Şimdi Ara

Oyun oynamak hayata katkı sağlar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Tamam

• İngilizce
    Stres yönetimi
    Can sıkıntısı yok etme

Oyun bulamayinca kafayi yiyorum fakir adam ferrarisine binip gezemedigi için evde durup oyun oynamak zorunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence rol-play tarzı oyunlar değil de sizin de dedikleriniz gibi minecraft tarzı yaratıcılık oyunlarının ve rts yani gerçek zamanlı strateji oyunlarının katkı sağladığını ben de düşünüyorum. 31 yaşına gelmiş, işim, gücüm, ailem oturmuş birisi olarak söylüyorum ben de sıklıkla oyun oynarım. Bazen müzik çalarken, bazen de arduino vs. ile yapmak istediğim bir şeyi araştırırken ya da ne bileyim işim ile ilgili bir konuyu araştırıken çok fazla gömüldüğümü hissedip her şeyi kapatıp oyun açıyorum ve rahatlıyorum. Yakın arkadaşlarımla da genelde Cuma ya da Cumartesi evde herkes uyuduktan sonra online oyun da takılıyoruz. Hem fiziksel olarak görüşemediğimiz için kendi adımıza beraber bir aktivite oluyor hem de tüm haftanın stresini atıyoruz.

Yeterli miktarda oyun benim açımdan kesinlikle insan hayatına ve hatta psikolojik açıdan da sağlığına katkı sağlar. Bu pc oyunu da olur, lego-puzzle da olur, board game de olur. Her türlüsüne varım ben.

• Stresi azaltmaya yardım eder, ingilizce oynarsan da dilini geliştirir. Arkadaşlarınla oynarsan aosyallik ihtiyacını karşılayabilir biraz. Onun dışında çok faydası olacağını zannetmiyorum. İmkanın varsa git gerçek dünyada gerçek insanlarla kaliteli vakit geçir.

• DonVitoAndolini D kullanıcısına yanıt

ben oynuyorum + olarak para kazanma da var :D gb yani 100 m olmuş 150 tl. adamlar ev bile geçindiriyor

• 39 yaşındayım. Günde 1-2 saat kitap okumaya, 1 saat civarında da oyun oynamaya veya film-dizi izlemeye zaman ayırıyorum. Oyun ödül olmalı. Hayatın amacı haline gelmemeli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gercek hayattan kaçış aracı.Gercek hayata adapte olamayan insanlar saatlerce oyun oynuyor.He ileride sanal hayat gercek hayat diye 2 secenek olacaktır.Ne olursa olsun gercek hayata alişkin insanoglu,sanal şeyler aslinda zarar veriyor.Kabul edelim.Not:bu zamana kadar sanal ile işi olmayanlar bile bu ekonomik durum yüzünden sanala kayacak gibi.Hersey o kadar pahali ki hobi, tatil bunlar lüks bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 5 Şubat 2022; 17:18:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minecraft ile Avrupada ders veriliyor.

Bilgisayar oyunları bir yere kadar yararlıdır. Ancak bağımlılık iyi değildir.

• O kadar da olsun yani, tamamen boş değil oyun oyanamak,

stres atarsın, ingilizce geliştirirsin ve biraz da yeni şeyler öğrenirsin.

Bu arada, keyif almadığı halde kendini oynamaya zorlayan var mı ?

• Hiçbir faydası olmasa sadece eğlence için bile oynanabilir, ama süreyi iyi ayarlamak önemli. bence haftada max 2-3 saat iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 5 Şubat 2022; 17:46:13 >
  • Eğlenirsin. Hayat sürekli çalışmak eğitim görmek vb. çabalarla geçmek zorunda değil arada insanların ara vermesi de lazım. Ayrıca hem oyunlar hem de kitaplar gerçek mekaniklerden fikir alınarak yazılırlar ayrıntılı betimlemeler sebebi ile bir çok bilgi edinme şansı doğar.

• Faydalıdır.

İnsanların ne kadar kaypak olduğunu görmenizi sağlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.