken paralı olmasına rağmen 7-8k online oyuncuyu gören final fantasy oldu. Eso steame sonradan geldi onda da 3k falan online oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Steam dediğin gibi kendi üzerinden online sayısını gösteriyor. Sonradan steame gelen oyunların steam üzerinde oyuncu sayısı az oluyor aion gibi. Benim en çok dikkatimi çeken paralı olmasına rağmen 7-8k online oyuncuyu gören final fantasy oldu. Eso steame sonradan geldi onda da 3k falan online oluyor.
    Anladım. Bende koca online oyunların ne kadar az oyuncusu var diyordum. Aion'un grafikleri garip geldi yoksa çok metheden var. @limon2015

Final Fantasy bildiğiniz üzere dünyaca ünlü bir anime serisidir. Çok uzun yıllardır devam ediyor. Konusu gerçekten güzel ve yakın zamanda filminide yaptılar. Single Player bir sürü oyunu zaten vardı ama herkes MMORPG olarak bir oyun bekliyordu Capcom'dan ve FFXVI beklentileri fazlasıyla karşılamış ki sadece steam de 7k online gözüküyor. Aslında denemeye değer bir oyun diye düşünüyorum. Tek sıkıntı 50€ luk ücreti. Öğrenci olunca 50€ çok geliyor ne yazık ki. Ama gözümü karartıp da alabilirim. Ne de olsa GW2 gibi tek seferlik bir ödeme diye biliyorum. @TearsForFears

aylık ödemeli diye kalmış aklımda. Parası çok sorun değilde bende o storyi anlayacak ingilizce yok, oyunda türkte pek fazla yoktur diye tahmin ediyorum. Bu sorunlar olmasa ben başlardım oyuna. Beleş oyunlarda mevcut star wars old repyblic , wildstar gibi. Wildstar beleş steamde 500 kişi oynuyor ama steame sonradan geldi. Oyunun combat mekanikleri çok iyi çok hızlı non target bir oyun.
  • Biraz araştırdım dediğiniz gibi pek fazla Türk olmadığı aşikar. Kaldı ki google'da aratınca fazla türkçe içerikte çıkmıyor. İngilizcem iyi denilebilecek seviyede en azından çeviri yapabilirim ama her Türk gibi konuşma konusunda sıkıntılarım var Evet az önce bende baktım hem oyuna hem ek patketlerine hemde oyun süresine para veriyorsunuz. Bu şekilde bakıldığında epey masraflı bir oyun. 18'ayda 1 ek paket geleceği yazılıp çizilmiş. Ne kadar doğru bilmiyorum tabii ve ek paketleri açmak dolayısıyla ücretli. Arada çıkan tüm patchler ise tabii olarak ücretsiz-miş. Öyle yazıyordu internette.

Türk olmaması çok sorun değil hatta oyunu biraz daha zevkli kılabilir diye düşünüyorum. Çünkü sözüm meclisten dışarı Scam, Beggary(Dilencilik), Hate Speech vb. ne kadar kötü sayılabilecek oyuncu özellikleri varsa Türk Oyuncu Kitlesinin büyük bir çoğunluğu bunlara sahip. Bende dahil gerçekten oyundan zevk almaya çalışan diğer Türkler'de bu tarz insanlar yüzünden Yabancılarla konuşurken epey zorluk çekiyorlar. Hakeza ben İskandinav birkaç Guild üyesiyle konuşurken sonradan Türk olduğumu öğrendiklerinde epey şaşırmışlardı ve bana daha ihtiyatlı davranmaya başlamışlardı. Haksızlar diyemiyorum sırf Türk olduğum belli olmasın diye çoğu kez Türklerle dahi İngilizce konuşurum. Demek istediğimi anlamışsınızdır. Böyle oyunlarda Türkler az olsada öz olur oyunun kalitesinide zevkini de arttırır düşüncesindeyim. İngilizcem yetersiz diye düşünmek yerine biraz zorlanarak başlamanız ve İngilizcenizi bu süre içerisinde farkında olmadan geliştirmeniz içten dahi değil. Benimkide inanın oyunları anlamaya çalışırken Anime, Manga, Roman, Light Novel okumaya çalışırken gelişti. Ha ileri seviye bir ingilizcemde yok. Derdimizi anlatacak kadar diyelim

Ben bu oyundan ümitliyim. Beraber başlayabileceğim 1-2 kişi daha bulabilirsem bunca mali yükün altına girmeyi göze alabilirim. Nede olsa bazıları sigara içer bazıları elektroniğe arabaya para harcar benim ise eğlencem oyunlar. Dışarıda fuzuli yerlere harcama yapmaktansa oturup evimde böyle şeylere harcama yapmak daha mantıklı geliyor. En azından çoğu yanlış şeyden korunmuş ve dahası İngilizcemi geliştirmiş yeni insanlar tanımış oluyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında..

Eğer zamanınız varsa ve başlamak isterseniz beraber başlayabiliriz. @TearsForFears

Oyun güzel ama bahsettiğim ingilizce sorunu, fazla türk olmaması gibi nedenlerden dolayı oyundan uzak duruyorum. Üstüne birde paralı olunca başlama istediğim hiç kalmıyor.
    DLC'si 110 TL'ye satılıyor steam üzerinde. Çok oynadığın bir oyuna bu paralar verilebilir ama oyun keşke belli seviyeye kadar bedava olsaymış denemeden para vermek istemem. Bende eso var skyrim sevdiğimden ötürü gaza gelip aldım ama daha hiç oynamadım öylece duruyor kütüphanede. Sebebide bu bahsettiğim sorunlar ama bir ara başlamayı düşünüyorum.

Ben daha çok beleş oyunlara yönelicem. Wildstar, swtor denemek istiyorum. ŞŞu bless ve revelation çıksa güzel olabilirdi denemek isterdim. Riders of Icarus çıktığı zamanlar steamde 12k online oyuncuyu görüyordu şimdi 3k civarına düşmüş.

• Sizi anlıyorum. Ama benim kanaatim; İngilizce meselesini bu kadar kafaya takmamanız gerektiğini düşünüyorum. İnanın ilk başlarda biraz zorlansanız dahi yardım ve bir miktar çabayla Oyun İngilizcesini sökebileceğinizi düşünüyorum. Oyun İngilizcesi diye birşey var gerçekten. Genel itibariyle aynı kalıplar sık kullanılır MMO dünyasında ve bunlara hakim olduktan sonra herşeyi yapabilirsiniz. Tabii kalkıp Guild'deki bir Member ile Felsefe yapmanız söz konusu dahi olamaz ne yazık ki yukarıda saydıklarım oyun için yeterli. Sohbet ortamı istemek en doğal hakkınız. Onuda 3-5 Gerçek Türk Oyuncu ile çözebileceğimize eminim.

Ben şuan FFXIV'ü indirdim. 14 günlük deneme hakkı tanıyor Square Enix. Bir süre oyunu deneyeceğim. Eğer beğenirsem başlayabilirim. Aynı şey ESO içinde geçerli. Tam bir Skyrim fanıyım. ESO ilk çıktığında çok sevinmiştim lakin hem maddi olarak uygun değildim hemde Lag ve buglar dolayısı ile oyuna başlamadan hevesim kaçtı. Şimdide hala içimdeki o burukluk geçmedi sanırım bu yüzden ESO'ya başlama konusunda biraz çekingenim.

Free 2 Play oyunlar iyi güzel hoş oluyor ama hiçbiri uzun ömürlü değiller. Harcadığınız zamana değmeden ya oyun kapanıyor yada serverdaki online oyuncu sayılarında ciddi derecede bir düşüş yaşanıyor. Tabii olarak bu da sizin oyun deneyiminizi olumsuz etkiliyor. Bu yüzden ben ücretli olup başladığımda bırakmayacağım bir oyun arayışındayım. Üniversite ve başka işler derken edindiğim stresi ve yorgunluğu akşam eve geldiğimde atabilmek adına bunu istiyorum. Yukarıda da belirttiğim üzere yalnız yaşıyorum ve hiç Türk arkadaşı geçin tanıdığım yok. Dil konusunda da yeterince iyi olmadığım için arkadaş edinemiyorum pek. Bende ders çalışmaktan ve diğer şeylerden arta kalan zamanımı böyle değerlendirmek istiyorum ki İngilizce mi geliştirmek içinde Türklerin az olduğu bir oyunda oynamak istiyorum ayrıca.

ESO sizde varmış eğer başlayalım der iseniz ESO satın alabilirim yada 14 günlül FFXIV'ü deneyip beğenirsek ona başlarız. Siz yinede başka oyunlara yönelmek isterseniz tabii ki saygı duyarım.

Normal görevler şunu kes bunu topla kolay ama hikaye görevleri işi zorlaştırıyor. Hatırladığım kadarıyla swtor ve eso da görevlerde npc nin sorduğu soruya farklı cevaplar verebiliyordun. Buda ingilizceyi zorunlu kılıyor.

14 günlük deneme güzelmiş videolarına baktım güzele benziyor. Eso da lag sorunları olduğunu bende duydum ama o oyunun evreni atmosferi diğer hiçbir mmorpg de yoktur diye düşünüyorum.

Sonradan f2p olan oyunlar çok fazla p2w olmuyor ama bazı oyunlar varki ağır p2w içerik sunuyor. Archeage'in böyle olduğunu duymuştum. F2p oyunlarda birkaç güzel oyun harici oynanmaz ama yıllardır açık olan iyi oyuncu kitlesi olan f2p oyunlarda mevcut. Hiç bırakmayacağın oyun aramamalısın çünkü sürekli mmorpg çıkıyor.

Sen kendin bir oyun karar ver ve başla. Final fantasy 14 gün dene, eso da deneme hakkı varmı onada bak istersen. Ben sadece mmorpg oynamadığım için sana iyi arkadaş olmam. Skyrim special edition çıkacak ona tekrar başlamayı bile düşünüyorum. Witcher serisini bitirdim ama tekrar oynayasım geldi ona başladım ilk oyunundan. Ben daha çok hergün girip günlük görev zindan pvp işini kısa sürede halledip çıkacağım oyun bakıyorum. Bu yüzdende para veresim gelmiyor. Şu star wars the old repubnlic de gözüm var. Ufaktan indirmeye başlayacağım.

• Anladım. Daha çok offline oyun oynuyorsunuz yada günlük 1-2 saat oynayıp daha sonra girmediğiniz her saniye vicdan azabı duyacağınız türden aylık ücreti olan oyunlardan istemiyorsunuz Ben deneyeceğim sırayla ikisinide. Bakalım büyük ihtimalle ikisinden birine başlarım diye düşünüyorum ki az önce 5dk kadar FFXIV'e girdim. Görüntüler gerçekten çok hoş. Optimizasyonu da gayet iyi. Ultra'da 60+ fps alabiliyorum. Atmosferi'de hoşuma gitti. Skyrim'den sonra pek az oyunun atmosferini beğenmişimdir. Hatta bende Skyrim'i yükleyip Nexus Mod ile 100'e yakın mod ekleyip öyle oynamayı düşünmüyor değilim hala. Skyrim'in yerini hiçbir oyun tutmaz. ESO tutabilir ama oyunu değiştirdiler mi Lag sorunu hala devam ediyormu bilmediğim için ihtiyatlı davranıyorum.

Denediğim oyunların yorumlarını buradan yazarım. Belki bu sayfayı okuyan birilerine faydası dokunur. İyi akşamlar iyi forumlar

Swtor indirmeye başlayacam. Project Genom adında sci fi mmorpg gördüm dün steame gelmiş. Revelation beta kaydı yaptırdım 15 euro dan başlayan fiyatlarla founder pack satıyorlar betaya kesin erişim için 15 euro verilebilir ama asıl soru değer mi? Tree of Savior steamde 5k online gösteriyor gayet iyi bir rakam. Revelation da terada olduğu gibi çocuk ırkı koymuşlar nefret ediyorum sırf bu yüzden oynamayabilirim. Black desert gibi non target ve hızlı oyunları hiç sevmiyorum. Klasik mmorpg kafasındayım. Bende tera ve blade and soul yüklü ikisinide açıp oynamıyorum çok sıkıcı geliyor. crowfall dikkatimi çekti ama çıkmamış oyun.
  • Öyleyse yollarımız daha birleşmeden ayrılıyor diyebiliriz Ben ESO, FFXIV, GW2 ve Black Desert arasında bir seçim yapacağım. ESO ve FFXIV diğer ikisine göre 1'er adım öndeler. FFXIV'ü biraz deneme fırsatım oldu grafikleri hoşuma gitti. Hikaye anlatımıda güzel. Atmosferi gayet iyi. ESO'nun ve Black Desert'ın Trial'i yok ne yazık ki. GW2'yi de bir arkadaşım oynarken görmüştüm geçen yıllarda. ESO'nun orjinalliğini bozmadan lagsız bir oyun yapabildilerse ESO zaten tartışmasız elit mmorpg'ler arasındadır benim için. Tabii trial olmadan bunları deneyimlemem mümkün değil. Bu yüzden birkaç çekincem var. Bakalım. Bir şekilde içlerinden bir tanesini seçip oynayacağım artık..
  • quote:

Öyleyse yollarımız daha birleşmeden ayrılıyor diyebiliriz Ben ESO, FFXIV, GW2 ve Black Desert arasında bir seçim yapacağım. ESO ve FFXIV diğer ikisine göre 1'er adım öndeler. FFXIV'ü biraz deneme fırsatım oldu grafikleri hoşuma gitti. Hikaye anlatımıda güzel. Atmosferi gayet iyi. ESO'nun ve Black Desert'ın Trial'i yok ne yazık ki. GW2'yi de bir arkadaşım oynarken görmüştüm geçen yıllarda. ESO'nun orjinalliğini bozmadan lagsız bir oyun yapabildilerse ESO zaten tartışmasız elit mmorpg'ler arasındadır benim için. Tabii trial olmadan bunları deneyimlemem mümkün değil. Bu yüzden birkaç çekincem var. Bakalım. Bir şekilde içlerinden bir tanesini seçip oynayacağım artık..
    FF14 için şöyle bir öneride bulunmak istiyorum, ilk 30-40 level arası biraz yavaş gelebilir oyunun kombat sistemi tabi oynadığınız klasa göre de değişecektir bu. Ama bu levellardan sonra açılan job skilleri, off-cooldown skilleri vs. derken normal bir boss savaşında bile rotasyonunuzda hata yapmamak için kendinizi zorluyor halde buluyorsunuz. Kısaca kombat sistemi başlarda biraz yavaş gelecektir 2.5 saniye global cooldown olmasından dolayı ama oyunu beğendiyseniz her türlü devam etmenizi öneririm. Ve oyun mmorpg diye hikayeyi sallamamazlık etmeyin, ingilizcem iyi demişsiniz. Oyunun hikaye kısmı gerçekten iyi, özellikle ek paket Heavensward hikaye işlenişi bir mmorpg'ye göre üst düzeyde. Tabi gene şunu kes, bunu topla tarzında görevler ama hikaye anlatımı, diyaloglar, cutsceneler falan baya sağlam.

GW2 için de birkaç birşey söyleyim. Klasik gear treadmill yok oyunda, her 3-6 ayda bir yeni gear eklenmiyor, diğer mmorpg'lerden biraz daha farklı contenti oyunun. Ve yukardaki arkadaşların dediği gibi şu anda oynanabilecek en iyi mmorpg'lerden kesinlikle. İçeriği dolu dolu oyunun ama sadece ' şu itemi almalıyım ve statlarım atmalı ' kafasında değil kesinlikle. Yapılabilecek bir sürü içerik var ama bir çoğu achivement, silah ve zırh görünüşleri yada direk eğlence amaçlı. Yani kendinize bir yol haritası çizmeli ve oyunun hangi yönünü sevdiğinize göre yapacaklarınızı belirlemelisiniz. Kısaca ' carrot on a stick ' olayı yok GW2' de.

Anladığım kadarıyla ESO' ya yöneliyorsunuz genel olarak Skyrim sevdiğinizden dolayı. Şahsen o animasyon ve skill efektlerine katlanamasam da çıktığından beri takip ettiğim bir oyun ve gördüğüm kadarıyla şu veteran zımbırtısı düzeltildiğinden beri iyi durumda oyun. En azından wow-gw2-ff14 üçlüsünden sonra en çok oynanan mmo'dur diye düşünüyorum ki bu bile en azından oyuna bir kez şans vermeniz için bir sebeptir.

Hangi oyunu seçerseniz seçin iyi eğlenceler diliyorum, özellikle FF14 ve GW2 ile ilgili sorularınız olursa mesaj atmaktan çekinmeyin. 2 oyunu da uzun süredir oynuyorum ve ara verdiğim zamanlar da bile takip ediyorum, bir sorunuz olursa her zaman cevaplayabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.