Şimdi Ara

Oyun Oynarken Ekran Donuyor !! Üstadlardan yardım bekliyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
26.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çevre kondensetörlerini bi kontrol et mesaj at bana
  • ekran kartın yetersiz olabilir+oyuna girmeden önce bazı programları kapatman iyi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinayet13

çevre kondensetörlerini bi kontrol et mesaj at bana

Dostum çevre kondensetörleri nedir ?
  • Yeni bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum.
    RAM lerin hepsini tek tek ve 3ünü bir arada denedim ve fifa 09 da test ettim. Maalesef yine oyun kilitlendi ve ekranda aynı görüntüler oluştu. Daha sonra Vista kurdum. Vistada fifa 09 açtım. fakat yine aynı sonuçla karşılaştım. Nvidia görüntü ve kalite ayarları Yüksek kalite-Yüksek Performans ve Performans seçeneklerindeyken bu denemeleri yaptım fakat sonuç nafile.. Ekran kartının üzerine dokunduğumda oldukça sıcak olduğunu gördüm. Sorun Ekran kartındaymış gibi geliyor. araştırmaya devam.
    Yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaşlarım.
  • Ekran kartınızın ısılarını koydunuz zaten yüksek görünmüyor.. Dokunduğunuzda ekran kartına yaklaşık 60 C derecelik bir ısıya dokunuyorsunuz sıcak olması doğal.. Vga ramleri fazla ısınıyor olabilirmi acaba?
  • Dün itibariyle Zotac sitesinden yeni güncel driverı indirdim. Eski driverı kaldırıp yenisini yükledim. ve FIFA 09u açtım. Öncelikle 3DGrass-Shader gibi özellikleri kapattım. Bir sorun oluşmadı. Sonrasında 3D Grass özelliğini tek başına açtım. Yine bir sorun olmadı ve en son 3D Grass - Shader özelliklerini açarak oynadım. Gözle görülür bir fark var. Oyun esnasında kilitlenme donma gibi bir sorun yaşamadım. Ama her maç esnasında olmasada oyun arasında anlık bir takılma oluyor ve hemen süreklilik devam ediyor.

Yani hala oyun oynarken oyunun bir anında takılacakmış gibi geliyor.
    Fakat eğer bu sorun driver ile çözüldüyse Teknik Yardım kısmında bunca konu aynı konuyu açan arkadaşlarımın günahı nedir? Bir dirver yüzünden PSU-Ekran Kartı-İşlemci-RAM arasında gidip gelerek bu kadar sıkıntıyı yaşamanın anlamı nedir ?

Yorum yapan bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herhangi olumsuz bir gelişme olursa sizleri bu durumdan haberdar edeceğimden şüpheniz olmasın.

• herkese merhaba,
    yaşadığım bu oyun oynarken ekran donması ya da görüntü piksellenmesi sorununu Zotac sitesinden indirdiğim yeni 186,18 driver ile de çözemedim. Yeni driverda maalesef bu soruna çözüm olamadı.

Uzun zamandır araştırıyorum. Şimdi yapmam gereken birkaç deneme daha olacak.
    1-ATI ekran kartı denemek.
    2-PSU 460 watt onun yerine daha yüksek bir PSU denemek.
    3-RAM lerin yerine 1 tane başka marka ya da 800 dışında bir RAM kullanmak.

Sanırım sizlerinde bunlardan başka önerebileceğiniz bir çözüm kalmadı.
    Eğer başka bir çözüm yolu önerirseniz sevinirim. Kaldıysa tabiki
  • Sıcaklık sorunu üzerine gittim biraz. 68 derece sıcaklık gösteren işlemcinin şu anda 56 derecede yüksüz çalıştığını söyleyebilirim. Montajda işlemci fanının ayaklarının tam oturmamış olması bu sorunu yaşamama sebep olmuş. kenarlardan taşan termal macunuda temizledim. Ardından imzamdaki kasanın kenarında bulunan fanı yukardan aşağıya aldım. Şu anda 56 dereceye yüksüz sabitlemiş durumdayım. FIFA 09 da Depth o Fıeld seçeneğini açmazsam oyunu kilitlenmeden oynuyorum. acaba aynı sorunla karşılaşacak mıyım diye yeni aldığım Tunnel of Rats adlı oyunda da aynı sorunu yaşadım. Artık son aşamada Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum. NVIDIA yerine sanırım ATI ye geçiş yapacağım.

Hepinizin yorumları ve alakanız için teşekkür ediyorum.
  • bende de aynı sorun var oyunda belli süre sonra ekran donuyor be bilgisayar kendini kitliyor sanırım ekran kartı ısınmasından dolayı hatta bu durum bende bellek saatini yükselttikten sonra meydana geldi ama şimdi de ekran kartının bellek saatini düşüremiyorum ayar kısmı gözükmüyor anlamadım gitti yeniden kurdum tekrar temiz kurulumda yaptım ama yok ne yaptıysam olmadı maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnverPasha

bende de aynı sorun var oyunda belli süre sonra ekran donuyor be bilgisayar kendini kitliyor sanırım ekran kartı ısınmasından dolayı hatta bu durum bende bellek saatini yükselttikten sonra meydana geldi ama şimdi de ekran kartının bellek saatini düşüremiyorum ayar kısmı gözükmüyor anlamadım gitti yeniden kurdum tekrar temiz kurulumda yaptım ama yok ne yaptıysam olmadı maalesef

hangi programla yapmayı deniyorsunuz?
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    programla değil kendi amd crimson 15.12 son sürümüyle yanlız şuan tek sorunum acerdrive da bellek saati ayarı kayboldu onu ayarlıyamıyorum, diğerleri sürücüyü tekrar kurduğumda düzeldi ama şuan tek büyük sorunum o kaldı onu nasıl yapabilirim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnverPasha

programla değil kendi amd crimson 15.12 son sürümüyle yanlız şuan tek sorunum acerdrive da bellek saati ayarı kayboldu onu ayarlıyamıyorum, diğerleri sürücüyü tekrar kurduğumda düzeldi ama şuan tek büyük sorunum o kaldı onu nasıl yapabilirim :/

msi afterburner yazılımı ile deneyin bir de
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    amd ekran kartlarına uyumlu mu oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.