Şimdi Ara

Oyun oynarken Ekran tekliyor, sistemim iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun oynarken ilk başlarda herhangi bi sorun olmamasına rağmen daha sonraki zamanlarda oyun kasmaya başlıyor. Takılmaya hatta 2-3 saniye süresince donmaya başlıyor.

Sistemim;

- athlon 1055 x6 2,8
    - 4gb ddr3
    -geforce 480 1,25 gb

harddiskimde de yeteri kadar boş alan var. Eskiden çok ufak da olsa call of duty modern ware 2 de yaşıyordum bu sorunu şimdi black ops da devam ediyor. Başka oyunlarda da ekran değil ama klavye takılması şeklinde oluyor. O dfa belki ekrandan kaynaklanıyodur. Yardım ederseniz çok sevinirim. Ekran kartımı güncelledim ama yine de çok yararı dokunmadı. Bu sistemi herhangi bi oyunun kasmaması lazım. işletim sistemin windows 7 ultimate 64 bit

• Belli oyunlarda yapıyorsa bu oyun online ise bağlatıdan değilse sizin pc özelliklerinizden kaynaklıdır.Sorun çıkaran oyunlarda daha düşük ekran kalitesi ile deneyin.
  • denerim denemesine de, bu sisteme sahip olup ekran kalitesini düşürüp mü oynamak gerekiyor? Ekran kartı gayet iyi bi kart, ram ve işlemci de sanırım yeteri kadar iyi. En yüksek kalitede çalışması gerekirken, en düşük hale almak bir problem olduğunu göstermez mi?
  • sonradan başlıyorsa aşırı ısınmadan olabilir
  • Online ve normal oyunlar arasında fark oluyormu yoksa tüm oyunlarda aynı sorunmu var ?
  • online oyun hiç denemedim, aynı problem olur mu bilmiyorum.

Isınma kaynaklı olabileceğini düşündüm bende. Bundan kaynaklandığını kesin nasıl öğrenebilirim? ve eğer sorun buysa nasıl giderebilirim bu sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemendes

online oyun hiç denemedim, aynı problem olur mu bilmiyorum.

Isınma kaynaklı olabileceğini düşündüm bende. Bundan kaynaklandığını kesin nasıl öğrenebilirim? ve eğer sorun buysa nasıl giderebilirim bu sorunu?

sıcaklıkları gösteren programlar var
    mesela everest
  • şimdi indirip ölçüyorum. Sizce windows 7 kaynaklı olma ihtimali nedir? Windows 7 nin baya bi kişide sorun çıkardığını duydum.
  • sıcaklığı 57 derece olarak gösteriyor. chiplerin ki 38 derece. fanlarda : cpu 2296 , grafik işlemci 1611
  • quote:

şimdi indirip ölçüyorum. Sizce windows 7 kaynaklı olma ihtimali nedir? Windows 7 nin baya bi kişide sorun çıkardığını duydum.

driver uyum sorunu olabilir
    eski driverları deneyebilirsin
    ben ilk win7 kurduğumda güncel driver ı kurunca sapıtıyordu
    bende hiç driver kurmadım
    sorunsuz çalıştı
    palit-9600gt var bende

57 normal bence
    ama oyunda bak bide.full kasınca kaç derece olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 21 Ocak 2011; 23:27:32 >
  • acaba vistaya mı dönsem diye düşündüm çünkü, ne dersiniz?
  • furmark da test ettim 109 a kadar çıkıyo sıcaklık. bunun anlamı ne oluyor?
  • quote:

acaba vistaya mı dönsem diye düşündüm çünkü, ne dersiniz?

vista daha az kasmaz.
    xp+sp2 dene
    stabildir.
    vista görünümlü temaları var.görünüm olarak da iyidir

ama senin fan sorunun var.ekran kartını servise bi gönder bence
  • öyle yapıcam en kötü. Önce bi format atayım, windows u yeniden yükleyeyim. Sonra çözüm olmazsa götürücem. Bir de acaba soğutucu ek fana ihtiyacım var mıdır? 600 watt yetmiyo anladığım kadarıyla. Bir de kasa yerde duruyo, kalorifere biraz uzaklıkta hem toz hem de sıcaklık açısından iyi yer değil anladığım kadarıyla
  • quote:

öyle yapıcam en kötü. Önce bi format atayım, windows u yeniden yükleyeyim. Sonra çözüm olmazsa götürücem. Bir de acaba soğutucu ek fana ihtiyacım var mıdır? 600 watt yetmiyo anladığım kadarıyla. Bir de kasa yerde duruyo, kalorifere biraz uzaklıkta hem toz hem de sıcaklık açısından iyi yer değil anladığım kadarıyla

toz olabilir.
    oc yapmıyorsan ekran kartının mevcut fanı yemesi lazım.
    yetmiyorsa bi sorun vardır bence.

600 watt psu kaliteli bi marka ise yeter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.