Selam arkadaşlar, yeni bir laptop almayı düşünüyorum, çok oyun oynayan biriyim, 40-45k bütçem var, bu ikisini beğendim ama hangisini alsam bilemedim, 40-45k bütçeye daha iyi ne alabilirim bilmiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum 1- MSI Crosshair 17 C12VE-246XTR Intel Core i7 12650H 17.3 https://www.teknosa.com/msi-crosshair-17-c12ve246xtr-intel-core-i7-12650h-173-16-gb-ram-512-gb-ssd-ddr5-ddr6-rtx4050-6-gb-freedos-gaming-laptop-p-785354225< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Mart 2023; 18:30:20 > |
Oyun oynamak için hangi laptopu almalıyım kararsız kaldım ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Arkadaşın bütçe 40-45 bin.
-
İkisinide alma. Teknosa ürününde ram ve ssd az. 2. hepsiburada ürünündede ram az. En az 2 sene kullanacağını düşünürsek. Zamanla ram ve ssd ihtiyaçı doğacak. Ekstradan takviye yapman ekstra masraf demek. Ayrıca kasayı açıp upgrade yapmakda riskli. İlk başta ram uyumsuzluğu sorunu çıkabilir. Ayrıca statik elektrik muhabbetinden kısa devreyle cihazda sorun oluşabilir. Oyun dosyalarının boyutu gitgide artıyor. En baştan ram ve ssd yi yüksek almak uzun vadede faydalı olacaktır. Bunlar sadece fikir. Bizim değil senin ne istediğin önemli. İçine hangisi siniyorsa onu al.
Parayı veren düdüğü çalar.
-
Senin yazdıklarının fiyatının düşük olmasının nedeni ram ve ssd. Oyun konusunda işlemciden çok grafik kartı belirleyici unsur. Oyuncu bilgisayarı için 16 gb giriş seviyesi olarak kabul ediliyor. Oyunların boyutlarını düşünürsen 512 ssd yetmiyecektir. İşlemci o kadar kafaya takılacak şey değil.
İşlemci render gibi işlemlerde ön plana çıkıyor. Ryzen işemcinin dahili grafik yongasıyla veya mx serisi grafik kartıyla oyun oynayanlar var.
-
Yanlış anladıysan silerim. Yani arkadaşın sağlam bütçesi var, istediğini rahatlıkla alabilir manasında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 22 Mart 2023; 19:29:25 > -
Ssd yi yükselt fiyata bakalım. 4800 ü bulamayanlar da var hor görmeyelim. Şunu desen anlarım ürünü aldığın yerde önemli fiyatta.
-
45 bine 3080 laptoplar bulunuyor 2. El temiz. 0 istiyorsan Asus rog strix g16 4060 alınabilir 36bindi fiyatı 10bin de cebine kalır. 36bin olan stoklar tükenmiş ama fırsatçılar 40bine çekmiş fiyatları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen beni dinle bu linktekini al.
Acer Nitro 5 AN517-41 NH.QBGEY.002A5 R7-5800H 32 GB 2 TB SSD RTX3070 17.3" Dos Dizüstü Bilgisayar
Taş gibi taş.
-
Biz tartışmıyoruz arkadaşım. Sen kendi fikrini ben kendi fikrimi söylüyoruz. Ayrıca 5800 lü 6800 lü verdiğin 2 ürün oldukça mantıklı. Benim demek istediğim en baştan ram ve ssd yi yüksek almak mantıklı. Sonradan laptobu açıp kurcalamak can sıkabiliyor. Pahalı cihazlar, arıza durumunda siz bunu kurcalamışsınız tüketici hatası kardeşim denmesin.
Benzer içerikler
- rtx 4050 vs 4060
- 4060 laptop önerisi
- iets gt600
- laptop şarjda mı kullanılmalı
- monster klavye çalışmıyor
- sıvı soğutmalı laptop
- en iyi laptop çantaları
- hx işlemci nedir
- freedos bilgisayara windows 11 kurma
- rtx 5060 laptop
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X